Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kod / Editör Kullanımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
CTRL-F İLE HIZLI ARAMA YAPABİLİR, ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ KODA DİREKT GİDEBİLİRSİNİZ!


BAŞLIKLAR
Spoiler Kodu:
Kod Verme Kodu:
Resim Ekleme Kodu:
Resim Boyutlandırma Kodu:
Yazıyı Linke Yönlendirme Kodu:
Resmi Linke Yönlendirme Kodu:
Video Ekleme Kodu:
Alıntı Kodu:
Kalın Yazı Kodu:
Eğri Yazı Kodu:
Altı Çizili Yazı Kodu:
Üstü Çizili Yazı Kodu:
Sağa-Sola Yaslama, Ortalama ve Her İki Tarafa Yaslama Kodları:
Yazı Tipi Değiştirme Kodu:
Yazı Boyutunu Değiştirme:
Renk Değiştirme:



Öncesinde Mutlaka Bu Üç Paragrafı Okuyun!

Bazen uzun yazılar yazdığınızda (özellikle kalınlık, renk, boyut, eğri yazı gibi unsurların sık değiştiği yazılarda) yazınızın bozulduğunu, küçük yazmayı istediğiniz yerin büyük olduğunu, kırmızı yapmak istediğiniz yerin siyah olduğunu, siz istemeden etraftan bazı yazılar fırladığını görmüşsünüzdür. Bunun sebebi mesaj yazdığımız yerin üzerindeki butonları sık kullanmanız ve onlarda sık değişiklik yapmanız. Sonuç olarak editörde bozulmalar oluyor. Şimdi size bu bozulmaları engellemenin veya azaltmanın yolu olan kodları anlatacağım. Aynı zamanda bu kodlar, size pek çok alanda kolaylık sağlayacak.

Öncelikle kod bölümüne girmek için editör dediğimiz "[Resim: PoQaZ9.png]" sayfa imlecine tıklıyoruz (Butonların en sağında olması lazım). Beyaz olan mesaj yazma yerinin siyahlaştığını göreceksiniz.

Öncelikle bildiğim kodları vermek istiyorum sizlere. Ondan sonra bunların kullanımıyla ilgili püf noktalardan bahsedeceğim.





Araç Kodları

Spoiler Kodu:

Forumumuz tarafından belki de en önem verdiğimiz kod budur. İzlemediğiniz bir film hakkında, okumadığınız bir kitap hakkında bir bilgi öğrenmek, sonunu öğrenmek eminim herkesin moralini bozar. Üstüne basa basa söylediğimiz bir kod bu forumca. Bunu her zaman yapamayız elbette. Kimin hangi bölümde olduğunu, hangi sezona kadar izlediğini ve neleri bilmediğini bilemeyiz. Bu yüzden bunu, genelde son çıkan bilgilerde kullanıyoruz. Bazen de çok fazla resim kullandığımız yazılarda. İnterneti yavaş olanların internetini daha da kasmaya gerek yok yani ;) Genelde yorumunuzda ikiden fazla resim olursa forum olarak tavsiye ediyoruz. Neyse gelelim bunun nasıl kullanıldığına.

Kullanım:
Kod:
[spoiler]Mesajınızı buraya yazıyorsunuz.[/spoiler]

Sonuç:
Spoiler:
Mesajınızı buraya yazıyorsunuz.

Gördüğünüz gibi hiç de zor değil. Şimdi sıradaki koda geçelim.


Kod Verme Kodu:

Kullanım:
Kod:
[*code][*/code]
*'ları siliyoruz. Ben araya koydum çünkü aksi taktirde iki tane üst üste kod gösterme kodunu kullandığımdan işlemeyecek kod.

Bu birisine bir kodu gösterirken kullandığımız kod. Örneğin birisi XY Bölümlerinden birine yorum yaptı ilk sayfada. Hepimiz tabii ki de tepki gösteririz. Spoiler kullanması gerektiğini söyleriz. Spoiler kodumuz mesaj yazmadan önceki kuralların beşinci maddesinde yazmasına rağmen yine de buna dikkat etmeyen arkadaşlar var. Mesaj yazan arkadaş bu kuralı bilmiyorsa veya nasıl spoiler içinde yazıldığını bilmiyorsa spoiler kodumuzu bu gösterdiğim kodların arasına yazıyoruz. Eğer bu ikinci kodu kullanmadan yazarsak kullandığımız spoiler kodu işler ve karşımızdakine nasıl kullanıldığını anlatamayız. Biraz karışık anlattığım için uygulamalı göstereyim.

