Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Fletchinder
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-662Fletchinder.png]

Fletchinder
                   
                        Tür: Ateş / Uçuş                            


Tier:Ru

Zayıflıkları: Elektrik x2, Su x2, Kaya x4
Dayanıklıkları:Yer x0, Böcek x1/4, Çimen x1/4, Peri x1/2, Dövüş x1/2, Ateş x1/2, Çelik x1/2

İstatistikleri:
HP:62 Atk:73 Def:55 SpA:56 Sp(.D52 Speed:84

Yetenekleri:

Flame body(Alev vücut): Rakip size temas eden bir hareket yaparsa %30 ihtimalle yanar.
Gale wings(fırtına kanatlar): Uçuş türü hareketleriniz +1 önceliğe sahiptir.

                           
Bu pokemon bu kadar düşük istatistiklerine ve x4 kaya zayıf olduğu halde neden ru da diyebilirsiniz.Ancak bu pokemonun eşsiz Gale Wings yeteneği tıpkı OU'daki abisi Talonflame gibi rakip sizden hızlı bile olsa uçuş türü hareketleriniz öncelikli vuracaktır.Bu pokemonda çok fazla saldırı seçeneği yok ancak bu pokemonu tam bir Revenge Killer(İntikam Katili)olarak kullanabilirsiniz. Tabiki de savunma istatistikleri düşük ve x4 Stealth Rock zayıflığı olduğu için bu pokemonu dikkatli kullanınız.


Fletchinder

Yetenek:Gale Wings
EVleri: 152 HP / 252 Atk / 76 Def / 28 SpD
Doğası:Adamant(kaba)
- Swords Dance
- Acrobatics
- Will-O-Wisp
- Roost

Uygun bir ana denk geldiğimizde sword dance basıyoruz. Acrobatics bizim STAB'ımız ve yeteneğimiz sayesinde ilk vuracağız(sucker punch ve exretemespeed gibi bazı öncelikli saldırılar hariç).Will-O-Wisp fiziksel saldırganları güçsüzleştirmek için. Roost ile de canımızı dolduruyoruz (öncelikli XP ). 152 HP Stealth Rock a iki kez gelmemiz için. 76 Def ise Choice Band Escavalier'ın saldırılarından 2HKO olmamak için(Yandıktan sonra tabiki)ve Sword Dance Drapion ve Dragon Dance Scrafty'nin Knock Off'una dayanmak için. 28 SpD ise Choice Specs Tangrowth'un Leaf Stormlarına Stealth Rock döşenmiş sahaya girdiğimizde dayanıyoruz.(Alomomola, Scald ile bizi 2HKO yapamıyor XP ).Bu sette eşya bulunmamasının ana sebebi ise Acrobatics saldırısını daha fazla güçlendirmek için.


Tehditler:




Kaya Türleri: Rhyperior, Omastar, Kabutops, Regirock, Aurorus ve Tyrantrum; Fletchinder'ın saldırılarına dayanacaktır ve onu OHKO edebilirler ancak fiziksel kaya türleri yanmayı sevmez bunun dışında Aurorus Tyrantrum ve Omastar kolayca istatistiklerini yükseltebilir.

Elektrik türleri: Jolteon ve Eelektross stab Acrobatiğe dayanıklılar ve Fletchinder ı OHKO edeceklerdir.

Su Türleri: Lanturn ve Alomomola su saldırılarıyla sorun oluşturabilir. Clawitzer sizin acrobatiğinizden sağ çıkarak(sword dance basmamışsanız)sizi tek atışta indirecektir. Quagsire ise Unaware yeteneği ile Swords Dance'inizden etkilenmediği için size sorun oluşturacaktır.

Çelik Türleri: Steelix kolayca Stealth Rock kurarak ve Roar ile Fletchinder'ı uzaklaştırabilir. Registell sizi felç edebilir bunun dışında Bronzong Toxic ile sorun çıkaracaktır.

Status: Zehirlenmeniz ve felç olmanız flechinder ın işini zor duruma düşürecektir.

[Resim: EmeiGeenler.png]
Keldeo/Jazzinkanto



[Resim: tumblr_n2ds5sSixK1rsrk2xo1_500.gif]
Elinize sağlık.Fletchinder sevdiğim Pokemonlardandır.Dikkatli kullanınca Talonflame kadar tehlikeli olabiliyor.
talonflame in öz kardeşi:).Bu pokemonu sevmemin ana nedenlerinden biride düşük istatistiklerine rağmen çok kullanışlı olması(ru,uu).Yani illa yükseklerde olmak için yüksek istatistiklikler gerekmiyor diyen pokemon kendisi.