Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Shiny Gold Oynuyoruz !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
(03-08-2015, 04:26 AM)IzzyMemO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]- Geri dönülüp Violet City'nin solundaki yerden HM6 Rock Smash alındı.

- Goldenrod City'de Bill'den Eevee alındı.

- Olivine City'den HM4 Strenght alındı.

- Larvitar Pupitar'a evrimleşti.

- Marshtomp Sawmpert'a evrimleşti

- Kadabra Alakazam'a evrimleşti.

- Bayleef Meganium'a evrimleşti

- Alakazam 40, Swampert 36 ve diğerleri 33 level'a ulaştı.(Tentacruellar sağolsun) 

- 5. Gym Badge alındı.

- HM2 Fly alındı.

Şuanki lokasyon: Cianwood City

Oyunun benim için çok hızlı geçtiğini söyleyebilirim. Yalnız takımdaki 6. pokémonu belirlemek için çok düşündüm. Biraz savaş yapınca takımdaki ateş eksikliğini fark ettim ve ateş pokémonu yakalamaya karar verdim. Growlithe en makul görünen ve yakalama imkanım olan pokémon oldu. Fire Stone ile geliştiği için biraz soğuk baksam da yakaladım. Ancak sonradan Goldenrod'da alınabilen Eevee aklıma geldi. Onu aldım ve kastım. Aldığımdaki MoveSet'inde hiçbir saldırı hareketi olmadığından Shadow Ball'ı öğrettim. Oyunu tam olarak bilmediğimden Fire Stone bulamadım. Şuan Eevee'de everstone bulunmakta. Fire Stone bulan olursa kullansın. Flareon Lvl52'de Flamethrower öğreniyor. Bundan önce olursa çok güzel olur. Evrim konusunda biraz açgözlülük yapmış olabilirim. Ama lvl itibariyle evrimler bana denk geliyordu. Cianwood City'nin yanındaki denizde bol bol kasıldım. Abra yakalayandan Allah razı olsun. Kasması en zevkli pokémon oydu. Bu yüzden Alakazam olana kadar yani 40 lvl'e kadar kastım. Sıradaki arkadaş için ilacı Ampharos'a verip Olivine Gym'ini yenme işi kalıyor biraz az olduğundan en azından Mahogany Town'a kadar götürmesini tavsiye ediyorum. Aradaki mağarada kasılabilir. Takımın genel durumunu ele alıcak olursak: MoveSet'lerin saldırı ağırlıklı olmasını tavsiye ediyorum. Flash HM'si gerekli olduğunda PC'deki Growlithe'e öğretirseniz güzel olur. Alakazam'la her türlü yeri darmaduman edebilirsiniz. Dediğim gibi ateş gücü eksik kalıyor. Flareon olursa bunu kapatabiliriz. Togetic MoveSet'i çok kısır daha iyi bir uçan pokémon alınailir...

Save: burada

Aslında Goldenrod şehrinden 2.100 coine charmander alınabilir.
[Resim: YlJknZ.png]
[Resim: ly9joJ.png]
[Resim: ng2rVM.png]
[Resim: J462rJ.png]

Benim tavsiye ettiğim pokemonlar bunlar.O kadar pokemon varken gidip bir slugma kasmak mantıksız olur tabi kasmak isterse kasar ona bir şey diyemem.
(03-08-2015, 04:26 AM)IzzyMemO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Abra yakalayandan Allah razı olsun.

Togetic MoveSet'i çok kısır daha iyi bir uçan pokémon alınailir...

Eehehe teşekkürler :3. Bu arada bence de Togetic'in moveset'i gen 6 öncesi kötü, ama bir şekilde bağlıyım o pokémon'a ondan kalması taraftarıyım :3 Ama lige geldiğimizde yakalanan Pokémon'ların arasından seçeriz 6'lımızı.
Erdi de katılmak istedi o zaman şimdi sıra Erdide bu arada fire stone 2.dünyada internette öyle yazıyodu bana kalırsa magmar alalım takıma :D
Aynen Fire Stone ikinci dünyada ve elite fourdan sonra Flareon'u napalım zaten en çok 6. ve 7. rozette lazım ateş türü. Ben Charmander almış bulunmaktayım ama öyle bir kastım ki Alakazam'dan sonraki en güçlü Pokémon oldu takımda level olarak :D onu kasma derdiyle uğraşmanıza gerek kalmadı yani :D Neyse ben de liste yapacağım diğer arkadaşlar gibi. 