Örnek:
Kod:
[*code][spoiler][/spoiler][*/code]

Yine *'ları siliyoruz çünkü iki kez üst üste kod dedik. Yani şöyle düşün, bu konudaki bütün kullanım ve örnek yazan başlıkların altında aslında ben bu kodu kullanıyorum.

Sonuç:
Kod:
[spoiler][/spoiler]

Kısacası bu kod, birilerine bir şey anlatırken lazım oluyor.


Resim Ekleme Kodu:

Kullanım:
Kod:
[img]Resmin url'si buraya yazılacak.[/img]
Resim verme kodumuz. Resmin url'si dediğimiz şey sonu '.png' yada '.gif' ile biten url oluyor. Bir örnek verelim.

Örnek:
Kod:
[img]https://cdn.bulbagarden.net/upload/thumb/4/49/Ash_Pikachu.png/320px-Ash_Pikachu.png[/img]

Sonuç:
[Resim: 320px-Ash_Pikachu.png]


Resim Boyutlandırma Kodu:

Kullanım:
Kod:
[img=İstediğiniz ölçeği buraya yazıyorsunuz.]Resmin url'si buraya yazılacak.[/img]

Mesela, biz bir resim koymak istiyoruz bir yorumumuzda. Ancak resmin ölçeği çok büyük. Ve de yorumun görsel açısını da bozuyor. Ve bunu '400x200' ölçeğinde yapmak isteyelim.

Örnek:
Kod:
[img=400x200]https://media.pocketmonsters.net/episodes/1673/segments/53111a5a15677.jpeg[/img]

Sonuç:
[Resim: 53111a5a15677.jpeg]


Yazıyı Linke Yönlendirme Kodu:

Örneğin, bir yazınızda insanları linke yönlendirmek istiyorsunuz. Ne yaparsınız? Mesajınızın sonuna yazarsınız bu linki veya satır atlayarak mesajın arasına. Ve bu da yazının görselliğini ve daha da önemlisi akıcılığını bozar. Bu yüzden bu yazıyı linke yönlendirme kodunu kullanıyoruz.

'Serena hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.' diye yazımız var. Bu yazıdaki 'tıklayınız' kelimesinin, tıklandığı taktirde bulbapedia'daki Serena (anime) sayfasına götürmesini istiyorsunuz.

Kullanım:
Kod:
[url=Linki buraya yazıyorsunuz.]Buraya da linke yönlendirecek yazıyı.[/url]

Örnek:
Kod:
Serena hakkın daha fazla bilgi almak için [url=https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Serena_(anime)]tıklayınız.[/url]

Sonuç:
Serena hakkın daha fazla bilgi almak için tıklayınız.


Resmi Linke Yönlendirme Kodu:

Üsttekine çok benziyor bu yol da. Tek fark bunda resme tıkladığınız taktirde sizi konuya göndermesi. Onda bu görevi yazı yapıyordu. Ama dikkat etmeniz gereken bir husus daha var. Yazının linke yönlendirmesinde, linke yönlendiren yazının rengi farklı oluyordu (üstteki örnekteki 'tıklayınız.' yazısı gibi). Ancak bunda belirtmeniz lazım resim sizi linke yönlendirecek diye. Bunu yazının en sonuna yazabilirsiniz mesela. Şu resme tıkladığınızda sizi Serena'nın anime sayfasına gönderecek diye vs...

Kullanım:
Kod:
[url=Yönlendirmek istediğiniz linki buraya yazın.][img]Linke yönlendirmesini istediğiniz resmin sonu .png veya .gif'le biten url'sini buraya yazın.[/img][/url]

Örnek:
Kod:
[url=https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Serena_(anime)][img]https://cdn.bulbagarden.net/upload/thumb/7/7c/Young_Serena.png/320px-Young_Serena.png[/img][/url]

Sonuç:
[Resim: 320px-Young_Serena.png]


Video Ekleme Kodu:

Bu aslında biraz ilginç çünkü bunu butonlardan yapmak daha kolay ve butonun çok fazla bu koda zarar vereceğini zannetmiyorum. Ama yine de verelim onu da. Belki lazım olur. Hem o da eksik olmasın.

