Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 505 - A Grass Menagerie
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Grass Menagerie
Japonca Adı: Eterna Gym! VS Gardenia!
Türkçe Adı: Çimen Türü Koleksiyonu


[Resim: genizet.png]
Ash'in ikinci Salon Karşılaşması sonunda geldi çattı! Güven tavan yapıyor... Her ne kadar kahramanlarımızın Gardenia ile bir önceki savaşı yenilgi ile sonuçlanmış olsa da. Peki şimdi, o eski deneyiminin aksini başarıp bu sefer zafere ulaşabilecek mi?!

Dostlarımız, sabahın erken saatinde Salon'a gelirler. Gardenia ile olan mücadeleleri için hazırdır Ash. Gardenia, Salon Görevlisi ve dostlarımızın yanına gelir. Karşılaşma için artık hiçbir sorun kalmamıştır. Öte yandan Roket Takımı, Pikachu'yu çalmak için yeni bir girişimde bulunurlar. Salon'un dışından çukur kazmaya başlarlar.

Ash ile Gardenia'nın üçe üç karşılaşması başlamak üzeredir. Bir tarafın, üç Pokémon'u da savaşamayacak duruma geldiğinde savaş bitecektir ve yalnızca meydan okuyanın Pokémon değiştirme hakkı vardır. Pikachu, bu sefer Dawn ile Brock'un yanında, seyirci koltuğunda yerini alır.

Gardenia, Cherubi ile başlar. Ash ise Turtwig'ini çıkartır. Gardenia, başlama şansını Ash'e verir. Turtwig, Girişme ile başlar. Cherubi, atik davranıp saldırıyı atlatır. Turtwig, Jilet Yaprak ile devam eder. Cherubi, bu saldırıyı da atlatır. Ardından Turtwig'in arkasında yerini alır. Ash, Cherubi'nin sırrını anlar. Cherubi, güneşli havalarda daha hızlıdır Klorofil yeteneği sayesinde. Cherubi, güneş avantajını sonuna kadar kullanıyordur. Güneş Işını ile taarruz yapar. Havanın güneşli olmasından saldırı hiç beklemeden direkt ateşlenebilir. Turtwig, zıplayarak saldırıyı atlatır. Ardından Jilet Yaprak kullanır. Ash, güneşli havada Güneş Işını'nın etkisini unuttuğundan yeniden kullanması için şarj olması gerektiğini düşünür. Ancak Cherubi ile Gardenia, bir kez daha Ash'i şaşırtırlar. Güneş Işını ile Jilet Yaprak'a karşı gelen Cherubi üstün gelir ve Turtwig'i geri püskürtür. Cherubi Sihirli Yaprak ile devam ederken yorgun bir şekilde yerde yatan Turtwig'i Ash geri çağırır. Gardenia, Ash'in bu yaptığ hareketi zekice bulur.

Yer altına indiğimizde Roket Takımı'nı hala kazıyla meşgulken buluyoruz. Üçlü, ışıklarla aydınlatılmış geniş bir alana gelirler kazarak ve burada bir Eterna Şehri Yeraltı Kaşifi'ne rastlarlar. Burada hazine olduğunu öğrenen Roket Takımı, Yeraltı Kaşifi'ne yardım etmeye karar verirler.

Ash, Gardenia'nın Cherubi'sinin karşısına Staravia'sını çıkartır. Cherubi, Güneş Işını ile başlar. Saldırıyı atlatan Staravia, hızlı ve güçlü bir şekilde Kanat Saldırısı'yla ilerler. Cherubi de Staravia'yı atlatır. Ardından Cherubi, bir kez daha Güneş Işını kullanmaya hazırlanır. Ancak güneşin önüne geçen bulutlar, onun güneşin enerjisini direkt almasını engeller ve bu da şarj olmayı beklemesi gerektiğini gösterir. Cherubi, Güneş Işını'ndan vazgeçip, Sihirli Yaprak ile devam eder. Saldırıyı atlatmak yerine yukarı yükselen Staravia, menzil dışına çıkarak saldırıyı atlatır. Ash, bir süre saldırmadan bekletir Staravia'sını. Uygun zaman geldiğinde ise Kanat Saldırısı kullanmasını söyler. Gardenia, Cherubi'sine saldırıyı atlatıp karşı saldırı yapmasını söylese de Cherubi, bunu yapamaz. Güneşi arkasına alarak ilerleyen Staravia, parlak kanatlarını kullanarak güneşin Cherubi'ye yansımasını sağlar. Saldırıdan kaçamayan Cherubi, Staravia'nın Kanat Saldırısı'na maruz kalarak geri püskürür. Staravia, saldırıyı kesmez ve Hızlı Saldırı ile devam eder. Ve tam güç Hava Ası'yla da bitirir. Bunları o kadar seri yapmıştır ki, Cherubi'nin kaçmasına veya güneşi kullanmasına fırsat vermemiştir. Saldırılar sonrası Cherubi, maça devam edemez. Ash, bu stratejiyi, Gardenia'nın havayla ilgili söylediklerinden esinlenerek bulmuştur.

