Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 517 - Dawn's Early Night
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Dawn's Early Night
Japonca Adı: Pokémon Contest! Hearthome Convention!
Türkçe Adı: Dawn'ın Erken Yenilgisi


[Resim: genizet.png]
İşin ucunda üçüncü Sinnoh Ligi rozeti varken Ash'in biraz olsun bile yavaşlamaya niyeti yoktu! Ama birazdan karşılaşacağı sorunla ilgili de hiçbir bilgisi yok...

Ash, üçüncü rozetini kazanmak için her zamankinden daha heveslidir. Sabahın erken saatinde peşine Dawn ve Brock'u da takarak Spor Salonu'nun yolunu tutmuştur. Dostlarımız Salon'un önünde Nando ile karşılaşırlar. Nando'nun, Ash'e Salon'un kapalı olduğunu söylemesi üzerine Ash ve Pokémonlarının bütün hevesleri kursaklarından kalır. Nando'nun yanında gezdirdiği Pokémon'una Pokédex'ini doğrultur.

Kricketune: Kriket Pokémon'u. Kricketot'un gelişmiş halidir. Oluşturduğu melodilerle duygularını aktarır.

Nando'nun yeni müzikal Pokémon'uyla tanışırlar dostlarımız. Ardından kapıdaki not dikkatlerini çeker. Not Salon Lideri'ndendir ve kendisinin yolculuğa çıktığını, uzun bir süre dönmeyeceğini yazmıştır. Savaşmak için yanıp tutuşan Ash'in bütün hayalleri suya düşer. Onu bu halde görmeyi sevmeyen Nando da Ash'e Hearthome Takım Savaşı'na katılmasını önerir. Dostlarımızın sorusu üzerine Nando bu yarışmayı açıklar. Dünya'nın dört bir yanından gelen eğitmenler, bu yarışmada bir partnerle eşleşerek rakiplerine karşı birlikte mücadele veriyorlardır. Ash ile Brock, bu yarışmaya katılmak için sabırsızlanırlar. Nando kayıtların Hearthome Stadyumu'ndan yapıldığını söyler. Bu da Dawn'a Hearthome Yarışması için henüz kayıt yaptırmadığını hatırlatır. Nando ile Dawn, Yarışmalardan sohbet ederek kayıt yapılan yere doğru giderler. Orada Dawn, arkadaşı ve rakibi Zoey ile karşılaşır. Pokémon Ozanı Nando ile tanışan Zoey, Nando'nun hem Salon Mücadelelerine hem de Yarışmalara katılma fikrini beğenmez. Dawn ise, farklı görüşlere sahip iki arkadaşının arasında kalır. Öte yandan Jessie'yi, Jessilina kılığında Yarışma için hazırlanırken görüyoruz. Jessie, Zoey'e karşı mücadelesinde kaybettikleri için Dustox ile Seviper'a kızgındır. Bu yüzden Yarışma'da James'in Mime Jr.'ını kullanmayı düşünür. Ancak İkili Performans ve İkili Savaş'tan oluşan Hearthome Yarışması'nda Mime Jr. için bir partner daha seçmelidir.

Dawn, Yarışma öncesi Pokémonlarını kontrol eder. Ash ile Brock, Dawn'ın üzerindeki gerginliği fark ederler. Bu arada Zoey gelir dostlarımızın yanına. İki rakip, Hearthome Yarışması öncesi konuşurlar.

Marian'ın sunumuyla Hearthome Yarışması başlar. Marian jüriyi ve kurdeleyi tanıtırken sahnenin arkasında da rakipler birbirleriyle konuşurlar. Jessilina, Dawn ile Zoey'e dostça yaklaşır ama kendi benliğinden de taviz vermez. Bu arada Yarışma başlar ve ilk yarışmacı da Nando'dur. Nando'nun Kricketune'u ve Sunflora'sı, dans ederek havalı bir şekilde giriş yaparlar. Sunflora, Yaprak Islığı; Kricketune da Şarkı Söyleme ile harekete geçerler. Nando'nun müziğiyle birleşince de ortaya güzel bir uyum çıkar. Jüri ve seyirciler, Nando'nun müzikli gösterisini beğenirler. Birbirinden etkileyici gösterilerin ardından sıra Dawn'a gelir. Dawn, öz güveni tam sahneye çıkar. Pachirisu ile Piplup'ını dışarı çıkartır. Pachirisu'nun Tatlı Öpücük'ü ve Piplup'ın Baloncuk Işını kombinasyonu ile başlar Dawn. Ortaya çıkan güzel görüntü ile birlikte devam ederler o ve Pokémonları. Piplup, sahne ortasına büyük bir Girdap atarken Pachirisu da Deşarj ile Girdap'ı kaplar. Ortaya ise değişik bir görüntü çıkar. Jüri ile seyirciler, gösteriden memnun kalırlar. Ancak kızını televizyondan izleyen Johanna, gösteride eksikler fark eder.

