Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 514 - A-Maze-ing Race
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A-Maze-ing Race
Japonca Adı: Maze Shuffle! Everybody Hustle!
Türkçe Adı: Labirent Koşuşturmacası


[Resim: genizet.png]
Son gelişenleri, en son sürüme güncellemek uğruna insanları telaşa sokan yepyeni bir teknoloji gibisi yoktur. Ve kahramanlarımız da istisna değil! Görünüşe göre Hearthome Şehri, biraz daha beklemek zorunda!

Dawn, PokéSaat'ine yeni bir uygulama kazanmak için fazlasıyla acele ediyordur. Elindeki biletle birlikte, karşılarına çıkan ilk Pokémon Merkezi'ne girerler dostlarımız. Ancak Hemşire Joy, uygulama dağıtımının ormanın öteki tarafında bulunan Pokémon Merkezi'nde olduğunu söyler. Uygulama ise öğleden sonra beşe kadar dağıtılıyorlardır. Bunu öğrenmesiyle Dawn, tekrardan heyecanlı bir şekilde, koşarak yollara düşer. Dostlarımız da Dawn'ın peşinden ilerlerler.

Dostlarımız, bir mağaranın önünde kılık değiştirmiş Roket Takımı tarafından durdurulurlar. Dostlarımıza bedavaya labirentin çıkışını gösterdiğini söyledikleri haritayı verirler. Bunun içinse sadece bir fotoğraf çekinmelerini isterler. Ancak bu da Roketlerin bir tuzağıdır. Dostlarımıza sahte labirent haritasını verip, aslını kendilerine sakladıkları gibi bir de Pokémonların hepsini fotoğraf çekinme bahanesiyle bir araya toplarlar. Tam Jessie ile James, mağaranın tavanındaki kafesi indireceklerken dostlarımızın arkalarından gelen bir grup kaya Pokémon'u, herkesin farklı bir tarafa dağılmasına neden olur. Koşuşturmaca bittiğinde ise birbirlerini kaybettiklerini fark ederler. Mağaradan ilk çıkan Ash olur ve karşısında, tıpkı Roket Takımı'nın dediği gibi bir labirent görür. Ayrıca Paul da buradadır. Paul, tam önünden geçen bir Fearow'ı yakalamak için PokéTopu gönderecekken Ash'in ona seslenmesiyle bütün dikkati dağılır. Ash, ona Dawn ile Brock'u görüp görmediğini sorar. Aldığı olumsuz cevap üzerine labirentte ilerlemeye başlar. Paul ise Fearow'u kaçırmıştır. Kaya görünümlü kıyafetler içinde duran Roket Takımı, labirentte koşuşturan Ash ile Pikachu'nun ayrı düşmelerini sağlarlar. Pikachu'nun peşinden gittiklerinde ise, arkalarında mağarada karşılaştıkları kaya Pokémonlarının yine yuvarlanarak üzerlerine doğru geldiklerini görürler. Ancak bu sefer, mağarada yaptıkları hatayı yapmayarak onları atlatırlar. Fakat bu sefer daha büyük bir sorunla karşı karşıyadırlar. Graveler ile Golemlerin kaçtıkları Onix, Roket Takımı'na saldırır ve Roket Takımı, planlarını uygulayamadan kendilerini gökyüzünde bulurlar.

Diğer taraftan, Dawn ile Croagunk da çıkışı bulmuşlardır. Paul'u yine Fearow peşindeyken görüyoruz. Tam PokéTopu kullanacağı sırada Dawn, ona Ash ile Brock'u görüp görmediğini sorar. Paul ise onu başından atmak için sert bir cevap verir. Dawn, sinirli bir şekilde ilerlerken Paul, yeniden Fearow'a döner. Bu sefer de mağaranın başka bir çıkışından çıkan ve yanında Ash'in Aipom'u, Turtwig'i ve Staravia'sı bulunan Brock, Paul'a arkadaşlarının yerini sorar. Paul, olumsuz bir cevap vererek, oradan ayrılır. Staravia, labirentteki dostlarımızı aramaya gider. Brock ise labirentte kaybolma riskinin fazla olduğunu düşünerek bulunduğu yerde, Staravia'nın geri gelmesini beklemeye karar verir.

Pikachu, labirentte Buneary ile Happiny'nin kavgasına rastlar. İkisi yol ayrımında kavga ederken, farklı iki taraflara dağılırlar. Onları bir araya getirme görevi ise Pikachu'ya düşer. Dawn ile Croagunk'a döndüğümüzde onların da Roket Takımı'ndan aldıkları sahte haritayla uğraştıklarını görüyoruz. Birden önlerinden yuvarlanarak Graveler ile Golem sürüsünün geçmesiyle ikili, kenara saklanırlar. Graveler ile Golemlerin hemen arkasından gelen ve duvarlara çarpar çarpa ilerleyen Onix'i görürler bu sefer de. Dawn korkudan çığlık atarken Croagunk, Tuğla Kırıcı ile duvarda bir oyuk açar. Ardından Dawn'ı iterek, onu ve kendisini bu oyuğa sokar. İkili, Onix'i atlatmış olurlar böylece. Ash de bu sırada Sudowoodo, Pachirisu, Buizel ve Piplup'ın oluşturduğu gruba rastlar. Buizel ile gruba önderlik yapan Piplup, fikir ve yol ayrımına düşer. Kavga çıkacağını anlayan Ash, onları durdurmak için yanlarına gittiğinde Pachirisu da kaybolmanın vermiş olduğu üzüntüyle Deşarj kullanarak herkesi çarpar. Beşli, kendilerini topladıklarında ise Onix'in üzerlerine doğru geldiğini fark ederler. Piplup ile Buizel, Ash'in komutuyla Baloncuk Işını ve Su Tabancası kullanarak Onix'i uzaklaştırırlar.

