Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Camerupt
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-323Camerupt.png]
[Resim: 127048_Mega_Camerupt-x600.png]

Tür:Ateş/Yer Tier:Ru(nadiren kullanılan pokemonlar)  

İstatiklikleri:
Hp:70 Atk:100 Def:70 Spatk:105 Spdef:75 Speed:40                  

Mega İstatistikleri:
Hp:70 Atk:120 Def:100 Spa145 Spdef:105 Speed:20

Yetenekleri:
Anger point:Kritik bir saldırıya maruz kalırsanız atk statınız 6 kademe artar.
Magma armor:Asla donmazsınız
Solid rock:Süper etkili saldırılar güçsüzleşir.
Mega Yeteneği:Sheer force:İkincil etkisi olan saldırıların etkisini kapatır ancak %30 daha güçlü vurur.                                                                       


                                           
[Resim: genizet.png]
Camerupt Adv tanıtılınca başta birçok kesim tarafından ou da kullanılmaktaydı.Daha sonraki nesillerde daha güçlü ve daha hızlı pokelerin tanıtılmasıyla direk nu ya geçmiştir.Kendi öz yavrusunun simple yeteneği bunda beklenirken dream world bu yeteneği ona vermedi.Dolayısıyla camerupt artık nu ve altını boylamıştı.Her şey tükendi derken oras ın gelmesiyle camerupt a mega geldi.İlk başlarda çok kullanılmasada daha sonra gücü keşfedilmeye başlandı.Bir megaya göre çok düşük bir tierde ancak iyi kullanımla harika bir pokemon olabilir.


Camerupt @ Cameruptite
Yetenek: Solid Rock
EVleri: 248 HP / 176 SpD / 84 Spe
Doğası:Calm(sakin)
- Flamethrower/fire blast
- Earth Power
- Toxic
- Stealth Rock/ancient power

Flamethrower bizim güvenilir saldırımızdır.Çoğu pokemon sheer force sayesinde iyi vuracağız.Bunun dışında fire blast daha güçlü ancak düşük görüşü vardır.Earth power bizim ikincil stabımız ve çoğu pokemona bu saldırı sayesinde vururuz.Toxic ise özellikle sinir bozucu rakipleri güçsüzleştirmek içindir(alomomola,mega audino).Mega cameruptun özellikleri aynı zamanda onu iyi bir stealth rock kullanıcısı yapmakta ve birçok defogger ı ve spinner ı yenebilmektedir(golbat,shiftry(kullanımı azaldı),Hitmontop)Ancient power ise fletchinder ı öldürmek içindir.Ancak fletchinder a karşı sorun yok derseniz stealth rock a devam.

Camerupt @ Cameruptite
Yetenek: Solid Rock
EVleri: 248 HP / 176 SpD / 84 Spe
Doğası:Calm(sakin)
- Flamethrower / Fire Blast (hangisini istiyorsanız ona göre daha fazla güç veya daha fazla görüş)
- Earth Power
- Rest
- Sleep Talk
Camerupt un normalde çok zayıflığı olduğunu birçok saldırıdan fazla hasar aldığını biliyoruz.Ancak bu setle kendinize can basarak rakibi  sinir edebilirsiniz.Flamethrower ve fire blast earth power ana stab saldırılarımız.Rest ve sleep talk ile de hem canımızı yeniliyoruz hem de  saldırabiliyoruz.Camerupt un olağanüstü gücüyle baya bir pokemonu karşılıyorsunuz.84 hız 30 hıza sahip olan pokeleri geçmek için.Önemli not:Bu seti kullanacaksanız wish desteğini ihmal etmeyin.

Tehditler:
[Resim: jellicent.gif][Resim: alomomola-3.gif]
[Resim: quagsire.gif]
[Resim: gastrodon.gif]
[Resim: seismitoad.gif]
Bu pokemonlar camerupta dayanacaktır.Aynı zamanda onu ohko edebilirler.Toxic ile alomomola ve hp grass ile quagsire gastrodon ve seismitoad ı karşılayabilirsiniz.Yanlız seismitoad hızlıdır dikkat.

[Resim: 531-1.png]:Audino da mega audino da camerupt un saldırılarına dayanacaktır.Yanlız camerupta fazla hasar veremezler.(CALM MİND VE TOXİCLERE DİKKAT)

[Resim: clawitzer-3.gif][Resim: samurott.gif]
Bu pokemonlar camerupt tan baya hızlıdır ve onu zorlanmadan ohko edeceklerdir.

[Resim: flygon.gif]:Bu pokemon camerupt un saldırılarına dayanacaktır ve ona yüksek hasar verebilir ve steath rock u defog ile kaldırabilir.Ancak defansları azdır.

[Resim: EmeiGeenler.png]
keldeo
[Resim: 1ApaWuH]
Eline sağlık bir kere ligde kullanmıştım.Earthquake (Deprem), Eruption (Volkan Patlaması), Fissure (Yer Çatlatma) bu öğrendiği üç saldırı gym salonlarına baya zarar verir felaket içerikli saldırılar. :)
Bu pokemon tam bir volkan ama eruption oyun içi dışında bir ise yaramıyor çünkü bu pokemonun defanslari ve hızı az bir saldırıdan baya bir hasar alarak eruption kullanılamaz bir hal alabilir.fissure ise zaten yasak olan bir hareket.tabi bu dediğim insanlar arasındaki maçta
(25-08-2015, 09:25 AM)keldeo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]fissure ise zaten yasak olan bir hareket.

Ama animede kullanılmış.  Undecided

Kaynak : https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/..._the_anime

[Resim: 150px-Ash_Tauros_Fissure.png][Resim: 150px-AJ_Sandshrew_Fissure.png][Resim: 150px-Groudon_Fissure.png]
@batman007 Arkadaş online maçları kastetmiş olmalı İnsanlar arasındaki maç derken. :D İnsanlar arasında olmayan maç ise oyunun kendi hikayesindeki eğitmenlerle olan maç oluyor. Yani yapay zekaya karşı verdiğimiz mücadeleler. (tahminen böyle dedim. Showdown veya şampiyona sisteminden haberim yok. Ama keldeo nickli arkadaş online savaşlarla çok ilgili ya, orada yürütme yaptım)
Animede yasak olan Earthquake.
Fissure kullanan pokemon çok oldu.

Oyunda yasak olma sebebi tamamiyle şansa bağlı olması
Earthquake animede insanlar arasında yasak olan bir saldırı değil. Onun animede gösterilmemesinin sebebi Japonya'daki deprem. Yani insanlar arasındaki maçta kullanılmıyor da başka zaman kullanılıyor diye bir şeyi ilk defa duyuyorum -_- Earthquake'i son kez Whiscash kullandı animede. Japonya'daki depremle denk geldi. Zaten o bölüm de bu yüzden yasaklandı. O günden sonra da gösterilmedi o saldırı animede bildiğim kadarıyla.