Video butonumuz, butonlar yerine baktığımızda link ekle/sil'in sağında, gülücük butonunun solunda. Önce video türünü seçiyoruz. Sonra da video linkini yazıyoruz alta da. Ardından ekleye tıklıyoruz. Bu buton içindi. Kodda da yine video türünü belirtmemiz lazım.

Kullanım:
Kod:
[video=Video türü]Video linki[/video]
Video türü için seçeneklerimiz: Youtube, Dailymotion, Facebook, Liveleak, MetaCafe, Veoh ve Vimeo

Örnek:
Kod:
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qyXTgqJtoGM[/video]

Sonuç:


Not: Buton kullanırken iki kez "https://" yazmamaya dikkat edin. Yoksa linki kabul etmez.


Alıntı Kodu:

Birinin mesajını alıntı yaparak cevap vermek istiyorsunuz. Cevapla butonu var zaten her mesajın altında. Ama kodla yapmak istediğimiz zaman iki türlü seçenek karşımıza çıkıyor.

1- İsim Vermeden Alıntı

Eğer mesajın kime ait olduğunu hatırlamıyorsanız (üzerinden uzun zaman geçti ve bir konuda konuşurken aklınıza bu geldi ve bunun alıntı olduğunu belli etmek, hatırladığınız kadarıyla mesajı yazmak istiyorsunuz) veya alıntı yaptığınız mesajın hemen üstüne yazıyorsanız ve kimden alıntı yaptığınız kolayca anlaşılıyorsa bunu kullanabilirsiniz.

Kullanım:
Kod:
[quote]Mesaj buraya yazılacak.[/quote]

Sonuç:
Alıntı:Mesaj buraya yazılacak.

2- İsim Vererek Alıntı

Kullanım:
Kod:
[quote='Kullanıcı Adı']Mesaj buraya yazılacak[/quote]

Örnek:
Kod:
[quote='_Erdi_']Nice senelere Pokémon Türkiye![/quote]

Sonuç:
_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Nice senelere Pokémon Türkiye!

Burada dikkat etmeniz gereken Kullanıcı adını ' ve ' arasında yazmanız. Birisinin mesajının altındaki cevapla butonuna tıkladığınızda ve editörden baktığınızda pid, dateline gibi unsurlara da yer verildiğini göreceksiniz ama onlar çok da önemli değil bizim için. Gördüğünüz gibi alıntı yapmayı, birisinin mesajına cevap vermek için kullanıyoruz.





Yazı Kodları

Kalın Yazı Kodu:

Kullanım:
Kod:
[b]Mesajınızı buraya yazın.[/b]

Örneği uzun bir yazı yazacağız ve tamamı kalın olacak. Normalde (editörden yazmadığımız zamanlarda) bir satırı kalın yazıyoruz, renk falan ayarlıyoruz birkaç değişilik yapıyor ve yazmaya devam ediyoruz. Sonra satır atlamamız gerektiğinde rengin, kalınlığın kısaca kullandığımız kodların gittiğini görüyoruz. Kısaca editör kendi kendine [/...] koyuyor. Biz de yeni başladığımız satırda yeniden renk, kalınlık vs kodları kullanıyoruz. Ne oluyor? Önizleme yaptığımızda veya konuyu gönderdiğimizde kodların birbirine girdiğini görüyoruz. O yüzden benim tavsiyem şudur. Yazınızı renk, kalınlık, eğri yazı gibi unsurları kullanmadan yazın. Onları en sona bırakın. Eğer buton kullanıyorsanız. Kod'da da eğer bütün yazınız kalın, eğri ve aynı renk olacaksa sadece en başa ve en sona koyabilirsiniz bu kodu.

Örnek:
Kod:
[b]Ash Ketchum, Pallet Kasabası'nda doğmuştur. 10 yaşında eğitmenliğe başlamış ilk Pokémon'u olarak da bölgesel başlangıç Pokémonları yerine Pikachu'yu seçmiştir.[/b]

Sonuç:
Ash Ketchum, Pallet Kasabası'nda doğmuştur. 10 yaşında eğitmenliğe başlamış ilk Pokémon'u olarak da bölgesel başlangıç Pokémonları yerine Pikachu'yu seçmiştir.

Şöyle de bir şey var. Yazının bir kısmı kalın olsun istiyorsunuz, bir kısmı normal. O zaman şöyle yapın. Metnimiz şu olsun:

"Hava Ası: Bu saldırı fizikseldir ve Uçan Türü bir saldırıdır. Asla ıskalamaz."