Dawn ile Croagunk, havada arama yapan Staravia'yı görüp, dostlarımızın yakınlarda bir yerde olduklarını anlarlar. Staravia ise birilerini bulduğunu gösterir Brock ile Ash'in diğer Pokémonlarına. Brock, Staravia'yı takip etmesiyle Happiny'le birlikte oyun oynayan Pikachu ve Buneary'ye rastlar. Çok geçmeden Staravia'yı takip eden Dawn ile Croagunk da Brock'u bulurlar. Yapbozdaki tek eksik parça Ash ile yanında gezen Pokémonlardır. Staravia, tam onları aramaya gideceği sırada bir robot kol onu yakalayarak kafese koyar. Bunu yapan ise Roket Takımı'ndan başkası değildir. Her zamanki sloganlarının ardından gözlerini Pikachu'ya dikerler. Pikachu, Happiny ve Buneary'yi de alarak Brock ile Dawn'ın yanına gider. Roket Takımı da hedef değiştirerek büyük kaya duvarların arkasından ilerler. Dawn ile Brock, yüksek sesle Ash'e seslenirler. Duvarların arkasından geçen sesle birlikte Ash de onları duymayı başarır. İki grup, aralarında sadece kayadan bir duvar kalıncaya kadar ilerlerler. Roket Takımı da Ash'i bulunduğu yere hapsetmek, karşı tarafa başka yoldan geçmesini engellemek için robot kollarla etraftaki kayalara vurarak çıkış yollarını kaparlar. Ash, Roket Takımı'ın balonlarında gördüğü Staravia'yı kurtarmak için yanındaki Pokémonlarla beraber taarruza geçer. Önce Piplup ile Buizel, Baloncuk Işını ile Ses Bombası'nı kullanırlar. Ardından sıra Sudowoodo ile Pachirisu'ya geçer. Pachirisu Deşarj kullanacakken Sudowoodo da Mimik ile onu destekleyecektir. Ancak dostlarımızın gözünden Deşarj'ın etrafta bulunan herkese saldırdığı kaçar. Deşarj saldırısından tek etkilenen de Ash ile yanındaki Pokémon grubu olur haliyle. Roket Takımı, duvarın arka tarafına geçerken Brock ile Dawn da yanlarındaki Pokémonlarla birlikte Ash ile aralarında bulunan duvarı kırmayı deneyeceklerdir. Planı duyan Ash de diğer taraftan destekler. İki taraf da önceden plan yaparak uygulamaya geçerler. Önce ortak belirledikleri noktaya Buneary, Buz Işını ile saldırır. Ardından Sudowoodo ve Pachirisu dışındaki bütün Pokémonlar bu noktaya aynı anda, en güçlü saldırını gönderirler. Roket Takımı'nı halletme görevi ise Pikachu'ya kalır.

Bütün Pokémonlar aynı anda çalışarak sonunda taş duvarı kırmayı başarırlar. Ash ile yanındaki Pokémonlar, diğerlerinin yanına geçerken Roket Takımı bunu görüp, dostlarımızın Pokémonlarını yakalamak için harekete geçer. Önceden onları bir tepenin üzerinde bekleyen Pikachu ise, Demir Kuyruk'la Staravia'nın kafesini kırarak onun üstüne atlar. Ardından tam güç Yıldırım Oku ile Roket Takımı için günün sonunu getirir. Roketlerin havaya uçmasıyla dostlarımız, rahatça nefes alırlar.

Saat beş olmadan önce kahramanlarımız, Pokémon Merkezi'ne varmayı başarırlar. Dawn çok istediği PokéSaat'i için olan yazı tura uygulamasına kavuşur. Dostlarımız yeniden yola düştüklerinde yol ayrımında hangi taraftan gideceklerini bu uygulamayla karar verirler. Brock, bunun iyi bir fikir olmadığına inansa da dostlarımıza uyar.

Böylece Dawn'ın PokéSaat'ini güncellemek için küçük bir dolanma kahramanlarımıza ne kadar harika bir takım haline geldiklerini gösterdi! Sonrasında, iyi şans için hızlı bir yazı tura ile Hearthome Şehri'ne doğru yeniden yoldalar!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Hemşire Joy
Paul




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif]  [Resim: dpiconani440.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani022.gif] [Resim: rsiconani075.gif] [Resim: rsiconani076.gif] [Resim: rsiconani095.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Dawn, PokéSaat'ine Yazı-Tura uygulamasını aldı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_