Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 518 - Tag! We're It!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Tag! We're It...!
Japonca Adı: Everyone Participate! Tag Battle!
Türkçe Adı: Sobe! Ebe Biziz...!


[Resim: genizet.png]
Dawn'ın yenilgiyle ayrıldığı Yarışması'nın da geçmesiyle dostlarımızın önlerinde İkili Savaş Turnuvası vardı.

Ash ile Brock, Pokémon Merkezi'ndeki koltuklarda oturan Dawn'ın yanına gelirler. Ona, üzerinde İkili Savaşlarda eşleşmelerde kullanılan numaralardan birisinin yazılı olduğu bir kartı verirler. Bunu ikiliden Zoey istemiştir Yarışma'dan sonra Dawn'ın kafasını dağıtması için. Dawn, Ash'in ısrarıyla kartı alır.

Hearthome Şehri Belediye Başkanı'nın sunumuyla İkili Savaş Turnuvası başlamak üzeredir. Dostlarımız, diğer yarışmacılar gibi sahadaki yerlerini alırlar. Başkanın büyük butona basmasıyla dev ekranda turnuvaya katılacak her yarışmacıda bulunan numaralar rastgele eşleşir gruplar halinde. Dostlarımız, partnerlerini aramaya koyulurlar. Ortağını ilk bulan Dawn olur. Partnerinin - Conway adındaki genç eğitmenin - Slowking'ine bakar Dawn Pokédex'inden.


Slowking: Asil Pokémon. Büyük bir zekası ve harika sezgileri vardır. Durum ne olursa olsun aklı başında davranır.

Çok geçmeden Brock da partnerini bulur. Wingull'a sahip Holly adından bir bayan eğitmendir Brock'un ortağı. Brock, partnerinin kız olmasının heyecanını yaşarken Dawn, Brock'un yanına gelip Holly'nin Wingull'una Pokédex'ini doğrultur.

Wingull: Martı Pokémon. Uzun kanatlarını okyanus rüzgarlarını yakalamak ve üzerinde süzülmek için kullanır. Dinlenirken onları kıvırır.

Dawn, Holly tarafından reddedildiğinden dolayı hayal kırıklığı yaşayan Brock'u teselli eder. Ash de bu sırada kendi ortağını bulmuştur. Partnerinin Paul olduğunu öğrenmesi üzerine iki taraf da hayal kırıklığına uğrar. Pikachu, Paul'un Elekid'ine dostça yaklaşır ancak Elekid onu geri teper. Eğitmenleri sebebiyle bu ikili arasında da kavga başlamıştır. Dawn ile Brock, bu iki ortağın Turnuva'da uyum sorunu çekeceklerini anlamışlardır.

Takım Savaşlar Turnuvası'nda ortaklar ve Pokémonları, birbirleriyle uyum içerisinde olmalıdırlar. Güven çok önemlidir. Turnuvayı kazanan ikiliye ise Pokémon ile eğitmen arasındaki bağı kuvvetlendiren Sakinleştirici Zillerden verilecektir. İkili Savaşlar öğleden sonra başlayacaktır. Bu da eğitmenlere ortaklarıyla antrenman yapabilecekleri bir süre verir.

İlk karşılaşma A grubunda yapılacaktır. Dawn'ın Piplup'ı ile Conway'in Slowking'i, Scyther ve Koffing'e karşıdır. Scyther Jilet Rüzgar'la başlar. Hemen arkasından ortağı da Çamur Bombası kullanır. Piplup, Baloncuk Işını ile jilet Rüzgar'ı karşılarken Çamur Bombası'nı engellemek de Conway'in planına göre savunmayı üstlenen Slowking'e düşer. Slowking'in Piplup ile kendisinin önünde oluşturduğu Can Kurtaran kalkanı ile ikili, saldırıdan zarar görmezler. Koffing Yıldırım Oku'yla taarruza geçtiğinde bu sefer de Koruma kullanır Slowking. Conway'in planı iyi işliyor, Slowking kendisini ve Piplup'ı koruyordur. Dawn da onlara sadık kalır ve saldırı kısmını üstlenir. Piplup, tam güç Gagalama ile Scyther'ın Çapraz Makası'nı karşılar. Saldırı sonrası Scyther yeri boylar ve mücadeleye devam edemez. Koffing'in Cayro Topu ile taarruzu, Slowking'in Psişik hamlesi ile bloke edilir. Slowking'in parmağını oynatmasıyla Koffing, Sycther'ın yanında yeri boylar. Savaşta galip gelen taraf Dawn ile Conway olurlar. İkilinin üst tura yükselmesiyle sıra diğer yarışmacılara geçer.

