Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Aromatisse
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 683-2.gif]
Aromatisse


Fairy


101/72/72/99/89/29


Aroma Veil: Kendiniz ve takım arkadaşlarınız bazı saldırılardan* etkilenmezsiniz.
Healer: Her tur %30 ihtimalle takım arkadaşlarınızı iyileştirir.


-Rarelyused-


Evet 6.neslin versiyona özel olan ikinci perisi ile karşı karşıyayız. Ancak malesef ki Slurpuff'ın aksine çok özel bir ofansif yönü yok. Hatta hiç yok. Ancak Wish, Aromateraphy gibi bazı hamlelere, güzel bir türe, tier için nispeten iyi bir Bulk'a sahip. Ayrıca 99 SpA ile iyi bir Moonblast kullanıcısı olabilir ve Aroma Veil sayesinde taunt kullanıcılarından endişelenmez. Ayrıca Trick Room takımlarına çok yakışıyor. Double Screen e erişebilse de ikisini verimli bir şekilde kurmak için çok fazla şansı olmuyor. Ancak bu güzel manzarayı bozacak çok fazla düşmanı var ve Aromatisse onlar için çok kolay lokma.


-Defansif Set @Leftovers


Wish 
Protect
Moonblast / Toxic
Aromateraphy


Ability: Aroma Veil
Nature: Bold
EVs: 252HP / 244Def  / 12Spe


Wish+Protect kendinize ve takım arkadaşlarına HP takviyesi için iyi bir fırsat. Aromateraphy yanmış veya zehirlenmiş takımınıza destek olmak için iyi seçenek iken saldırı olarak tek hamleniz Moonblast. Eğer "zaten çok hasar veremeyeceğim" derseniz karşı tarafı zehirlemek için Toxic de verebilirsiniz. 


12 Spe EV Amoongus'u geçmek için. Ancak ona saldırmayı düşünmeyin hiç şansınız yok (en azından bu set ile). Ancak Wish veya Aromateraphy kullanmak için size bir fırsat verebilir. Ancak Aromateraphy'yi çok sık kullanmayın çünkü düşük PP sorun olacaktır.


Takım arkadaşı olarak Fire tipine karşılık olması için ve kendisi de gayet dayanklı olduğu için Jellicent olabilir. (Editör notu: Sevdiğim bir pokemon olan Jellicent'in OU'dan RU'ya düşmesi üzdü beni  =( ) Ayıca onun zayıf olduğu Knock Off'u siz kaldırabilirsiniz. Bunun dışında Quagsire, Rhyperior veya Rapid Spin Hitmontop güzel takım arkadaşları olabilir.


[size=smalll]Ek olarak bu seti Special Defese için de uyarlayabilirsiniz Calm Nature ve 244SpD vererek Rotom-C ve Clawlitzer gibi pokemonlara daha dayanıklı olmanızı sağlayabilirsiniz.[/size]


-Tek Saldırı Seti (önerilmez) @Leftovers / Life Orb / Chesto Berry


Calm Mind
Moonblast
Rest
Sleep Talk / Psychic


Ability: Aroma Veil

Nature: Bold
EVs: 252HP / 244Def  / 12Spe


Bu sette Calm Mind sizin SpD ve SpA'nızı yavaş da olsa destekleyecek. Bu yüzden EV düzenini defansif vererek Hitmonlee, Druggidon, Scrafty ve Virizon gibi pokemonlara daha kolay dayanabileceksiniz. 


Amoongus'u 12Spe ile geçtiğimiz için Rest kullanabileceğiz ya da Calm Mind basarak saldırılarına dayanmak için şans dileyeceğiz XD 
Eğer tek saldırı istemem diyorsanız ChestoRest ikilisi ile Sleep Talk yerine Psychic verebilirsiniz ancak çok verimli olmadığını göreceksiniz. *Psst, çaktırma ama bu set zaten çok verimli değil* Life Orb ise daha çok hasar vermek isteyenler için deneme şansı tanıyor.


-Dikkat Edilmesi Gerekenler-


Steel Türü: Durant ve Escavalier tek bir Iron Head ile sizi bitirebilecekken Hone Claws veya Swords Dance ile üzerinizde STAT kurabilir. Magneton Flash Cannon kullanabilir. Registeel ise Curse yaptıktan sonra sizi sahadan silebilir.


Poison Türü veya Saldırıları: Amoongus Spore ile sizi uyutabilir ve saldırılarınıza dayanacaktır. Drapion Poison Jab kullanabilir. Druggidon Gunk Shot kullanabilir.


Fire Türü: Fletchinder, Delphox ve Houndoom Moonblast'a dayanabilir ve sırasıyla Swords Dance, Calm Mind ve Nasty Plot kullandıktan sonra sizi indirebilir. Buna gerek kalmadan bile güçlü STAB hamleleri ile size saldırmaları işten bile değil.


Calm Mind Kullanıcıları: Meloetta ve özellikle Sigilyph karşınızda güle oynaya STAT arttırabilir ve sonra Aromatisse yanında birkaç pokemonunuzu da sahadan silebilir.



*Taunt, Torment, Encore, Disable, Heal Block ve Attract hamleleri.
Birşey diycemde konu güzel yanlız aroma veil yeteneğinin özelliği belli olmamış yani bunu okuya kişi o yeteneği bilmiyorsa büyük sorun yaşar.O yüzden hangi saldırıları etkisiz kılacağını yaz ki daha kolay anlaşılsın:)

Edit:Yüzyılın faili o yıldızı görmedim yaa Startle