Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 520 - Smells Like Team Spirit
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Smells Like Team Spirit!
Japonca Adı: Tag Battle! The Finals!
Türkçe Adı: Takım Ruhu!


[Resim: genizet.png]
Hearthome Şehri Takım Savaşı Yarışması devam ederken Eğitmenlerin tercihleri sonucunda Ash'in Turtwig'i ile Paul'un Chimchar'ı birlikte mücadele ettiler! Ama ikinci turda Chimchar'ın Zangoose karşısında performansından hoşnut olmayan Paul, bir uyarı bile yapmadan Chimchar'ı terk etmeye karar verdi! Ama o sırada Ash olanları gördü ve üzülen Chimchar gitmeden önce, onunla konuşmaya karar verdi.

Ash, Chimchar'a kendisiyle birlikte gelmesini teklif eder. Paul, Ash'in sözlerini duymasıyla durur. İkili ile alay ederek birbirlerine çok yakışacaklarını düşündüğünü söyler. Chimchar tam Ash'in dostça el uzatmasını karşılayacakken uzaktan gelen bir saldırı, ikilinin buluşmasını engeller. Bunu yapan Roket Takımı'ndan başkası değildir. Sloganlarının ardından Chimchar'ı bir robot kol yardımıyla yakalarlar. Ancak bu esirlik fazla uzun sürmez ve Chimchar Alev Püskürtücü ile Roket Takımı'nı gökyüzüne gönderir. Yere düşerken kendisini tutan ise Ash olur. Roket Takımı problemini çözüldükten sonra Ash Chimchar'ın da isteği ile Chimchar'ı yakalar.

Ertesi sabah geldiğinde Takım Savaşı Turnuvası'nın yarı finaller ile tam gaz devam ettiğini görüyoruz. Dawn ile Conway, rakiplerini eleyerek üst tura geçmeyi başarırlar. Diğer karşılaşma da Ash-Paul ekibi ile Brock-Holly ekibi arasında olacaktır. Ash'in Staravia'sı ile Paul'un Torterra'sı, Brock'un Croagunk'ı ile Holly'nin Farfetch'd'ine karşı! Dawn, Farfetch'd'e Pokédex'ini doğrultur.

Farfetch'd: Vahşi Ördek Pokémon. Elinde tuttuğu yeşil soğanı kılıç olarak kullanarak Farfetch'd birçok nesneyi bölebilir.

Yarı finallerin son mücadelesi, Staravia'nın Croagunk'a karşı kullandığı Hava Ası ile başlar. Croagunk, Staravia'nın saldırısını Zehirli Aşı ile karşılarken Farfetch'd de Hava Kesiği kullanır. Torterra ise bunu havada ilerleyen takım arkadaşını düşünmeden Hiper Işın'la karşılar. Farfetch'd saldırı sonrası maça devam edemez ancak havada Croagunk'a doğru ilerleyen Staravia da saldırıdan nasibini alır. Torterra'nın Hiper Işın kullandıktan sonra dinlenmek için zamana ihtiyaç duymasını fırsat bilen Brock ile Croagunk'ı, bunun Torterra'ya saldırmak için uygun bir zaman olduğunu düşünürler. Croagunk, Tuğla Kırıcı ile Torterra'ya ilerlerken Staravia da takım arkadaşını korumak için Hava Ası ile Croagunk'ın hemen arkasındadır. Croagunk, Torterra'nın altından geçerek Staravia'yı atlatır. Ardından tüm gücüyle Torterra'ya Tuğla Kırıcı kullanarak vurur. Tam Zehirli Aşı ile ikinci kez saldırıya geçeceği sırada dinlenmiş olan Torterra'nın tam güç Yaprak Fırtınası ile karşılaşır. Saldırı sonrası Croagunk mücadeleye devam edemez. Finallere çıkan ve Dawn ile Conway'in rakibi olan ekip Ash ile Paul olur. Brock'u mücadele sonrası kötü bir sürpriz bekler. Pokémon Merkezi'nde takım arkadaşı Holly'nin mücadeleyi kaybetmenin suçunu kendisinin üzerine aldığını ve bu yüzden de antrenman yapmak için apar topar gittiğini öğrenir Hemşire Joy'dan.

Dawn-Conway ikilisinin Ash-Paul ikilisine karşı olan final mücadelesi başlamak üzeredir. Ash-Paul ikilisi, tercihlerini Chimchar ve Elekid'ten yana kullanırken karşılarında Dawn-Conway ikilisinin Buizel ve Heracross'unu görürler. Dawn Pokédex'inden partnerinin Heracross'una bakar.


Heracross: Tek Boynuzlu Pokémon. Rakibini harika bir güçle atmak için ayağındaki keskin pençeleri kullanarak enerji üretir.

