Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 509 - A Stand-Up Sit-Down
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Stand-Up Sit-Down
Japonca Adı: Dawn, Zoey & A Double Performance!
Türkçe Adı: Hop Oturup, Hop Kalkmak


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımız Hearthome Şehri'ne olan yolculuklarında tanıdık ama üzgün görünen Glameow ve Misdreavus ile olan sürpriz karşılaşmaları çılgınca bir koşuşturmaca ile sonuçlandı! Acilen yardıma ihtiyacı olan biri hakkında derinden endişe var ama kim olduğu sorusu halen cevapsın?!

Dawn ile Piplup'ı eğitim yaparken ormanda dolaşan ve yardım arayan Glameow ile Misdreavus, dostlarımıza rastlarlar. Bu ikili, dostlarımıza tanıdık gelse de hangi antrenörün olduklarını çıkaramazlar. Piplup ile Pikachu, ikili ile konuştuktan sonra peşlerine takılırlar. Haliyle dostlarımız da. Çok geçmeden bu Glameow ile Misdreavus'un sahibi Zoey de gözükür. Dostlarımız Zoey'i, ayağından yaralı bir şekilde, bir kayanın arkasında bulurlar. Zoey bir şeyi olmadığını söylese de ayağı kalkmayı başaramaz. Neyse ki dostlarımızın yanında ayaklı Pokémon Merkezi diyebileceğimiz Brock vardır. Brock'un yaranın olduğu yere sıktığı ilaç ve yapıştırdığı yara bandı ile Zoey kendini daha iyi hisseder. Ayağı kalkmayı başarır ancak yürürken halen daha sorun yaşıyordur. Pokémon Merkezi ise uzaktadır. Zoey'nin bu yakınlarda kamp kurduğunu öğrenen dostlarımız, Zoey'e kampa kadar eşlik ederler. Kampta Zoey'nin, Dawn'ın Buizel'ını yakaladığı nehirde bulduğu Shellos'la karşılaşırlar. Dawn, Pokédex'ini Shellos'a doğrultur.

Shellos: Deniz Sümüklüböceği Pokémon'u. Shellos'ın rengi ve şekli, nerede yaşadığına bağlı olarak değişir. Sinnoh Bölgesi'nde iki çeşit olduğu doğrulanmıştır.

Ash, Shellos'la tanışmak ister ancak utangaç olan Shellos, eğitmenine sığınarak buna engel olur. Dostlarımızı izleyen Roket Takımı ise gözlerini bu sefer de Shellos'a dikmiştir. Jessie, Shellos'ın Hearthome Yarışması'nda kullanışlı olabileceğini düşünür.

Dawn, Zoey'nin Shellos'ıyla tanışması için Buizel'ını çıkartır. Ancak Buizel, sert ve düşmanca bir tavır sergiler ki bu da Shellos'ı korkutur. Dawn ile Piplup, bu kaba davranışı yüzünden Buizel'a kızarlar. Fakat bu daha da büyük bir soruna yol açar ve Piplup ile Buizel, laf dalaşına girerler. Neyse ki Dawn, sorun daha fazla büyümeden kavgayı durdurmuştur. Zoey, Dawn'a Pokémonlarının bu şekilde davranmasıyla Hearthome Yarışması'nın İkili Performans'ında iyi bir derece edinemeyeceğini söyler. İkili Performans olayından haberi olmayan dostlarımız, Zoey'nin söylediklerine anlam veremez. Bunun üzerine Zoey, daha rahat anlamaları için dostlarımıza Hearthome Yarışması'nın sitesindeki tanıtım videosunu gösterir. İlk turda Koordinatör'ün iki Pokémon'u birbirleriyle uyum sağlayarak gösteri yaparken, ikinci turda da İkili Savaş yaparak Pokémonlar, rakiplerine karşı takım olarak mücadele verirler. Aynı sistem Büyük Festival'de de vardır. Zoey, Dawn'a yeni öğrendiği sistemi anlamasında yardımcı olmak için uygulamalı örnek gösterir. Zoey'nin Shellos'ı Çamur Bombası ile başlar. Ardından Glameow Şok Dalgası ile Çamur Bombası'na saldırır. Normalde bu iki rakip türün uyum sağlamaları çok zordur ancak Zoey, bir şekilde Şok Dalgası'nın Çamur Bombası'nı şarj etmesini sağlamıştır. Ortaya ise güzel bir görüntü çıkmıştır. Shellos, Gizli Güç ile Çamur Bombası'na vurarak çamurları dağıtır ve Şok Dalgası'nın da etkisiyle etrafa ışıklar saçarak dağılır çamurlar. Shellos'ın Glameow'ın kuyruğunun üstüne atlamasıyla gösteri biter. Dostlarımız, gösteriden fazlasıyla etkilenmişlerdir. Öte yandan dostlarımızı izleyen Roket Takımı, öğrendikleri bu İkili Maç sistemiyle planlarında değişiklik yaparlar.

