Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 507 - Steamboat Willies
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Steamboat Willies
Japonca Adı: Pikachu's In Charge!
Türkçe Adı: Vapur Korkuları



[Resim: genizet.png]
Hearthome'a doğru ilerlerken göz alıcı ve devasa bir nehir kahramanlarımızın dikkatini devasa biçimde çekiyor!

Dostlarımız, yolculuklarına devam ederken bir nehir kenarına geldiklerini fark ederler. Aşağıya baktıklarında ise bir gezi vapuru ile karşılaşırlar. Bu vapur hakkında detaylı bilgiyi Brock'un kitabından edinirler. Vapurun Hearthome Şehri üzerindeki bir yola gidiyor olması da dostlarımızın ona binme hevesini artırır. Limana gittiklerinde etrafta hiç kimse bulamayan dostlarımız vapura girerler. Pikachu'nun vapura ve içindeki konforlara bayılması üzerine diğer Pokémonlarını da dışarı çıkartırlar. Diğer Pokémonlar da en az Pikachu kadar severler vapurun konforunu ve aktivitelerini.

Dostlarımız bu kadar güzel bir vapurun boş olmasını şaşkınlıkla karşılarlar. Vapurun etrafına bakındıklarında yaşlı bir adamın, gölge bir yerde kestirdiğini fark ederler. Yaşlı adamı uyandırarak vapurun ne zaman kalkacağını öğrenirler. Vapurun kalkmasına çok olduğu öğrendiklerinde ise yiyecek bir şeyler almak için PokéMarket'e giderek zamanı değerlendirmeyi düşünürler. Dostlarımızın hepsi de PokéMarket'e gitmek için heveslidir. Ancak Pokémonların vapurda çok eğlendiklerini görürler ve onların bu eğlencesini bölecekleri için üzülürler. Yaşlı adamın Pokémonların vapurda kalabileceklerini, insanların öğleden sonra vapura geleceklerini ve kendisinin onlara göz kulak olacağını söylemesiyle dostlarımız, gönül rahatlığıyla PokéMarket'e doğru yol alırlar. Pokémonların sorumluluğu ise Pikachu ile Piplup'tadır. Ancak ikiliyi, dostlarımızın gitmesiyle zor dakikalar bekliyordur. Pokémonlar, yanlarında eğitmenleri olmayınca eğlencenin dozunu biraz fazla kaçırırlar. Önce vapurdan suya atlamayı dener Pachirisu ile Happiny. Ardından da Pachirisu, vapurda bulduğu balonlarla havada süzülmeyi dener. Pikachu ile Piplup, biraz da olsa Pokémonları dizginlemeyi başarırlar. Ancak bütün Pokémonlar eğlenceye o kadar çok dalmışlardır ki Pachirisu'nun bu tehlikeli balon eğlencesini fark edememişlerdir. Öte yandan balonlarından vapurdaki dostlarımızın Pokémonlarını izleyen Roket Takımı ise, bu durumu fırsata çevirecek hain planlar peşindedirler.

