Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Greninja
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: greninja_x_and_y_sprite_by_fakemonmaster231-d6z0vud.gif]
Greninja
Dark/Water

72/95/67/103/71/122

-Uber-
Torrent: HP %33 ve altına indiğinde su aldırıları %50 güçlenir.
Protean: Yapılacak hamleden önce pokémon o hamlenin türüne dönüşür.




Greninja'nın yüksek hızı (122 base stat) ve Protean abilitysi yeterli bir movepool ile birleşince oldukça iyi bir lead veya special sweeper olabiliyor. Kötü yanları olarak vasat defansif statları ve idare eder bir spa'ı olsa dahi bu açıkları kapatacak birçok saldırıya sahip. Düşünsenize toxic spikes bilen ve shadow sneak ile spin blocker olan bu hızda kaç tane pokemon var başka?



-Lead  @Focus Sash
Toxic Spikes
Spikes
Taunt
Shadow Sneak


Ability: Protean
Nature: Jolly
EVs: 252 Atk 4 Def 252 Spe


Açıkçası setin amacı ve kullanımı gayet basit: Olabildiğince entry hazard döşemeye çalışmak, taunt ile defog vb. kullanıcıları; shadow sneak ile rapid spin kullanıcıları deaktif etmek. Ayrıca su tipinizi gören bir elektrik kullanıcısına spikes ile bağışıklık kazanmak da ekstra avantaj olabilir.


Böyle bir sette takımınıza ofansif pokemonlar gerekebilir. Mega Gengar, Genesect gibi. Ya da stealth rock da kullanmak için Groudon da alabilirsiniz. Ofansif açıdan da çok kullanışlı olacaktır. Ayrıca greninja kaybedildiğinde defogdan korunmak için taunt bilen bir  yveltal kullanabilirsiniz.


Dikkat Etmeniz Gerekenler:
  • Darkrai: Greninjayı hızda geçerek Dark Void ile uyutabilir. Bu da tüm planlarınızı altüst edebilir. Gunk Shot işe yarasa dahi sete koymak için değmez.
  • Magic Bounce: Espeon, Mega Sableye ve Mega Diancie gibi pokemonlar sizin tüm saldırılarınızı geri teptirebilir. Shadow Sneak de Espeon hariç diğerlerinde hiçbir işe yaramaz.
  • Taunt: Darkrai ve Deoxys gibi taunt kullanıcıları sizden önce taunt yaparak elinizi kolunuzu bağlayabilir.
  • Öncelikli Saldırılar: Sağlam bir Extremespeed karşısında şansınız yok. Tek bir toxic spikes da çok kullanışlı değil malesef.

 -XY Special Sweeper @ Life Orb
Hydro Pump/Surf
Grass Knot/HP Fire
Ice Beam
Dark Pulse


Ability: Protean
Nature Timid
EVs: 252Spa 252Spe 4Def


Bu set biraz "üşengeç seti" ve ben xy'de bunu kullanıyorum. Açıkçası late game için de; oyun başında alabildiğini al düşüncesi için de greninja çok iyi. Hydro pump ofansif olarak daha iyi olsa da accuracy riskine girmek istemeyen surf seçebilir. Grass Knot ile bir çok su ve yer/kaya tipini rahatlıkla halledebilirsiniz. Ancak HP fire ile scizor, forretress, ferrothorn gibi pokemonları yenmeniz işten bile değil. STAB(protean ile) Ice Beam multiscale Dragonite dahil bir çok ejder için OHKO demek. Dark Pulse super effective vuracak her pokemon için kullanılabilir.


Takım arkadaşı olarak tam olarak karşılayamadığı türdeki pokemonlar için bir çare aranabilir. Ayrıca double screen Klefki ile rahatlayabilir ya da baton pass bir pokemon ile greninjayı tam bir canavara çevirebilirsiniz


Dikkat Etmeniz Gerekenler
  • Hafif su tipleri: Rotom-W ve diğer greninja gibi pokemonlara bu set ile hiçbir şey yapamazsınız takım arkadaşlarınızı bunu göz önüne alarak seçmenizi öneririm.
  • Öncelikli saldırılar: Zayıf defansif özellikleri sayesinde siz daha saldıramadan mach punch ile devrilişinizi izleyebilirsiniz.

Not: ORAS'a başlayınca seti güncelleyeceğim gunk shot gibi saldırıları henüz tecrübe etmedim.