Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 504 - The Secret Sphere Of Influence
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Secret Sphere of Influence
Japonca Adı: The Sinnoh Space-Time Legend!
Türkçe Adı: Gizli Etki Çemberi


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımız Eterna Şehri'ne vardılar ama orada bir sürprizle karşılaştılar! Öfkeli bir şekilde  fark ettiler ki Eterna Tarihi Müzesi, güpegündüz soyulmaktaydı!

Roket Takımı'nı yine bir operasyondayken görüyoruz. Ama bu seferki operasyonlarının Pikachu'yla uzaktan yakından alakası yoktur. Eterna Şehri'ne varan dostlarımız, Eterna Tarihi Müzesi'ni dolaşırken bir hırsızlık olayı oldu. 



Dostlarımız, olay yerine gittiklerinde ise karşılarında kılık değiştirmiş ve maske takmış Roket Takımı'yla karşılaştılar. Roket Takımı, ellerinde çaldıkları Adamant Küresi'yle kaçmaya yeltenecekleri sırada Memur Jenny, Stunky'siyle dostlarımızın yanına gelir. Ash, Pokédex'ten Stunky'ye bakar.

Stunky: Kokarca Pokémon. Kendini, arkasından yirmidört saat etkisini sürdüren kötü kokulu bir sıvı püskürterek korur.

Jessie, Seviper'ını dışarı çıkartır. Seviper, Sis ile dostlarımızın görüş alanını tıkarken Jenny, birimlerine hırsızların kaçmasını engellemek için tüm kapıları kapatmasını emreder.

Olay yerine çok sayıda polis teşkil eder ve dostlarımız dahil çok sayıda insanın ifadesi alınır. Kapıları kapattıkları için hırsızlar, müzeden dışarı çıkamayacaklardır. Dostlarımız, kalabalığın arasında tanıdıkları birini görürler. Bu kişi, hırsızların bitki Pokémonlarını pis işlerine alet ettikleri için sinirlidir. Dostlarımız, Gardenia'nın yanına giderek ona selam verirler. Dostlarımız, büyülü baldaki keşiflerinden ve sonrasında yaşadıkları maceralarından bahsederler Gardenia'ya. Memur Jenny, dostlarımızın yanına gelir bir numaralı şüpheliyi yakaladığını söyleyerek ama bu isim de dostlarımız için tanıdıktır. Bu Pokémon Ozanı Nando'dur. Polislerin ondan şüphelenmesinin sebebi ise, suçlulardan aynı Nando'nun Sunflora'sı gibi giyinmiş bir Meowth'ın olmasıdır. Gardenia, Nando'yu tanır. Bir süre önce kendisini yenmiş ve ona Salon Rozeti vermiştir. Maçlarının harika olduğundan bahseder dostlarımıza. Dostlarımız, Gardenia'nın Eterna Salon Lideri olduğunu öğrenirler ve şaşkınlıklarını fazla gizleyemezler. Nando, kazandığı ilk rozeti Gardenia'dan almıştır. Nando ayrıca ilk kurdelesini de kazanmıştır. Nando, dostlarımızı dinleyip hem Salon Karşılaşmalarıyla, hem de Yarışmalarla ilgileniyordur. Memur Jenny, suçluyla konuştuklarını söyleyerek dostlarımıza kızar. Gardenia'ya Salonu'nda olması gerektiğini söyler. Gardenia, Salonu ihmal etmediğini, meydan okuyan olmadığından böyle dolaştığını söyler ancak dostlarımız, müzeden önce Salon'a gitmiş, orada kimseyi bulamadıkları için buraya vakit öldürmeye gelmişlerdir.

Memur Jenny, konuyu değiştirdikleri için dostlarımıza kızar. Suçluyu götürmek ister ancak Gardenia ile dostlarımız, Nando'nun hırsız olmadığını savunurlar. Bunun üzerine Jenny, bir Sunflora'nın Adamant Küresi'ni taşıdığı bir resim gösterir dostlarımıza. Nando'nun Sunflora'sı ise firardadır. Polisleri görünce korkup kaçmıştır. Derken bir Jenny daha gelir kalabalığın arasından. İzin gününde Viridian Şehri'nden buraya ziyarete gelen bu Memur Jenny, bütün Sunflora eğitmenlerinin araştırılması gerektiğini savunur. Eterna Şehri'nin Memur Jenny'si, yardım etmeye gelen bu Jenny'nin yardımını geri çevirir onun burada yetkisinin olmadığını söyleyerek.

