Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 510 - The Electrike Company
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Electrike Company
Japonca Adı: Electrike Practice Centre!
Türkçe Adı: Electrike Şirketi


[Resim: genizet.png]
Hearthome Şehri gezisi devam ederken göl kenarının problemden uzak olması, kahramanlarımızı biraz dinlenmenin ve rahatlamanın keyfini çıkarmaya ikna etti!

Pokémonları etrafta oyun oynarken dostlarımız da çevrenin güzelliğe bakıyorlardır. Derken dostlarımızın üzerine gelen bir şimşek, bütün eğlenceyi bozar. Dostlarımız, bunun nereden geldiğini çözmeye çalışırken bir Electrike onlara doğru gelir koşarak. Dawn, Pokédex'inden Electrike'a bakar.

Electrike: Yıldırım Pokémon'u. Kürkünde depolanmış elektrik yükünü kullanarak gözle takip edilebileceğinden daha hızlı koşabilir.

Electrike, gökyüzüne doğru bir elektrik saldırısı gönderince dostlarımız önceden kendilerine gelen saldırının Electrike tarafından gönderildiğini anlarlar. Bu havaya giden saldırı da önceki gibi yön değiştirerek dostlarımızı hedef alır. Herkes ayrı bir yana koştururken saldırı Ash'e patlar. Electrike ise Ash'in halini görünce durur. Çok geçmeden Electrike ile eğitmeni, dostlarımızın yanlarında belirirler. İkisi de Ash'in başına gelenler için üzgün gözüküyordur. Dostlarımız sorun olmadığını söyleyerek bu eğitmenin içini rahatlatırlar. Dostlarımız, Electrike'ı ile elektrik saldırıları üzerinde çalışan bu eğitmene kendilerini tanıtırlar. Jaco adındaki bu genç eğitmen de tıpkı Brock gibi bir Pokémon Yetiştiricisi'dir. Pokémon Yetiştiricisi Jaco, ilk görüşte Ash'in Staravia'sının ne kadar iyi eğitildiğini anlamıştır. Uçuş Türlerinin eğitiminin, Elektrik Türlerinin eğitiminden daha kolay olduğunu düşünüyordur ki bu düşüncesi, Electrike'ı biraz üzer. Jaco'yu tanıyan yaşlı bir adam, dostlarımızın yanına gelir. Kendisinin Pokémon Eğitim Merkezi Başkanı olduğu söyler. Dostlarımız bu isme şaşırmış olacaklar ki Cal adındaki bu adam, açıklama gereği duyar. Elektrik Türü Pokémonlar üzerinde uzmanlaşmış bu merkezin kompleksinin bir kısmını gezdirir dostlarımıza. Ancak dostlarımız, içeride bir tane bile Elektrik Türü Pokémon göremezler. Cal, Electrike dışında hepsinin mezun olduğunu ve enerji üretim odasına geçtiklerini söyler. Bu merkezde önce Elektrik Türü Pokémonlara Yıldırım tekniğini kullanmayı ve elektriği nasıl kontrol edileceği anlatılıyordur. Daha sonradan ise bu Pokémonlar elektrik üretiminde insanlara yardım ederler. Cal, dostlarımıza bu merkezin eğitiminin sonucunda Pokémonların nasıl güçlendiğini uygulamalı olarak gösterir. Nişan hedeflerini ayarlayarak kendi Electrike'ını çıkartır. Electrike, Şarj hareketi ile Elektrik Türü saldırılarını güçlendirir. Ardından da Gök Gürültüsü'yle harekete geçer. Saldırı Cal'ın komutuyla üç kez, dik bir şekilde yön değiştirerek hedefini bulur. Dostlarımız bu gösteriyi hayranlıkla karşılarlar. Jaco'nun Electrike'ı ise fazlasıyla hırslı gözüküyordur.

Pokémon Eğitim Merkezi Başkanı Cal, dostlarımıza istedikleri kadar burada kalabileceklerini söyleyerek yanlarından ayrılır. Jaco ise o gidince Electrike'ını eleştirir. Başkan'ın Electrike'dan çok umutlu olduğu ama kendisininse tam tersini düşündüğünü söyler ve uzmanlık alanının Uçan Tür Pokémonları eğitmek olduğunu da. Brock, bir Yetiştirici olarak meslektaşının Electrike hakkında söylediklerini kabullenmez. Electrike'ı kontrol eder ve Başkan ile aynı fikirde olduğunu belirtir. Jaco'ya yardım etmek için burada bir süre kalmak ister. Ash ile Dawn da buna izin verirler. Electrike da Brock'un yardımını severek kabul eder. Denizaltılarından dostlarımızı izleyen Roket Takımı ise Electrike'a gözlerini dikerler. Yardımsever dostlarımızın Electrike'ı güçlendirmesini bekleyeceklerdir.