Gardenia, ikinci Pokémon olarak Turtwig'i kullanır. Ash ile Staravia'sı, Eterna Ormanı'nda Gardenia'nın Turtwig'i ile yaptıkları mücadeleyi hatırlarlar ve bu da onları daha da hırslı yapar. Staravia, Kanat Saldırısı ile taarruza başlar. Gardenia'nın Turtwig'i muhteşem hızıyla saldırıyı atlatır her zamanki gibi son ana kadar bekleyip. Staravia, birkaç kez saldırısını yineler ama Turtwig, hepsinin atlatır. Ancak Staravia, Kanat Saldırısı ile taarruza devam eder. Gardenia, Ash'in stratejisini anlar ama artık geri dönmek için çok geçtir. Ash'in saldırılarından kaçan Turtwig, ağaç dallarının arasına sıkışır. Staravia, tam güç Hava Ası'yla Turtwig'e çarpar. Saldırıdan büyük hasar alır Turtwig. Staravia, Kanat Saldırısı ile bu işi bitirmek için ilerlerken Turtwig'in Sarmaşık Tohumu, onu hapseder. Saldırı bir yandan Staravia'nın gücünü emerken, diğer yandan Staravia'nın taarruzunu durdurmuştur. Saldırı sırası Gardenia ile Turtwig'e geçer. Gardenia'nın Turtwig'i tam güç Girişme ile Staravia'yı ağaca püskürtür. Staravia, maça devam edemez.

Ash, Gardenia'nın Turtwig'i karşısında bir kez daha yenilgiye uğrayan Staravia'yı geri çağırır ve kendi Turtwig'ini dışarı çıkartır. Gardenia da Ash'in Turtwig'ini kullanmasını önceden sezinlemiş ve buna göre taktik hazırlamış. Öte yandan Roket Takımı, maden kazarlarken bir sürü değerli renkli kürelerden bulurlar. Roket Takımı'nın kazarken buldukları bu küreleri, hemen arkalarından gelen Yeraltı Kaşifi toplar.

Ash'in Turtwig'i Girişme ile başlar. Gardenia'nın Turtwig'i, olağanüstü hızıyla saldırıyı atlatır. Ardından Ash'in Turtwig'inin arkasına geçmiş olan Gardenia'nın Turtwig'i, Yaprak Fırtınası ile taarruz yapar. Ash'in Turtwig'i, zekice bir strateji kullanarak arkasından gelen saldırıdan ağaca tırmanıp geri zıplayarak kurtulur. Ash'in Turtwig'i, Gardenia'nın Turtwig'ini ortasına alarak daireler çizmeye başlar. Sonunda uygun açıya geldiğini düşündüğünü Isırık ile saldırır. Gardenia'nın Turtwig'i, Sarmaşık Tohumu ile onu karşılar. Bu daha önceden de Eterna Ormanı'nda olmuştur. Saldırı, Turtwig'in Isırık hamlesini önlerken, her geçen zaman, onun enerjisini emiyordur. Ash'in Turtwig'i Sentez ile gücünü toplamak ister ancak Gardenia ve Turtwig'i buna izin vermek istemezler. Kullandıkları tam güç Yaprak Fırtınası'nı son anda atlatan Ash'in Turtwig'i, güneşin önüne gelerek uyguladığı Sentez'le gücünü toplamayı başarır. Ardından kullandığı tam güç Jilet Yaprak ile de Gardenia'nın Turtwig'ine ağır hasar verir. İki Turtwig de bütün güçleriyle Girişme kullanarak ortada çarpışırlar. Ortada çıkan dumanlar, iki Turtwig'i de geri püskürtür. İlk pes eden taraf ise Gardenia'nın Turtwig'i olur. Yere yığılan Gardenia'nın Turtwig'i, maça devam edemez. Ancak Ash'in Turtwig'i de çok yorgundur. Diğer tarafa baktığımızda kazı yapan ve yorulan Roket Takımı, bir restoranda karınlarını doyururken buluyoruz. Yemekleri ödeyen Yeraltı Kaşifi, Roket Takımı, yemek yemeye dalmışken Roket Takımı'nın yerin altında buldukları hazineleri alarak kaçar. Ancak Roket Takımı, karınlarını doyurdukları için bunu fark ettiklerinde önemsemezler.