Dostlarımız alışverişlerini yaparken Brock, peşinde Croagunk olmadan kızlara askıntılık edebilmenin tadını çıkartır. Pokémonlar ise gruplar halinde dağılmışlardır vapurda ve herkes kendine farklı bir eğlence bulmuştur. Kimi müzik aletleriyle, kimi aynayla, kimi kıyafetlerle ve kimi de sihirbazlıkla ilgileniyordur. Pachirisu'nun yaramazlığını fark eden ilk Pikachu olur ve Pachirisu'nun peşine takılır. Pachirisu ise etrafı dağıtarak havada ilerliyordur ve bundan o kadar zevk alıyordur ki Pikachu'yu göremiyordur. Sonunda kontrol odasına gelen ve cama çarparak balonları patlayan Pachirisu, kızgınlıkla Deşarj hareketini kullanır. Etrafa saçılan elektrikler, vapurun hareket almasını sağlar. Bu sırada uyuyan yaşlı adam ise vapurun hareketlendiğini fark edememiştir. Bunu fark edemeyen tek kişi Yaşlı Adam da değildir. Vapur hareketlenmeden önce içeri sızan Roket Takımı, kılık değiştirmiş şekilde Pokémonları o kadar eğlendiriyorlardır ki, hiçbirinin vapurun nehirde ilerlediğinden haberi yoktur. Roket Takımı, sinsi planlarını harekete geçirerek Pokémonların dans eşliğinde hazırladıkları kafese girmelerini sağlarlar. Pokémonlar, tuzağa düştüklerini kafese girdiklerinde ve eğlence bittiğinde fark ederler. Ancak Pachirisu ile Croagunk hala vapurda bir yerdedirler ve daha da kötüsü vapur, başı boş bir şekilde nehirde ilerliyordur. Roket Takımı, yakaladıkları Pokémonların kafesini kitleyecekleri sırada Pachirisu vapurun hareketlendiğini fark eder ve korkudan ne yapacağını bilemeyerek vapurun yan dönmesini sağlar. Bu sırada anahtar Roket Takımı'nın elinden düşer. Anahtarı tekrar ellerine aldıklarında ise Pokémonları, kızgın bir şekilde karşılarında görürler. Pokémonlar, Piplup ile Pikachu'nun komutuyla hep birlikte saldırırlar. Roket Takımı, bir kez daha kendilerini gökyüzünde bulurlar. Bu havaya uçuş, hem Pokémonların, hem de yaşlı adamın vapurun hareketlendiğini anlamalarını sağlar. Bu arada dostlarımız da limana dönmüşlerdir. Yaşı adam yeni fark ettiği durumu dostlarımıza da anlatır. Dostlarımız başka bir tekneyle vapurun peşine düşmeyi planlarlar ancak tekneler yelkenli olduğu için yetişmeleri neredeyse imkansızdır. Üstelik Pokémonlar aynı yönde ilerlemeye devam ederlerse büyük bir şelaleyle karşı karşıya geleceklerdir. Yaşlı adam yardım için Mantine'ını çıkartır. Yaşlı adam, Mantine'ın muhteşem hızıyla vapura zamanında yetişebileceğine güveniyordur. Ash ile Dawn, Mantine'ın sırtına atlayarak vapurun peşine düşerler.

Vapura baktığımızda, Pokémonlar endişeli gözüküyorlardır. Şelaleden düşmelerine az kalmıştır. Bu stresli anda Piplup ile Pikachu, diğer Pokémonları sakinleştirirler. Hep birlikte bir görev dağılımı yaparlar. Staravia, küçük oldukları için Happiny ile Pachirisu'yu alır. Diğerleri ise hep bir arada güvertede durarak dalgalara ve şelaleye karşı ilerlerler. Bu sırada Ash ile Dawn çıkagelir. İkili Mantine'ın sırtından inip vapura atlarlar. Ardından hızlı bir şekilde harekete koyulurlar. Ash dümeni alırken Dawn da Pokémonları komut ediyordur. Piplup, önlerinde büyük bir Girdap oluşturur ancak bu yeterli olmaz vapurun dönebilmesi için. Buneary'nin Buz Işını ile oluşturduğu buzdan kaya, vapurun dönmesini sağlar. Ancak bu sefer daha büyük bir sorun vardır önlerinde. Döndükleri yerde kocaman bir kaya onları bekliyordur. Turtwig ile Pikachu, tam güçleriyle Jilet Yaprak ve Yıldırım Oku kullanırlar ancak bu, kayayı parçalamak için yeterli olmaz. Dawn'ın Buizel'ı ikiliye yardım eder Ses Bombası'yla. Üç saldırının birleşmesiyle kaya parçalanır. Ancak dev kayadan çıkan büyük bir parça, patlamanın etkisiyle hızla vapura doğru ilerler. Mantine, son anda yetişip kayaya çarparak dostlarımızı kurtarır. Dev kayayı da atlatmalarıyla dostlarımız, güvenli bir şekilde limana gelirler. Pokémonlar ise bütün aksiliklere rağmen güzel zaman geçirdikleri için mutludurlar.

Dostlarımız limana vardıklarında yaşlı adam dikkatsizliği için dostlarımızdan özür diler. Dostlarımız bunun önemsiz olduğunu, herkesin güvende olduğunu söyleyip Mantine'ıyla yardım ettiği için yaşlı adama teşekkür ederler. Yaşlı adam ise Piplup ile Pikachu'nun küçükleri Staravia'yla gönderme fikrini zekice bulduğunu söyler. Dostlarımız yaşlı adamla vedalaşarak vapurla Hearthome Şehri'ne doğru ilerler.

Bazen bir Pokémon'un ne kadar yetenekli olduğunu görmek için Salon Savaşı ya da Pokémon Yarışması'na gerek yoktur. Bazen hepsi hayatın içinde olur. Ve arkadaşlığı, güveni gerçek hayat verir. 





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Giovanni
Yaşlı Adam




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif]  [Resim: dpiconani440.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Yaşlı Adam: [Resim: rsiconani226.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]

_ Erdi_