Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Florges
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 671.gif]
Florges
Fairy


Flower Veil: Çimen tipi pokemonların stat düşüşünü engeller.
Symbiosis: Takım arkadaşı eşyasını tükettikten sonra kendi eşyasını ona geçirir.


78/65/68/112/154/75


-Underused-



Defansif bir pokemon için gereken her şeyi toplamış bir pokemon ile karşı karşıyayız (HP statı hariç). Türü, Synthesis ve Wish gibi hamleler, harika bir SpD statı. Ancak tekli maçlarda kullanışsız abilityleri var.

İşin kötü yanlarına gelirsek çelik ve ateş tiplerine çözümü olmadığı için karşıdakine switch sırasında boş el vermiş oluyorsunuz. Ayrıca Trick ve Taunt sorun olacakken güçlü fiziksel saldırılara dayanması çok zor.

-Defansive Support @Leftovers
Wish
Protect / Synthesis
Moonblast
Aromateraphy / Toxic

Ability: Flower Veil
Nature: Bol
EVs: 252HP / 252 Def / 4SpD

Florges'in defansı düşük olsa da destek ile nispeten dengeli bir defansif pokemon olabiliyor. Wish-Protect ikilisi hem başkalarına HP aktarma şansı tanırken hem de rakibin hamlelerini incelemek için fırsat veriyor. Ayrıca Protect Choice kullanan pokemonları sezip uygun switch yapmanızı da sağlayabilir. Anında can desteği isteyen Synthesis de kullanabilir.
Moonblast ise Hyderigon, Mega Absol, Mienshao gibi pokemonlar için iyi bir çözüm ve rolünü de düşünürsek 112 SpA oldukça iyi.
Takım arkadaşlarının statuslarını temizlemek için Aromateraphy çok kullanışlı olacaktır. Daha agresif taktikler için Toxic kullanılabilir. Bulky su pokemonları (Swampert, Rotom-W gibi) Florges için güzel takım arkadaşı olacaktır.

-Defansive Calm Mind @Leftovers
Calm Mind
Synthesis
Moonblast
Aromateraphy

Ability: Flower Veil

Nature: Bold
EVs: 252HP / 252 Def / 4SpA

Yukarıdaki sete çok yakın olsa da Calm Mind onu çok daha güçlü bir Pseudo-Blissey yapabilir. Moonblast, Florges'in tek saldırısı başka tercih aramayın :D Synthesis gerektiğinde azalan canı toparlamak için ancak hava durumuna dikkat edin. Aromateraphy ise özellikle sizin zehirlenmeniz durumunda aşırı lazım olacaktır.
Bu sette HP-Fire gibi saldırılar koyarak her türe karşı saldırmayı denemeyin işe yaramıyor 3-4 defa Calm Mind yapmadığınız sürece. Efendi gibi switch yapın macera aramayın özetle XD 

Bu nedenle takımınızda zehir, ateş ve çelik türünü karşılayabilecek pokemon gerekiyor. Bu üç tür de Water/Ground diye bağırıyor adeta :D Çoğu çimen saldırısı da special tabanlı olduğu için Florges ile iyi ikili olacaktır. Ayrıca Entry Hazard kurabilecek pokemonlar tercih ederseniz işiniz kolaylaşır.

