Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Aurorus
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 699.gif]
Aurorus
Ice/Rock


-Neverused-
Refrigerate: Normal tipi saldırıların gücü 1.3 ile çarpılarak buz tipine dönüşür.
Snow Warning: Dolu yağışı başlatır.

Aurorus'un en güzel yanı çok kullanışlı iki tane ability sahibi olması. Normal tipi nature power (maçta tri attack'a dönüşecek) ve hyper voice gibi iki saldırıyı kullanabileceği refrigerate; ayrıca sun ve rain teamleri durdurabilecek, hail team yapımında kullanılabilecek snow warning. Bunun dışında iyi bir HP base statı onu daha kullanışlı yapıyor. Ancak madalyonun diğer yüzünde belki de en kötü defansif tür kombinasyonu var. Dövüş ve kayadan x4 yemesi, sık kullanılan su çimen gibi türlere zayıflığı, stealth rock dezavantajı ve choice scarf kullanılsa dahi yavaş sayılabilecek bir hızı olması da bu tarafta yüzümüze çarpıyor.

-Choice Specs @Choice Specs (You don't say?)
Hyper Voice/Blizzard
Earth Power
Freeze-Dry
Frosth Breath

Nature: Modest
EVs: 4 Def/ 252 Spa/ 252 Spe

Hyper Voice Refrigerate abilitysi sayesinde kullanabileceğiniz en güçlü STAB haline geliyor ve Substitute'leri direkt aşarak hasar verebiliyor. Eğer snow warning kullanacaksanız Blizzard en iyi seçenek çünkü pek de iyi olmayan spa nız Ice Beam ile çok hasar vermenizi engelliyor. Earth Power bu STAB hamlelerinizin vuramadığı ateş ve çelik gibi türler için biçilmiş kaftan. Freeze-Dry su türleri için bir önlem iken Frost Breath ise kesin kritik vurarak stat yükselmiş pokemonları bypass ediyor.

Ayrıca Hariyama gibi thick fat sahibi bir pokemona önlem için psychic koyabilirsiniz ancak en iyi ihtimalle 2HKO yapacaksınız ama o size bullet punch yapacak. Ayrıca uyku durumu için sleep talk koyabilirsiniz.

-Stealth Rock @Focus Sash/Icy Rock
Steath Rock
Blizzard
Earth Power
Freeze-Dry / Encore
Nature: Modest
EVs: 252 Spa/ 252 Spe/ 4 Spd

Özellikle hail teamler için stalth rock kullanıcısı olabilecek Aurorus, dolu etkisi ile güçlü bir Blizzard kullanıcısı oluyor. Mantine, Prinplup gibi su tipleri için Freeze-Dry hazır iken Blizzard desteği olarak da Earth Power var. Encore daha yavaş lead pokemonları veya set up pokemonları durdurmak için ideal.


Ayrıca Archeops ve Crustle gibi lead pokemonları tek turda dolu yardımı ile indirebilirsiniz. Cryogonal ve Pyroar gibi pokemonları geçmek için de Rock Tomb verebilirsiniz ancak Timid nature kullanmanız gerek.

-Rock Polish @Life Orb
Rock Polish
Hyper Voice/Nature Power
Freeze-Dry
Earth Power


Ability: Refrigerate
Nature: Modest
Evs: 252SpA / 4SpD / 252 Spe

Yazının başında aurorus'un potansiyel bir sweeper olabileceğinden ve malesef hızının büyük sorun olabileceğinden bahsetmiştik. Eğer uygun fırsat olursa Rock Polish hızınızı geri toparlamak için harika bir fırsat. 
Burada esas dikkat etmeniz gereken doğru zamanda boost kazanmak. Bunun için Aurorus'u çıkaracağınız pokemon switche zorlanmalı. Ayrıca Aurorus'u sahaya sizin bir pokemonunuz bayıldığı zaman sürerseniz alınacak hasarı en aza indirmiş olursunuz. 
Saldırı olarak yan etkilerinden ötürü Nature Power(Tri Attack olacak saldırırken) seçebilirsiniz. Ancak ben substitute tanımayan ve daha güçlü Hyper Voice kullanmanızı öneririm. Onun dışında diğer saldırılar buzun az vurduğu çelik, ateş ve su tipleri için. Bu seti oyunun orta-sonlarında kullanırsanız daha çok verim alırsınız gibi geliyor.


-Choice Band  @Choice Band (really?!)
Return
Earthquake
Zen Headbutt 
Stone Edge/Facade

Ability: Refrigerate
Nature: Adamant
Evs: 252Atk / 4Def / 252Spe

Aurorus'un atk ı çok düşük olsa da Refrigerate Return kullanılabilir bir saldırı. Earthquake de special setlerdeki Earth Power'ın daha güçlü versiyonu. Zen Headbutt ile Poliwrath ve Hariyama(Thick Fat) gibi buza dayanıklı dövüş türlerini 2HKO yapabilirsiniz. Stone Edge ise Pelipper, Mantine gibi buzla indiremeyeceğiniz defansif pokemonlar için uygunken; Facade ise yandıktan sonra sizin en büyük dostunuz olabilir. Çünkü zaten düşük olan atk statınız yanmayı kaldıramayacaktır.


ÖNEMLİ NOT: THUNDERBOLT ASLA  FREEZE-DRY KADAR İYİ VURAMAYACAKTIR STABdan ÖTÜRÜ.


-Dikkat Etmeniz Gerekenler-

Hızlı Pokemonlar: Böyle kötü bir defansif türünüz varken hızınız büyük bir sorun. Rock Polish kullansanız dahi Sawk, Ludicolo, Klinklang, Archeops, Kangaskhan ve Samurott sizin başınızı ağrıtabilir.

Öncelikli Saldırılar: Aqua Jet mi? Yahu onu bırakın Bullet Punch var  XD Hatta STAB Mach Punch'a girmiyorum bile.
Konu için teşekkürler çok açıklayıcı olmuş ama yazı boyutunu büyütebilir misin ?