Bu metinde 'Hava Ası:' kısmını büyük, diğer kısımları küçük yapmak istiyoruz.

Örnek:
Kod:
[b]Hava Ası:[/b] Bu saldırı fizikseldir ve Uçan Türü bir saldırıdır. Asla ıskalamaz.

Sonuç:
Hava Ası: Bu saldırı fizikseldir ve Uçan Türü bir saldırıdır. Asla ıskalamaz.


Eğri Yazı Kodu:

Kullanım:
Kod:
[i]Mesajınızı buraya yazın.[/i]

Kodumuz böyledir. Kalın Yazı için söylediğim şeyler bunda da geçerli. Şimdi teker teker yazmayayım hepsini. Eğer yazının tamamı eğik olacaksa yine yazının en başı ve en sonuna koyuyoruz bu kodu.

Örnek:
Kod:
[i]Pokémon Türkiye, Türk Pokémon severlerin buluşma adresidir.[/i]

Sonuç:
Pokémon Türkiye, Türk Pokémon severlerin buluşma adresidir.

Yazının bir kısmı eğri, bir kısmı normal olacak ise;

"Yıldırım Oku: Elektrik Türü, özel saldırıdır. Anime için bu saldırıyı kullanan Pokémon olarak en iyi örnek Pikachu'dur. Pikachu bu saldırıyı ilk kez Showdown in Pewter City, adlı bölümde kullanmış ve hala da kullanıyordur."

Bu yazıda da Yıldırım Oku'nu eğri yapalım.

Örnek:
Kod:
[i]Yıldırım Oku:[/i] Elektrik Türü, özel saldırıdır. Anime için bu saldırıyı kullanan Pokémon olarak en iyi örnek Pikachu'dur. Pikachu bu saldırıyı ilk kez Showdown in Pewter City, adlı konuda kullanmış ve hala da kullanıyordur.

Sonuç:
Yıldırım Oku, Elektrik Türü, özel bir saldırıdır. Anime için bu saldırıyı kullanan Pokémon olarak en iyi örnek Pikachu'dur. Pikachu bu saldırıyı ilk kez Showdown in Pewter City, adlı konuda kullanmış ve hala da kullanıyordur.


Altı Çizili Yazı Kodu:

Kullanım:
Kod:
[u]Mesajınızı buraya yazın.[/u]

Örnek:
Kod:
[u]Pokémon Türkiye 7 yaşında![/u]

Sonuç:
Pokémon Türkiye 7 yaşında!

Şimdi bir de üst örneklerde olduğu gibi bir kısmı normal bir kısmı altı çizili olsun.

"Pokémon'un yeni bölümler, bir aksilik olmazsa (ertelenme vb.) Perşembe günleri gelir."
Bu mesajın 'Perşembe' kısmının altı çizili olmasını istiyoruz.

Örnek:
Kod:
Pokémon'un yeni bölümler, bir aksilik olmazsa (ertelenme vb.) [u]Perşembe[/u] günleri gelir.

Sonuç:
Pokémon'un yeni bölümler, bir aksilik olmazsa (ertelenme vb.) Perşembe günleri gelir.


Üstü Çizili Yazı Kodu:

Kullanım:
Kod:
[s]Mesajınızı buraya yazın.[/s]

Örnek:
Kod:
[s]Diamond&Pearl Serisi 4 sezondan oluşmaktadır.[/s]

Sonuç:
Diamond&Pearl Serisi 4 sezondan oluşmaktadır.

Şimdi de bir kısmı üstü çizili, bir kısmı normal yapalım.
Cümlemiz; "Advanced Generation Serisi Hoenn ile Kanto'da geçer." Burada 'Hoeen ile Kanto'da' kısmını üstü çizili yapalım.

Örnek:
Kod:
Advanced Generation Serisi [s]Hoenn ile Kanto'da[/s] geçer.

Sonuç:
Advanced Generation Serisi Hoenn ile Kanto'da geçer.


