Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Barbaracle
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 689.gif]
Barbaracle


Rock/Water
72/105/115/54/86/68




-Neverused-
Pickpocket: Rakiple temas anında bir eşya çalarsınız.
Sniper: Kritik saldırılar x2.25 hasar verir.
Tough Claws: Temas eden saldırılar 1/3 oranında güçlenir.




Bu pokemon Arceus tarafından Shell Smash ve Tough Claws ile kutsanmış. Razor Shell, Cross Chop gibi saldırılarda life orb katkısı alabilmenizi sağlayan abilitysi günü bile kurtarabilir. Başka bir Shell Smash kullanıcısı olan Carracosta'dan biraz daha fazla olan hızı ile öne çıkmaya çalışsa da; Carracosta'nın daha yüksek defansı, Aqua Jet'i, ve Solid Rock abilitysini de göz önünde bulundurun derim ben.








-Shell Smash @Shuca Bery/Lum Berry/Life Orb(riskli)


Shell Smash
Razor Shell
Return/Cross Chop/X-Scizzor/Stone Edge
Earthquake/Grass Knot (:/)




Ability: Tough Claws
Nature: Adamant
EVs: 252Atk / 4Def / 252Spe




Evet sizi biraz saldırıya boğduğumun farkındayım ama smogon'un seti biraz acayibime gitti o yüzden açıklaya açıklaya gitmeye çalışacağım.




Öncelikle bu pokemonu Stealth Rock için düşünmeyin. Çok daha iyi alternatifler bulacağınıza eminim.




Shell Smash kullandıktan sonra birincil saldırımız olan Razor Shell i olabilecek en çok pokemona kullanıyoruz  XD Ability desteği sayesinde oldukça büyük hasarlar vereceksiniz Shell Smash sonrasında. Earthquake ise ability desteği alamasa dahi yeterince güçlü bir saldırı ve aftermath kullanıcılarından (genellikle rocky helmet taşıyan Garbador gibi) sakınmanızı sağlıyor. Ayrıca Lanturn gibi pokemonları dert etmenize gerek kalmaz. Grass Knot ise Unaware Quagsire için çözüm olabilir ama umutlarınızı kenara bırakın biraz XD . 
Esas o karışık kısma gelirsek eğer: Smogon Return vermiş ancak ben onun yerine (takım arkadaşlarınıza göre seçimi yapabilirsiniz) farklı saldırılar koymanızdan yanayım.
  • Ferroseed, Miltank gibi pokemonlar için Cross Chop (ability desteği alacak)

  • Çeşitli çimen pokemonları için X-Scizzor (Ferroseed hariç)

  • STAB alabileceğiniz Stone Edge (çok ihtiyacınız dahi olmayabilir ancak Pelipper ve Mantine için harika olabilir.)

  • Periler ve bazı çimenler için Poison Jab

Item için de Rindo Berry düşünmeyin çünkü Grass Knot veya Energy Ball gibi saldırılardan sağ çıkamazsınız yine de. Bunun yerine Earthquake veya Drill Run kullanan pokemonlara dayanmanızı sağlayacak Shuca Berry işe yarayabilir. Ayrıca Burn, Toxic'den veya Confusion'dan sakınıyorsanız Lum Berry kullanabilirsiniz. Son olarak da eğer "Ben zamanlamayı çok iyi tuttururum Shell Smash kullanırım hasar da almam o sırada sonra tek pokemon ile takım dağıtırım" diyorsanız Life Orb verebilirsiniz. Ama demeyin. Riskine değmez ve biraz ego kokuyor (değil mi inkar etmeyin şimdi XD )








Dikkat Etmeniz Gerekenler




Çimen Türü: Tangela gibi size karşı Çin Seddi olabilecek pokemonun dışında Vileplume, Gourgeist sizin Shell Smash destekli saldırılarınıza dahi dayanabilecek pokemonlar var daha. Lilligant saldırılarınıza dayanamazsa dahi saydıklarımın hepsi sizin işinizi zorlaştıracak.
Bazı Su Pokemonları: Pelipper, Prinplup, Poliwrath, Mantine gibi pokemonlar size dayanacaktır. Sonrasına ise Scald ile yakılabilir, vasat SpD'iniz yüzünden sıkıntı çekebilirsiniz. Ya da en acısızı Vacuum Wave kullanan Poliwrath acınızı dindirir belki de.
Fiziksel Dayanıklı Pokemonlar: Musharna, Uxie, Weezing, Gurdurr gibi pokemonlar sizin saldırılarınıza dayanacaktır. Ayrıca Thunder Wave, Energy Ball, Giga Drain, Yawn, Will-O-Wisp, Drain Punch, Mach Punch bu pokemonların öğrenebildiği saldırılar arasında.
Çirkin olduğu için başta soğuk bakmıştım.Ama Diğer bütün Shell Smash kullanıcıları gibi White her ile kullanıldığını gördüm ve ne zaman görsem en az bi pokemonu yanmiştir benim denemek istediğim ama zaman bulamadım plan Focus sash tutup 2 kere Shell smash yapmak.
karşıda sturdy ya da focus sashi olan pokemon yoksa hiç ansı yok karşıdakinin
White Herb de item olarak kullanılabilir ancak zaten defansının düşmesi çok büyük sorun olmayacaktır shell smash'den sonra diye eklemedim onu :D Focus Sash ile iki shell smash hem riskli hem de zor çünkü extremespeed, mach punch, aqua jet gibi tüm öncelikli saldırılar tüm emeğini heba edebilir.