İlk saldırı Chimchar'dan gelir. Tam güç Alev Püskürtücü gönderen Chimchar'a karşı Buizel Su Jeti kullanır. Su Jeti Alev Püskürtücü'yü aşarak Chimchar'a darbe indirir. Tam Elekid, Buizel'a Gök Gürültüsü göndereceği sırada Heracross İntikam hamlesiyle öne atılır. Saldırıdan hasar alır ancak bu sayede İntikam hareketi güçlenmiş olur ve daha güçlü bir şekilde Elekid'e hasar verir. Ash, Paul'a kazanmak için birlikte çalışmaları gerektiğini söyler ancak Paul bunu kabul etmez. Bunun üzerine Ash de kendi başına çalışmayı dener. Chimchar, Kaz hareketi ile yer altına girer. Dawn ile Conway, Paul'a hazırladıkları stratejiyi harekete geçirirler. Ortada tek kalan Elekid'e karşı Buizel Su Jeti ile ilerler. Elekid Koruma kullanarak kendini savunur ve Dawn ile Conway'in tuzağına düşmüş olur. Buizel Su Jeti'nin yönünü değiştirirken Heracross arkadan Yanıltma ile çıkar. Yanıltma Koruma'yı aşar ve Elekid saldırıdan hasar alır. Bu strateji, Paul'un kaçmak yerine kullandığı Koruma hareketi taktiğini de bozmuş olur. Buizel, Su Tabancası göndererek Elekid'e bir kez daha hasar verirken Chimchar yer altından çıkarak Buizel'a vurur. Buizel hasar alsa da Su Jeti ile karşı saldırıya geçer. Chimchar da Elekid gibi geri püskürür ancak yine de ayağı kalkar. Heracross'a kullandığı tam güç Alev Püskürtücü'yü Buizel Su Tabancası ile karşılar. Saldırıların çarpışmasıyla ortada patlama olurken Elekid Gök Gürültüsü Yumruğu ile taarruza geçer. Heracross da Mega Boynuz ile Elekid'i karşılar. Bu ikinci patlama sonucu iki Pokémon da geri püskürür. Yaraları artan Elekid, soluklandığı sırada birden etrafa beyaz, parlak ışıklar saçmaya başlar. Bu da her şeyin daha yeni başladığını gösterir. Elekid, büyük ve güçlü bir Electabuzz'a dönüşür. Dawn, Pokédex'inden Electabuzz'a bakar.

Electabuzz: Elektrik Pokémon'u. Elekid'ten evrim geçirir. Enerji üreten yerlerin çevresinde bulunurlar ve elektrikle beslendikleri için elektrik kesintilerine neden olabilirler.

Evrimini yeni geçirmiş Electabuzz, Gök Gürültüsü ile saldırıya hazırlanırken Buizel ile Heracross da boş durmazlar. Su Tabancası ve Mega Boynuz'la taarruza geçerler. Chimchar, Buizel'ın Su Tabancası'nı atlatır. Alev Püskürtücü ile Heracross'un saldırısını engelleyerek takım arkadaşına güç toplaması için yeterli fırsatı vermiş olur. Ayrıca Heracross, kendisinde etkili olan bu saldırıdan ağır hasar alır. Bu sırada Electabuzz da tam güç Gök Gürültüsü ile Buizel'ı vurur. İki takım arkadaşının alev ve elektrik saldırıları etkilerinde birbirlerine çarpmaları sonucu etraf duman olur. Birbirinden ağır saldırılara maruz kalmış olan Heracross ile Buizel, duman dağıldığında güçlükle ayakta durmaktadırlar. Ancak bu fazla uzun sürmez ve ikili yere yığılırlar. Böylece mücadeleyi ve Takım Savaşı Turnuvası'nı Ash ile Paul kazanmış olur. Paul mücadele sonrası her zaman yaptığı gibi Ash ile alay etmek ister ancak Ash'in kendisini umursamadığını, Chimchar'ı tebrik ettiğini görür.

Hearthome Şehri Başkanı, kazanan takıma Sakinleştirici Zil ödülünü verirken seyirciler de Ash ile Paul'u alkışlarlar. Ancak hepsinin düşündüğü şey Takım Savaşı Turnuvası'nı birbirleriyle en uyumsuz ikilinin kazandığıdır. Turnuva sonrası dostlarımız Pokémon Merkezi'nde konuşurken yanlarına Paul gelir. İhtiyacı olmadığını söyleyerek Sakinleştirici Zil'i Ash'e fırlatır. Ardından da Pokémon Merkezi'nden çıkar. Ash Paul'un bu kaba davranışını önemsemeden dostlarımızla olan konuşmasına geri döner. Conway, Ash'e Veilstone Şehri Spor Salonu'na meydan okumasını tavsiye eder. Bu şehir ayrıca Paul'un memleketidir. Ash bu tavsiyeyi değerlendirerek rotasını Veilstone Şehri'ne çevirir.


Tüm kahramanlarımızın nitelikli katkıları ile Hearthome Şehri Takım Savaşı Yarışması'nın rüzgarı dindi. Ailenin yeni üyesiyle birlikte Ash bir kez daha zafer elde etti! Ama Sinnoh heyecanı daha yeni başlıyor.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Paul
Conway
Holly
Enta




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani390.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: dpiconani439.gif] [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Paul: [Resim: rsiconani125.gif] [Resim: rsiconani239.gif] [Resim: dpiconani389.gif]


Conway: [Resim: rsiconani199.gif] [Resim: rsiconani214.gif]


Holly: [Resim: rsiconani083.gif]



[Resim: olaylar.png]

[Resim: 240px-390Chimchar.png]
- Ash, Paul'un serbest bıraktığı Chimchar'ı yakaladı.
- Paul'un Elekid'i, Electabuzz'a evrim geçirdi.
- Takım Savaşı Turnuvası'nı Ash ile Paul kazandı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_
Conway benim en sevdiğim rakiplerden biri -_- .
Sanırım sebebi super nerdlerden(favori trainer classım diyebiliriz. Hatta pokemon showdownda avatarım. ) esinlenilmiş olması. Onun olduğu her bölümü severim XD