Sağa-Sola Yaslama, Ortalama ve Her İki Tarafa Yaslama Kodları:

1- Sola Yaslama:
Kullanım:
Kod:
[align=left]Mesajınızı buraya yazın.[/align]

Örnek:
Kod:
[align=left]Her kız karakterin ayrılışıyla yeni bir seriye geçen Pokémon'da şu ana kadar değişen kız karakterler; Misty, May, Dawn, Iris. Bu seride ise onların görevini Serena üstleniyor. Ancak Serena, diğerlerinin aksine bir Pokémon türü üzerine gitmek veya Pokémon Yarışmalarına katılmak yerine Showcaseleri tercih ediyor.[/align]

Sonuç:
Her kız karakterin ayrılışıyla yeni bir seriye geçen Pokémon'da şu ana kadar değişen kız karakterler; Misty, May, Dawn, Iris. Bu seride ise onların görevini Serena üstleniyor. Ancak Serena, diğerlerinin aksine bir Pokémon türü üzerine gitmek veya Pokémon Yarışmalarına katılmak yerine Showcaseleri tercih ediyor.

2- Sağa Yaslama:
Kullanım:
Kod:
[align=right]Mesajınızı buraya yazın.[/align]

Örnek:
Kod:
[align=right]Ash yemek yapmayı bilmediği için genelde yemek görevini Ash'in seyahat arkadaşlarından erkek olan üstlenir. (Brock, Cilan, Clemont gibi) Ve ilginçtir ki Ash'in şu ana kadarki bütün erkek yol arkadaşları (eğitmen olan, yani Max'i saymazsak) Salon Lideri'dir. Tabi sonradan hedefleri değişmiştir.[/align]

Sonuç:
Ash yemek yapmayı bilmediği için genelde yemek görevini Ash'in seyahat arkadaşlarından erkek olan üstlenir (Brock, Cilan, Clemont gibi). Ve ilginçtir ki Ash'in şu ana kadarki bütün erkek yol arkadaşları (eğitmen olan, yani Max'i saymazsak) Salon Lideri'dir. Tabi sonradan hedefleri değişmiştir.

3- Ortalama:
Kullanım:
Kod:
[align=center]Mesajınızı buraya yazın.[/align]

Örnek:
Kod:
[align=center]Pokémon; anime, manga, video ve kart oyunudur.[/align]

Sonuç:
Pokémon; anime, manga, video ve kart oyunudur.

4- Her İki Tarafa Yaslama:
Kullanım:
Kod:
[align=justify]Mesajınızı buraya yazın.[/align]

Örnek:
Kod:
[align=justify]Pokémon'un 18. filmi 18 Temmuz 2015'de Japonya'da çıkacak. Filmin baş efsanesi Hoopa iken, filmde bir sürü efsanevi Pokémon gözükecektir. Film internete Kasım-Aralık aylarında İngilizce Dublaj olarak internete düşer. Herkes büyük bir merakla filmi bekliyor. İngilizce Adının 'Hoopa and the Clash of Ages' olduğu duyuruldu.[/align]

Sonuç:
Pokémon'un 18. filmi 18 Temmuz 2015'de Japonya'da çıkacak. Filmin baş efsanesi Hoopa iken, filmde bir sürü efsanevi Pokémon gözükecektir. Film Kasım-Aralık aylarında İngilizce Dublaj olarak internete düşer. Herkes büyük bir merakla filmi bekliyor. İngilizce adının 'Hoopa and the Clash of Ages' olduğu duyuruldu.


Yazı Tipi Değiştirme Kodu:

Kullanım:
Kod:
[font=Yazı tipi]Mesajınızı buraya yazın.[/font]

Yazı tipinin yerine yazılabilecekler:
Arial
Arial Black
Comic Sans MS
Courier New
Georgia
Impact
Sans-serif
Serif
Times New Roman
Trebuchet MS
Verdana

Örnek:
Kod:
[font=Courier New]Pokémon'un üçüncü nesil oyunlarının remakelerinin adları Pokémon Omega Ruby ve Alpha Sapphire'dir.[/font]

Sonuç:
Pokémon'un üçüncü nesil oyunlarının remakelerinin adları Pokémon Omega Ruby ve Alpha Sapphire'dir.


Yazı Boyutunu Değiştirme:

Kullanım:
Kod:
[size=Yazı boyutu]Mesajınızı buraya yazın.[/size]

Yazı boyutunun yerine yazılabilecekler:
xx-small
x-small
small
medium
large
x-large
xx-large

Örnek:
Kod:
[size=x-small]Pokémon Türkiye, 27 Mayıs 2008 Tarihi'nde kurulmuştur.[/size]

Sonuç:
Pokémon Türkiye, 27 Mayıs 2008 Tarihi'nde kurulmuştur.


