Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Snorlax'ı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ORIGINAL SERIES


ORANGE ISLANDS


[Resim: 250px-Ash_Snorlax_debut.png]


Ash Snorlax ile Portakal adalarında seyahat ederken karşılaşmıştır.Snack Attack bölümünde görülmüştür.Kahramanlarımız gezerken greyfurt bahçesinin bir Snorlax tarafında saldırı altında olduğunu gördüler.Snorlax doyana kadar durmayacaktı.Bütün greyfurtları yedikten sonra bir adadan diğerine yüzerek gitmişti.Koca cüsseli bu arkadaşımız göründüğünden çok daha çevik bir pokemondu.Ash, Misty, Tracey ve Roket takımı onu yenmeye çalışıyorlardı ama Snorlax hissetmiyordu bile.Bununla birlikte Snorlax hiç zorlanmadan Body Slam kullanarak Squirtle, Bulbasaur, Victreebell ve Arbok'u dümdüz yaptı.Bu koca arkadaşımız bu hareketiyle çevikliğinin yanısıra çok güçlü ve savaşçı bir kişiliğe sahip olduğunu da gösterdi.Lickitung'un saldırısında onun dilini bir peçete olarak kullanmıştı.Az kalsın Misty'nin Goldeen'i Snorlax'a yem oluyordu.Jessie ve James Snorlax'ı uyutmak istedi ancak Snorlax Mega Kick ile onları uzaklara gönderdi.Grubumuzun eski tatlı belası ve arkadaşı Jigglypuff yardıma yetişti.Jigglypuff şarkı söylerken Snorlax uyumak üzereydi Pikachu Thunder kullanarak Snorlax'ı geriye doğru attı ve Snorlax uyuya kaldı.Bu fırsatla Ash poketopunu attı ve ardından kendiside uykuya daldı.Uzun bir uğraştan sonra Snorlax yakalanmıştı.


[Resim: 250px-Snorlax_swimming.png]


Bound For Trouble bölümünde Giant Rhydon'u durdurmak için ilk hamlesini yapar.Daha sonra Snorlax Mega Punch kullanarak Giant Rhydon'u uzaklara fırlattı.


[Resim: Ash_Snorlax_Mega_Punch.png]



Pokemon Food Fight! bölümünde Gulzar ile savaşırken Charizard yerine uyuyan Snorlax'ı seçmiştir.Poketopunu bozduğu için Snorlax'ı geri yerine koyamamıştır.Snorlax ile savaşmak zorunda kalmıştır.Bu sırada Gulzar'ın Gloom'u Solar Beam kullanmıştır.Darbeyi alan Snorlax bir kayaya doğru fırlamıştır.Bu olaydan sonra uyanan Snorlax bir koku koklamış ve Gloom'a doğru gitmiştir.Gloom'u yemek için bir kaç hamle yapmıştır.Gulzar bu sırada Gloom'u poketopuna geri çağırmıştır.Snorlax'ta bunun üstüne Gulzar'ın kafasındaki saçları ve öğle yemeğini yemiştir.Ash Tracey ve Pikachu Snorlax'ı dağdan yukarı doğru çekmeye başlamışlardır.Fakat biraz sonra çok yorulmuşlardır.Tracey'in aklına elmayı yem yaparak Snorlax'ı oradan götürmek vardır ancak Snorlax yerinden kalkmadan elmayı yemiştir.Sonra Misty'nin aklına sahte yem kullanmak gelmiştir.Bu sahte yemde Ash olacaktır.Ash onu dağın zirvesine kadar çıkarmıştır sonrasında kendisi yere düşüp kalmıştır.Dağdan inmesi daha kolay olmuştur Snorlax'ın.Pokemon merkezine geldiklerinde Dışarıda büyük bir kalabalığın kendileri gibi yemek beklediğini görmüşlerdir.Kargo uçağından yemek aşağıya yollanmıştır.Roket takımı bu yemekleri çalmıştır.Snorlax Roket Takımı'nın robotunu yenmiş ve finalde Hyper Beam kullanarak onları uzağa fırlatmıştır.En sonunda ödül olarak yemeğini yemiş ve yatıp uyumuştur.



[Resim: giphy.gif]

Ash Portakal Adaları'nda gezerken onu hep yanında tuttu ama turnuvada Tauros ile değiştirdi.Ash onu Oak'ın yanına yolladı ve sadece önemli maçlar için çağırdı.





JOHTO


Snorlax A Farfecth'd Tale bölümünde ortaya çıkmıştır.