Tribünlerin önünde Paul ile Ash'ini inatlaşmasına rastlayan Dawn ile Conway, İkili Savaşlarda uyum içinde çalışmaları gerektiğini hatırlatırlar ikiliye. Ash, Paul'a kendisiyle birlikte çalışmayacaksa neden İkili Savaş Turnuvası'na katıldığını sorar. Aldığı Ateş Pokémonları ile karşılaşmak cevabından sonra tıpkı ilk karşılaşmalarında Elekid'in Pikachu'nun elektrik gücüyle güçlenmesini sağladığı gibi Chimchar'ı da güçlendirmek istediğini anlar.

Holly'nin hızlı Wingull'u ve Brock'un güçlü Sudowoodo'su, Yanma ve Bagon'a karşıdır. Wingull Kar Fırtınası kullanmak ister ancak Yanma, müthiş hızıyla Wingull'un saldırı kullanmak için uzaklaşmasına izin vermez. Çelik Kanat ile Wingull'a çarpar. Wingull aşağı düşerken Yanma'nın ortağı Bagon da Zen Kafa Darbesi'ne hazırlanır. Wingull'un toparlanmak için süreye ihtiyacı olduğu anda takım arkadaşı Sudowoodo, Çifte Kenar ile yardımına yetişir. Sudowoodo ile Bagon'ın çarpışmasında güçlü gelen taraf Sudowoodo olur. Yanma ve Bagon'un sahipleri kavgaya girişe dursun, Brock ile Holly, savaşı bitirici hamlelere başvururlar. Wingull'un Kar Fırtınası, rakip tarafın iki Pokémon'unda da çok etkili olur. Bagon Ejder Nefesi ile karşılık verir. Kar Fırtınası saldırısından da hız alan Sudowoodo, Bagon'un yanına gelerek Tepinme kullanır. Wingull da bu sırada muhteşem bir hızla Hava Ası kullanarak Yanma'ya çarpar. Saldırılar sonucu Bagon ile Yanma maça devam edemezler. Kazanan taraf Brock ile Holly olur.

