Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Tyrantrum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 697.gif]
Tyrantrum



Dragon/Rock

82/121/119/69/59/71






-Rarelyused-



Rock Head: Recoil hamlelerinden hasar almazsınız.
Strong Jaw: Isırma saldırıları (Bite ve Crunch gibi) %50 güçlenir.


6.neslin ikinci fosili olan bu koca oğlan iki güzel ability, idare edebilir ofansif statlar ve Superpower, Outrage, Head smash gibi harika saldırılarla kuşanmış. Head Smash& Rock Head ikilisi harika bir Choice Scarf kullanıcısı yapıyor Tyrantrum'u. Ayrıca Rock Polish ile de hız sorununu çözebilir, rakibinize zor anlar yaşatabilirsiniz. 

Bu pokemonun ofansif gücü o kadar fazla ki; Choice Band kullanarak canavar gibi bir wallbreaker sahibi olabilirsiniz. Eğer Sticky Web kullanmışsanız da Dragon Dance ile hem hız konusunda üstünlük sağlarken hem de atk statınızı tavana çıkarabilirsiniz. 

Seçenekler açıkçası çok. Bu pokemonu da iki yegane unsur da düşük SpD ve Spe. Hızın çözümü var; ama SpD biraz zorlayacaktır sizi.



-Choice Scarf
Head Smash
Outrage
Dragon Claw/Iron Head/Earthquake
Superpower


Ability: Rock Head
Nature: Jolly
EVs: 252Atk/ 4Def/ 252Spe


Head Smash, Scarf'ın hız desteği ve Rock Head ile Tyrantrum'u tam anlamıyla bir wallbreaker'a çeviriyor. İkinci STAB olarak Outrage late game sweep için harika olabilir. Bunun yanına az HP'si kalmış pokeler için daha güvenli olan Dragon Claw, %30 flinch ihtimalli güçlü bir saldırı olan perisavar Iron Head ya da yeri geldi mi Superpower'ın stat düşürücü etkisinden sakınmak için Earthquake verebilirsiniz. Superpower ise Scrafty, Mega Steelix için olabilir. Ayrıca Air Baloon ve Levitate kullanıcıları için de silahınız olur.



-Cilalanmış Rampage (Rock Polish) @Life Orb/ Lum Berry
Rock Polish
Head Smash
Outrage/Dragon Claw
Earthquake


Ability: Rock Head
Nature: Adamant
EVs: 252Atk / 4Def / 252Spe


Rock Polish kullanmış bir Tyrantrum tierdeki çoğu pokemonu hızda geçecektir. Eğer ıskalayacak kadar şanssız değilseniz Head Smash ile indiremeyeceğiniz pokemon çok az. Lum Berry gerek Outrage'in confuse etkisini kaldırmak için; gerek olası yanıkları iyileştirmesi için çok iyi olabilir. Bunları dert etmem derseniz hasarı maksimize etmek için Life Orb da alabilirsiniz. Life Orb alacaklar Dragon Claw da kullanabilir. Earthquake ise çelik gibi 2 STAB hamlemizin iyi vuramayacağı türler için ideal. Takım arkadaşı için Emboar, Meloetta, Mega Glalie gibi pokemonlar olabilir. Bunlar Bronzong ve Quagsire gibi Tyrantrum'u zorlayabilecek pokemonlar için de çözüm olacaktır.



EK: Takımınız Sticky Web gibi hız düşürücü kullanmışsa Dragon Dance de iyi bir seçenek olacaktır.



-Choice Band
Head Smash
Outrage
Superpower
Earthquake


Ability: Rock Head
Nature: Adamant
EVs: 252Atk / 4Def / 252Spe


Bu set üzerine çok konuşmaya gerek yok. Saldırılarda öncekilerden farklı olarak Superpower, Air Baloon kullanıcıları vb. için ideal ve Scrafty'e de çok güzel hasar verebiliyor.



-Choice Band/Scarf Jaw Edition
Fire Fang
Thunder Fang
Ice Fang
Crunch


Ability: Strong Jaw
Nature: Adamant/Jolly
EVs: 252Atk / 4Def / 252Spe


Bu aslında tümüyle eğlencesine yapılmış bir set  XP Ancak iyi kullanırsanız maç sonunda oyunu bitirmenizi sağlayabilir. Ayrıca bu ability'i denemek isteyenler kullanabilir; hatta periler üzerinde Poison Fang dahi kullanabilir :D Bu ability ne kadar iyi olsa dahi Rock Head&Head Smash fazla iyi. Yine de denemeye değer ne dersiniz?