Gardenia, son Pokémon'u olarak Roserade'ini kullanır. Etrafı hala sarmaşıklarla çevrili olan ve sarmaşıklar etkisini göstererek enerjisini kaybetmeye devam eden Turtwig, Girişme ile başlar. Roserade, önce Çimen Düğümü ile Turtwig'in önündeki çimenlere takılıp yere düşmesini sağlar. Sonra da tam güç Hava Topu kullanır. Hava Topu, güneşin etkisiyle Ateş Türü olur ve bu da, Bitki Türü olan Turtwig üzerinde çok etkili olur. Saldırı sonrası Turtwig, mücadeleye devam edemez.

Ash, son Pokémon'u olarak Gardenia'nın Roserade'inin karşısına Aipom'unu çıkartır. Aipom, enerjik bir şekilde dans ederek giriş yapar. Dawn, bunu Yarışma Girişlerine benzetir. Aipom, Çifte Takım ile yarattığı kopyalarıyla birlikte Roserade'e doğru ilerlerken Roserade, önlerine gerçek Aipom'un takılması için Çimen Düğümleri koyar. Aipom, önce kopyalarını göndererek yerdeki Çimen Düğümlerini test eder. Ardından kendisi zıplayarak Çimen Düğümlerini atlatır ve sonra da hızlı davranıp Odak Yumruğu ile Roserade'e vurur. Saldırıdan hasar alan Roserade, Sihirli Yaprak ile taarruz yapar. Aipom, saldırıyı atlatmak için ağaçların dallarını kullanır. Ne kadar hızlı olduğu da, ağaç dallarından diğer ağaç dallarına geçerken belli oluyordur. Roserade, kollarındaki sarmaşıkları uzatarak Aipom'u yakalayıp önüne getirir. Ardından Parlama kullanır. Aipom, Odak Yumruğu ile taarruz yapmak ister ancak gözlerinin Parlama'nın etkisiyle kapalı olması, saldırısını isabet ettirmesini engeller. Roserade, kendisini göremeyen Aipom'a Sihirli Yaprak saldırısını gönderir. Geri püsküren Aipom, kontrolü tamamen kaybeder. Hala gözleri kapalıdır ve Roserade'i yakınında zannettiği için etrafına saldırır. Ash, Aipom'u sakinleştirmeye çalışır. Gözlerini kullanamıyorsa, kulaklarını kullanması gerektiğini söyler. Ash'in uyarısıyla sakinleşen Aipom, onun dediğini yapar ve kulaklarını kullanarak kendisine doğru gelen Hava Topu'nun yerini tespit edip Odak Yumruğu'yla vurur saldırıya. Odak Yumruğu'yla geri püsküren Ateş Türü'ndeki Hava Topu, doğruca Roserade'e çarpar. Roserade, ağır hasar alsa da mücadeleye devam eder Sihirli Yaprak'la. Aipom da bu sırada gözlerini açar ve Yıldız'la karşılık verir. İki saldırının ortada çarpışmasıyla büyük bir duman oluşurken Yıldız saldırısı gelmeye devam ediyordur. Yıldız, Roserade'in etrafını sarar. Gardenia Ash'in ne yaptığını anlayamazken, o ve Aipom planını uygulamak için harekete geçer. Aipom, Odak Yumruğu ile bir yıldıza vurarak onu diğer Yıldız saldırısındaki yıldızlara gönderir. Yıldızlar birbirlerine çarpar ve Roserade, her taraftan saldırı alır. Dolayısıyla kendisini savunamaz. Yıldız taarruzu bittiğinde Roserade, Aipom'un maksimum güç Odak Yumruğu ile karşılaşır. Saldırı sonrası Roserade, geri fırlar. Ağaca çarpıp ağacı deler ve sonrada sahanın kenarındaki duvara çarparak baygın bir şekilde yerde bulur kendini. Kazanan taraf Ash ile Aipom'u olur.

Gün batımında dostlarımız, Salon'un önündedirler. Gardenia'nın Ash'e rozet vermesini beklerler. Gardenia, Ash'i tebrik ederek ona Orman Rozeti'ni verir.

Gardenia gibi hakiki bir Çimen Türü uzmanının bilgeliği ve yeteneğiyle yüzleşirken kahramanlarımız müsabakaya iki elle sarıldı. Ash, müsabakadan Orman Rozeti ve içinde daha da fazla heyecan ile birlikte ayrıldı!!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Gardenia
Yeraltı Adamı
Yoko




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani190.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Gardenia: [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani407.gif] [Resim: dpiconani420.gif]


Yoko: [Resim: rsiconani274.gif]



[Resim: olaylar.png]

[Resim: Forestbadge.png] - Ash, Gardenia'yı yenerek Orman Rozeti'ni kazandı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_