Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 506 - One Big Happiny Family!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: One Big Happiny Family!
Japonca Adı: Explosive Birth! Cycle Road!
Türkçe Adı: Büyük ve Mutlu Bir Aile!


[Resim: genizet.png]
Ash'in Eterna Salonu zaferi geride kalırken, kahramanlarımız yeni hedefleri Hearthome Salonu'na gitmek için Bisiklet Yolu'nu tercih ettiler.

Dostlarımız, neşeli bir şekilde Hearthome Şehri'ne doğru bisikletle giderken havanın aniden bozmasının ve Brock'un yumurtasının parlaması üzerine sığınmak için en yakın Pokémon Merkezi'ne giderler. Dostlarımız Pokémon Merkezi'ne varırlar ancak hiçbir yerde Hemşire Joy'u bulamazlar. Ayrıca Pokémon Merkezi de bakımsızdır. İçeride Chansey'e rastlarlar ve Chansey, arka bahçedeki Hemşire Joy'un yerini gösterir dostlarımıza. Hemşire Joy, üzgün bir şekilde ağaca başını koymuştur. Pokémon Merkezi'nden sonra yapılan Bisiklet Yolu yüzünden kimse artık Pokémon Merkezi'ne uğramıyordur ve Hemşire Joy da bunun için kendini suçluyordur. Brock'un yumurtasının çatlayacak olduğunu öğrenen Hemşire Joy, Brock'un ısrarı üzerine yardım etmeyi kabul eder. Yağmurun aniden bastırması sebebiyle dostlarımız, Hemşire Joy'la beraber Pokémon Merkezi'ne girerler.

Hemşire Joy, uzun süredir kimse Pokémon Merkezi'ne gelmediği için pratik yapmamış, dolayısıyla bildiklerinin bir kısmını unutmuştur. Chansey ve Brock'un yardımıyla Hemşire Joy, biraz da olsa toparlanabilir. Ash, kayanar su getirirken Dawn da havlu arar. O sırada Pokémon Merkezi'nde yemek yiyen Roket Takımı, dostlarımızın da burada olduğunu öğrenirler havlu arayan Dawn sayesinde.

Kısa bir süre sonra Dawn, havluları bulmuş bir şekilde geri gelir. Derken ara ara, hafif hafif parıldayan yumurta, etrafına beyaz, parlak ışıklar saçmaya başlar. Çok geçmeden yumurta çatlar ve içinden tatlı mı tatlı bir Happiny çıkar. Brock, uzun süredir dünyaya gelmesini beklediği Pokémon'una sarılırken Ash, Pokédex'ini Happiny'ye doğrultur.


Happiny: Tiyatro Pokémon'u. Kesesinde yumurtaya benzeyen beyaz, yuvarlak bir taş taşır ve onu sevdiği insanlara verir.

Brock, dünyaya yeni gelen bebek Pokémon'unu ilk iş olarak ılık suda banyoya sokar. Onu yıkarken kendisini ve arkadaşlarını tanıtmayı da ihmal etmez. Ilık bir banyonun ardından kurulanan Happiny'nin mutlu olduğunu görmek, dostlarımızı da sevindirir. Brock Hemşire Joy'a minnettarlığını iletirken uzaktan onları izleyen Roket Takımı, Happiny'yi çalıp onu geliştirerek açacakları sahte Pokémon Merkezi'nde kullanmayı ve bu sayede insanların Pokémonlarını çalmayı planlarlar. Ayrıca bu Happiny, Jessie'ye eski dostu Blissey'i hatırlatır.

Happiny, büyük bir iştahla Hemşire Joy ile Chansey'in hazırladığı yemeği yerken birden bire ağlamaya başlar. Dostlarımız, çok geçmeden sorunun Happiny'nin Pokédex bilgisinde yazdığı gibi kesesinde taşının olmaması olduğunu anlarlar. Brock, taş aramak için dışarı çıkmak ister ancak bu, Happiny'nin üzgünlüğünü daha da arttırır. Happiny'nin Brock'un kalmasını istediğini anlayan Ash ile Dawn, taş arama görevini üstlenirler. Çok geçmeden de bir araba dolusu taşla geri gelirler. Brock, içlerinden en düzgün ve en pürüssüz olanı seçer. Brock, taş üzerinde Happiny'nin rahat etmesi için ufak düzenlemeler yaparken Pikachu da kuyruğunun peşinden gelen Happiny'yle oynuyordur. Brock tam Happiny için hazırladığı özel taşı, Happiny'ye verecekken bir robot kol, bu duygusal anı bozar ve Happiny'yi kaptığı gibi Roket Takımı'nın robotuna götürür. Sloganlarıyla ortaya çıkan Roket Takımı'nı durdurmak için Ash, Pikachu'yu öne sürer. Pikachu'nun Yıldırım Oku kullanacağı sırada Jessie atik davranıp Dustox'ını çıkartır. Dustox PokéTopu'ndan çıkar çıkmaz İğne Füzesi ile taarruz yapar. Ardından Roket Takımı, kaçmak için ellerine geçen bu fırsatı değerlendirirler.

