Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Klefki
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 707.gif]

Klefki

Fairy/Steel

57/80/91/80/87/75

-Overused-

Magician: Eşyası yoksa rakibe vurarak eşyasını çalar.
Prankster: Status hamleleri +1öncelik kazanır.


Bu pokemon 6.neslin en ünlü pokemonlarından oldu. Tahmin edileceği üzere her ünlü gibi onun da seveni kadar nefret edeni de çok fazla. Açıkçası ben seven kesimdenim. Çünkü tasarımı da kötü değil, tür kombinasyonu neredeyse harika, Prankster abilitysi var ve son olarak çok harika status hamlelerine sahip. Olasılık yüzdeleri ile oynamayı seviyorsanız bu pokemona bayılacaksınız.


-Most annoying Pokémon ever@ Leftovers / Brightpower / Focus Sash

Thunder Wave
Swagger
Foul Play
Substitute

Nature: Impish / Careful
Ability: Prankster
EVs: Impish için 252HP / 252Def / 4SpD
       Careful için 252HP / 252SpD / 4Def

Bu set XY veya ORAS'da rakibin saçını başını yoldurmak için harika :D Konsolda bana da birkaç maç kazandırdığı olmuştu. Temelinde Swagger yatan setin özelliği yüksek risk= yüksek getiri mantığı.
Öncelikle rakibiniz (özellikle special temelli bir pokemon ise) Swagger yaparak +2 atk vererek Confuse ediyoruz. Şanslıysak rakip kendisine vuracaktır. Sonraki tur Thunder Wave ile felç ederek Paraconfuse etkisi yapıyoruz ve hasar almıyoruz. Eğer Thunder Wave olmuyorsa Toxic yapabilir veya Substitute arkasına geçebilirsiniz. Son olarak da arttırılmış bir atk ile Foul Play yaparak son darbeyi indiriyoruz.
Eşyalarda Substitute yapma şansını arttırmak için Leftovers, şansa güvenmek lazım ama bu set başlamadan bitebilir diyenlere Focus Sash, yahu ben zaten küçükken bal dolu kazana düşmüşüm diyenler için ise olasılıkları dibine kadar zorlayacak Brightpower var.
Ancak Swagger yapacağınız pokemona dikkat edin. Birden kendi elinizle karşı tarafa +2 Atk Garchomp veya Gyarados verirseniz de vay efenim ben niye yenildim demeyin  XD 


-Double Screener@ Light Clay

Reflect
Light Screen
Fairy Lock / Toxic
Foul Play

Nature: Impish / Careful
Ability: Prankster
EVs: Impish için 252HP / 252Def / 4SpD
       Careful için 252HP / 252SpD / 4Def

Bu set bir çok set up pokemonun hayali olabilecek destekte. Rakibin ne tür saldırı yapacağını tahmin ederek ona göre önce birinci sonra ikinci ekranınızı dizin. Eğer Taunt kullanıcısı varsa Foul Play ile saldırabilirsiniz. Ayrıca size karşı çaresiz bir pokemon varsa Fairy Lock ile onu sahaya kilitleyebilirsiniz. Ya da karşı taraftan bir ya da birkaç pokemonu zehirleyebilirsiniz.

Takım arkadaşlarınız hemen set kurup saldırabilecek bir pokemon olmalı. Mesela Weakness Policy Dragonite +3Atk ve +1 Spe kazanabilir bu arada ve sonra maçı dahi bitirebilir. Zamanlamanızı iyi kurarsanız maç sizin olacaktır.


-Just Prickling@Leftovers / Sitrus Berry

Spikes
Thunder Wave
Magnet Rise / Toxic
Play Rough / Draining Kiss / Foul Play

Nature: Impish / Careful
Ability: Prankster
EVs: Impish için 252HP / 252Def / 4SpD
       Careful için 252HP / 252SpD / 4Def


+1 Spikes kullanmak isteyenler için bu set çok iyi olacaktır. Rakibi felç ederseniz fazladan Spikes sürme şansınız artacaktır. Yer tipi pokemonlardan kaçınmak için Magnet Rise kullanabilir. Ya da Thunder Wave'den etkilenmedikleri için Toxic ile onları zehirleyebilirsiniz. Son slot için de saldırı konulması iyi fikir Taunt için. Play Rough en güçlü saldırınız ama çok vuramayacaksınız yine de haberiniz olsun. Can çekmek isteyenler Draining Kiss alabilir ancak o zaman Nature'ları sırasıyla Bold ve Calm olarak değiştirin. 


-Dikkat Edilmesi Gerekenler-


Taunt: Thundurus, Mega Gengar, Gardevoir gibi pokemonlar sizi köşeye sıkıştıracaktır. Smogonda Swagger yasak ancak konsolda bu sizin için çok sorun değil çünkü Swagger seti bu pokemonların rahat üstesinden geliyor.


Defansif Pokemonlar: Heatran, Hippowdon, Rotom-W, Gliscor, Slowbro gibi pokemonlar sizi rahatlıkla dümdüz edebilir. Ayrıca Thunder Wave'den de Toxic'den de çok çekinmeyeceklerdir.


Aşırı Ofansif Baskı: Keldeo,  Thundurus, Mega Metagross, Azumarill, Talonflame gibi pokemonlar arka arkaya saldırarak sizi köşeye sıkıştırmaya çalışabilir.


Magic Bounce: Espeon, Xatu, Mega Sableye ve Mega Diancie karşı tarafa yapmak istediklerinizi aynen size iletebilir. Espeon için Foul Play, Mega Sableye için STAB Fairy saldırıları, Mega Diancie için ise Flash Cannon çözüm olabilir.


Not: Evet hepsinde EV değerleri aynı oldu ancak nispeten zayıf STATlar var ve mixed defansive bir pokemon gibi EV değerleri vermek bu yüzden çok mümkün değil. Earthquake vb. saldırılar daha çok zorlarsa Impish setini; Flamethover vb. zorlarsa Careful setini seçin.


Mesela defansif verip üstüne Light Screen vermek de bir çözüm olabilir ama ileride sadece boşa verilmiş turlar olarak da karşınıza çıkabilir. Risk sizin.. Ve ödül de sizin. XD 
Ellerine sağlık arkadaşım. Klefki'yi kullanırken çok eğleniyorum ama karşımdaysa da bir o kadar sinir bozucu oluyor :D Ben Impish kullanıyorum. Move'larımız da Substitute hariç aynı sayılır ama Substitute da başarılı bir öneri olmuş. Onun yerine STAB play rough tercih ederdim ben, ama böylesi daha defansif. Tekrardan ellerine sağlık.
Çok tipsiz bence  =( Ne kadar kullanışlı olursa olsun.

Ellerine sağlık.
Düşman başına. Swagger-thunder wave beraber kullanınca rakip saldıramadığı gibi kendine hasar veriyor.

Reflect falan varsa da kolay gelsin.
Karşısına taunt bilen veya yeteneği magic bounce olan pokemon koyarsanız biraz şansınız var