Ash onu tekrar Sumo Konferansı'na çağırmıştır.Finale kadar zorlanmadan giden Snorlax finalde Raiden'in Feraligatr'ına karşı efsane bir dövüş gerçekleştirmiş.Bu mücadelesinde de kendisinden beklenmeyecek çeviklik örnekleri göstermiştir.Turnuva sonunda Ash onu Profesör'ün yanına tekrar yollamıştır.


[Resim: 250px-Ash_Snorlax_Raiden_Feraligatr.png]


Better Eight Than Never bölümünde Ash Clair ile yaptığı tekrar maçında sürpriz bir şekilde Snorlax'ı çağırmıştır.Bu bölümde Kingdra ile karşılaşmış ve Ice Punch Hareketini öğrenmiştir.Bu savaşta oldukça yorulan Snorlax Gyarados'a fazla dayanamamış ve yenilmiştir.


Ash Snorlax'ı Johto Ligi Gümüş Konferansında Can't Beat The Heat bölümünde Gary'e karşı kullanmıştır.Snorlax bu mücadelede çok büyük iş başarmış.Gary'nin Arcanine ve Nidoqueen'i ard arda yenmiştir.Sonrasında Scizor'a kaybetmiştir.



Ash onu Johto Ligi'nde son karşılaşması olan Harrison'a karşı kullanmıştır.Harrison Hypno'yu çağırmıştır Ash ise Snorlax'ı fakat Snorlax sahaya çıktığında uyuyordur.Ash'te bunun iyi bir savunma olduğunu söyleyerek kendini küçük duruma düşürmüştür.Harrison vakit kaybetmeden Hypno'ya Dream Eater kullanmasını söylemiştir.Bu hareket ters tepmiştir.Uyuyan bir Snorlax'a böyle saldırmak en büyük hatası olabilirdi.Snorlax sinirli bir şekilde ayağa kalktı ve Hpno'ya Hyper Beam kullandı ve savaşın dışına attı.Sonra Snorlax geri döndü.Noctowl Steelix ile savaşmaya başladı fakat kaybetti.Sonra tekrar Snorlax çıktı.Snorlax önce kurtulmak için Ice Punch kullanmıştır daha sonra Hyper Beam ile Steelix'i yenmiştir.Ancak sonrasında karşısına çıkan Houndoom onu yenmiştir.Snorlax'ın Johto Ligi'ndeki macerası Ash ile birlikte son bulmuştur.



KANTO BATTLE FRONTİER


The Right Place And The Right Mime bölümünde görülmüştür.Bu bölümde May'in Munchlax'ı ile tanışmıştır.Bölüm sonunda yine Roket Takımı'nı fırlatmıştır.




Snorlax daha sonra Wheel Of Frontier bölümünde görülmüştür.Bu bölümde Greta'nın pokemonlarına karşı savaşmıştır.Snorlax ilk önce Hariyama ile karşılaşmıştır.Hariyama'yı sıkı bir mücadele sonunda Ice Punch ile yenmiştir.Bir sonraki karşılaşmasında Medicham ile karşılaşmıştır.Destansı bir savaş sonunda Medicham'ı yenmiştir.

[Resim: 250px-Ash_and_Snorlax.png]


DİAMOND AND PEARL SERIES


An Old Family Blend! bölümünde karışık gelen poketoplarından birinden oda çıktı.Mutfakta yemek yerken yakalandı.Ash onu Roket Takımı'nın robotunu yenmek için kullanmak istemiştir ama o uyuyordur.



Ligde de sadece birkaç saniye gözükmüştür."Snorlax used Body Slam and win".Buradaki misyonunu da tamamlamıştır.




BEST WISHES SERIES



Bu seride sadece son bölümde grup fotoğrafında görülmüştür.








KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİ


Snorlax çok tembel ve uykucu birisidir.Acıkınca pokemonları bile yiyebilir.Uykudan kaldırılmayı hiç sevmez teşebbüs eden varsa sonu Hypno gibi olur.O koca cüssesine rağmen çok çevik ve hızlıdır.Ash'in yanında az bir süre seyahat etmiştir.Onu beslemek çok zordur.2 adadaki greyfurtları yemiş ve hala doymamıştı.






KULLANDIĞI HAREKETLER




[Resim: ZVy89V.gif]

DİĞER BİLGİLER


  • Ash'in Portakal Adaları'nda yakaladığı ve hala daha sahip olduğu tek pokemondur.