Roket Takımı, kafesledikleri Happiny'ye bakarak açmayı düşledikleri Roket Takımı Pokémon Merkezi'yle ilgili hayaller kurarlarken dostlarımızın peşlerinden geldiklerini fark ederler. Onları başlarından atmak için James, Cacnea'sını çıkartır. Cacnea, Kum Fırtınası ile dostlarımızın görüş alanını kapatır ve Roket Takımı bir kez daha kaçma fırsatı bulurlar. Jessie, sevimli Happiny'yi kafesten çıkartarak sevmek için eline alır. Onu havaya atarak oynarken Happiny, Jessie'nin eğlencesini bozar Meowth Balonu'na tutunarak. Wobbuffet ile Jessie, Happiny'yi aşağı indirmek için çekerler ancak Happiny kolay kolay pes etmez. Balonun yırtılması üzerine Roket Takımı aşağı düşerler.

Öte yandan Ash, Kum Fırtınası'nı dağıtması için Staravia'sını dışarı çıkartmıştır. Hortum'la Kum Fırtınası'nı dağıttıktan sonra Staravia, Roket Takımı'nın balonlarını aramaya gider. Hemşire Joy, bütün  bu kargaşa için kendini suçlar. Dostlarımız öyle olmadığını söylemeye çalışsalar da Hemşire ikna olmaz. O sırada çalıların arasından iki Pokémon çıkar. Kum Fırtınası'ndan dolayı yaralanan bu iki Pokémon'u ancak Hemşire Joy eski sağlıklarına kavuşturabilir. Brock ile Chansey'in desteğiyle Hemşire Joy, kendine gelir ve görevini yerin getirmek , Orman Pokémonlarını iyileştirmek için harekete geçer. Roket Takımı ise bu sırada Happiny'yi mutlu etmek için çaba sarfediyorlardır ancak Happiny, asil tavrından taviz vermez. James ile Mime Jr.'yı Happiny için taş bile bulmuşlardır ancak o yine de Roket Takımı'nın istediklerini yapmayacaktır. Bu sırada etrafta Roket Takımı'nı arayan Staravia, onları görür ve geri dönerek dostlarımıza haber verir. Orman Pokémonlarını iyileştiren dostlarımız, Staravia'yı takip ederek Roket Takımı'nı bulurlar. Happiny'nin yüzü, Brock'u görünce güler ancak Roket Takımı, Happiny'nin kahramanlarımıza gelmesini engellerler. James, savaş için Cacnea'yı çıkartır. Cacnea'nın İğne Füzesi'ne karşılık Hemşire Joy'un Chansey'si Yumurta Bombası kullanır. Yumurta Bombası, İğne Füzesi'ni karşıladığı gibi Cacnea'yı da geri püskürtür. Jessie, Seviper ile mücadeleye katılır. Brock da Sudowoodo'sunu dışarı çıkartır. Sudowoodo, Çifte Kenar ile, kendisine Isırık'la saldıran Seviper'a çarpar. Cacnea ise bu arada toparlanmıştır. Tam güç Dikenli Kol ile Sudowoodo'ya vurarak onu Brock'a fırlatır. Happiny, yerde yatan ve annesi gibi gördüğü Brock'a gitmek ister ancak Meowth, Wobbuffet ve Mime Jr. önünü keser. Karşısında üç rakibi birden görmek, onu korkutmuştur. Seviper, tam güç Zehirli Kuyruk ile taarruza geçerken Happiny, daha fazla izlemeye dayanamaz ve Brock için harekete geçer. Çarpma ile önündeki Pokémonları atlatan Happiny, Seviper'ı kuyruğundan tuttuğu gibi etrafında döndürerek Roket Takımı'na fırlatır. Brock, sevgili Happiny'sine kavuşmanın sevincini yaşarken Roket Takımı boş durmaz. Seviper Isırık; Cacnea da İğne Füzesi ile yeniden saldırıya geçer. Tam güç Volt Vuruşu ile ikiliyi geri püskürten Pikachu, yine aynı güç ve hızla Roket Takımı'na da çarparak, onları yeniden gökyüzüne uçurur. Roket Takımı probleminin çözülmesiyle Brock, Happiny için seçtiği ve hazırladığı taşı Happiny'ye teslim eder. Happiny, Brock'tan aldığı ve kesesine koyduğu taşla her zamankinden daha mutlu gözüküyordur. Sevincini, tıpkı Pokédex bilgisinde yazdığı gibi taşı Brock'a vermesiyle ve Brock'u havaya attığı güç gösterisiyle gösterir. Brock her şey bittiğinde Happiny'yi PokéTopu'na sokar. Top hiç dönmeden kırmızı ışığı söner. Happiny artık ait olduğu yerde, eğitmeninin yanındadır.