Renk Değiştirme:

Çok fazla renk kodumuz vardır ve bu iki şekilde kullanılıyor. Ya rengin İngilizce ismini yazmanız gerekiyor ya da bunlar harf ve rakamlardan oluşan özel kodları var. Ayrıca burada butonlardan kopya da çekebiliriz.

Konun ta, en başında anlattığım ve bu kodları uygulamak için kullandığımız editör bölümüne giriyoruz. Yazı büyültme butonunun sağındaki renk butonuna tıklıyoruz. Bir renk seçiyoruz. Bu renk, kod şeklinde mesaj yazdığımız yerde çıkıyor. Biz de mesajımızı karşımıza çıkan kodun arasına yazıyoruz. Bunu bir kodu unuttuğunuzda da yapabilirsiniz. Editöre gelip herhangi bir butona tıkladığınıza karşınıza kod gelecektir. Böylece butonlardan kopya çekmiş oluyoruz. Şimdi bu renk kodlarını kendi başımıza nasıl yapabileceğimize gelelim.

Kullanım:
Kod:
[color=Rengin İngilizce adı veya harf ile rakamlardan oluşan özel kodu]Mesajınızı buraya yazıyorsunuz.[/color]

Burada kullanabileceğiniz renkler var. Sağ taraftakiler kullanabileceğimiz renklerin İngilizce adları, sol taraftakiler ise harf ve rakamlardan oluşan renklerin özel kodları.

Alicewhite | F0F8FF]
Antiquewhite | FAEBD7
Aqua | 00FFFF
Aquamarine | 7FFFD4
Azure | F0FFFF
Beige | F5F5DC
Bisque | FFE4C4
Blanchedalmond | FFEBCD
Blue | 0000FF
Blueviolet | 8A2BE2
Brown | A52A2A
Burlywood | DEB887
Cadetblue | 5F9EA0
Chartreuse | 7FFF00
Chocolate | D2691E
Coral | FF7F50
Cornflowerblue | 6495ED
Cornsilk | FFF8DC
Crimson | DC143C
Cyan | 00FFFF
Darkblue | 00008B
Darkcyan | 008B8B
Darkgoldenrod | B8860B
Darkgray | A9A9A9
Darkgreen | 006400
Darkkhaki | BDB76B
Darkmagenta | 8B008B
Darkolivegreen | 556B2F
Darkorange | FF8C00
Darkorchid | 9932CC
Darkred | 8B0000
Darksalmon | E9967A
Darkseagreen | 8FBC8F
Darkslateblue | 483D8B                 
Darkslategray | 2F4F4F
Darkturquoise | 00CED1
Darkviolet | 9400D3
Deeppink | FF1493
Deepskyblue | 00BFFF
Dimgray | 696969
Dodgerblue | 1E90FF
Firebrick | B22222
Floralwhite | FFFAF0
Forestgreen | 228B22
Fuchsia | FF00FF
Gainsboro | DCDCDC
Ghostwhite | F8F8FF
Gold | FFD700
Goldenrod | DAA520
Gray | 808080
Green | 008000
Greenyellow | ADFF2F
Honeydew | F0FFF0
Hotpink | FF69B4
Indianred | CD5C5C
Indigo | 4B0082
Ivory | FFFFF0
Khaki | F0E68C
Lavender | E6E6FA
Lavenderblush | FFF0F5
Lawngreen | 7CFC00
Lemonchiffon | FFFACD
Lightblue | ADD8E6
Lightcoral | F08080
Lightcyan | E0FFFF
Lightgoldenrodyellow | FAFAD2
Lightgreen | 90EE90
Lightgrey | D3D3D3                 
Lightpink | FFB6C1
Lightsalmon | FFA07A
Lightseagreen | 20B2AA
Lightskyblue | 87CEFA
Lightslategray | 778899
Lightsteelblue | B0C4DE]
Linen | FAF0E6
Magenta | FF00FF
Maroon | 800000
Mediumaquamarine | 66CDAA
Mediumblue | 0000CD
Mediumorchid | BA55D3
Mediumpurple | 9370D8
Mediumseagreen | 3CB371
Mediumslateblue | 7B68EE
Mediumspringgreen | 00FA9A
Mediumturquoise | 48D1CC
Mediumvioletred | C71585
Midnightblue | 191970
Mintcream | F5FFFA
Mistyrose | FFE4E1
Moccasin | FFE4B5
Navajowhite | FFDEAD
Navy | 000080
Oldlace | FDF5E6
Olive | 808000
Olivedrab | 688E23
Orange | FFA500
Orangered | FF4500
Orchid | DA70D6
Palegoldenrod | EEE8AA
Palegreen | 98FB98
Paleturquoise | AFEEEE
Palevioletred | D87093                 
Papayawhip | FFEFD5
Peachpuff | FFDAB9
Peru | CD853F
Pink | FFC0CB
Plum | DDA0DD
Powderblue | B0E0E6
Purple | 800080
Red | FF0000
Rosybrown | BC8F8F
Royalblue | 4169E1
Saddlebrown | 8B4513
Salmon | FA8072
Sandybrown | F4A460
Seagreen | 2E8B57
Seashell | FFF5EE
Sienna | A0522D
Silver | C0C0C0
Skyblue | 87CEEB
Slateblue | 6A5ACD
Slategray | 708090
Snow | FFFAFA
Springgreen | 00FF7F
Steelblue | 4682B4
Tan | D2B48C
Teal | 008080
Thistle | D8BFD8
Tomato | FF6347
Turquoise | 40E0D0
Violet | EE82EE
Wheat | F5DEB3
White | FFFFFF
Whitesmoke | F5F5F5
Yellow | FFFF00
Yellowgreen | 9ACD32