-Dikkat Edilmesi Gerekenler-


Çelik Tipleri: Her ne kadar Tyrantrum çok güçlü olsa da; Mega Steelix, Registeel gibi pokemonlar saldırılarına dayanabilir, Thunder Wave vb. kullanarak felç edebilir, Steel STAB hamleleri ile (Iron Head, Heavy Smash gibi ) Tyrantrum'u indirebilir. Ya da üzerinizde Curse kurarak birkaç pokemonu daha indirebilir. Daha daha kötüsü, Durant normal hızı ile Tyrantrum'u geçebiliyor ve bu sefer karınca, dinozoru yenecektir. Hızınızı arttırırsanız da Gyro Ball Bronzong'a dikkat edin.


SpA kullanıcıları: Tür kombinasyonu ve düşük SpD, Meloetta, Delphox, Rotom-C veya Jolteon gibi pokemonlara dayanmanızı engelleyecektir. Tangrowth Seismitoad ve Mega Camerupt saldırılarınıza dayanacaklar ve sizi güçlü SpA saldırıları ile durduracaklardır.


Fiziksel Wall&Tank Pokemonlar:  Alomomola, Quagsire, Mega Audino, Aromatisse gibi pokemonlar size dayanacaktır. Şahsen denemedim ama; özellikle Choice Band setlerinde periler için Iron Head koyabilirsiniz belki işe yarar. Ama 1 saldırı slotuna değer mi tartışılır.


Daha Hızlı Revenge Killer Pokemonlar: Hitmonlee, Durant, Rotom-C, Medicham, Flygon, Virizion ve Meloetta scarf sahipleri olmasalar dahi revenge kill ile risk taşıyorlar. Ayrıca Hitmonlee, Medicham Sneasel, Mega Glalie prioty saldırılar da kullanıyor.
Acaip havalı bi pokemon ama bi kaç sorun var.
Mesela arkadaşın da söylediği gibi spd 'ı düşük ve ne yazık ki zayıf olduğu türlerin büyük kısmı spa kullanıcısı(fairy en başta)
Açıkça söyleyeyim ne zaman savaşta görsem/kullansam tek yiyor (bana da denk gelmiş olabilir).
Bu arada move setler iyi 8D
Crunch-superpower-earthquake-rock polish mid game de onu koruyacak bir reflect ve light screen olursa katliam makinesi olacagini dusunuyorum yalniz ilk turda sakın oynamayin gerekirse en sona birakin mid game de ninjask kullanin baton pass li 2x swords dance (baktiniz koruyamiyorsunuz 1 kere bile yeterli olur) ve speed boost ability sinden gelen hizi aldiktan sonra baton pass yaparak rock polish kullanip geri kalanini size birakiyorum .
Görünüşü güzel bir pokemon.Ama Ash'e gitmez.Herşeyden de x2 yiyor zaten ne bileyim ikilemde kaldım.

@Jazzinkanto

Kaynağı görüntüle de gelişmiş düzenle bölümünde.Small yazıyorsa medium yap.Yazı tipini de oradan değiştir.Aynı sorunu bende yaşadım sayılır :) Konun da güzel olmuş.
6.Nesilde en sevdigim pokemon .Simdi bu setleri oyunda deneme vakti :D
252 attack kismi dogruda speed e hak veremem. Zayif oldugu tipler cok fazla mesela fighting ten 2x hasar aliyor. Diger zayifliklari peri buz yer kaya(tam bilmiyorum 1x te olabilir) gibi. Speed i gelistirecek arkadaslar bir daha dusunsun hiz icin trick room da kullanilir gereksiz olur hiz a vermek bu kadar zayifligi olduktan sonra.
@makenbreak

Dövüş Yer Çelik Buz Ejder ve Peri tipinden x2 yiyor.
(05-08-2015, 11:01 AM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@makenbreak

Dövüş Yer Çelik Buz Ejder ve Peri tipinden x2 yiyor.
Bu yuzden 252 def.
Hızı trick room için biraz hızlı 50 ve altı olmalıydı. Spd verirsen ev lerini boşa harcamış olursun bari def ver daha iyi spd versen bile tek yer.
Hıza vermemizin sebebi için smogon'un speed tier ine bakabilirsin
Jazzikanto bu pokemon stealth rock lead olarak kullanılabilir mi?
Sayfalar: 1 2