Dawn, Pokémonları arasında bir düzenleme yapar ve hangilerini, ne zaman kullanacağına karar verir. Piplup ile Pachirisu'yu İkili Performans'ta kullanmayı düşünürken Buizel ile Buneary'yi de İkili Savaş'a saklar. Buizel gibi dövüşmeyi seven bir Pokémon için iyi ayarlamıştır bu taktiği. Sıra uygulamaya geçer. Pachirisu ile Piplup, antrenman için öne çıkarlar. Pachirisu, Tatlı Öpücük ile kalplerden bir kasırga yaparak başlar. Piplup da bunun üzerine Girdap gönderir. Ancak Girdap'ın, kalplerden oluşan fırtınayı kapaması, Dawn için başka bir soruna yol açar. Pachirisu, bu görüntüyü düzeltmek için hızlı ve düşünmeden Deşarj kullanır. Ancak Girdap'tan ayrılmamış Piplup'ın, suyun elektriği iletmesiyle zarar göreceği aklına gelen Dawn, Piplup'ı kurtarmak için harekete geçer. Fakat ikili kaçamazlar ve saldırıdan birlikte etkilenirler. Piplup ile Pachirisu, bu başarısız ilk denemenin ardından yeniden antrenmana koyulurlar. Piplup, Girdap kullanır. Pachirisu da Piplup'ın Girdap'tan ayrılmasıyla Deşarj gönderir. Fakat Deşarj'ın Girdap'a üstün ve güçlü gelmesi sonucu Pachirisu ile Piplup, ortaya çıkan buharın içinde kaybolurlar. Dawn'ın bu ikinci başarısızlıkla umutsuzluğa düştüğünü gören dostlarımız, Dawn'a İkili Savaş'ı denemesini, bu süreçte aklına yeni kombinasyonların gelebileceğini söylerler. Dawn da bunu kabul eder. Dawn'ın İkili Savaş'taki rakibi ise Ash olacaktır.

Ash, savaş için Pikachu ile Aipom'u dışarı çıkartır. Dawn ise planladığı üzere Buneary ile Buizel'ı seçer. Buneary'nin Pikachu'ya olan ilgisi, onun ve Dawn'ın bu savaşta zorlanmasını sağlayacaktır. Aipom Yıldız ile başlar. Yıldızlar, bir kasırga edasıyla rakiplere doğru giderken Pikachu zıplayarak bu kasırganın içine atlar. Bir yandan yanaklarındaki elektrik torbalarıyla yıldızları kendine çekerken, diğer yandan da Hızlı Saldırı ile ilerliyordur Pikachu. Buizel ile Buneary, zıplayarak Pikachu'dan ve etrafındaki yıldızlardan kaçarlar. Saldırı sırası ise Dawn'a geçer. Buizel, Su Jeti ile Aipom'a doğru ilerler. Buneary de Buz Işını ile Buizel'ı desteklemek ister ancak işler Dawn'ın istediği gibi gitmez. Suyun donmasıyla içeride hapsolan Buizel yere düşer. Etrafındaki buz parçalarından kurtulan Buizel, yere düşmenin etkisiyle taklalar atarak Aipom'a çarpar. İkili, kendilerini nehirde bulurlar. Dawn, Zoey'nin de desteğiyle teslim olmaz ve savaşa devam eder. Buizel, suyun üstünden Ses Bombası kullanır. Saldırı, suda dalgalar oluşturarak Aipom'a çarpar. Ancak geri fırlayan Aipom da savaşı bırakmaya niyetli değildir. Ash, aklına gelen stratejiyi uygulamaya koyar. Pikachu, yere uyguladığı Yıldırım Oku ile yerden çıkan kaya parçalarını Buneary ile Buizel'a püskürtürken Aipom da kenarda Odak Yumruğu için gücünü topluyordur. Aipom, Odak Yumruğu ile harekete geçtiğinde Buneary de Buz Işını ile kayaları durdurmaya çalışır. Ancak, fazla geçtir ve Aipom, tam güç Odak Yumruğu ile Buneary'i savaş dışı bırakır. Pikachu, Buizel'ı hedef alır ve Volt Vuruşu ile ilerler. Buizel da Su Jeti ile karşılık verir. İki güçlü Pokémon'un çarpışmasıyla her yer duman olurken, galip gelen taraf, tür avantajının da etkisiyle Pikachu olur. Çarpışma sonrası Buizel, fazla ayakta kalamaz ve yere yığılır. Kazanansa Ash olur. Savaş sonrası Dawn, henüz çok eksiği olduğunu fark eder.

