Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Goodra
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: giphy.gif]
Goodra

Dragon


90/100/70/110/150/80


-Underused-




Gooey: Rakip size temas ederse hızı 1 kademe düşer
Hydration: Yağmurlu havada status'lar iyileşir.
Sap Sipper: Çimen türü saldırı alırsa atk 1 kademe artar. (Çimen bağışıklığı kazanır.)




Bu nesil geldiğinde dikkatimi ilk çeken şey birçok pokemonun yüksek defansif stat'ı olmuştu. Ayrıca Assault Vest gibi SpD'i güçlendiren eşyalar ile çok kaliteli tank pokemonlar düzenlenebilecekti. Goodra' da bu pokemonlara verilebilecek belki de en güzel örnek. Güçlü olan Outrage, Iron Tail, Earthquake, Draco Meteor, Power Whip gibi bir sürü saldırısı dışında Dragon Tail gibi sizi kurtarabilecek saldırılara da erişimi var.
100 ve 110 olan ofansif statları işinizi görecektir. Ancak işin kötü yanı bu pokemon  Rest dışında kendini yenileyebilecek saldırı öğrenemiyor. Bu da Roost öğrenebilen (ve çok daha hızlı) Hyreigon ve Salamance gibi pokemonlara kıyasla eksi hane olarak düşünülebilir ancak rolleri nispeten farklı olacaktır. 


-Choice Band


Outrage/Dragon Tail
Earthquake/Fire Punch
Power Whip
Iron Tail


Ability: Sap Sipper/Hydration
Nature: Adamant
EVs: 212HP / 252 Atk / 44 Spe


Outrage 100 atk ve Band ile karşı takımdaki çelik ve periler temizlendikten sonra maçı bitirecek hamle olacaktır. İsteyen rakibi şaşırtmak veya sinir etmek için Dragon Tail kullanabilir. Earthquke Aggron gibi pokemonlar için iken, Fire Punch ise Whinsicott veya Forretress için. İsteyen sete Superpower da ekleyebilir ancak atk ve def düşüşü başınızı ağrtacaktır. Power Whip ise Alomomola, Swampert ve Suicune gibi pokemonlar için adeta şart. Iron Tail ise düşük acc'ye rağmen Florges ve Aromatisse gibi pokemonlar için çözüm olacaktır.


EV'ler verilirken 44 Spe verilmesi 85 base Spe'li Gligar, Cresselia, Suicune gibi pokemonları geçmesi için Sap Sipper ise rakibin çimen saldırısını sezebilirseniz size çok büyük avantaj sağlayacak bir ability. Hydration ise sadece Rain Team yapıyorsanız verilmeli.


Eğer Honckrow'u da geçmek istiyorsanız 72HP / 252 Atk / 184 Spe verebilirsiniz ancak HP miktarı Goodra'nın tank rolü için önemli.

-Choice Specs

Draco Meteor
Fire Blast / Flamethower
Sludge Bomb / Wave
Thunderbolt / Muddy Water (Surf yok QQ)


Ability: Sap Sipper (Diğerleri de olabilir)
Nature: Modest
EVs: 212HP / 252 SpA / 44 Spe


Draco Meteor'un devasa gücü ve Choice Specs ile iki kez devasa hasar verebilirsiniz. (Arka arkaya daha fazla denemeden verim almanız zor.) Çelikler için Fire Blast veya daha güvenli Flamethower, Periler için %30 ihtimalle zehirleyen Sludge Bomb veya daha güçlü ama %10'luk şansla zehirleyen Sludge Wave işe yarayacaktır. Bulky Su tipleri pokemonlar (Vaporeon, Suicune gibi) için Thunderbolt, eğer takım arkadaşlarınız ile önlem alamayacaksanız Krookodile ve Chandelure gibi pokemonlara çözüm için Muddy Water olabilir. Ayrıca Acc düşürme ihtimali de cabası :D 


Abilitylerin hiçbiri çok avantaj sağlamayacaktır ancak çimen saldırılarına bağışıklık verdiği için Sap Sipper en iyisi gözüküyor.


