Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 508 - Top-Down Training!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Top-Down Training!
Japonca Adı: Champion Cynthia Appears!
Türkçe Adı: Tepeden Tırnağa Eğitim!


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımızın Hearthome Şehri'ne olan seyahatleri çok heyecanlı bir hal aldı! Eğer şansları yaver giderse, Şampiyonlar Ligi Ustası Cynthia'yı yakından ve bizzat görmeye gidiyorlar!!

Dostlarımız Pokémon Merkezi'nde mola verirler ve televizyonda Sinnoh Şampiyon'u Cynthia'nın, Seçkin Dörtlü'den Lucian'a karşı mücadelesine denk gelirler. Lucian'ın Bronzong'u, tüm gücüyle Işık Topu kullanır. Cynthia'nın Garchomp'u ise saldırıdan kaçmak yerine üzerine gelmesine izin verir ve saldırının Garchomp'a çarpmasıyla her yer duman olur. Saldırıdan neredeyse hiç hasar almamış gibi görünen Garchomp, dumanın da avantajını kullanarak Dev Etki ile Bronzong'a çarpar. Bronzong, maça devam edemez. Kazanan Şampiyonlar Ligi Ustası Cynthia olur. Dostlarımız bu savaştan oldukça etkilenirler. Pokémon Merkezi'ndeki birkaç çocuğun Şampiyon hakkında konuşmasına da denk gelirler. Şampiyon'un bu yakınlardaki Dostluk Meydanı'nda olduğunu öğrenmeleri üzerine oraya giderler.

Cynthia, söylendiği gibi Dostluk Meydanı'ndadır. Bir yandan kılık değiştirmiş olan Roket Takımı'ndan aldığı dondurmayı yerken, diğer yandan da meydanın ortasındaki harabeyi inceliyordur. Dostlarımız da bu sırada gelirler ve Cynthia'yı hayranlıkla izleyen kalabalığın arasına karışırlar. Ash, Paul'a rastlar. Kendisinin iki rozet kazandığını söyledikten sonra onunkileri sorar ancak Paul oralı olmaz. Paul, birkaç adım öne çıkarak Cynthia'yla konuşur. Ona meydan okur. Kalabalık, Paul'un bu isteğine şaşırır ve kaba bulur ancak Cynthia, Sinnoh Ligi'nde yarışmak isteyen Paul'un bu teklifini kabul eder. Maç, Paul'un isteği üzerine altıya altı, tam maç olur.

Cynthia, maç için yıldızı Garchomp'u ihtişamlı bir şekilde dışarı çıkartır. Ash, yakından gördüğü Garchomp'a Pokédex doğrultur.


Garchomp: Jet Pokémon'u. Vücudunu kapatıp kanatlarını gerdiği zaman ses hızında, bir jet uçak gibi uçabilir.

Paul ise Şampiyon'un meşhur Pokémon'una karşı Chimchar'ını sahaya sürer. Etraftaki herkes, Paul'u bu Garchomp'a karşı dezavantajlı seçimi için aşağılarken dostlarımız sessizce maçı izliyorlardır. Şampiyon Cynthia, başlama onurunu Paul'a verir. Chimchar, tam güç Ateş Çemberi kullanır. Garchomp, koluyla saldırının önünü kesse de vücudunun alevle kaplanmasını engelleyemez. Chimchar, atik bir şekilde Kazma ile yer altına dalarken Garchomp da rakibinin kullandığı saldırının aynısını yapar. Üstelik vücudu alevle kaplı olmasına rağmen. Garchomp, yer altından Chimchar'ı bulur ve ona vücudundaki ateşlerle birlikte saldırarak yukarı çıkartır. Saldırı sonrası Chimchar maça devam edemez. Garchomp ise alevlerden kurtulmayı başarır. Paul, Chimchar'ını sinirli bir şekilde geri çağırır ve Chimchar'a, PokéTopu'na doğru söylediği sözler, Cynthia ile Ash'in dikkatini çeker.

Paul, Garchomp'un karşısına Weavile'ını çıkartır. Dawn, Pokédex'ten Weavile'a bakar.