Dostlarımız, Electrike'ı güçlendirmek için iş başındadırlar. Brock, Electrike'ın elektrik enerjisini kürkünde depoladığını, bu yüzden onu sık sık fırçalaması gerektiğini söyler Jaco'ya. Jaco, eline aldığı metal fırça ile işe koyulur ancak elektriği ileten metal, onun için hiç de iyi bir seçim olmamıştır. Brock, eline başka bir fırça alır. Electrike'ın iyi hissettiği her halinden bellidir. Brock, Electrike'ın güçlenmesi için en önemli şeyin güven olduğunu söyler. Jaco, Brock'un bu hatırlatmasıyla Electrike ile aralarındaki en büyük eksikliği de fark etmiş olur.

Jaco ile Electrike, hedef tahtalarıyla antrenman yaparlar. Şarj ile başlayan Electrike, Yıldırım Oku ile devam eder. Saldırı dönüş yapmayı başarır ancak direkt Ash'in üstüne gider. Brock, sorunun zamanlama olduğunu söyler. Dawn ile Ash, zamanlamanın ne olduğunu göstermek için harekete koyulurlar. Ash ile Pikachu, Yıldırım Oku ile tam isabet bir atış yaparlar. Sıra Dawn'a geldiğinde Pachirisu'nun ilk denemesinde Deşarj'ın hedefi Ash olur. Dawn, ona en sevdiği yiyeceği PokéKek'ten verince de saldırı doğru hedefi bulur. Brock, en iyi zamanlamayı, Pokémon'un kendisini hazır hissettiği zaman olduğunu söyler. Jaco ise bunu bulmak için deneme yapmalıdır. Brock, Jaco'nun Electrike'ının, normal bir Electrike'tan daha güçlü olduğunu düşünüyordur. Bu yüzden eğitmesinin daha zor olduğunu söyler. Jaco'nun, öğrendiği yeni şeylerle kendisine ve Electrike'ına olan güveni, her zamankinden fazladır. Electrike'ın güçlenmesini bekleyen Roket Takımı ise, doğru zamanın yaklaştığını düşünüyordur.

Gece yarısı olmuştur. Mutfağa uğrayan Jaco, Brock'un hala ayakta olduğunu görünce şaşırır. Brock'un çeşit çeşit Pokémon yiyeceği yaptığını görür ve ona bunun nedenini sorar. Brock da ona her Pokémon'un ayrı zevkleri olduğundan, Yetiştiricilerin görevinin ise bunu tespit etmek, Pokémon'la ilgilenmek olduğundan bahseder. Öte yandan Pikachu ile Electrike da çalışırlar. Pikachu'nun Electrike'a olan inancı ve desteği tamdır. İkili, birlikte eğitim yaparak güçlenirler. Onları izleyen James ile Meowth bu anın duygusallığına kapılırlar. Jessie ise daha fazla beklemeye dayanamaz ve içinde bulundukları denizaltını karaya çıkartır. Pikachu ile Elecrike, tüm dikkatlerini kendilerine vermişken ağ bombalarını ateşler Jessie. Seslere gelen dostlarımız Roket Takımı'yla karşılaşırlar. Her zamanki sloganlarıyla ortaya çıkan Roket Takımı, bu sefer fikir ayrılığına düşerler. James ile Meowth, Jessie'nin Pikachu ile Electrike'ı almasına izin vermez. Eğitimlerini bölüp ikilinin hayatlarını mahvetmemesi gerektiğini söylerler. Jessie, arkadaşlarının bu sert çıkışlarına üzülüp, onlardan ayrılarak ormana doğru koşar. Meowth ile James ise Jessie'nin yanlarından ağlayarak uzaklaşmasına önemsemeyerek Pikachu ile Electrike'ın eğitim arkadaşları olmak isterler. Dostlarımız başta bunun bir hayal olabileceği hissine kapılsalar da kabul ederler.