Sıra Jessilina'dadır. Jessilina, Mime Jr. ile Cacnea'yı çıkartır. Cacnea Dikenli Kol ile başlarken Mime Jr. da Mimik'le onu taklit eder. Hemen ardından ikili Gıdıklama ile Jessie'ye yapışırlar. Jessie, bir yandan gülerken, kendi etrafında dönerek kendini ve Pokémonlarını çok iyi bir şekilde gösterir. Cacnea'nın İğne Füzesi ve Mime Jr.'ın Mimik'i ile oluşan İğne Füzesi havada birleşince gökyüzünde havai fişekler patlar. Ortaya çıkan güzel görüntünün arasında Jessie, Cacnea ve Mime Jr, selam vererek gösterilerini bitirirler. Jessilina'nın etkileyici gösterisi de jüri ile seyirci tarafından sevilir. Sıra Zoey'dedir. Zoey, Glameow ve Shellos'ı çıkartır. Shellos'ın oluşturduğu Çamur Bombası'nı, Glameow hızıyla ve Demir Kuyruk'uyla dağıtır. Ardından Gizli Güç'le göz kamaştırıcı bir ışık çıkartır. Bu hamlesini de Gölge Pençesi takip eder. Gizemli Güç'ün Gölge Pençesi'ni emmesiyle parıltılar saçılır etrafa. Shellos, Su Dalgası'yla Glameow'ın etrafını saran bir su çıkartırken Glameow da pençelerini kullanarak bu suyu dağıtır. Ortaya ise bir gök kuşağı şöleni çıkar. Bu renklerin altında ise Glameow ile Shellos poz verirler. Zoey'nin gösterisiyle İkili Performans etabı da biter.

Sahne arkasına baktığımızda Dawn'ın Pokémonlarıyla ilgilendiğini görüyoruz. Dawn ile Jessilina'nın öz güvenleri, onları finale çıkacakları konusunda fazlasıyla ikna etmiştir. Zoey, Dawn'a bu kadar emin olmaması gerektiğini, daha ilk turun yeni bittiğini söyler. Zaman akıp geçmiş, sıra kimlerin ikinci tura geçtiğini açıklamaya gelmiştir. Nando, Zoey ve Jessilina'nın da içlerinde bulundukları sekiz kişi ikinci tura geçerken Dawn bu grubun aralarında bulunmaz. Bu gelişme, dostlarımızı, en çok da Dawn'ı üzer. Dawn, başarısızlığın suçunu kendi üstüne alır. Dostlarımız, Dawn'a çok iyi olduklarını söyleseler de Dawn bu teselliye inanmaz. Zoey'nin ve ilk partneri Piplup'ın lafını kesip koşarak kulisten ayrılır. Hazırlanma odasına giren Dawn'ı sakinleştirmek ise ilk partneri Piplup'a düşer. İkili kapıdan çıktıklarında dostlarımız ve Dawn'ın diğer Pokémonlarıyla karşılaşırlar. Dostlarımız, Dawn'ı final maçını izlemeye davet ederler. Jessilina'yı ezici bir şekilde yenerek final turuna geçen Nando'nun rakibi Zoey'dir.

Zoey ile Nando'nun final karşılaşmasında kazanan taraf Nando olur. Böylece Nando, ikinci kurdelesini almış olur. Ash ile Brock, Yarışma sonrasında Dawn'ın annesi Johanna ile konuşurlar telefonda. Zoey ile Dawn ise, Pokémon Merkezi'nin odalarından birinde, balkondadır. Zoey, hala ilk turu geçemediği için kendini güçsüz gören Dawn'a bunu söylemekten vazgeçmesini söyler. Ona, kendisinin ilk turu geçmekte zorlanacağından korktuğunu ve böyle durumlarda Pokémonlarına sarıldığından bahseder. Nando'dan çok etkilenmiştir hem Salon Savaşları'nı idare etmesinden hem de Yarışmaları. Daha sıkı çalışmasını sağlayacaktır bu yenilgi. Dawn da Zoey'le konuşmasının ardından benzeri duygulara kapılır. Johanna ile konuşmalarını bitiren Ash ile Brock için de ikiliyi böyle görmek, sevindirici olur.


İki arkadaşın ortaya koyduğu cesur çabaya rağmen ikisinin de eli boş kaldı. Ama iş arkadaşlığa ve hayattan alınacak bir derse geldiğinde büyük şeyler elde ettiler!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Hemşire Joy
Contesta
Bay Sukizo
Marian
Johanna
Nando
Zoey




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani269.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Johanna: [Resim: dpiconani431.gif]


Nando: [Resim: rsiconani192.gif] [Resim: rsiconani315.gif] [Resim: dpiconani402.gif]


Zoey: [Resim: rsiconani200.gif] [Resim: dpiconani422.gif]


Diğer/ Özel Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani104.gif] [Resim: rsiconani105.gif] [Resim: rsiconani113.gif] [Resim: rsiconani162.gif] [Resim: rsiconani191.gif] [Resim: rsiconani208.gif] [Resim: rsiconani216.gif] [Resim: rsiconani234.gif] [Resim: rsiconani238.gif] [Resim: rsiconani337.gif] [Resim: rsiconani338.gif] [Resim: rsiconani355.gif]



[Resim: olaylar.png]
- Dawn, Nando, Zoey ve Jessilina Hearthome Yarışması'na katıldılar.
- Dawn, Hearthome Yarışması'nda ilk turu geçemedi ve Yarışma'yı kazanan Nando oldu.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_