Şimdi Aqua adındaki rengimizin İngilizce adını kullanarak deneyelim.

Örnek:
Kod:
[color=Aqua]Pokémon[/color]

Sonuç:
Pokémon

Benim gösterdiğim kodlar bu kadar. Şimdi bunlarla biraz pratik yapacağız. Yani birkaçını birlikte kullanacağız.




ÖRNEK 1

1600x2000 pixele sahip bir Lucario resmini 400x500 pixele getirip, tıklandığında Bulbapedia'nın Lucario and the Mystery Of Mew sayfasına göndermesini sağlayıp bunu spoiler içinde koyalım. Her adımı sırasıyla yapmamız lazım bunun için. İlk önce resmin url'sini 'img' kodumuzun içinde istediğimiz pixele gelecek şekilde koyalım.

1. Adım:
Kod:
[img=400x500]https://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140329135503/villains/images/d/d0/Lucario.png[/img]

Şimdi de resmin üzerine tıklandığında Bulbapedia'daki M08'e (Lucario and the Mystery of Mew!e) göndermesini sağlayacağız.

2. Adım:
Kod:
[url=https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/M08][/url]

Birinci adımdaki kodu, bu kodun arasına girecek şekilde yerleştiriyoruz.

Kod:
[url=https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/M08][img=400x500]https://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140329135503/villains/images/d/d0/Lucario.png[/img][/url]

Şimdi de spoiler kodunu kullanacağız:

3. Adım:
Kod:
[spoiler][/spoiler]

İkinci adımın sonundaki kodun da bunun arasına girmesini sağlayacağız.

Kod:
[spoiler][url=https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/M08][img=400x500]https://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140329135503/villains/images/d/d0/Lucario.png[/img][/url][/spoiler]

Sonuç:

Spoiler:
[Resim: Lucario.png]

Gördüğünüz üzere basit bir işlemdi. Ben adım adım size anlattığım için bu kadar uzun sürdü. Sırayla kodları yazacaksınız bütün olay bu. Yani; 1. adımda ölçeklendirdiğimiz resmin etrafına resmi linke yönlendirme kodunu koyuyoruz. "[url=" kodumuzun "="li olanı başa, "/"lı olanı da sona koyuyoruz. Sonra spoiler kodumuzu da koyuyoruz. Sadece "[spoiler]"lı olan başta "/"lı olan da sonda olacak şekilde ve tamamdır. Göründüğü kadar zor değil ve yaptıkça alışacaksınız.


ÖRNEK 2

Şimdi yapacağımız şey ise; kalın, eğik, altı çizili, ortanın bir üstü boyutta (large), impact yazı tipli, ortalanmış bir yazı yapalım. Yazımız da 'Lucario' olsun. Bu sefer bir önceki adımda yaptığımın üzerine direkt ekleyeceğim için dikkatli takip edin.