Sabah olunca Jaco, Brock'tan aldığı özel Elektrik Pokémonları tarifleriyle Pikachu ile Electrike'ı besler. Dostlarımız, Jaco'daki büyük gelişmeyi fark ederler. Jaco, vakit kaybetmeden Electrike ile eğitime koyulur. Electrike bu sefer hedefini vurmayı başarır ve eğitmeni, ona sarılarak sevincini gösterir. James ile Meowth ise bu duygusal an için hüzünlenirler. Ancak Electrike, henüz mezun olmaya hazır değildir. Elektriğe yön vermesi gerekiyordur. Ona yardım etmek için Ash, James ve Meowth gönüllü olurlar. Üzerlerine giydikleri yalıtkan kıyafetlerle elektrik saldırılarından zarar görmeyeceklerdir. Electrike saldırıya geçtiğinde üçlü kaçmaya başlarlar. Ancak Electrike, hiç hedef vurmayı başaramaz. Yine de Jaco'nun ona güveni tamdır. Konsantre olmasını ister Electrike'tan. Başkan Cal da bu arada gelir. Derken bir robot kol, Ash, James ve Meowth'ın peşinden koşan Electrike'ı yakalar. Bunu yapan ise Jessie'den başkası değildir. Arkadaşlarına kızarak uzaklaşan Jessie, hırslı bir şekilde geri dönmüştür yaptığı pembe renkli robotuyla. Pikachu, Electrike'ı kurtarmak için Yıldırım Oku kullanır ama saldırı, robot üzerinde etki etmez. Electrike'ın çırpınışlarını gören Jessie, onunla dalga geçer. Buna sinirlenen Electrike ise, gerçek gücünü göstermek üzere harekete koyulur. Etrafa beyaz, parlak ışıklar saçarak değişim geçirir. Bu değişimle birlikte boyunun da büyümesiyle kendisini kavrayan kol kırılır ve serbest kalır. Yere indiğinde o artık bir Manectrik olmuştur. Dawn, Pokédex'ini çıkartır.


Manectric: Deşarj Pokémon. Yeleğinde topladığı elektriği düzenli olarak deşarj eder.

Electrike'ın evrimi hoşuna gitmeyen Jessie, Pikachu'yu kaparak robotuyla kaçmaya çalışır. James ile Meowth ise, dostlarımızın saflarında durmaya devam ederler. Robota atlayarak yalıtımı yapan motorun bulunduğu yeri açarlar. Geriye ise Manectric'in burayı saldırısını isabet ettirmesi kalmıştır. Manectric, Şarj ile güç depolar. Ardından Jaco'nun komutuyla doğru zaman geldiğinde Gök Gürültüsü kullanır. Jessie'nin yön değiştirmesiyle saldırı da yön değiştirir. Jessie, sağa-sola giderek saldırıdan kaçamayacağını alayınca robotuyla havalanır. Jaco dışında kimse Manectric'in saldırıyı o kadar yükseğe taşıyacağına inanmasa da Manectric, eğitmenin ona güveni sayesinde bunu başarır. Saldırır robota çarpmasıyla Pikachu serbest kalırken, James ile Meowth da Jessie ile birlikte gökyüzüne fırlarlar. Dostlarımız, Manectric'i eğitim konusunda Jaco'yu tebrik ederken Jaco, daha her şeyin bitmediğini, testin de olduğunu söyler. Uzaktan her şeyi gören Başkan Cal ise dostlarımızın yanına gelerek buna gerek kalmadığını, Manectric'in mezun olduğunu söyler. Manectric ile Jaco, yardımlarından dolayı dostlarımıza teşekkür ederler.

Gün batmak üzeredir ve vakit, Manectric ile Jaco için ayrılma vaktidir. İki dost vedalaştıklarında sıra dostlarımız ile Jaco'ya geçer. Bir Yetiştirici olmanın belki de en büyük zorluğunun, Pokémonları hayatlarını dolu dolu yaşamaları için hazırlayıp, vakti gelince onları istekleri doğrultusunda göndermeleri olduğunu bir kez daha anlamıştı dostlarımız.

Eğitim ve güven insanlar ile Pokémonlar arasındaki bağı daha da güçlendirebilir. Ve bunlar, kahramanlarımızın kalpleri ve akıllarındayken bunu öğrenmek için doğru zamanda, doğru yerde olan Yetiştirici'ye veda ediyorlar! Şimdi ise Hearthome Şehri'ne olan yolculuk devam ediyor!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Jaco
Cal




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif]  [Resim: dpiconani440.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Jaco: [Resim: rsiconani309.gif] [Resim: rsiconani310.gif]


Cal: [Resim: rsiconani309.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_