Weavile: Keskin Pençeli Pokémon. Arkadaşlarıyla haberleşmek için, pençeleriyle ağaçlara ve buza gizemli işaretler bırakır.

Weavile, tam güç Kar Fırtınası ile başlar. Onun gibi bir buz Pokémon'u, Garchomp'a karşı iyi bir eşleşme olmuştur. Ancak Garchomp, koluyla yüzünü koruyarak Kar Fırtınası gibi güçlü bir hamleden az hasar alarak kurtulmayı başarmıştı. Garchomp, saldırıdan kurtulduğunda Ejder Öfkesi'yle ilerler. Ejder Öfkesi'nin bir özelliği de bedeni odaklayarak inanılmaz güçle vuran bir silah olmasıdır. Rakiplerinin kaçmasına olanak tanımıyordur. Weavile, kaçma şansı olmadığı için Buz Işını ile üst üste taarruz yapar. Art arda gelen Buz Işınlarını atlatan Garchomp, tam gücüyle Weavile'a çarpar. Weavile, baygın bir şekilde yere düşer ve Paul Weavile'ı da geri çağırmak zorunda kalır. Ardından Murkrow'u sahaya çıkartır. Dawn, Pokédex'ten kontrol eder.

Murkrow: Karanlık Pokémon. Çoğu insanın inancına göre eğer gece bir Murkrow görürsen bu kötü şans getirir.

Murkrow, Sis saldırısından çıkan dumanları Garchomp'a püskürtür. Garchomp, saldırıyı zıplayarak fırlatsa da Murkrow taarruzu bırakmaz. Hava Saldırı kullanır. Garchomp, bu sefer saldırıdan kaçmak yerine Dev Etki ile karşılık verir. İkilinin ortada çarpışmasıyla ayakta kalan taraf Garchomp olur. Paul, bir Pokémon'unu daha kaybetmesine rağmen yüzünde sinsi bir gülüş vardır. Bu gülüşün sebebi çok geçmeden anlaşılır. Paul, Torterra'sını çıkartır. Amacı ise Dev Etki'den sonra bir süre kilitlenen Garchomp'un güçlü bir darbeyle işini bitirmektir. Ash, Pokédex'inden Torterra'ya bakar.

Torterra: Kıta Pokémon'u. Torterra, Turtwig'in son gelişmiş halidir. Bazen ufak Pokémonlar yuvalarını Torterra'nın sırtında yapmak için bir araya gelirler.

Paul ve Torterra'sı, Dev Boşaltma ile planlarını uygulamak için harekete geçerler. Garchomp, şarj olması için kilitlendiğinden dolayı Dev Boşaltma Garchomp'u yakalayarak enerjisini emer. Torterra saldırıyı kestiğinde Garchomp tükenmiş gözüküyordur. Torterra bu durumu da avantaja çevirerek Çılgın Bitki hamlesini kullanır. Saldırı sonrası büyük bir patlama gerçekleşmiş, her yer duman olmuştur ancak Şampiyon'un Garchomp'u kollarını kullanarak kendini kollamıştır. Üstelik her zamankinden daha güçlü gözüküyordur. Garchomp, Tuğla Kırıcı ile Toterra'yı da yener. Paul, Torterra'nın da yenilmesiyle karşılaşmadan çekilir. Böylece Şampiyon ile Garchomp'u, Paul'un bütün Pokémonlarını tek hamlede yenmiş olur. İki taraf da Pokémonlarını geri çağırarak birbirlerini tebrik ederler. Maçı izleyen kalabalık ise Paul'u alay konusu yapmıştır. Bu Ash'in sinirini bozar ve Paul'un yanına giderek onu tebrik eder. Şampiyon'a meydan okuması, Ash'in ona saygı duymasını sağlamıştır. Paul, daha fazla çalışacağını ve sonra yeniden Cynthia'ya meydan okuyacağını söyler. Ancak arkasını dönüp gittiği yön, yaralı Pokémonları'nı iyileştirebileceği Pokémon Merkezi'nin yönü değildir. Ash ile Cynthia Paul'u durdurarak bir eğitmenin ilk sorumluluğunun Pokémonlarının sağlıklarından emin olmak olduğunu hatırlatırlar. Paul onlara hak verir ve hep birlikte Pokémon Merkezi'ne giderler.