Öte yandan Adamant Küresi'nin hırsızları, Roket Takımı, müzededir. Her taraf sarılmıştır dışarıda ve bütün kapılar da kapalıdır. Dostlarımıza ise Viridian Şehri'nin Memur Jenny'si, Adamant Küresi'nden bahseder. Dialga'nın gücünü ondan aldığı düşünülüyormuş. Dostlarımız burada zamanın kontrolcüsü Dialga ile uzayın kontrolcüsü Palkia'nın efsanelerini öğrenirler heykellerine de bakarak. Dawn, bu iki efsanevi Pokémon hakkında Ash ile Brock'a göre daha fazla bilgilidir. Dostlarımız, öğrendikleri bu yeni bilgilerin ardından gerçek hırsızı yakalamak, Nando'nun suçsuzluğunu ispatlamak için harekete geçerler. Ash ile Dawn, Sunflora hırsızı yakalamak için Pokémonlarını dışarı çıkartırlar. Dağılarak ellerindeki en büyük delil niteliği taşıyan Sunflora'yı aramaya koyulurlar.

Bu sırada Sinnoh Emniyeti Nando'yu ve Roselia'sını sorgularlar. Memur Jenny'ye Gardenia ile Viridian Memur Jenny'sinin birlikte çalıştığı haberi gelmesi üzerine birlikler, onlardan önce Adamant Küresi'ni bulmak için harekete geçerler. Müzedeki görevliler ise Nando'nun polisler üzerine gelince kaçan Sunflora'sına rastlarlar. Sunflora, Sarmaşık Tohumu ile görevlileri durdurarak uzaklaşır onlardan. O sırada müzede bir Sunflora arayan Ash'in Aipom'u ile Turtwig'i, Nando'nun Sunflora'sına rastlarlar. Sunflora, ikiliyi atlatmak için Sarmaşık Tohumu kullanır yine. Etrafta dolaşan Ash ile Dawn, Aipom ile Turtwig'in seslerini duymaları üzerine yanlarına giderler. Turtwig ile Aipom'taki Sarmaşık Tohumu'nun etkisiyle etraflarını sarar sarmaşıkları görünce bunu Sunflora'nın yaptığını anlarlar. Memur Jenny, Sunflora'nın hakladığı polislerle konuşur telsizde, sorgu odasından. Polislerin Sunflora tarafından etkisiz hale geldiğini öğrenen Jenny, müzeye gider. Nando ise, Sunflora'sının bunu, kendisini savunmak için yaptığını düşünür. Sunflora, koridorlarda başı boş dolaşırken tavandaki havalandırma dikkatini çeker. Peşindeki polisleri atlatmak için güzel bir yoldur.

Müzedeki bütün odalara tek tek bakan polisler, gerçek hırsız olan Roket Takımı'nın bulunduğu odaya da bakarlar. Ancak Roket Takımı, odanın tavanındaki borulara tırmandıkları için polisler onları göremezler ve diğer odalara bakarlar. Havalandırmanın, Roket Takımı'nın bulunduğu odaya götürdüğü Sunflora, onları ve çaldıkları küreyi görür. Tam harekete geçeceği sırada arkasından Piplup ile Pikachu çıkar. İkisi de kızgındırlar. Sunflora, onlara Roket Takımı'nı ve Sunflora kostümündeki Meowth'ı gösterir. Roket Takımı, ellerindeki Adamant Küresi'yle normal kılıklarına bürünürler. Bunu yapmalarının sebebi ise polislerin bir Sunflora arıyor olmasıdır. Ancak Jessie ile James, bu kılıklarıyla da dikkat çekeceklerini düşündükleri için yeniden kılıklarını değiştirme gereği duyarlar. Piplup tam hırsızları durdurmak için harekete geçecekken Pikachu onu durdurarak önce dostlarımıza haber vermeleri gerektiğini anlatmaya çalışır. Pikachu, dostlarımıza haber vermek için harekete geçer ancak Roket Takımı'nın kaçmak için harekete geçtiğini gören Sunflora ile Piplup, daha fazla dayanamayarak havalandırmadan çıkarlar ve kendilerini belli ederler. James kendilerini savunması için Cacnea'yı çıkartır. İğne Füzesi'yle Cacnea, Sunflora ve Piplup'ı geri püskürtür.

