Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Abartılan Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Herkes bazı Pokémon'ların abartıldığını düşünmüştür.  Ben bunu ciddi olarak düşünüyorum. Güç olarak diğerlerinden çok farkı olmayan Pokémon'ların, sanki en güçlü Pokémon'muş gibi gösterilmesini sevmiyorum.  Bana göre abartılan 10 pokémonu paylaşmak istedim.

10 numarada,

Spoiler:
GENGAR
[Resim: gengar_the_shadow_pokemon_by_gengargrin-d4mf2pc.jpg]

Hayalet/Zehir tipi ile güçlü bir Pokémon. Ama fazlasıyla abartılıyor bence. Takımına Gengar almaktan çok daha iyi seçenekler de var. Nedense en güçlü hayalet Pokémon'u olarak görülüyor. Gen 1'in etkileri...

9 numarada,

Spoiler:
TYRANITAR
[Resim: latest?cb=20120801034741]

Çok güçlü, ama oyunlarda 55 seviyede evrimleşiyor. Bu da oyununun bitmesine yakın demek. Ne yapalım biz o kadar gücü, iyi statları, movepool'u, eğer kullanamazsak? Yani bence Tyranitar da abartılıyor.

8 numarada,

Spoiler:
GOTHITELLE
[Resim: gothitelle.jpg~c200]

Movepool'u ve Sp.Atk'ı sıradan bir Psychic tipinden farksız.Bir tek Sp.def'i normalden iyi, ama illa Sp.def'li bir psychic isterseniz de Bronzong, Mr.Mime, Gardevoir, Claydol gibi seçenekler var. Fazla abartılıyor.

7 numarada,

Spoiler:
GARCHOMP
[Resim: 1494224-garchomp_by_akmw.jpg]

Sizde bazı Pokémon'ların, sırf Dragon Type oldukları için kullanıldıklarını düşünüyor musunuz? Ben düşünüyorum. Garchomp, çok güçlü bir Pokémon, ama Sp.Def'i düşük. 4 kat zayıflığı var buz tipine. Ice Beam, Garchomp fainted.

6 numarada,

Spoiler:
SABLEYE
[Resim: Sableye-profile.jpg]

Bu pokémon'un gerçekten çöp olduğunu düşünüyorum. Statları felaket kötü. Megası'nın bile stat toplamı, normal pokémonların megasız halinden daha düşük. İlla Ghost/Dark isterim, tek zayıf yönü Fairy type, tipi iyi diyorsanız Spiritomb öneririm.

5 numarada,

Spoiler:
HAWLUCHA
[Resim: heroic_hawlucha_by_red_flare-d6xev4s.png]

Fighting/Flying oluşu, amerikan güreşçilerine benzer bir tipi olması falan çoğu kişinin ilgisini çekmiş durumda. Hatta baya çekmiş durumda, ama performansı ile hayal kırıklığına sebep oluyor.

4 numarada,

Spoiler:
PIKACHU
[Resim: 20150102074354!025Pikachu_OS_anime_10.png]

Çoğu kişinin buna şaşırdığını düşünmüyorum. Pikachu gerçekten çok fazla abartılan bir Pokémon. Oyunlarda neredeyse 'çöp' olarak görülürken, animede anlatıla anlatıla bitirilmiyor.

3 numarada,

Spoiler:
LUCARIO
[Resim: Lucario.600.357006.jpg]

Lucario'nun nesi bu kadar iyi anlayamıyorum. Oyundaki en iyi Fighting type'lardan biri, kabul ediyorum. Fakat M8 den sonra, insanlar resmen Lucario'ya fanboy oldular. Bu da bana saçma geliyor. Bence Lucario iyi bir Pokémon, ama yine de olduğundan daha iyi gösteriliyor çoğu kişi tarafından.

2 numarada,

Spoiler:
DARKRAI
[Resim: 250px-491Darkrai.png]

Sinnoh liginde, 8 rozetinde sadece Darkrai kullanılarak alındığı söylenmesi, üstüne üstlük Ligdeki saçmalık falan, Darkrai'nin anime tarafından abartıldığını düşünmemi sağladı.

1 numarada,

Spoiler:
DITTO
[Resim: latest?cb=20130702133542]

Tabii ki şakaydı.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
CHARIZARD
[Resim: 250px-006Charizard.png]

Ash'in Charizard'ının umursamaz tavırlarından sonra herkes tarafından sevilmesi,gücünün abartılması vesaire.. Her şeyi geçtim o kadar çok abartılıyor ki, Pokémon'a 2 mega evrim çıkarttılar. Saçmalık bence. Kaya tipine karşı 4 kat güçsüz olması, Stealth Rock'un onu useless kılması falan hep ana nedenler.