Dostlarımız, Dawn'ın Buz Su Jeti fikrini tartışırlar. Dawn, saldırıdan çoktan ümidini kesmiş olsa da Pokémonları ile dostlarımız, bu fikri çok beğenmişlerdir ve yeniden uygulamaya koymak için pratik yapmaya hazırdırlar. Buizel ile Buneary, yeniden aynı kombinasyonu denerler. Buizel Su Jeti ile başlar. Ardından Buneary, Buz Işını ile Su Jeti'ni dondurur. Ancak kombinasyon, yine Buizel'ın dengesini kaybedip düşmesiyle sonuçlanır. Buizel, yere düşünce fazla hasar almış gibi gözükse de kombinasyonu yeniden denemek için hırslıdır. Bu arada Roket Takımı, yine kılık değiştirmiş şekilde dostlarımızın yanlarına gelirler. Jessie, Yarışmalarda kullandığı Jessilina kılığının içerisindedir ve James ile Meowth da onun yardımcıları gibi gelirler. Dawn'a yaptığı ikili kombinasyonlarla iyi bir yere gelmeyeceğini söyleyerek onu aşağılar. Jessilina'nın kendine olan aşırı öz güveni Zoey'nin sinirini bozmuş olacak ki, Jessilina'nın Dawn'a yaptığı İkili Savaş teklifini kendisi kabul eder. Dostlarımız Zoey'i ayağı yaralı olduğu için vazgeçirmeye çalışırlar ancak işe yaramaz. Jessilina da Jubilife Yarışması'nın intikamını almak için eline geçen bu fırsatı boş çevirmez.

Jessilina, Dustox ile Seviper'ı; Zoey de Shellos ile Glameow'ı kullanır maç için. Karşılaşma, Dustox'ın Zehirli İğneleri ile başlar. Saldırı havada dönerek ilerlerken Seviper, Zehirli Kuyruk'la iğnelere vurarak saldırıyı hızlandırır ve güçlendirir. Dostlarımız, Zoey'nin saldırıyı karşılayamayacağından endişelenseler de Zoey, gayet rahat gözüküyordur. Glameow, Demir Kuyruk ile Zehirli İğne'yi geri püskürtürken Shellos da Çamur Bombası ile havada dönen iğnelerin etrafa saçılıp güzel bir görüntü çıkarmasını sağlar. Böylece Zoey, rakibinin saldırısını kullanarak kendi ikili kombinasyonunu göstermiş olur. Dustox, Psişik Işını ile devam eder. Shellos ile Glameow saldırıyı atlatırlar. Ardından Shellos, Kar Fırtınası ile Glameow'ın Gölge Pençesi'ni güçlendirir. Glameow, Kar Fırtınalı Gölge Pençesi ile Dustox ve Seviper'ı Jessilina'ya gönderirler. Üçlüyü baygın gören James ile Meowth, kimliklerini açığa çıkarmadan arkadaşlarını da alarak olay yerinden uzaklaşırlar. Dawn, bu maçla yapması gereken çok fazla antrenman olduğunu fark eder. Ancak kendine güveni tamdır.

Gün batımına yakın dostlarımızı Pokémon Merkezi'nde buluyoruz. Dostlarımız Zoey'e buraya kadar eşlik etmişlerdir. Geceyi burada geçirmeye karar veren Zoey, rakibi ve dostu Dawn'a Hearthome Yarışması için, Ash'e de sıradaki Salon Mücadelesi için şans dileklerini iletir. Ayrıca Dawn'a Buz Su Jeti kombinasyonundan vazgeçmemesi gerektiğini de söyler. Zoey ile vedalaşan dostlarımız, yolculuklarına devam ederler.


Farklı bir çeşit Yarışma Mücadelesi ve hem arkadaşı, hem de rakibi Zoey ile yeniden karşılaşmak, Dawn'ın hevesini arttırdı! Ash'in Hearthome Şehri'ndeki sıradaki Salon Savaşı ile kahramanlarımızın heyecan verici yolculukları devam ediyor!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Marina
Marian
Zoey




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani269.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: dpiconani439.gif] [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Zoey: [Resim: rsiconani200.gif] [Resim: dpiconani422.gif] [Resim: dpiconani431.gif]


Marina: [Resim: rsiconani039.gif] [Resim: rsiconani160.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları Zoey ile karşılaştılar.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_