Brock ile Holly'nin de kazananlar grubunda Dawn ile Conway'in yanına gelmesiyle savaşlar tam gaz devam ederler. Günün ve ilk turun son karşılaşması ise Ash ile Paul'dadır. Ash, mücadele için Pikachu'yu öne sürerken Paul da dostlarımızın tahmin ettiği üzere Chimchar'ını çıkartır. Rakipleri ise güçlü Rhydon ile Magmar'ı seçerler. Avantajlı taraf eğitmen uyumu ve tür bakımında Ash ile Paul'un rakiplerindedir. Mücadele Pikachu'nun Yıldırım Oku ile başlar. Ancak saldırı Magmar'a gelmeden Rhydon'un keskin boynuzu tarafından emilir. Rhydon Paratoner yeteneği sayesinde Pikachu'nun Yıldırım Oku'nu emmiştir. Bu da mücadele boyunca Pikachu'nun elektrik türü hamleler kullanamayacağı anlamına gelmektedir. Rhydon, güçlü bir Mega Boynuz hamlesiyle Pikachu'ya vurur. Pikachu hasar alsa da mücadeleye devam edecek durumdadır. Magmar, sıra kendisine geçtiğinde Lav Dumanı saldırısını kullanır. Saldırı Rhydon dahil sahadaki bütün Pokémonları etkilese de Kaya Türü olan Rhydon, çok fazla hasar almaz. Chimchar, eğitmeninin komutuyla alevlerin içine atlar. Pikachu ise saldırıdan kaçmayı tercih eder. Chimchar dumanların içindeyken tam da Paul'un istediği olmuştur. Ateş Türü hamle, Chimchar'ın ateş gücünü açığa çıkartmıştır. Chimchar tam güç Alev Püskürtücü kullanmıştır ancak saldırı, sert kayalarla kaplı vücuda sahip Ryhdon'da etkili olmaz. Rhydon, Çekiç Kol'la Chimchar'a vurarak onu geri püskürtür. Ardından yeni bir hamle için yeniden Chimchar'ın üstüne gider. Pikachu havaya sıçrayıp kullandığı Demir Kuyruk ile takım arkadaşını korur. Elektrik saldırıları olmasa da kullanılabilir olduğunu göstermiş olur herkese. Rhydon ile Magmar, toparlandıklarında yeni bir kombinasyonla Pikachu ile Chimchar'a saldırmayı denerler. Magmar Koruma ile kendisini koruma altına alırken Rhydon da Sörf ile Pikachu ve Chimchar'a doğru ilerler. Paul, Chimchar'dan kendisinde çok etkili olan bu saldırıya Alev Tekeri ile dalmasını ister. Pikachu ile Ash, buna ne kadar engel olmayı deneseler de başarmazlar. Derken Ash'in aklına gelen fikir, bütün savaşın seyrini değiştirir. Pikachu, Sörf ile oluşan büyük dalgaya taklalar atarak Demir Kuyruk hamlesiyle vurur. Dalga ikiye bölünürken Pikachu, açıkta kalan Rhydon'a tam güç Demir Kuyruk'la vurur. Saldırı sonrası yere çakılan Rhydon maça devam edemez. Ash, bu stratejiyi Zoey'nin İkili Performans'taki taktiğinden almıştır. Bu arada Rhydon'un yenilmesiyle Pikachu yeniden elektrik türü hamleler kullanabilecektir. Pikachu, tam güç Volt Vuruşu ile; Magmar da Ateş Yumruğu ile ilerler. Ortada çarpışan ikili, bir süre birbirlerini dengelerler. Kazı'yla yer altından ilerleyen Chimchar'ın da olaya dahil olup, yer üstüne çıktığında Magmar'a vurmasıyla maçı kazanan Ash ve Paul olur. İkili de üst tura geçmeye hak kazanırlar. Öte yandan dostlarımız, Ash ile Paul'un bu şekilde fazla ilerleyemeyeceklerini düşünürler. Paul ile Ash'in ise yeniden kavgaya tutuştuklarını görüyoruz.


Kesinlikle olağan dışı bir takım Ash ve Paul'dan etkileyici bir zafer! Brock ve Dawn'ın zaferinden bahsetmiyorum bile! Her şey şiddetleniyor ama soru hala aynı: Takım Savaşı Şampiyonası'nda birinciliği kim sırtlayacak?!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Paul
Zoey
Conway
Holly
Enta




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Paul: [Resim: rsiconani239.gif] [Resim: dpiconani390.gif]


Zoey: [Resim: dpiconani422.gif] [Resim: dpiconani431.gif]


Conway: [Resim: rsiconani199.gif]


Holly: [Resim: rsiconani278.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani109.gif] [Resim: rsiconani112.gif] [Resim: rsiconani123.gif] [Resim: rsiconani126.gif] [Resim: rsiconani193.gif] [Resim: rsiconani371.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani092.gif] [Resim: dpiconani408.gif] [Resim: dpiconani410.gif] [Resim: dpiconani414.gif] [Resim: dpiconani425.gif] [Resim: dpiconani431.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları Takım Savaşı'na katıldılar.
- Ash Paul'la karşılaştı ve partneri Paul oldu.
- Dawn partneri Conway ile; Brock da partneri Holly ile tanıştı.




[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_