Speed EV'si için bir önceki set ile aynı durum geçerli.


Bu sette ise takım arkadaşı olarak Alomomola harika olacak çünkü sadece Wish ile size can aktarmayacak, fiziksel güçlü saldırılara da dayanarak size arka çıkacak. Çimen ve Elektrik tipi saldırılar da Goodra için dert değil.
Ayrıca Mega Aggron gibi Entry Hazard kullanıcısı bir tank da kullanabilirsiniz.


-Great Wall of SpD


Draco Meteor / Dragon Pulse 
Fire Blast / Flamethower
Sludge Wave / Sludge Bomb
Dragon Tail / Thunderbolt / Muddy Water / Ice Beam 


Item: Assault Vest
Ability: Sap Sipper
Nature: Modest / Calm (?)  
EVs: 248 HP / 252 SpA / 8 SpD

Öncelikle şu kıyası yapmak istiyorum:
  • 252SpD verilmiş bir nötr natureli Chansey'în 369
  • 252SpD verilmiş bir Calm natureli Chansey'în 405
  • 252SpD verilmiş bir nötr natureli Shuckle'ın 559
  • 252SpD verilmiş bir Sassy natureli Shuckle'ın 614
SpD statı var. Peki Goodra nın nasıl olacak?


  • 8 SpD verilmiş Modest Goodra'nın 338 Assault Vest ile 507
  • 252 SpD verilmiş Calm Goodra'nın 438 Assault Vest ile 657
SpD statı var :D Elbette bu kıyas biraz göz boyamak içindi ancak bu kadar yüksek SpD statınız ve devasa güçlü saldırılarınız varken sizden daha iyi Special Tank pokemon bulmak gerçekten zorlaşıyor. 

Saldırılara gelirsek sol tarafta güç ancak beraberinde risk, sağ tarafta stabilite ancak daha zayıf hasar göze çarpıyor. Açıkçası ben sol tarafı seçerim çünkü %1 le sağ kalan rakip kadar sinir bozucu bir şey daha yok sanırım XD 
Son saldırı için ise seçenek çok. Rakibin işini zora sokmak için Dragon Tail çok cazip. Diğer saldırıları açıkladım zaten :D Son önerim ise, eğer Gligar gibi Ground/Flying pokemonlar canınızı çok sıkmazsa son slota Ice Beam almayın.

Nature için sonuçta tank pokemon istediğimiz için Modest daha iyi olacaktır sonuçta Assault Vest yeterince SpD desteği sağlıyor.



Bunun dışında Hydration+Rest gibi ikililer de var ancak 6.nesil hava durumu takımlarının sonu oldu.


-Dikkat edilmesi gerekenler-


Special Wall Pokemonlar: Assault Vest Goodra çoğu Superpower gibi güçlü fizisel saldırılar taşımayacağı için ve status kullanamayacağı için Special Wall'lara karşı çaresiz kalabilir. Ancak Choice Band seti bu sorunların üstesinden gelecektir.


Fiziksel Sweeper/Tanklar: Mienshao, Machamp gibi pokemonlar, Choice Band Infernape (stealth rock desteği ile) sizi güçlü saldırıları ile indirebilirler. Sonuçta terazi dengesiz ve SpD kısmı fazla ağır basıyor.


Toxic/Burn: Toxic ve Burn kullanıcıları sizi uzun vadede yavaş yavaş indirecektir. Tentacruel ve Roserade gibi pokemonlar da sizin saldırılarınızı karşılayabilir. Burn ise özellikle Band setini zorlayacaktır.


Periler: Outrage bağışıklığı. Üzgünüm    -_-



Eline sağlık,güzel bir çalışma olmuş.
Goodra  Cry
En sevdiğim ikinci ejderdir kendisi. :D
Eline sağlık.