Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 512 - Mass Hip-Po-Sis
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Mass Hip-Po-Sis
Japonca Adı: Save The Stray Hippopotas!
Türkçe Adı: Toplu Uyku


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımız, aşırı yardıma muhtaç bir Pokémon'u cesur bir girişimle kurtarmak için maceraya atılırken, Ash'in Hearthome Şehri'ndeki Salon Maçı biraz daha beklemek zorunda kalacak!

Yemeklerini bitiren dostlarımız, yola devam etmek için Pokémonlarını geri çağırırlar. Ancak Turtwig ortada yoktur. Brock ile Pikachu, Turtwig'i yemeğini bitirdikten sonra ormanda dolaşmaya giderken görmüşlerdir en son. Bunun üzerine dostlarımız, etrafta dolaşarak Turtwig'i ararlar. Çok geçmeden de bulurlar. Çalıların arasından çıkan Turtwig, yüksek bir kaya duvarın üstündeki küçük bir kaya parçasının üzerinde duran Hippopotas'ı gösterir dostlarımıza. Yardıma muhtaç olduğu her halinden bellidir. Dostlarımız küçük Hippopotas'ı kurtarmak için seferber olurlar. Ash ipe tutunarak aşağı inerken, Brock ile Dawn da yukarıda ağaca bağlı olan ipi sarkıtırlar. Ash, Hippopotas'a yaklaşmaya çalışır ancak Hippopotas, korktuğu için Ash'in elini ısırarak ona engel olur. Pikachu, Ash'e yardım için ipe tutunarak aşağı iner. Hippopotas'la konuşarak ona Ash'in yardıma geldiğini anlatmaya çalışır. Pikachu'nun onu ikna etmesiyle Hippopotas, Ash'in elini bırakır. Ash, Hippopotas'ı kollarıyla kavrarken Pikachu da Ash'in omzuna çıkar. Dawn ile Brock da üçünü yukarı çekerler. Hippopotas kurtarma operasyonu bittiğinde Dawn, Pokédex'ten Hippopotas'a bakar.

Hippopotas: Su Aygırı Pokémon'u. Kurak yerlerde yaşar ve haşerelerden korunmak için kendini kumla kaplar. Islanmaktan hoşlanmaz.

Dostlarımız, Hippopotas'ın karnını doyururlar Brock'un yemekleriyle. Hippopotas, yemekten sonra büyük meyvelerin olduğu ağaçtan meyve yemek ister. Ash meyveyi almasında Hippopotas'a yardım eder. Ardından dostlarımız Hippopotas'a iyi dileklerini ileterek onunla vedalaşırlar. Ancak Hippopotas, onları takip eder. Dostlarımız bunu fark ettiklerinde Hippopotas'ın Ash ile gelmek istediğini düşünürler. Derken Sinnoh Şimdi Programı'ndan Rhonda, dostlarımızın önünde belirir. Dostlarımız ile Rhonda, birbirlerini tanırlar. Rhonda, sürü helinde dolaşan Hippopotaslar hakkında belgesel yaptıklarından ve bu Hippopotas'ın da sürüden ayrı düşüp kaybolduğundan bahseder. Dostlarımız Rhonda'ya Hippopotas sürüsünün yerini sorar. Rhonda ise elinde bilgisayardan, tahmini olarak gidebilecekleri yeri gösterir. Bunun üzerine dostlarımız, Rhonda ve ekibi, Hippopotas'ı arkadaşlarına geri götürmek için yola koyulurlar. Ancak önlerindeki uzun yolda, ilk adımlarında Roketlerin tuzağına düşerler. Roket Takımı, ip yardımıyla Hippopotas'ı balonlarına alarak uzaklaşmaya çalışırlar. Çukurdan çıkan dostlarımız ise harekete geçerler. Ash, Turtwig'ini çıkartır. Turtwig, Jilet Yaprak ile Hippopotas'ı onu bağlayan ipten kurtarır ancak Hippopotas, balondan düşmeden önce Meowth'a bir saldırı gönderir. Aynısından aşağıda, Ash'in kucağına düşünce Rhonda'nun ekibinden bir adama da yapar. Dostlarımız, Roket Takımı ile uğraşacak vakitlerinin olmadığını söyleyerek hızla uzaklaşırlar. Hippopotas'ın saldırısının etkisi ise sonradan, Meowth uyunca anlaşılır. Hippopotas, Esneme kullanarak Meowth'ın derin bir uykuya dalmasını sağlamıştır. Jessie ile James de o uyurken patrona Hippopotas vermenin hayallerini kurarlar bir yandan da etrafta kahramanlarımızın bulduğu Hippopotas'ı arayarak.

Dostlarımız ise Hippopotas'ı arkadaşlarına kavuşturmak için girdikleri yolda devam ederler. Rhonda ve ekibinden ayrılmışlardır. Ash, Roket Takımı'nın ne zaman ve nereden çıkacağını bilmediği tuzakları yüzünden Hippopotas'ı başında taşıyordur. Bu arada Brock da uykuya teslim olur. Hippopotas'ın Esneme saldırısından tek etkilenin Rhonda'nın ekibindeki adam olmadığı da anlaşılmış olur böylece. Dostlarımız, Roket Takımı'nın balonlarını görünce panik yaparak çalıların arkasına saklanırlar. Brock'u taşımayı ise Croagunk düşünebilmiştir sadece. Rhonda'nun ekibine döndüğümüzde ise ekipten Jack adındaki adamın uykuya daldığını ve Rhonda ile ekibinin onu ve mikrofonunu taşıyarak ilerlediklerini görüyoruz.