  • Poketopu kırılan tek pokemondur.
(11-08-2015, 04:14 PM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ash'in Portakal Adaları'nda yakaladığı tek pokemondur.

Ash Lapras'ı yakalamadı diyorsun yani Thirst

Çevirilere dikkat edelim lütfen. Orada diyor ki, "Ash'in Portakal Adaları'nda yakalayıp hala sahip olduğu tek Pokémon'dur."
Tek kelime ile TANK. Ash ne zaman sıkışsa Snorlax bir şekilde durumu kurtardı.
Hariyama ve Medicham'i dezavantajına rağmen tek başına yenmesi efsaneydi. İmkansız gibi ama umarım ligde görebiliriz.

Bu konu var sanıyordum o yüzden hazırlamak aklımın ucundan bile geçmemişti ama sen çok iyi yapmışsın zaten eline sağlık.
@_Erdi_

Bayağıdır uykusuzum uzun bir yoldan gelmiştim çevirirken de Lapras aklıma gelmedi.Düzelttim umarım başka bir hata yoktur.
(11-08-2015, 04:33 PM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@_Erdi_

Bayağıdır uykusuzum uzun bir yoldan gelmiştim çevirirken de Lapras aklıma gelmedi.Düzelttim umarım başka bir hata yoktur.

Aslında Lapras'ın aklına gelmesiyle alakası yok. Yani sanırım bunu bulbapedia'dan çevirdin. Orada yazıyor zaten aynen benim dediğim şekilde. Çevirirken yanılmış veya uykusuzluk gibi sebeplerden hata olabilir hepimiz insanız da Lapras aklıma gelmedi demen saçma bir bahane olur. Yoldan gelme yüzünden falan dersen tabi normal karşılanır.


Yine de konu için eline sağlık. Direkt görür görmez o çarptı gözüme. Okuduktan sonra bir daha yazarım edit yaparım yada bu yoruma.
Oyunda Tank olmasına rağmen ,animede çok yüksek atak a sahip bir pokemon Hyper beam ile pokemon devirir kolaylıkla -_-
(11-08-2015, 04:38 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(11-08-2015, 04:33 PM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@_Erdi_

Bayağıdır uykusuzum uzun bir yoldan gelmiştim çevirirken de Lapras aklıma gelmedi.Düzelttim umarım başka bir hata yoktur.

Aslında Lapras'ın aklına gelmesiyle alakası yok. Yani sanırım bunu bulbapedia'dan çevirdin. Orada yazıyor zaten aynen benim dediğim şekilde. Çevirirken yanılmış veya uykusuzluk gibi sebeplerden hata olabilir hepimiz insanız da Lapras aklıma gelmedi demen saçma bir bahane olur. Yoldan gelme yüzünden falan dersen tabi normal karşılanır.


Hızlı bitsin diye okuyup geçiyordum.Yarısından biraz fazlasını kendim yazdım.Olayların geçtiği bölümleri izleyerek yazmıştım.Bundan sonra biraz daha dikkatli olurum.Sorun olmaz.
Bu çalışmadan sonra Snorlax'li bölümleri bi daha izleyeceğim sanırım.  O.O Eline emeğine sağlık güzel olmuş.
Üst mesajımı editledim ama gözükmedi sanırım. Konu için eline sağlık. Editlenmemiş halini okuyunca biraz sert oluyor. Okudum ve gözüme çarpan hatalar bazı yerlerde "Roket takımı" şeklinde, bazı yerlerde "Roket Takımı" şeklinde yazman. Tabiki de doğru ifade şekli "Roket Takımı"

Virgül eksikliği çok fark. En büyük eksiklik bu gibi geldi bana.

Bir de başlıkları renklendirebilir, bölüm isimlerini altı çizili ya da kalın yazıp ilgi çekici yapabilirsin.

Tabi bunların acelesi yok. Şuan düzgün, okunaklı. Kendini iyi, dinlenmiş hissettiğinde de yapabilirsin dediklerimi yani. Önce sağlık. Hatta konuyu göndermek için keşke acele de etmeseydin. Ne forum kaçıyor ne de konun. ;D

Resim ölçeklendirmeler iyi olmuş bu arada. Sonunda herkes yavaş yavaş alışıyor sanırım.
Ash'in sayılı Pokemonlar'ın dandır kendisi.Tam bir görev adamı olduğunu düşünüyorum,katıldığı her savaşta görevini başarıyla tamamlayıp,öyle yeniliyor.Final takımında olması şart bu Pokemon'un.Ellerine sağlık.
Sayfalar: 1 2