Kahramanlarımız, Hemşire Joy'la çalışarak Pokémon Merkezi'ni eski haline çevirirler. Hemşire Joy da bu sırada dostlarımızın Pokémonlarını eski sağlıklarına kavuşturmuştur. Artık dostlarımız için Hemşire Joy'la vedalaşma vaktidir. Hemşire Joy, başta Brock olmak üzere dostlarımıza teşekkür eder. Artık sadece ilgilenmesi gerekenin insanlar olmadığını, orman Pokémonlarının da kendi sorumluluğu altında olduğunu anlamıştır. Kahramanlarımız önceden kiraladıkları bisikletlerle Hearthome Şehri'ne olan yolculuklarına devam ederler.

Şaşırtıcı derecede ikna edici olan Brock'un Happiny'si ile kahramanlarımızın ailesi tekrar büyüyor. Minnettar ve yenilenmiş bir Hemşire Joy'a veda ettikten sonra bisiklet tekerleri, Hearthome Şehri'ne doğru dönüyor. Daha heyecanlı maceraların sözünü veriyoruz!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Hemşire Joy




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif]  [Resim: dpiconani440.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani269.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani010.gif] [Resim: rsiconani016.gif] [Resim: rsiconani055.gif] [Resim: rsiconani060.gif] [Resim: rsiconani065.gif] [Resim: rsiconani114.gif] [Resim: rsiconani170.gif] [Resim: rsiconani246.gif] [Resim: rsiconani263.gif] [Resim: rsiconani270.gif] [Resim: rsiconani340.gif] [Resim: rsiconani352.gif] [Resim: dpiconani399.gif] [Resim: dpiconani403.gif] [Resim: dpiconani431.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani013.gif] [Resim: dpiconani396.gif]



[Resim: olaylar.png]

[Resim: Happiny5.gif]
- Brock'un yumurtasından bir Happiny çıktı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_
Daha önceden de böyle şeyler oluyor muydu bilmem ama bütün bölümü yazmam bana biraz gereksiz ve anormal geldi.
(12-08-2015, 01:29 AM)Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Daha önceden de böyle şeyler oluyor muydu bilmem ama bütün bölümü yazmam bana biraz gereksiz ve anormal geldi.

Eyvah.Bir teşekkür etseydin.
(12-08-2015, 01:31 AM)Cheese With Mouse Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eyvah.Bir teşekkür etseydin.

Niye öyle dedin ben teşekkür edecek bişey görmüyorum. Burada sadece bölümde geçen olaylar var .Bulduğu yerden çevirmek dışında bişey yapılmamış ki bunu da gerekli görmüyorum. -_- Açıkça söylüyorum bunu okumak yerine bolumu izlerim
(12-08-2015, 01:41 AM)Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Niye öyle dedin ben teşekkür edecek bişey görmüyorum. Burada sadece bölümde geçen olaylar var .Bulduğu yerden çevirmek dışında bişey yapılmamış ki bunu da gerekli görmüyorum. -_- Açıkça söylüyorum bunu okumak yerine bolumu izlerim

Şöyle belirteyim:
Burada bulunan Déx konularını çeviri değiller. Bizzat yazar tarafından bölümler izlenip teker teker yazılarak oluşturuluyor. Bu olaya ben de dahil olduğum için biliyorum ki bu iş hiç de kolay bir iş değil. Belli kurallar çerçevesinde yapılıyor. Renk seçimleri, boşluklar, yazı tipi vs vs. her şeyin belli ölçütü var. Tabi ki bu işin teferruatı, göze güzel gözükmesi için belli bir düzende yapılıyor. Ayrıca yazı okuyanı sıkmasın diye kullanılan cümleler özenle seçiliyor. Bu iş diğer Bulbapedia ve Serebii gibi sitelerde de benzer formatta yapılıyor. Yazarlar da bunu alıntı yapmadan kendi emekleriyle yapıp siteye kazandırıyorlar.
(12-08-2015, 02:14 AM)IzzyMemO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] alıntı yapmadan

Alıntı yapmasalar da hemen hemen aynı şeyler çıkıyor.
Ve Dex ekibinin işi rastgele bu bolumu anlatmak olmamalı zira bu gayet kolay ve anlamsız bi iş.Ve bunun bu foruma bişey katacağını düşünmüyorum -_-
 @Victini8989 ilk önce iki yorumunuzda da bilmemenizden dolayı olan hatalarınız var.

Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Daha önceden de böyle şeyler oluyor muydu bilmem ama bütün bölümü yazmam bana biraz gereksiz ve anormal geldi.