Esneme etkisi geçtiğinde dostlarımızı tekrardan yolda görüyoruz. Ancak önlerine çıkan inşaat alanı, onları durdurur. Roket Takımı, ipin ucuna hazırladıkları yem ile Hippopotas'ı balonlarına çekerler. Fakat dostlarımız bir şey yapmadan Hippopotas, kendi başına Roket Takımı'nın elinden kurtulmayı başarır. Önce Kum Fırtınası ile Jessie'den sıyrılır. Ardından Kum Mezarı ile balonun içini kumla doldurarak yaptığı ağırlık, balonun aşağı inmesine sebep olur. Hippopotas, dostlarımıza yeniden kavuşur. Ash, Aipom'u çıkartır. Aipom, tam güç Odak Yumruğu ile Roket Takımı'nı havaya uçurur. Hippopotas'ın esnemesi, bu kez de Dawn'ı uykuya düşürür. Dostlarımız, vakit kaybetmemeye çalışırlar. Bu yüzden de Dawn'ı Brock taşır. Köprüye vardıklarında Dawn da yavaş yavaş kendine geliyordur. Dostlarımız nehrin üzerindeki köprüden geçerken Roket Takımı da balonlarıyla havada belirirler. Dostlarımız, onları fark etmeleriyle koşarak karşıya geçmeye çalışsalar da Roket Takımı, ağları sayesinde Hippopotas'ı yakalamayı başarırlar. Ash, Hippopotas'ı geri almak için ağa tutunur. Ağı taşıyan kol ise ikisini taşıyamayarak kırılır ve ikili, nehre düşerler. Brock, Roket Takımı'nı uzaklaştırmak için Croagunk'ını çıkartır. Croagunk, PokéTopu'ndan çıkar çıkmaz uyguladığı tam güç Zehirli İğne ile Roket Takımı'nın bir kez daha havaya uçmasını sağlar. Ash, sudan nefret eden Hippopotas'ı bir kayanın üstüne oturtturur. Ancak güçlü olan akıntı, ikilinin bulundukları yerden kaçmasını engeller. Dawn, Buizel'ını çıkartır. Buizel, önce Hippopotas'ı ardından da Ash'i kıyıya getirir. Dostlarımız, havlularla sıkı sıkı Hippopotas'ı kurular. Ancak Hippopotas, fazla ıslandığı için hasta olmuştur. Dostlarımız da bu yüzden yönlerini yakınlardaki Pokémon Merkezi'ne çevirirler.

Pokémon Merkezi'nde Hemşire Joy, Hippopotas'la ilgilenir. Ancak iyileşmesini hızlandırmak için kuru kum gereklidir. Staravia'nın yardımıyla kum bulan dostlarımız, Hippopotas'ı kum dolu bir kaba bırakırlar. Hippopotas bir müddet bekledikten sonra [b]kendisini daha iyi hissetmeye başlar.
 Hippopotas'ın karnını doyurmasıyla dostlarımız yeniden yollara düşerler. Pokémon Merkezi'nden çıktıktan sonra karşılarına kılık değiştirmiş Roket Takımı çıkar. Ellerinde güzel kumların olduğunu söyleyerek dostlarımızı kandıran Roketler, Hippopotas'ı çuvala koymayı başarırlar. Ancak çuvala girmeden Esneme kullanan Hippopotas, Jessie'nin uykuya dalmasını sağlar. Roket Takımı, Hippopotas'ın içinde bulunduğu çuvalı kaparak balonlarına doğru ilerlerler. Jessie'nin uykusuyla birlikte uzayan sloganlarını fırsat bilen Hippopotas, çuvaldan kaçmayı başarır. James, Hippopotas'ı geri getirmesi için Cacnea'sını çıkartır. Cacnea, İğne Füzesi kullanır. Turtwig, saldırıyı atlatarak Isırık ile karşılık verir. Ardından da tam güç Jilet Yaprak'la devam eder. Son noktayı da Girişme ile koyar. Balonlarına geri fırlayan Roket Takımı, Pikachu'nun Yıldırım Oku ile yeniden kendilerini gökyüzüne bulur.

Dostlarımız, Roket Takımı sorununu hallettiklerinde yeniden yollara düşerler. Rhonda'nun söylediği yere vardıklarında da yerde, yeni oluşmuş ayak izlerine rastlarlar. Ayak izlerinin Hippopotas sürüsüne ait odluğunu düşünen dostlarımız, onları takip ederler. İzlerin bittiği yerde çorak bir arazi vardır ancak etrafta hiç Hippopotas gözükmüyordur. Hippopotas, Ash'in kafasından inerek arkadaşlarına seslenir. Ve hepsi sırayla kumların altından çıkarlar. Hippopotas, arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken Ash, ona çok sevdiği meyveden verir. Hippopotas da afiyetle yer. Ash, kendisiyle vedalaşacağı sırada Esneme kullanarak Ash'i uykuya daldırır. Bu onun teşekkür etme şeklidir. Ash'i taşıma işi ise Brock'a kalır. Dostlarımız, arkalarında dostlarına kavuşmuş mutlu bir Hippopotas bırakarak yolculuklarına devam ederler.


Görünüşe göre ne zaman ki bir Pokémon yardıma muhtaç, kahramanlarımız her daim bir el uzatmak için oradalar! Birkaç minnettar Hippopotas'ın yol saptırması ile Hearthome Şehri'ne olan macera devam ediyor!




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Giovanni
Rhonda




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif]  [Resim: dpiconani440.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: dpiconani449.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_