Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Oyunlar Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Baktım bulamadım böyle bir konu. Arkadaşlar ben Pokémon oyununa başlamak istiyorum. Bana göre animede cıvıttılar ve ben oyuna başlamayı düşünüyorum ama sadece FireRed oynadım. Şimdi temelden başlayarak tüm oyunları oynamak sonrada Online Oyunlarına başlamak istiyorum (Ama Crater, Vortex tarzı değil.) yardımcı olursanız sevinirim.

Birde şöyle bir şey var, diğer animelerde baz alınacak Mangalar vardır. Animede filler bölüm olduğunu falan genelde Mangaya göre anlıyoruz. Pokemonun Mangası yok, oyunlarına göre mi değerlendirme yapılıyor anime dışında? Diğer Animelerde Manga'da geçmedikçe önemsiz sayılır anime konuları, Pokémon'da nasıl? Pokémonun böyle bir tarihçesi varsa oyunlar ve gelişimi hakkında sitede konusu olsa da olur, yönlendirir misiniz?
Fire Red oynadıysan Ruby,Emerald yada Sapphire oyunlarından birini oynamanı tavsiye ederim. Onlardan sonra Nds oyunlarına geçersin. Online oyun konusunda çok beğendiğim online pokemon oyunu yok açıkçası. Bir ara virtuadopt oynuyordum ama çok emek isteyen bir oyun olduğu için bıraktım. Pokemon TCG de severim ama "Free to Play" oyun olmasına rağmen "Pay to Win" mantığından dolayı onu da oynamıyorum bir süredir.

Anime konusuna gelirsek,  Pokemon animesinde, Gym maçları, Pokemon yakalanan bölümler ve Turnuva bölümleri dışında çoğu bölüm filler sayılır. Anime manga ve oyundan bağımsız ilerliyor. Yani pokemon animesinin mangası yok. Ama oyunlardaki hikayeleri işleyen çeşitli pokemon mangaları mevcut. Hem oyun hem animeden bağımsız bir kaç tane daha manga mevcut. 

Pokemon animesinde, Gym maçları, Pokemon yakalanan bölümler ve Turnuva bölümleri dışında çoğu bölüm bence filler sayılır. Filler bölümleri internetten de öğrenebilirsin. Mesela Bulbapedia kullanıcılarından biri şöyle bir liste yapmış:
https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/...r_Episodes
Bu oyunlar her emulatörle oynanıyor mu? Terim kullanırken alıştır biraz :D anlamadım pek bir şey, mesela Pokemon TCG  bu "Pay to Win" bunları bilmiyorum @_@  Bu arada teşekkürler. Birde şu mangaları nereden okuyabilirim?
Ruby, Sapphire ve Emerald'ı fire red'i oynadığın emülatörle oynayabilirsin. Nds oyunlarını ise nds emülatörlerinden biri ile oynaman gerekiyor. (Tavsiyem desmume isimli emülatör.)
O terimler genel olarak bilinen terimler olduğu için direkt olarak yazdım. Pokemon TCG ise oyunun ismi. Aşağıda açıklamalarını da yapayım senin için.

Pokemon TCG= Pokemon Trading Card Game: Pokemon'un kart oyununun adı. Online olarak oynama imkanı olan bir oyun. Buraya tıklayarak oyunu temellerini öğrenebilirsin. Buraya tıklayarak da resmi siteye gidip oyunu vs. inceleyebilir, indirebilir ve oynayabilirsin.

F2P=Free to Play=Oynaması ücretsiz: Oyuna kaydolmak ve oynamak için para vermek zorunda olmadığın oyunlardır. Çoğu MMO bu kategoriye girer. 

P2W=Pay to Win=Kazanmak için öde: Bazı oyunlarda, oyun içi avantaj sağlayan içerik/içerikler gerçek para ile satılır. 

NDS oyunları:
Diamond/Pearl/Platinum
Heart Gold/Soul Silver
Black/White
Black2/White2
Conquest

Not: Pokemon oyunları ilk gameboy platformuna çıktı. Sonra NDS platformuna çıktı. Şimdi ise 3DS platformuna çıkıyor. Yani gameboy, nds ve 3ds platform isimleri.