Dostlarımız, Paul ve Şampiyon, Pokémon Merkezi'ne varırlar ancak Hemşire Joy ile Chansey, acil bir ameliyata girecekleri için Paul'un Pokémonlarıyla ilgilenemezler. Bunun üzerine Cynthia, Paul'un Pokémonlarını kendi başına tedavi etmeye karar verir. Brock da yardım etmekte gönüllü olur. Şampiyon Pokémonlar'la o kadar iyi ilgilenir ve haklarında o kadar çok şey bilir ki, dostlarımız onu hayranlıkla izlerler. Öte yandan dışarıdan dostlarımızı izleyen Roket Takımı, Paul'un Pokémonlarına göz dikmiştir bu sefer de.

Dostlarımız Paul'un daha önce Kanto, Johto ve Hoenn'de Liglere katıldığını ancak hiçbirini kazanamadığı, Torterra'nın ilk Pokémon'u olduğunu ve Weavile ile Murkrow'u daha önceki seyahatlerinde yakaladığını öğrenirler. Ash ile Paul bir kez daha fikir ayrılığına düşerler ve ikisinin eğitim tarzının ne kadar farklı olduğu, bir kez daha dostlarımız tarafından doğrulanır. Paul Pokémonlarını önemsemiyordur çünkü o zaman şımaracaklarını düşünüyordur. Ash ise Pokémonlar ile arasındaki bağ iyi olmazsa zaferin gerçek bir zafer olmayacağını savunur. İkilinin bu şekilde tartışmayla bir sonuca gelemeyeceğini anlayan Cynthia, dostlarımızı yeniden Dostluk Alanı'ndaki harabelere götürür. Cynthia, hayatını değiştirdiğini düşündüğü yazıyı dostlarımıza da okur harabelerden. Ondan sonra kendi gençliğinden bahseder. Eskiden sadece güçlenmek için Pokémonlarla savaştığından ve ne zaman onların aynı türün üyesi olsalar bile her birinin farklı özelliklere sahip olduğunu anladığından bahseder.

Diğer tarafa baktığımızda Roket Takımı'nın, Paul'un Pokémon Merkezi'nde dinlenmeleri için bıraktığı Pokémonları çalma girişimindeyken görüyoruz. Üçlü, Hemşire Joy'a yakalanmaları üzerine Chimchar'ı alıp, dışarı çıkarlar. O sırada Pokémon Merkezi'ne varan dostlarımız, onları görürler ve peşlerine takılırlar. Roket Takımı, balonlarına atladıklarında Chimchar da uyanır. Ateş maymunu Pokémon, Ateş Çemberi ile üçlünün sloganlarını keser
. Ash, Chimchar'ı kurtarması için Staravia'sını çıkartacakken Paul öne atılır ve Ursaring'ini dışarı çıkartır. Bu Paul'un Bewilder Ormanı'nda yakaladığı Ursaring'dir. Ursaring, tam güç Hiper Işın'la Roket Takımı'nı havaya uçururken Chimchar, son anda balondan atlamayı başarır.

Roket Takımı sorunu çözüldüğünde Paul, zayıf olduğu ve Roket Takımı'na yakalandığı için kızar Chimchar'a. O sırada Chimchar'ın uyuyor olmasını umursamamış, dikkatli olması gerektiğini düşünmüştür. Dostlarımız Chimchar'ı savunurlar. İki taraf yeniden fikir ayrılığına düştüğünde Şampiyon, yine ağırlığını ortaya koyar. Önemli olanın Chimchar'ın sağlığı olduğunu söyleyerek ortamı yumuşatmıştır. Cynthia, Pokémonlarının sağlığı için Paul'a bu geceyi Pokémon Merkezi'nde geçirmesi gerektiğini söyler. Güçlenmek için bunun gerekli olduğunu söyler. Paul da bunu kabul eder.