Öte yandan Pikachu, herkesi peşine takmış bir şekilde koridorda ilerliyordur. Roket Takımı da Sunflora ve Piplup'ı atlatmış şekilde ilerlerler. İki taraf da ortada karşılaşırlar. Pikachu kılık değiştirmiş Roket Takımı'nı görünce içinde bir kuşku yatar ancak yine de bir şey yapamaz. Roket Takımı, sessiz ve yavaş adımlarla dostlarımızı geçerken Piplup ile Sunflora arkalarından yetişir. Gardenia, bu Sunflora'nın Nando'nun karşılaşmalarında kullandığı Sunflora olduğunu anlar. Sunflora, kılık değiştiren Roket Takımı'na saldırarak onların kimliklerini açığa çıkarır. Meowth'ın Sunflora kostümü ile Adamant Küresi'nin onlardan olduğu anlaşılır. Roket Takımı sloganlarını söylerler. Aslıda amaçları Adamant Küresi'ni çalıp satmak değildir. Çünkü bu çalma görevini onlara başkası vermiştir. Dostlarımız daha fazla bekleyemezler ve küreyi geri almak için harekete geçerler. Ash, Dawn ve Brock'un Croagunk dışındaki bütün Pokémonları Roket Takımı'nın etrafını sarar. Gardenia da yardımcı olması için kendi Turtwig'ini çıkartır. Brock'un Croagunk'ı ise hareketsiz bir şekilde duruyor, bir şeyler hissediyordur. Roket Takımı da kendilerini savunmak için Cacnea ile Carnivine'ı çıkartırlar. Bunca Pokémonla baş etmeleri zordur ancak zaten Pokémonlar, Adamant Küresi onlarda olduğu için bir şey yapamazlar. Derken Eterna Şehri Memur Jenny'si gelir Stunky'siyle birlikte. Memur Jenny, Viridian Şehri Memur Jenny'sinden özür diler önceki davranışları için. Ardından Adamant Küresi'ni almak için Stunky'siyle harekete geçer. Jessie de karşı koyması için Wobbuffet'ini öne sürer. Stunky, kendi özelliği olan, kendisini korumak için kullandığı ve 24 saat boyunca etkisini gösteren kokusunu Wobbuffet'e ateşler. Bu bir saldırı olmadığı için Wobbuffet, geri yansıtamazken, pis koku etrafı sarar. Bu kokuya daha fazla dayanamayan Jessie, Adamant Küresi'ni havaya fırlatır. Bütün Pokémonlar, küreyi yakalamak için harekete geçerken Gardenia, zekice bir taktik kullanarak Turtwig'in Yaprak Fırtınası'nı kullanır ve küreyi kendisine getirir. Ellerinden Adamant Küresi'ni kaybeden Roket Takımı, çareyi kaçmakta bulurlar ancak Stunky'nin savunma mekanizması koku, onların etrafını her gittikleri yerde sarar. Dışarı çıktıklarında karşılarında bir polis ordusu gelirler ancak polisler, kötü kokularından dolayı onlardan uzaklaşırlar ve bu da Roket Takımı'na kaçmak için fırsat verir.

Küreyi bulduktan sonra Memur Jenny, Nando'yu serbest bırakır. Dostlarımız, efsaneyi Nando'dan da dinlerler. Bu efsaneye göre ise, Dialga ile Palkia maddenin kaynağı, göl üçlüsü ise ruhun kaynağıdır. Ancak bu, dostlarımızın anlaması için fazla zor ve karışık bir efsanedir. Gardenia, Ash'ten bugün için özür dileyerek Salon'a döneceğini söyler. Ash'in hazır olduğunda meydan okuyabileceğini de ekler. Ash, ikinci rozeti için yapacağı bu karşılaşmayı sabırsızlıkla beklemektedir.

Viridian Memur Jenny'sinin aklında ise Roket Takımı'nı, bu küreyi çalması için kimin görevlendirdiği vardır. Dostlarımız diğer Roket Takımı Üyeleri'nden ve Pokémon Avcısı J'den şüphelenirler ancak Memur Jenny, bütün bu olasılıklara karşın, bu işin arkasında başkalarının olduğunu düşünüyordur.

Öte yandan yakınlardan geçen bir helikopterdeki üç gizemli adam, Roket Takımı'nın beceriksizliğinden şikayet ederler ve bir dahaki sefere, küreyi kendilerinin alacağını söylerler. Arka koltukta oturan, diğer ikisinden farklı giyinimi ve görünümü olan adam ise sessiz kalır.


Kahramanlarımız iki Memur Jenny ile çalışarak önemli bir hazinenin Sinnoh Müzesi'ne dönmesine yardımcı oldular! Şimdi de sırada Ash'in Eterna Salon Karşılaşması var!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Memur Jenny
Butch
Cassidy
Nando
J
Rhonda
Gardenia
Galaktik Takımı Elemanları
Saturn





[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani418.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: dpiconani439.gif] [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Memur Jenny: [Resim: dpiconani434.gif]


Nando: [Resim: rsiconani192.gif] [Resim: rsiconani315.gif]


Gardenia: [Resim: dpiconani387.gif]


Vahşi: [Resim: dpiconani480.gif] [Resim: dpiconani481.gif] [Resim: dpiconani482.gif] [Resim: dpiconani483.gif] [Resim: dpiconani484.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]

_ Erdi_