-Patron Çıldırdı @Choice Scarf
Moonblast
Psychic
Energy Ball
HP-Fire

Nature: Modest / Timid
EVs: 252Spa / 252 Spe / 4SpD

Bu set tam anlamıyla süpriz seti olacaktır karşı takım için. Crobat ve Infernape gibi hızlı pokemonlar Poison Jab yapmak için sabırsızlanırken bir Psychic ile indirebilirsiniz.[/align]
  • 252+ SpA Florges Psychic vs. 0 HP / 4 SpD Crobat: 234-276 (75.2 - 88.7%) -- guaranteed 2HKO
  • 252+ SpA Florges Psychic vs. 248 HP / 4 SpD Crobat: 234-276 (62.7 - 73.9%) -- guaranteed 2HKO after Black Sludge recovery
  • 252+ SpA Florges Psychic vs. 0 HP / 0- SpD Infernape: 286-338 (97.6 - 115.3%) -- 87.5% chance to OHKO
  • 252+ SpA Florges Psychic vs. 0 HP / 4 SpD Infernape: 256-302 (87.3 - 103%) -- 18.8% chance to OHKO
  • 252+ SpA Florges Energy Ball vs. 104 HP / 0 SpD Mega Swampert: 360-424 (98 - 115.5%) -- 87.5% chance to OHKO
  • 252+ SpA Florges Hidden Power Fire vs. 252 HP / 168 SpD Ferrothorn: 200-236 (56.8 - 67%) -- guaranteed 2HKO after Leftovers recovery
Listeden görebileceğiniz üzere hiçbirini tek seferde indiremiyor. Bu yüzden Revenge Killer (bunu Florges'e dediğim için kafayı yemiş olmalıyım) kullanmayı düşünebilirsiniz. Risk büyük, getirisi eğlence. Karar sizin.




-Dikkat Edilmesi Gerekilenler-


Periye Dayanıklı Türler:
Çelik, Zehir, Ateş türleri Moonblast'a dayanacak ve güçlü hamleler ile sizi indirecektir. Roserade, Nidoking, Mega Beedrill, Entei, Darmanitan, Empoleon ve Mega Aggron örnek olabilir.


Güçlü Fiziksel Savaşçılar: Ne kadar Defans'a destek versek dahi değil Super Effective, güçlü STAB saldırılara dahi dayanamayabilir Florges. Life Orb ve Choice Band Kullanıcılarına dikkat edin.


STAT Yükselten Pokemonlar: Curse kullanıcıları Snorlax ve Steelix, Calm Mind kullanıcısı Suicune, NastyPlot kullanıcıları Porygon, Houndoom ve Azelt sizin saldırılarınıza dayanıp sadece sizi değil geç kalırsanız tüm takımı indirebilir.


Taunt: Crobat gibi hızlı Taunt kullanıcılarına hiçbir şey yapamazsınız. "Ama psychi.. Hayır yapamazsınız :I "


Phazers*: Swampert, Mega Aggron Calm Mind ve Wish planlarınızı altüst edcektir.



Bullet Punch: ...Açıklama yapma gereği bile duymuyorum 68 Base Def var yahu XD










*Phazing: Pseudo-Hazing demektir. "Haze" hamlesini kullanmadan rakibin stat değişimini kullanışsız kılmayı amaçlar. Roar, Whirlwind güzel iki örnektir.
Yardımcı tutuyorum ben bu pokemonu.
yeteneğe Symbiosis verip eline Leftoversı tutturuyorum, oyunda Knock off çok kullanılıyor.

Move setim de ;

Light Screen-Moonblast-Aromateraphy-Giga Drain (ortalık Ground/water/rock dolu takımda grass yoksa bu kullanışlı oluyor)
Konu mükemmel olmuş eline sağlık. Devamını bekliyorum. Görünüşünü sevdiğim bir pokemon.
bence bu pokemonun yetenekleri geerçekten kötü.Yetenekleri ikili maçta işe yarasada iyi bir fayda etmiyor.Symbiosis bana kalırsa işe yaramaz bir yetenek.Takım arkadaşına kendi leftoversınımı vercek.Ayrıca oyunda çok gtüçlü fiziksel saldırganlar kullanırken örnek mega metaggros gibi yaşaması çok zor ikili maçta.Flower veilde iyi değil ikili maçta.Gamefreak lütfen artık daha kullanışlı yetenekler ver pokemonlara.Flower veil yeteneğini asıl hak eden pokemonlar bana göre meganium belossom ve lilligant bence.Bu yetenekleri kazansalar çoktan tierleri yükselmiş olurdu