Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Aegislash
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: aegislash-2.gif]
[Resim: AegislashSpriteBlade_XY.gif]


Aegislash


Ghost/Steel


Shield Mode: 60/50/150/50/150/60
Blade Mode: [b]60/[b][b]150[/b]/[b]50[/b]/[b]150[/b]/[b]50[/b]/60[/b][/b]


[b]-Uber-[/b]


[b]Stance Chance: Saldırırken Blade Mode'a dönüşür ve King's Shield hamlesi ile eski haline gelir.[/b]




Bu pokemonu ilk gördüğümüzde Steel'in dayanıklı olduğu türler değişmemişti ve bu devasa defansif statlar ve tür kombinasyonu ile hepimiz birer "zırhlı şövalye" ile karşı karşıya olduğumuzu zannetmiştik. Ancak abilitysi, formları ve King's Shield gibi saldırılarını görünce onun rolünün çok farklı olacağını anlamıştık. Karşınızda beyler ve bayanlar ve bayanlar; Zeus'un kalkanı Aegis, ve efsane kılıç Excalibur'un müthiş kombinasyonu.



-Set up'n sweep (Kişisel XY setim) @ Weakness Policy


Swords Dance
Sacred Sword
Shadow Sneak
King's Shield


Nature: Brave
EVs: 252HP / 252Atk / 4Def ---0 Speed IV---


Bu set iki tarafı keskin "kılıç" gibi. *ba dum tsss* Amacınız 1-2 tane Swords Dance basmak, sonra da illaki super effective hasar alacağınız için Weakness Policy ile toplam +6 atk boostu alıp hız sorunu da olmadan (Shadow Sneak) rahat rahat takımı halletmek :D 


Normal veya güçlü dark tipi pokemonlar için Sacred Sword en iyisi. Eğer karşıdaki normal tipi ise hiç Swords Dance basmayın, Sacred Sword seçin.
Rakip size STAB vuramayacağı için %90 Super effective saldırı vuracak ve siz düşük hız ve Brave nature'dan ötürü ondan sonra vuracaksınız ve hasarı kalkan modunda alacaksınız. 
Bu şekilde hasardan büyük ihtimal sağ çıkacaksınız ve +2 Sacred Sword ile adamı indireceksiniz.
Eğer rakip Blaziken gibi temas eden saldırıları çok kullanıyorsa (Flare Blitz gibi) önce kalkan yapın ve rakibin atk statını iki kademe azaltın   ^sag.D Sonra kendi atk statınızı rahat rahat arttırıp rakibin can çekişini izleyin.  ^sag.D 


Bu sette +4 Def i SpD de verebilirsiniz ama size temas etmeyen ve çok sık kullanılan Earthquake için def vermek daha iyi.


Takım arkadaşı olarak da dayanıklı olan Skarmory gibi pokemonları indirebilecek SpA kullanıcısı, Sableye'i bypass edebilecek bir magic bouncer vb. kullanılabilir.


Eğer burn çok başınızı ağrıtırsa lum berry ya da rawst berry verebilirsiniz. Confuse da sizin için büyük dert çünkü saldırırken Blade Mode' a geçecek ve düşük def ile kendinizi indirmeniz işten bile değil.


-Aegis'in kutsal gücü @Leftovers

King's Shield
Gyro Ball / Iron Head
Toxic
Pursuit / Shadow Sneak


Nature: Sassy
EVs: 252HP / 4Def / 252Spd  ---0 Speed IV---


Bir Xerneas'ı ne durdurabilir? Bu sorunun cevabı işte bu set. İsterse 2 Geomancy yapsın bir Gyro Ball a bakacaktır  O.O  Rakip geri mi çekiliyor? 150 base atk ile zenginleştirilmiş bir Pursuit'in tadına bakmadan yolcu etmek ayıp olacaktır  ^sag.D  Yavaş olan Clafable mı canınızı sıktı? Iron Head güzel çözüm. Maçın sonunda Slash'em All mı yapmak istiyorsunuz? Shadow Sneak ile maç sizin. Rakip sık sık pokemon mu değiştiriyor? Muhtemel gelecek bir Lugia'ya Toxic atarken çok eğleneceksiniz. 


Blade modunda iken rakibe yakalanırım diye dert etmemek için her zaman en son vuracak şekilde nature ve iv ayarlamak iyi olacaktır.


-Special Set@ Leftovers / Life Orb / Weakness Policy


King's Shield
Toxic / Shadow Sneak
Shadow Ball
Flash Cannon


Nature: Quiet
EVs: 252HP / 252SpA / 4Def


Bu set yanmaktan bıkmış olan Aegislash sevenler için. Hala çok iyi bir Spa statınız ve saldırıları karşılayacak defansif gücünüz; ayrıca STAB a dayanacaklar için de Toxic'iniz var. Ancak bu setin en fazla müddeti 3-4 tur. Eğer Wish passer'ınız yoksa can desteği alamayacaksınız ve belki de %3'lük canı kalmış pokemonları indirmek için dahi %30 hasar alacaksınız. Bunun için Shadow Sneak de verilebilir ancak Toxic de fazlasıyla değerli.


-Dikkat Edilmesi Gerekenler-


Fire Türü: Heatran ve Primal Groudon sizin saldırılarınıza karşı koyacak ve uzaktan indirecektir. Heatran için Sacred Sword, Groudon için Toxic olabilir. Ayrıca Ho-Oh Regenerator ve Roost ile sizi uzun süre oyalayabilir ve Substitute kullanabilir.


Poison Türü: Poison Arceus ve Tentacruel sizi yakabilir ve Toxic bağışıklığı ile sizi kıstırabilir. Zaten yandıktan sonra çok fazla işiniz olmayacak eğer Special set kullanmamışsanız.


Gliscor: Yine Special Set haricinde inmeyecek bir pokemon daha. Zehirlenmenizi umursamayacak ve STAB Earthquake ile sizi uzaktan indirecek. Hidden Power Ice? Haha bu komikti işte :D 


Sableye: Prioity Will-O-Wisp, Recover; bunun yanına da bir tane Foul Play eklerseniz alın size Aegislas'ın kabusu. En kesim çözüm ise Espeon veya Xatu ancak alt tierdeler başka pokemon da bulursunuz kesinlikle.


Dark Türü: Bir çok Dark türü taunt kullanıyor ve Yveltal bunlardan en çok baş ağrıtacak olanı. Darkrai sizi uyutacaktır. Dark-Arceus hasarlarınızı kaldırıp Calm Mind-Jugdement ikilisini kullanabilir. Güzel bir takım arkadaşı hazırlayın çünkü set ile bunları çözemezsiniz (en azından hepsini).


Çelik Türü: Toxic dayanıklılığı, genellikle yüksek defansif statlar. Bunlar Sacred Sword için bile fazla olabilir. Hele Skarmory'e çözümünüz hiç yok. Gerçi onun da size çözümü yok. Maç sonu teke tek kalmayın saatlerinizi yersiniz.


Giratina-O: Toxic ve Shadow Ball'ı sevmese de Shadow Force gibi Kalkan-Delici bir saldırısı var. Yaralarsınız evet, ama mücadeleyi kaybedersiniz. Savaş ise hala bitmedi.
Eline sağlık abi.Güzel bir çalışma olmuş.Aegislash bence çok gerekli bir Pokemon.