Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Poke Tanrılar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: myuu.gif]        [Resim: doomsdayrestore.png]


                                        Poke tanrılar nedir?
Poke tanrılar(pokegods)gold silver crystal oyunları gelmeden önce numarası 151 den sonra olduğu iddia edilen pokemonlardır.Pokemon rby zamanında(90 lı yıllarda)internet falan yoktu dolayısıyla bu söylenti çok çabuk yayılmıştır.Poke tanrılar isimden de anlaşılacağı gibi birçoğu mewtwo gibi çook güçlü olduğu iddia edilmiştir.Poke tanrı fenomeni 1998 den başlayıp(geç rby döneminden erken gsc dönemine)2000 yılına kadar sürdü.

Poketanrılar şu kategorilerden meydana gelmektedir:
Daha önce olan bazı pokemonarın gelişmiş hali
Missing no gibi glitch pokemonlar
Gold Silver oyunlarında olması planlanan pokemonlar(veya numarası 151 den fazla olan her tür)
Görünüşe göre uydurulmuş ve ya sadece rastgele

[Resim: Pokemon_RBY_SS_Anne_map.png]
1-Mew:
Listemize mew ile başlamak istiyorum.Rby zamanında söyle muhabbetler duyabilirdiniz:Ya abicim ben şimdi 150 pokemonu buldumda 151 i nerde bunun.Böyle laflar rby zamanında çok popülerdi.Bu arayışlar ve pokemonun ilk filmi yardımıylada mew efsaneleri türedi türedi.
Genel olan efsane mew kamyonun altında efsanesiydi.Vermilion city deki ss anne nin yanında bulunan kamyonda olduğu söyleniyordu.
O kamyona ulaşılamamasıda bu durumu daha destekler gibiydi.Sonradan surf ve strength bilen pokemonları takas edilince gerçek anlaşıldı ki mew orda yoktu.


2-Poketanrıları elde etme yöntemleri:
[Resim: MrPsychic.png]
Mr psychic in(size psychic tm sini veren adam)poketanrılar hakkında birşeyler bildiği iddia edildi ve birçok söylenti türedi.
bunlardan biri üç efsane kuş üç geodude teorisi.Bu teoride bunlar takımınızdaysa mr.psychic size birşey söyleyecekti.
Bu söylentinin nasıl başladığı tam olarak bilinmiyor.

[Resim: billsgarden.png]
İşte size en popüler poketanrı elde etme teorisi.Bill in arkaındaki yerde poketanrıların bulunduğunu söyleyen iddia vardı.Buna bill in gizli bahçesi veya gizli dağı dendi,bazılarıda bill in uçağı:).Bill in muhtemelen size ss ticket i vermesi bu teoriyi dahada güçlendirdi.

Duman taşları:Duman taşları bazı pokemonları poke tanrıya dönüştürdüğünü iddia edilen taşlardır.Söylentiye göre bu taşlar seafom adalarında bulunur.Bu da tabiki ilerde fos çıktı.

Bunu x defa yap:Yaygın olarak düşünülen bir başka teori daha mesela 100 defa elite four u yen gibi buda poketanrıları elde etme yollarından biri sayılıyordu.

bunun dışında bahsetmediğim poke tanrı şehirleri, gizli hm ler, 150 pokemon yakala gibi başka popüle olan teorilerde vardı.


3-Daha önceden olan pokemonların gelişmiş halleri

Bu teoride bazı poketanrıların daha önce tamamen gelişmiş olan pokelerin gelişmiş hali olabileceği düşünüldü.Bu listede bulunan pokelerin çoğu cool pokelerden oluşuyor.
Venusaur>Sapusaur/Sapasaur
Charizard>Charcoalt/Charcolt
Blastoise>Rainer
Butterfree>Locustud/Locustod
Beedrill>Beepin
Raticate>Raticlaw
Nidoking>Nidogod
Nidoqueen>Nidogoddess/Nidogodess
Golduck >Pearduck
Sandslash>Sandswipes
Hypno >Dream Master
Onix >Dimonix
Gengar >Spooky
Flareon >Flareth/Flarith
Eevee >Lunareon
Eevee >Solareon
Omanyte >Omnamist
Mew >Corona Mew*
Mewtwo >Mewthree

bu listde mewthree en yaygın teorilerden biri çünkü onun efsane olması bu durumu daha da güçlendiriyordu.Mewtwo nun super statları ve pisişik türü onu nerdeyse yenilmez yapıyordu(gerçek competitive savaş çok az biliniyordu)

[Resim: flareth.png]
4-Flareth:Bu teorinin ilginç yanı sadece flareondan poketanrı olabileceği beklenmiştir.Bunun ana sebebi rby döneminde ateş türleri çok popülerdi.Ateş türlerinin havalı olması herkese yenilmez olabileceği düşüncesi vermiştir.Gel görelim ki rby de durum böyle değil.1.nesilde ateş en kötü türlerden biriydi çünkü fazla vurduğu türler çok kullanılmıyordu ve çok kullanılan su saldırılarına zayıf olması durumu dahada kötüye taşıdı.
[Resim: flareth.gif]
Flareon un gelişmiş hali bu yukardaki pokemon olarak düşünüldü.Ancak dikkatle bakarsanız bu resmin super metroid oyunundaki uzaylı ejderhadan farklı olmadığını anlayacaksınız:)

