Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Karşılaştırma: Mega Charizard X vs Mega Charizard Y
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkes bu başlık altında Charizard'ın iki mega evrimini + ve - özellikleriyle anlatsın.Hangi seçim size daha yakın, ne için X veya Y yi sevdiniz?

[Resim: mega_charizard_x__y_by_efan96-d6qrbgs.jpg]

İkisini de tarafını seç.


Ben kendi düşüncelerimle başlayım.
Charizard Y'nin şeklini hiç beğenmedim nedense.Siyah ve mavi alevler çıkan X bana daha havalı geldi.Y nin savunma olarak avantajları daha çok.Rock tipinden 4x yemesi bunu absorbe eder gibi ama X te Dragon tipine dönüştüğünden Dragon tipi saldırılardan 2x yiyor.Nerdeyse her pokemon Dragon tipi saldırı yapıyor.Bu ikisinin karşılaşmasında Y daha avantajlı duruyor.

Ama benim seçimim gerek duruşundan gerekse yan animede Mewtwo yakalamasından Charizard X.

Sizinde görüşlerinizi alalım.Tartışma olsun ama kavgaya dönmeden birbirimize saygılı bir şekilde yorum yapalım.
İkisinde görevi farkı ikisininde kullanım amacı farklı yani hangisi sana uygunsa:).Örneğim mega charizard x tam bir attacker iken mega charizard y drought için kullanılıyor.Örneğim mega charizard y nin yeteneğinden faydalanarak güneş takımı oluşturabilirsiniz veya doğru kombinasyonlarla çift maçlar için kullanabilirsiniz.X ise tam bir fiziksel pokemon.Defansif takımlarda baya iş görür kendisi.Yani ikiside evlat gibi birini diğerinden ayıramazsın.(kullanım amacına göre değişir.
Bende başta X'i sevmiştim ama Y'nin kullanımı daha rahat. Abilitysi drought sağolsun Solar Beam ile zayıflıklıklarını kapatıyor. Hızı ve Sp. Atk'ı çok iyi bu da Solar Beam'le birleşince kayaya, zemine ve suya karşı avantajlı duruma getiriyor onu. Ayrıca Charizard X Ground'a da zayıf oluyor. Bir de X'i mega evrimsiz kullanmamak gerekir atk'ı çok iyi değil normal Charizard'ın. Şahsen X evrimindense Talonflame'i tercih ederim. Hem bir megalı savaşlarda (wi-filerde zaten bir standarttır smogon için dedim) başka Pokemona saklama şansı verir megayı Talonflame
Charizard X'in görünüşü ve Dragon tipini alması nedeniyle tercihim X.
En başta X'i sevmiştim ama şimdi Y daha güzel geliyor bana. Sanırım gizemli olduğu için.
Bilen bilir Charizardı pek sevmem ama bana Y daha mantıklı geliyor.
Birinci sebep yetenek . Kuraklık yeteneği sayesinde Y 'ın ateş saldırıları daha güçlü ve solar beam tek seferde kullanılabiliyor.
Öte yandan sert penceler yeteneğiyle gelen X dragon tipiyle birlikte hoş bir dragon claws kullanıcısı lakin bu benim pek de sevdiğim bu saldırı değil.
Görünüş olarak X in daha çok sevilmesi bana bunu sevin diye verdik der gibi geliyor ve bu benim sempatimi azaltıyor.
Tip olarak bakarsak yeni gelen fairy tipi ile dragonun değeri azaldı. Outrage ise çok tehlikeli bi hal aldı. Temas eden en iyi fire saldırısı ise Flare Blitz ki ben megamı recoil ile kaybetmek istemem.
Charizard Y candır.Ash'e de versinler bir Y,iş üstünde görelim.
Mega Charizard X Benim takımın dengeli olmasını sağlıyor. Bence defenser olarak umbreon daha iyi. Ayrıca X benimkilerin çoğunun zayıflığını kapatıyor.  Birde gayet kullanışlı atakları da var. Ben oyunlarda her zaman taktik yapıyorum. Tercihim Mega Charizard X Onion021 . Ama fairy type'dan dolayı takımdaki diğer pokemonları (örn: Skarmory) çıkarmam gerekebilir. Pokemon X alınca düşünürüm  =D .
Kesinlikle Y.

Fire Blast
Solar Beam
Focus Blast
Dragon Pulse

Bu set ile tam bir Sweeper. Volbeat, Smeargle gibi pokémonlara focus sash verip (OHKO şansını 0a düşürmek için) Tail Glow+baton pass kullanılırsa da ölümcül oluyor. Hızı da fena değil.

Elektriğe zayıf, Ama güneş+stab fire blast tekliyor elektrik pokémonlarını. Dayanırsa Zekrom dayanır belki. Kaya'ya zayıf, solar beam ile tekliyor. Focus blast da kullanılabilir ama riskli, accuracy'si az. Su'ya zayıf, ama Solar Beam'imiz saolsun.

Ek olarak, çok kullanılan bir Pokémon, Heatran. Flash fire'ı ile karşınıza gelebiliyor. Focus blast onu da halledecektir. Dragon Pulse ise Garchomp gibi Ateşe dayanıklı Dragon Type'lara kolaylık sağlıyor.
Benim tercihimde Mega Charizard X sonunda ejder tipi olduğu için sevindiğim bir pokemon kendisi ve görünüş olarakda çok karizmatik ve güçlü duruyor.En sevindiğim nokta da ise ateş ve dragon tipi olup uçan tip olmadığı için elektrik saldırılarından yüksek hasar görmeyeceği :)

Mega Charizard Y de iyidir tabi onada lafım yok :)
Sayfalar: 1 2