Gün batımına yakın dostlarımız Şampiyon'la beraber televizyondaki son dakika haberine bakıyorlardır. Palkia'nın gücünü arttıran Cilalı Küre'nin Celestic Kasabası kazılarında bulunduğu söylenir haberde. Bir diğer efsane olan Diagla'nın gücünü arttıran küre ise Eterna Kasabası'ndadır. Bir gün, Dialga ve Palkia'yla tanışmak ve Pokémon tarihinin gizemini, başlangıcını keşfetmek isteyen Cynthia'yı çok mutlu eder bu haber. Ne tarafa doğru gitmesi gerektiğini biliyordur, Cilalı Küre'nin bulunduğu Celestic Kasabası'na! Cynthia, Ash'in Pokémonlarla olan bağı sayesinde çok başarılı olacağına inanıyordur. Cynthia ile dostlarımız vedalaşarak ayrı yönlere doğru giderler.


Gerçek bir Şampiyon ve de cömert bir dost olduğunu ispatlayan Cynthia, hem Ash'in hem de Paul'un kalbine ve zihnine dokunmuş gibi. Öteki kahramanlarımızı söylemeye gerek bile yok! Ve Hearthome Şehri ufukta yakınlaşırken macera devam ediyor!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Hemşire Joy
Paul
Rhonda
Lucian
Cynthia




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]


Paul: [Resim: rsiconani198.gif] [Resim: rsiconani217.gif] [Resim: dpiconani389.gif] [Resim: dpiconani390.gif] [Resim: dpiconani461.gif]


Lucian: [Resim: dpiconani437.gif]


Cynthia: [Resim: dpiconani445.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları Sinnoh Şampiyon'u Cynthia ile tanıştılar.
- Paul ile Cynthia maç yaptılar ve kazanan Cynthia oldu.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_
Bu saldırıların Türkçe isimlerini nereden bulabilirim. Bazıları mantıklı oluyor ama bazıları 2 kez (Japonca-İngilizce İngilizce-Türkçe )çevrildiği için anlam kayboluyor.

Teşekkürler
Guzel olmus.Emek harcanmış.

@Victini8989 buyur
https://pokemonturkiye.com/showthread.ph...ht=Saldırı
Saldırı İsimlerinin Türkçe Çevirilerde Kullanılan adlarına gitmek için tıklayınız!
"Bir eğitmenin ilk sorumluluğunun Pokémonlarının sağlıklarından emin olmak olduğunu hatırlatırlar" bu söz çok hoşuma gitti.Çeviri için de teşekkürler,güzel bir bölümdü.
Aslında çeviri değil, kendimiz bizzat bölümü izleyerek yazıyoruz ama yine de rica ederim. :D

Flood olmasın diye birinin mesaj yazmasını beklemiştim, iyi denk geldi. Bu bölümdeki Cynthia'nın sözü çok güzel. Hatta tumblr'da bununla ilgili çok güzel bir şey bulmuştum ama beğendiğim onca gif ve resim arasında kayboldu, bulamıyorum. O yüzden kuru kuru yazacağım sanırım.

Spoiler:
When every life meets another life something will be born!
Bir hayat, başka bir hayatla karşılaştığında bir şeyler doğar!

-Cynthia Heart  ;D V3 Love
(22-08-2015, 02:53 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Spoiler:
When every life meets another life something will be born!
Bir hayat, başka bir hayatla karşılaştığında bir şeyler doğar!
-Cynthia Heart  ;D V3 Love

Bu sözü ilerleyen bölümlerin birinde Chimchar ve Ash için de söylüyordu. Hatta tam hatırlamıyorum Infernape'ken de söylemiş olabilir. Burada Paul ve Ash için diyordu sanırım.
Aynen Ash-Paul lig maçından sonra da söylemişti, Galactic Ekibi Cilalı Küre'yi Celestic'ten çalarken Chimchar yaralanınca söylemişti bir de. Hatta 10. Sezon'un son bölümünden bir öncekinin sonunda (Paul'un Chimchar'ı bıraktığı sahne) anlatıcı söylemişti bu sözü. Anlamı benim için o kadar büyük ki hangi bölümlerde söylendiğini çok iyi hatırlıyorum :D
Çeviri içi...uppss emeğin için teşekkürler _Erdi_

Cynthia da güzel bi sözüm var diye her yerde söylemiş.
O sözün Unown'la bir ilgisi vardı yanlış hatırlamıyorsam.  Onion011
Sayfalar: 1 2