[Resim: zapmolcuno2.jpg][Resim: venustoise-.jpg][Resim: mewtwoarmor2.png]
5-Sosyal medyanın etkisi:
Anime ve manga sayesinde birçok teoriler üredi.Mangadaki zaptos moltres articuno karşımıda bunlardan biri bunun dışında hepinizin bildiği bölümlerden gösterilen pokemonlarda poke tanrı olarak düşünüldü(venustoise,mewthree)

6-2.Nesilde olması planlanan pokemonlar:
[Resim: mariru2.png]
[Resim: pikaflare2.png]
[Resim: houou3.jpg]
Nintendo dan ikinci nesil hakkında duyurular gelmeye başlayınca çoğu kişi bunların poketanrılar olduğunu iddia etti.Pikablue efsaneside bunlardan biri.Pikablue aslında marill in ilk adıdır.İsminde pika olmasından dolayı çoğu kişi pikachu nun gelişmişi olabileceğini düşünmüştür.Pikaflare ise prototip pokemonlardan.Kendisi çıkması planlarken daha sonra cyndaquil eklenerek pokemon düntyasında asla var olamadı.Ho oh poketanrı olarak düşünülen pokemonların başında geliyor biliyorsunuz ki animenin etkisiyle ho oh tanrı pokemon gibi görülmeye başlandı.2.nesil çıkınca bunlarda uçtu tabi ki.

7-Hatalı Pokemonlar:
Missingno gibi bazı pokemonlar poketanrılar arasında yerine girdi.Gameshark kodları yardımıyla elde edilen missingnoların poke tanrılarının kodları olduğu düşünülmüştü.

Anthrax
Millenium
Mysterio
Ruin
Psybir
Psybird
Doomsay
Doomsday
Bu isimler missing no olarak isimlendirilmeyen aslında  kayıp numaralar olan pokemonlardır.

8-Kalıba uydurulmuş ve ya rastgele olan pokemonlar
Pokemonfactory isimli fan siesi eğlence adına birçok fakemon üretmekteydi.Bu fakemonlar bazı kişiler tarafından poketanrılar olarak lanse edildi.
[Resim: pokegods_are_real_by_g0atfac3-d6mfu0r.gif]
[Resim: Mewthree_PokeGod.png]

Kullandığım kaynak bu:https://www.blue-reflections.net/ragecandybar/projects/pokegods/

Okuduğunuz için teşekkür ederim.Daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız kullandığım kaynağa gidebilirsiniz.
Şu fanların işine akıl sır ermiyor.

Şuraya pokemon teorileri ile ünlü bir youtuberın ilgili videosu.( Çok oldu izleyeli , o yüzden olası rahatsızlıklardan dolayı özür dilerim)

O dönemde internet olmadığı için herkesi kandırmak kolaydı:).Bizde kanabilirdik belki bunlar türkiyede olsaydı.
Gamefreak bence mega evrimleri poke tanrılardan esinlendi gibi:)
Tek bir tanrı Pokémon vardır o da Arceus Shout

[Resim: 091026arceus.jpg]
Bu kadar yanlış düşünceden sonra sizlere gerçeği açıklamak zorundayım... Eğer kalbiniz yeterince dayanıklı değil ise spoiler'ı açmayınız.

Spoiler:
Pokemon dünyasındaki tek tanrı MAGİKARP!!
[Resim: Poda4v.gif]
Baton pass zincirinden sonra magikarp dahil her pokemon op olur:)

Caterpieyi unutmayalım lütfen


İşte benim Caterpiem.

Edit: kim okur bilmem ama MissingNoların sebebi 2. Nesil olarak bildiğimiz pokemon eklenmeye çalışılmış( orijinal 151 yalan , özür dilerim genwunners) ama sonradan silinmişler . böyle buglar kalmış.

White hand , barried alive falan girmeyeIim.
Magikarp işini Jazzinkantoya sormak lazım 6 tane Magikarp ile turnuva kazandı diye hatırlıyorum ama yanılmıyorumdur İnşAllah :D 
Sayın Jazzinkanto,Poke Tanrılar konusuna bekleniyorsunuz.Lütfen bu iddialara bir açıklık getirin.Bu son anonstur.
@Jazzinkanto buyurun efendim magicarp hakkında görüşleriniz?

Ayrıca konuyu sapitmayalim Pokegod şimdiki fanartın bu kat daha üstü yani oyunda gerçekmiş gibi kabul edilmiş halidir. Ayrıca pokeworldde de bizim dünyamız paralel gidiyor dinler (bakınız mistynin yanında haç taşıması derken yine başlıyoruz. Bu insanlar nerede taşıyor. Bisikletler ,masalar hep yanlarında, acaba bunlar pokeball da taşınıyor olabilir mi derken oyunda bulduğumuz herşeyin pokeball da bulunduğu geldi aklıma yani pokeballar herşeyi hapesdebiliyor.Peki ya insanlar ? Her canlı , cansız (hatta tanrı) bunların içine giriyorsa insanlar da girer. O zaman insanlar isinlanabilir. Dur dur dur , porigonlu yasaklanan bölümde Ash ve tayfası sanal tarafa geçti yani böyle şeyler mümkün. Ama insanlar birbirini yakalamasan diye pokeballlara bir çeşit kilit konuldu teknoloji ile. Geçmişte böyle şeyler yapilabiliyordu (bakınız pokelantis kralı) . Şu anda yakalanamadıgina dair birçok söylem oldu liste yapamam şu anda.

Ve evet gerçek hayatta da çekilmez bir insanım.
Sayfalar: 1 2