-Game Corner'a dönülerek Charmander alındı.
-Oyunun başlarında alınmış olması gereken running shoes :D ile charmanderın açtığı masrafı örtebilecek olan amulet coin alındı anneden.
-1 lvl olan Charmander kasıldı. 37 lvl Charizard yapıldı.
-Pupitar 34, Togetic 34, Meganium 33, Swampert 36, Charizard 37, Alakazam 40 lvl.
-TM avcılığı yapıldı biraz. Punch hareketleri de alındı. Swampert'a Ice Punch'ı, Charizard'a Fire Punch'ı verdim. Ancak aynılarından var bir tane daha. Pupitar evrimleştiğinde Fire Punch verilebilir ona. Bu arada Alakazam da punch hareketlerini öğrenebilir ve 3. Gen ile öncesinde ateş, buz, psişik, elektrik, bitki, ejder, su ve karanlık tütü bütün hamleler special sayılıyor. Yani sp. Attck'ı yüksek Alakazam'da iyi iş görebilir. Ama ben öğretmedim henüz. İsteyen öğretebilir ona.
-Olivine Şehri'nden rozet alındı. Charizard tek attı hepsine :D
-Red Gyarados'la savaşıldı. Mr. Pokémon'a Gyarados'tan düşen item gösterilerek Exp. Share alındı. Ancak henüz bir Pokémon'a verilmedi.
-Roket Takımı'nın Mahogany Town'daki üstünde oyun kaydedildi.

Save dosyası için tıklayınız...
Çok iyi yapmışsın bende akşama savemi atmaya çalışırım abi hm silici nerdeydi Meganiumuma cut vermişsiniz ;'(( Solarbeam vericem .DD
(03-08-2015, 03:09 PM)Sametahayata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok iyi yapmışsın bende akşama savemi atmaya çalışırım abi hm silici nerdeydi Meganiumuma cut vermişsiniz ;'((  Solarbeam vericem .DD
Blackthorn Şehri'nde (Son Rozet Şehri) PokéMart'ın batısındaki evde.
Ligi nasıl yapacaz teker teker Elite Four'la mı savaşacağız yoksa zaman kaybı olmaması açısından bir kişi hepsini halledecek mi?
Bir kişi halletsin bence sonuçta 6 kişiyiz herkese bir trainer düşmez.Bu arada Kanto rozetlerini de toplayacakmıyız?
Pekala bende bitirdim 24 Saati geçmeden . Yaptıklarımı listeleyim ama oyun sonu olduğundan pek birşey yapamadım :D 




-8.Rozet alınmış o-o

-Ben buz Pokeli olan 7.gym'i yendim ama rozetimi vermemiş galiba şimdi baktım birde garip  olan 8. şehre vardım rozet alınmş _? _? ? Ben şok
 Blacthorn'dan biri aldıysa fly ile niye gitmedi


[Resim: ng24Vg.png]


-Surf hariç bütün gereksiz hmler silindi 
-Mud Sport saldırısını waterfall ile değiştirdim çok üzgünüm ama sonradan onu sildim mud sport'u bulamadım 
-Bütün Pokemonları 40 level yapttım Meganium 35 level sadece . 


Save dosyası : Tıklayın 
 
Bana kalırsa her elite four üyesi ile biri kapışşsın ama fazla kişi çıkacak ben kapışmasamda sorun değil çekiliyorum :D Ben bitirdiğime görede sıra Batma007'e geçmiştir.  

 
Oyun hatalarındandır. 8. Rozetin olduğu yerdeki rozet Pryce'dan aldığımız Glacier Rozeti.
-Bakınız!
Muhtemelen 8. GYM Rozeti'ni alınca düzelecektir o sorun.

Edit: Bir de birisi Alakazam'ı punch hareketleriyle donatsın. Çok gereksiz hamleler gördüm onda. Psychic varken Psybeam, Sp.Atk'ır Pokémon'da Headbutt falan.  Dodgy

Punch hareketleri 3. Nesilden sonra Fiziksel sayılıyor ama ilk 3 nesilde ateş, su, bitki, elektrik, buz, psişik, ejder ve karanlık special oluyor.
-Bakınız!
(Bite special mesela. Gerçi Tyranitar'ın sp. atk'ı da kötü değil Crunch öğrenirse kalsın ama atk hamleleri daha bol olmalı Tyranitar'da tabi 55 lvl'de evrim geçiriyor Pupitar)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11