Evet arkadaşlar, benim fikirlerim bunlardı. Bunun sadece benim fikirim olduğunu unutmayın. Kendi fikirlerinizi de paylaşın lütfen. İyi günler.
Gengar kullanılmasını biliyosan süper Pokemon bana kalırsa gayet iyi abartılacak bir tarafı yok :D 
Garchomp Pikachu Lucario Darkrai ve Charizard'a katılmıyorum.Cynthia'nın Garchomp'unu hatırlasana nasıl eğitmiş şampiyon olmuş.Pikachu zaten pokemonun en önemli varlığı fan kitlesini söylemeye gerek yok.Lucario'nun aura güçleri unutulmamalı dövüş tipi gymlerin vazgeçilmezidir.Abartıldığını fazla sanmıyorum.Darkrai'den bahsediyoruz efsanevi bir pokemon Palkia ve Dialga'ya kafa tutmuş bir pokemon bence hiçte abartılmamıştır.Charizard evet çok sevildi belkide Türkiye'de en çok sevilen pokemondur.Ash'in Charizard'ı onca eğitim yaptı ve bence de hakkı onun.Dp ve Bw liglerinde kullanılsa daha iyi bir yerde olabilirdi Ash.Sırf sevildiği için güçlü olmuyorlar güçlü oldukları için seviliyorlar.Ayrıca 4x falan yemesi sadece tür için bakıldığında sıkıntı zayıf türlerin kazanıldığı çok görüldü animede.
Sırasıyla görüşlerimi söylemek isterim:
Gengar öncelikle tür olarak gayet iyi bir pokemon ve statlar bakımından gayet iyi ofansif özellikler taşıyor. Ayrıca bu tip olan ve aktif olarak disable kullanabilen başka bir pokemon bilmiyorum ben. Mega halini düşünürsek de harika bir revenge killer olabilir oldukça hızlı ve güçlü ayrıca shadow tag ve disable ile tümüyle kilitliyor rakibi.

Tyranitar için sadece oyun içini düşünmüşsün zaten oyun içinde sadece starter ve hm slave ile herkesi yenebilirsin başka pokemona gerek bile yok. (Competitive kısma girmediğin için ben de girmiyorum)

Gothitelle nin abartıldığını, daha doğrusu kaale bile alındığını görmedim ama düşük tierlerde shadow tag için kullanılabilir onun dışında haklı olabilirsin. Dediğim gibi tierlere bağlı biraz

Garchomp a gelirsek gerçekten de harikadır hiç overrated olduğunu düşünmüyorum. Hele ki 5.nesil sand takımlarında efsane bir pokemondu. 6.nesli düşünürsek de stealth rock gibi support hamleler yapabileceğinin yanında devasa atk ile STAB earthquake i düşünürsek, ayrıca choice band/scarf ı çok iyi kullanabileceğini; life orb ve swords dance/dragon dance ile kendisini durdurulamaz hale sokabileceğini göz önünde bulundurursak gayet harika bir pokemon. Evet zayıflığı var ama bu yüzden 6pokemon kullanıyoruz maçlarda değil mi ^_^

Sableye e müthiş haksızlık etmişsin çünkü prankster gibi harika bir ability sahibi olduğunu atlamışsın. Priority will-o-whisp/recover/thunder wave gibi hamleleri var ve fiziksel bir çok pokemonun sableye karşısında şansı yok. Megasına gelirsek mega öncesi calm mind diyorum bu yeterli olacaktır.

Hawlucha ile ilgili düşünceni de okuyunca abilityleri komple göz ardı ettiğini anladım. Unburden+swords dance+flying gem acrobatics. Bu kadar.

Pikachu çöp evet (╯°□°)╯︵(\ .o.)\

Lucario normal halinde kullanmadım ama mega hali harikadır öncelikle extremespeed bullet punch close combat gibi çok iyi saldırılar kullanıyor. Vee derken ne görüyoruz? Tabi ki harika bir ability: adaptability. STAB dan x2 bonusu alarak bullet punch ile dahi maç sonu sahayı temizlersin.

Darkrai yi standart special sweeperlardan ayıran yegane şey dark void. Spore dışında bence en iyi uyutma hamlesi ve nasty plot/ substitute gibi hamleler ile çok iyi hazırlayabilir kendini. Periler mi dediniz? Sludge bomb.

Charizard kesinlikle en çok overrated pokemon hele ki sadece ilk sezonları izleyip yıllar sonra tekrar pokemon ile tanışan 20li yaşlardaki insanlar tanrılaştırıyor onu.
Arkadaşlar charizard çöp. Acı gerçek bu :D talonflame on basar ona. Bunları derken mega diye haykırısanız elbette haklısınız megalar çok iyi tamamladı charizard ı ister special sun sweeper olarak kullanın ister dragon dance sweeper kullanın. Nasıl kullanırsanız kullanın ama mega kullanın. Bir de charizard fanboyluğunu da bırakın lütfen (¬_¬)

