Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sneasel
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-215Sneasel.png]
Sneasel
Türleri:Karanlık/buz
Statları: hp:55 atk:95 def:55 sp atk:35 sp def:75 speed:115
Yetenekleri:İnner focus:Bu pokemon flinch(flinch olursanız bir tur saldıramazsınız)olmaz
Keen eye:accuracry niz düşmez ayrıca rakibin evasionlarını yok sayar.
Pickpocket:Rakibe temas eden bir salırı yaparsanız rakibin eşyasını çalarsınız.(bunu olması için eşya tutmamanız gerekmektedir.) Tier:Ru
Genel bakış
Önceki nesillerde güçlü olamayan sneasel bu nesilde knock off un güçlendirilmesi sayesinde Pu tierinden(Nu tierinin altında olan bir tier)önce nu ya geçerek daha sonra Nu dan banlanmıştır.Şu anda ru tierindeki üst düzey pokemonlardan biridir.İyi ofansif statları ve hızıyla birçok pokemonu geçebiliyor.Bu sebeple bu pokemonu sweeper revenge killer olarak kullanabilirsiniz.Ancak sneasel ında problemleri var örneğin türü yüzünden çoğu pokemona karşı zayıf ve düşük defansif statlarıyla çoğu pokemon ona tek atabiliyor iyi abilityleri yok ve stealth rock a karşı zayıflığı var .Genede iyi bir ofansif pokemon istediğinizde sneasel kullanabilirsiniz.

All_out attacker Eşya:Life orb Yetenek:inner focus
knock off
ice shard
low kick/sword dance/poison jab/iron tail
İcicle crash/pursuit


Açıklaması:Knock off sizin ana saldırınızdır ve stab sayesinde çoğu pokemona (örneğin delphox meloetta gibi)yüksek hasarlar verebilirsiniz.Ayrıca rakip pokemonların eşyasını düşürebilirsiniz.İce shard ise öncelikli saldırınızdır sizden hızlı olan jolteon dugtrio ve choice scarflı pokelere stab ın etkisiyle hasar verebilirsiniz.Low kick ise çelik pokemonlarına vurmak içindir(cobalion artık Ru da değil).Ancak low kick e zayıf olan çelik türleri artık az olduğu periler için poison jab veya iron tail kullanabilirsiniz. Sword dance kullanarak sneasel ın atağı yükseltilebilir ancak düşük defanslarından dolayı dikkatli olun.İcicle cras ice shard dan daha güçlü ama önceliği yoktur yüksek hasar vermek için kullanabilirsiniz.Pursuit ise sizden kaçmaya çalışan psişik pokeleri içindir.


Başka seçenekler:eviolite düşük defanslarını telafi etmek için kullanılabilir.Ancak life orb kadar iyi vuramayacaktır.Choice band ile atağınızı muazzam bir şekilde arttırabilirsiniz ancak sizi tek bir harekette kilitler.O yüzden sık sık değiştirin.focus sash eviolite yerine kullanılabilir ancak stealth rock a dikkat edin.Punishment ve foul play güçlü karanlık saldırılardır ancak knock off genelde daha iyidir.


Tehditler:[Resim: Spr_6x_683.png] https://cdn.bulbagarden.net/upload/a/a4/Spr_6x_594.png ikiside sneaselin saldırılarına dayanıklıdır.Aromatisse moonblast ile Alomomola ise scald ile sorun çıkaracaktır.

[Resim: Spr_6x_106.png] [Resim: Spr_6x_135.png] [Resim: Spr_6x_662.png] Jolteon sneaselden hızlıdırve ona yüksek hasarlar verebilir.Hitmonlee ve fletchinder ise mach punch ve acrobatic ile sneaselın çoğu saldırılarından kurtulup saldırabilir.

Stealth rock spikes ise sneaselin canını azaltarak onu zayıflatacaklardır.Ayrıca life orbda sizin canınızı azalttığı için dikkatli olun

arkadaşlar kusura bakmayında tehditler kısmında alomomola resmini koymamışım
Alomomola gözükmemiş çünkü site linkinin her yerinden bir kod fırlıyor. Font'u mu dersin, linke yönlendiren yazı mı dersin, renk mi dersin... Ah ah, ben boşuna mı diyorum kod kullanın diye.

Kod:
[img]https://cdn.bulbagarden.net/upload/a/a4/Spr_6x_594.png[/img]
Site adresini temiz bir şekilde bir daha kopyalaman ve bu şekilde yapman gerekiyor. Bu yazıdan kopyalayabilirsin ve sonuç;
[Resim: Spr_6x_594.png]

Kod kullanımı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan imzamdaki "Kod/Editör Kullanımı" yazısı seni yönlendirecektir.
Guzel olmus ama weavile var iken neden ? :D
Weavile ou da da ondan yoksa ru için sneasel kullanabilirsiniz
Anlatımın çok güzel olmuş