Mantıken bölüm ismine bakıldığında 506 yazıyor. Yani bu 506. Bölüm. Bir insan bir işe neden ortasından başlasın? Demek ki bunun öncesi var. Demek ki bundan önce 505 bölüm daha yapılmış bu forumda. Zaten biraz araştırmış olsaydınız, bunun önceden olup olmadığını öğrenmiş olurdunuz.


Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bulduğu yerden çevirmek dışında bişey yapılmamış ki bunu da gerekli görmüyorum.

IzzyMemO nickli arkadaşımızın da söylediği gibi biz alıntı ya da çeviri yapmıyoruz, bölümü izleyip kendimiz yazıyoruz.


Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Açıkça söylüyorum bunu okumak yerine bolumu izlerim

İşte sorun burada başlıyor, siz belki izleyebilirsiniz ama herkesin izleme durumu yok. Okumak hem internet açısından tasarruf sağlar, hem de zaman bakımından. Ayrıca bizim amacımız burada bölümü incelemek. Bölümde hangi karakterler gözükmüş, hangi Pokémonlar, bölümdeki önemli olaylar ne vs... Üstelik bölümleri izlemiş olanlar bu yazıları okuduklarından bölümü hatırlamış oluyor ve belki de yeniden bölümü izlemek istiyor o kişiler. Bunu Serebii, Bulbapedia gibi dünyaca ünlü büyük siteler de yapıyorlar. Aynı bizim incelediğimiz gibi hem de. Bu gelenek bu sitede de adminlerimiz tarafından başlatılmıştır, sonra da görev dağıtımı yaparak ta bugüne kadar ilerlemiştir. İyi tepkiler almasalar, forumu kullananlar tarafından bunların kullanışlı olduğu söylenmese ve devam etmesi istenmese bugünlere kadar gelmezdi. Demek ki yararlı bir şey. Zaten mantılı düşünen bir insan kendi kendine sorar. "Bu neden 506 bölüm devam etmiş?" Ve sonra da bu cevaba ulaşır.


Dolayısıyla

Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ve Dex ekibinin işi rastgele bu bolumu anlatmak olmamalı zira bu gayet kolay ve anlamsız bi iş.

bu yorumunuz çok anlamsız. Buna tabiki de siz tek başınıza karar vermezsiniz. Daha yumuşak nasıl söylenir bilemiyorum. Uzun süredir süregelen ve alınan olumlu tepkiler sonucu bugünlere kadar gelen bir şey bu. Bir kişi beğenmiyor diye bu işi bırakacak değiliz. Déx Ekibi'nin çeşitli kolları da vardır. Tek işleri bu değil elbette. Kimi Pokédex'le ilgileniyor, Pokémonları inceliyor, kimi benim gibi bölümleri inceleyip özetliyor (EpisodeDéx), kimi de filmleri (FilmDéx). Tabi zaman içerisinde sadece EpisodeDéx kaldı. Diğerlerinin sanırım elemanı yok veya devam etmemesinin başka bir sebebi de olabilir.


Ayrıca bu iş kolay ve anlamsız diyorsunuz ancak katılmaya kalksanız belki de iki günde pes eder, yılar ve ekipten çıkarsınız. Zaman içerisinde bu çok oldu. Yapmayan, çekmeyen bilemez yani. Rastgele yazmıyoruz biz bunları. Her şeyin bir ölçüsü bir kuralı var IzzyMemO arkadaşın da dediği gibi. Okuru sıkmamak için cümleleri özenle seçiyoruz. Boşluklar, renkler... Hepsinin bir ölçüsü var, bazı kriterlere göre yazıyoruz ve yine okuru sıkmamak için de bir sürü önlemler alıyoruz.


Son olarak, soru sorma üslubunuzu hiç beğenmediğimi söylemek istiyorum. Aslında cevap vermeyecektim bu kötü üslupla söylenen cümlelere ancak belki sizin gibi düşünen başkaları da olabilir diye düşündüm ve buradaki amacımızın ne olduğunu ve nasıl bir iş yaptığımızı açıklamak istedim.



Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:teşekkür edecek bişey görmüyorum.

Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ve bunun bu foruma bişey katacağını düşünmüyorum

Bunlar çok ağır ithamlar ve aynı zamanda kırıcı. Ayrıca bilmeden atladığınız kısımlar da var. (alıntı zannederek yorum yapmanız, daha önceden olduğunu bilmeyerek yorum yapmanız gibi) Bilmiyor olabilirsiniz, ama daha düzgün bir üslupla "Bu yaptığınızın amacı ne? Ben yeniyim ve bilmiyorum" gibi bir şey diyebilirdiniz.
Kırıcı olabiliyorum biliyorum ama görüşlerim böyle . -_-
Edit: iyiyim ben böyle
O zaman görüşlerini belirtme şeklini düzeltmelisin.Çünkü sana problem çıkarırlar ileride.