Bu arada böyle konuların açılması çok iyi olmuş ^_^
Sizin o ezdiğiniz Charizard varya gün gelir rakibini sahada kum gibi dağlar.Kardeşim fanboyluk olarak algılamayın ama Charizard bu.Kaç zaman eğitim aldı şu anda 17 tane hamle kullanabiliyor.Unutmayın dezavantajı olmasına rağmen Gary gibi birisinin Blastoise'nu yendi.Efsanevi Articuno'yu yendi.Daha nice zaferler bence Charizard sevilmeyi hak ediyor abartılmıyor.
@ Jazzinkanto
PDW konuları açtığımda forumda olmanı isterdim ama gerçekten iyi açıklamışsın dediğin gibi pokémonların yeteneklerini göz ardı etmemek gerekiyor.Anime ve oyunlarda pokémonları farklı değerlendirmek gerek.Mesela animede iki atak kombineli olarak kullanılabilir, eğitmen ile arasındaki bağ, azim, yürek gibi kavramlar var ama oyunlarda diyemezsinki pokémonumla aramdaki bağ kuvvetli geldi ve kazandık. ;)

@ mahmut61'in de dediği gibi animede zekice bir hamle ile tür avantajı üstün olan Blastoise Charizard'a yenilebiliyor.Oyunlarda herşey standart yani ne olması gerekiyorsa o oluyor. ;)
Edit : Tabiki durum saldırılarını da unutmamak gerek ama sen cezp eden pokémona karşı farklı cinsiyette pokémon çıkarırsan tabi cezp olur pokémon.;)
Bilmiyorum ama bana hiç biri abartılıyor gibi gelmiyor.Zaten animeyle oyunu karşılaştırmak da saçma geliyor.Bizlere animede özel olan pokemonları gösteriyor,onların hikayalerini anlatmıyorlar mı? ^_^ Ama pikachu konusunda oyunda cidden daha iyi olabilirmiş çöp yani :D
pikachu ve charizard hakkında "çöp" yazmışsın. Bu da beni biraz kırdı. En sevdiğim pokémondur charizard. Animeden falan değil oyundan seviyorum. Oyunda level kaç olursa olsun bir flamethrower koyuyor karşıdakine hop rakip fainted =D XP . Pikachu oyunlarda biraz kötü ama sebebi şu: Şimdi pikachu'nun yüksek speedi olması onu biraz kullanışsız yapıyor. Çünkü oyunlarda speed pokemon'un önce vurmasından başka bir şey yapmıyor. Ama eğer speed pokemon'un ataklardan hızlı kaçmasını sağlasaydı pikachu en kral pokémon'lardan olurdu. Aynı şey charizard içinde geçerli çünkü dövüşte kanadı bir işe yaramıyor oyunlarda
(22-07-2015, 04:53 PM)kitty Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]pikachu ve charizard hakkında "çöp" yazmışsın. Bu da beni biraz kırdı. En sevdiğim pokémondur charizard. Animeden falan değil oyundan seviyorum. Oyunda level kaç olursa olsun bir flamethrower koyuyor karşıdakine hop rakip fainted =D XP . Pikachu oyunlarda biraz kötü ama sebebi şu: Şimdi pikachu'nun yüksek speedi olması onu biraz kullanışsız yapıyor. Çünkü oyunlarda speed pokemon'un önce vurmasından başka bir şey yapmıyor. Ama eğer speed pokemon'un ataklardan hızlı kaçmasını sağlasaydı pikachu en kral pokémon'lardan olurdu. Aynı şey charizard içinde geçerli çünkü dövüşte kanadı bir işe yaramıyor oyunlarda

Oyun içinde charizard ın flamethower ile yenmesi muhtemelen lv farkındandır yoksa 100lv vs 100lv savaşta kritik dışında tek atacağı çok pokemon yok açıkçası

Pikachuya gelirsek speed i bile düşük pikachunun 90 speed e yüksek diyemezsin yüksek speed 105 gibi seviyelerden başlar hız olarak pikachuyu geçen çok pokemon var oyunda. Bu yüzden electro ball da kullanışsız oluyor light ball+ volt tackle/thunderbolt iyi seçenek olabilir ama çok daha iyi alternatifleri varken pikachu yu seçmenin anlamı yok :/

Bu arada animedeki hiçbir olayı dikkate alamıyorum çünkü izlemedim sadece oyun içine bakarak yazıyorum ben ^_^
Oyun içinde de charizard yerine combusken veya ninetales daha iyi alternatifler. Pikachu için ise electivire luxray gibi pokemonlar var.

@batman007
O konuları kaçırdığıma üzüldüm cidden ama fakülte olarak meyvesini aldım bundan sonra aktif olacağım ama (okul zamanı azalsa bile kesilmeyecek artık ^_^ )
Fire / Flying olan bir Pokémonun Kaya tipine karşı x4 olması normal değil mi sence? Bir düşün bakalım. O zaman Moltres de çöp.

Gerisine katılıyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6