Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Oyun Önerir Misiniz?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar Ben hayatimda hic pokemon oyunu oynamadim ve simdide baslamak istiyorum sirasiyla hangi oyunlari oynamaliyim yazarmisiniz lütfen
Pokemon fire red oynayarak başlayabilirsin.Visual boy advance emulatörüde gerekiyor ama telefondan oynuyorsan myboy emulatörü yukleyebilirsin.Telefondan yazdigim icin internetimde sınırlı yoksa paylasirdim :D
Lütfen direkt konu açmadan önce bir araştırma yapalım forumda. Sadece oyun diye aratsan bir sürü konu çıkar karşına ki, forum ana sayfasında oyunlarla ilgili bölüm de var. Oyunları nasıl indireceğini, hangi emulatörün gerektiği vs. hepsi yazıyor. ama neyse, yenisin sanırım ve bu seferlik yardımcı olayım.

_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Öncelikle;

Bilmeyenler için bu oyunları oynamak için telefondan istiyorsanız My Boy veya Drastic gibi emulatörler gerekiyor. Bilgisayardan oynamak içinse Visual Boy Advance (VBA), Desmume veya No$gba gibi emulatörler gerekli. VBA ile Desmume'yi tavsiye ederim. VBA ile oynayabileceği oyunlar: FireRed/LeafGreen, Ruby/Sapphire/Emerald, Gold/Silver/Crystal var. Veya LiquidCrystal, LiqhtPlatinum, FloraSky gibi hackler de var. Resmi olmayan, fan yapımı oyunlar yani. Desmume'den ise DS oyunlarını yani; HeartGold/SoulSilver, Diamond/Pearl/Platinum Black/White, Black2/White2 veya bazı hack oyunlar oynanıyor.

Gelelim asıl soruya. (Hangi Sırayla oynanmalı) Genel bir sıralama yapmak gerekirse;

Fire Red > Crystal > Emerald > Platinum > Heart gold/Soul Silver > Black/White > Black 2/White 2

Diyebiliriz. Bunlar resmi nintendo oyunları oldukları için söyledim. Eğer resmi olmayan Hack Oyunları oynamak istersen Crystal yerine Luquid Crystal veya Shiny Gold öneririm. Arada pek bir fark yok. Crystal'in konusu ile çok yakın konuları. Hatta neredeyse aynı. Dikkat çeken tek fark görüntü kalitesinin düzelmesi. Liquid Crystal/Shiny Gold, Crystal oyununu Fire Red kalitesinde oynamanı sağlar.

Peki... Crystal ile Heart Gold/Soul Silver aynı jenarasyonu kapsıyorlar. İkisi de 2. Nesil Pokémon oyunları. Niye Fire Red'ten sonra Crystal'i, Platinum'dan sonra Heart Gold/Soul Silver'ı oynamalıyız? Sebebi şu; Heart Gold/Soul Silver oyunları grafik olarak Crystal ve bahsettiğim diğer hack oyunlarına göre üstün. Pokémonların saldırı dağarcığı geniş. Ds oyunu. Şimdi bu oyunu oynadıktan sonra Emerald sana kötü gelecek. Çünkü Emerald ve diğer üçüncü nesil oyunlarında grafik daha kötü, özellikler daha az. Pokémonların saldırı dağarcığı daha dar. Peki nintendo yüksek kaliteden düşük kaliteye mi düştü? Hayır. Önce Red/Blue/Green/Yellow'la başladı. Sonra Gold/Silver/Crystal oyunları ile devam etti. Sonra Ruby/Sapphire oyunları, sonra Fire Red/Leaf Green oyunları, sonra Emerald oyunları daha sonra Diamond/Pearl oyunları ve sonra Heart Gold/Soul Silver oyunları çıktı. Daha sonra da Platinum. Sonra Black/Wihte çıktı. Black 2/White 2 ile devam etti. Şimdi de X/Y ve 3. Nesil remake oyunları olan Omega Ruby/Alpha Sapphire oyunları var. Tabi bu son dediklerimin (X/Y ve Omega Ruby/Alpha Sapphire 3DS için.) emulatörü yok. Yani sonuç olarak HeartGold/Soul Silver oyunları Gold/Silver/Crystal oyunlarının remakei yani yeniden yapımı oluyor. Aynı Red/Green/Blue/Yellow ve FireRed/LeafGreen oyunları gibi... Ya da Ruby/Sapphire ile Omega Ruby/Alpha Sapphire gibi...

Son olarak; Platinum ile Diamond/Pearl arasında pek fark yoktur. Platinum, Diamond/Pearl oyunlarına göre daha geniş bir konuyu kapsar. Onlardan daha sonra çıkmıştır. Daha çok efsanevi Pokémon vardır. Aynı şey Ruby/Sapphire/Emerald için de geçerli. Yani hem Emerald hem Ruby oynamana gerek yok. Tabi bu tercih meselesi. Ben olsam Platinum ve Emerald'ı seçerdim.
Oyun Dünyası alt forumunun Oyun Serileri alt başlığına gitmek için tıklayınız.

Oyunları İndir alt forumuna gitmek için tıklayınız.

Bu da, bilgisayarda oynanabilen bütün Pokémon oyunları ve emulatörlerinin linki. Kırık link varsa seni yönlendireceğim konuda belirtirsen düzeltirler. Konuya gitmek için tıklayınız.
Eğer başlıycaksan fire red bitirdikten sonra emerald ondan sonra black  ondan sonra white2 ondan sonra heathgold ondan sonra hack oyunlarını oyna (şahsen ben böyle yaptım)
İlk Emerald bence.Fire Red'den daha önce olması lazım yapımının ama sen bilirsin.
(08-08-2015, 02:48 PM)Cheese With Mouse Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İlk Emerald bence.Fire Red'den daha önce olması lazım yapımının ama sen bilirsin.

FR/LG oyunları daha önce çıktı. Ruby ve Sapphire ile karıştırdın sanırım.
Yıllardır doğru bildiğini sandığı,ama bir gün o bilginin yanlış olduğunu öğrenen CWM'nin yüz ifadesini görmelisiniz :D Pardon kardeşim Fire Red önce,ondan başla.
En uygunu nesil sırasıyla gitmek bence. ilk mesajımdaki listede sıralama şu şekil;
1. Nesil - 2. Nesil - 3. Nesil - 4. Nesil - 2. Nesil (remake oyun Heartgold/Soulsilver) - 5. Nesil - 5. Nesil (2. oyun bu)
Eğer tek oyun oynamak isterse Soul silver oyna.Benim en sevdiğim oyunlardan birisi. İlk iki nesil var.Oyun kolay başlayıp zor devam ediyor.Bu oyundan sonra istediğin sıradan gidersin zaten.
(firered ten once oyn dememin sebebi; zaten oyunun yarısı orda,bişey kybetmezsin hani
yaaa bence ilk emerald oygun olur ama sen bilirsin
Sayfalar: 1 2