Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Slurpuff
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 685.gif]

Slurpuff


Fairy


82/80/86/85/75/72


-Underused-


Sweet Veil: Takım arkadaşlarının uyumasını engeller.
Unburden: Üzerindeki eşya kullanılır veya kaybedilirse hız iki katına çıkar.


Unburden bu oyundaki en iyi abilitylerden birisi ve bu pokemon Unburden yanında Belly Drum (Azumarill'e selamlar) ve Calm Mind gibi çift yönlü iki güzel yükseltme saldırısına sahip. Statları pek iç açıcı olmasa da atk'ı 4 ile ve spe'i 2 ile çarpıp tekrar bakmanızı öneririm :D


Fiziksel movepool'u çok geniş olmasa da yeterli saldırıları var. Ayrıca Special movepool'u çoğu normal tipi pokemonu kıskandıracak kadar geniş. Surf, Thunderbolt, Flamethower, Energy Ball, Psychic, Dazzling Gleam en güzel örnekler.


-Savaş Tamtamları@Sitrus Berry


Belly Drum
Play Rough
Drain Punch
Return / Substitute / Thief


Ability: Unburden
Nature: Jolly
EVs: 28HP / 252 Atk / 228 Spe


Eğer uygun zamanı bulursanız Belly Drum ile atk  statınızı maksimize eder; aynı zamanda Sitrus Berry'nizi de kullanarak %75 HP ile 2Kat hızlı olabilirsiniz. Sonra STAB Play Rough ile dayanıklı olmayan her şeyi indirirsiniz. Çelik tipleri için Drain Punch tek çözüm. Zehirler için Earthquake'imiz malesef yok ancak 102 BP Return yeterli olacaktır vurmak için. Zehir dert değil derseniz Substitute da koyabilir hatta Karanlık tipi saldırı olsun diye Thief de verebilirsiniz. Ancak Return hepsinden daha iyi seçenek.




-Calm Mind@Sitrus Berry / Weakness Policy / Lum Berry / Focus Sash


Calm Mind
Dazzling Gleam
Flamethower
Surf / Psychic / Substitute


Ability: Unburden
Nature: Timid
EVs: 28HP / 252SpA / 228 Spe
       4HP / 252SpA / 252Spe


Aslında yukarıdaki setten hiç farkı yok sadece special saldırlar kullanacağız ve bunlar çok çeşitli olduğu için tek tek yazmadım.


Burada eşya olarak hangisini önce kullanarak Unburden aktive edebilecekseniz onu kullanın. Saldırılar ise STAB ve ona dayanıklı olan pokemonları düşünerek koydum. Steel için Flamethower, Fire için Surf, Poison için Psychic olabilir. Hatta eşyanızı kullanmak veya avantajlı konuma geçmek için Substitute da kullanılabilir. Ya da takımınızda elektrik kulanıcısı yoksa Thunderbolt alabilirsiniz. Bu daha çok size kalmış.




-Dikkat Edilmesi Gerekenler-


Dayanıklı Steel Tipleri: Bronzong, Mega Aggron, Mega Steelix gibi pokemonlar özellikle Belly Drum setini çok zorlayacaktır. Drain Punch tek hamlede indiremez ama siz Gyro Ball ile inersiniz. Special seti için Flamethower bundan çok önemli.


Amoongus: Yine bir Belly Drum sıkıntısı. Return'e dayanacak ve sizi Sludge Bomb ile indirecektir. Ya da Spore ile de uyutabilir. Critical Hit için dua edin.

Priority Saldırılar: Entei ve Lucario ExtremeSpeed, Fletchinder ise Acrobatics karşısında cevapsızsınız.


Entry Hazards: Eğer fazla hazard döşenmişse set kuracak kadar dayanamayabilir; zehirlenmişseniz ise o seti uzun süre devam ettiremezsiniz.

Aşırı Ofansif Baskı: Arka arkaya gelecek güçlü saldırılar set kurmanızı engelleyecektir. Zamanlamaya çok dikkat edin.
Yine kullanışlı bir Pokemon.Ellerine sağlık.
Çalışmaların çok başarılı devam ediyor.Devamını da beklerim.

Slurpuff tipini hiç yakıştıramadığım pokemon."Böyle peri tipi mi olur?" dedirten pokemon.Nedense böyle itici bir tipi var oyun açısından statlarıda öyle gösteriyor.
(24-08-2015, 05:53 PM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Slurpuff tipini hiç yakıştıramadığım pokemon."Böyle peri tipi mi olur?" dedirten pokemon.Nedense böyle itici bir tipi var oyun açısından statlarıda öyle gösteriyor.

Deme öyle sonuçta pembe! Pembe olan çoğu pokemon artık bir peri! Sizde kendinizi pembeye boyayın ve peri olun! Kamu spotu gibi oldu.

Merakla çalışmalarının devamını bekliyorum.  Blush
Fletchinder ?

Talonflame olması lazım değil mi onun ?
Ben hiç kullanmadım ama bu arkadaşım çok severdi. O yüzden ne yapılması gerektiğini biliyorum.
Karşıda varsa belli ki belly drum o yüzden geldiği gibi az çok hasar vermek lazım .
Belli bu miktarı geçtiyse hasar çoğu kişi belly drum yerine başka şey yapar.

Ve bence de periden çok kek canavarı gibi bişey
(24-08-2015, 06:41 PM)EfsaneviOyuncu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Fletchinder ?

Talonflame olması lazım değil mi onun ?

Talonflame OU Fletchinder ise RU o yüzden onu yazdım 

Ayrı mesaj atmadan buradan söyleyeyim çalışmalarımın takdir görmesi çok güzel bir şey hepinize teşekkürler arkadaşlar daha sık yazılar eklemeye çalışacağım bir de çizim yapmak istiyorum arada  XP
bu pokemon banada biraz çirkin gelmişti ancak oyundaki başarıları sayesinde favori pokemonlarımdan biri oldu umarım gelecek nesilde de gamefreak böyle bir pokemon çıkarır.
Belly Drum'a bağlı kullanılan Pokémon'lar, (Azumarill, Slurpuff, Lickilicky vb.) doğru zamanda kullanılmazsa çok kötü ve kullanışsız Pokémonlar. En basitinden Return'ü olan bir Pokémon, her türlü OHKO yapıyor %75'lilere. Mesela Mega Lopunny, Return kullansa çok rahat tekler. Ya da Bullet Punch da tekleyebilir. Benim önerim bu pokémonlarda zaten 4x attack yapıldığından Ev'lerini def'e yatırmak. İtem olarak da Weakness Policy olabilir. Weakness Policy bir Slurpuff, Def'i de varsa, Weakness Policy'den gelen atak artışı gayet yeterli olur. Gerekirse bir de Belly drum basarsın, tek pokémonla 6sını bile sweeplersin doğru moveset ile.

Ellerine sağlık bu arada :)
focus sash bence iyi değil eşya olarak weakness policy daha iyi bir seçenek gibi duruyor böyle bir pokemon için.
Sayfalar: 1 2