1. Adım (Kalınlık):

Kod:
[b]Lucario[/b]

2. Adım (Eğri):

Kod:
[i][b]Lucario[/b][/i]

3. Adım (Altı Çizili):

Kod:
[u][i][b]Lucario[/b][/i][/u]

4. Adım (Large boyutu):

Kod:
[size=large][u][i][b]Lucario[/b][/i][/u][/size]

5. Adım (impact yazı tipi):

Kod:
[font=impact][size=large][u][i][b]Lucario[/b][/i][/u][/size][/font]

6. Adım (Ortalama):

Kod:
[align=center][font=impact][size=large][u][i][b]Lucario[/b][/i][/u][/size][/font][/align]

Sonuç:
Lucario


İsterseniz küçük bir ekleme daha yapalım ve bu yazı bizi Pokémon Türkiye Forum ana Sayfası'na getirsin.

Yazımızın son halinin kodu:
Kod:
[align=center][font=impact][size=large][u][i][b]Lucario[/b][/i][/u][/size][/font][/align]

Yazıyı linke yönlendirme Kodu:
Kod:
[url=https://pokemonturkiye.com/]Lucario yazımızın kodunu buraya yazıyoruz.[/url]

İkisinin birleşimi:
Kod:
[url=https://pokemonturkiye.com/][align=center][font=impact][size=large][u][i][b]Lucario[/b][/i][/u][/size][/font][/align][/url]

Sonuç:
Lucario



İşte bu kadar. Anlatımım da örneklerim de bitmiştir. Biraz karışık gibi gözükebilir ama örnekleri incelediğinizde ve bir yazı yazmadan önce bu konuya baktığınızda kodlar kafanızda yer edecektir. Bir kodu unuttuğunuz zaman editör kısmına gelerek butonlardan birine tıkladığınızda kod zaten direkt karşınıza çıkacaktır. Ama bu konudan da bakabilir, örneklerle nasıl yapacağınızı daha iyi anlayabilirsiniz.

Eksik bir kod veya yanlış bir şey varsa belirtin lütfen. Anlamadığınız bir şey olursa konuya mesaj atarak sorabilir veya bana ÖM atabilirsiniz.

Renk koduyla ilgili yardımından dolayı batman007'ye ve m-t-n91'e teşekkürler...


(08-07-2015, 04:43 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İşte bu kadar. Anlatımım da örneklerim de bitmiştir. Biraz karışık gibi gözükebilir ama örnekleri incelediğinizde ve bir yazı yazmadan önce bu konuya baktığınızda kodlar kafanızda yer edecektir. Bir kodu unuttuğunuz zaman editör kısmına gelerek butonlardan birine tıkladığınızda kod zaten direkt karşınıza çıkacaktır. Ama bu konudan da bakabilir, örneklerle nasıl yapacağınızı daha iyi anlayabilirsiniz.

Eksik bir kod veya yanlış bir şey varsa belirtin lütfen. Anlamadığınız bir şey olursa konuya mesaj atarak sorabilir veya bana ÖM atabilirsiniz.

Ellerine sağlık. Baya uzun ve güzel bir yazı olmuş. Ben genelde yukarıdaki

kullansam da çoğu kişinin işine yarayacaktır. Ben de bilmediğim bir kaç şeyi şuan öğrendim. Ne diyeyim ki sana, her konun çok güzel. Her yorumun çok iyi  =)

Böyle devam et ^^^
Çok ayrıntılı ve güzel bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Ben forum kullanma konusunda çok tecrübeli değilim, eminim işime yarayacaktır.
Konu için teşekkürler ellerine sağlık.Sırf bu kodlar yüzünden bir konuyu yeniden yazmıştım ve onda bile istediğim gibi olmasada daha derli toplu olmuştu.
Çeviri, makale vs. için konu açacaklar muhakkak okumalı. Böyle bir şey hazırlamayı düşünüyordum ama üşengeçliğimden başlayamıyordum. Ellerine sağlık.
Gerçekten olması gereken bir konu.Eminim benim gibi herkesin işine çok yarayacaktir ^^
Eline,emeğine,klavyene sağlık.Çoğunu bilmiyordum bu kodların.Çok işime yarayacak.Eyvallah.
Baştan sona okudum geç bile oldu bu konunun açılması. [Resim: good-job-onion-head-emoticon.gif]
Herkese olumlu yorumları için teşekkür ederim ve bir şey unuttuğumu fark ettim :) Metin adminimizin yaptığı tablo oluşturmayla ilgili konuyu en sonda yönlediririm diye planlamıştım, hep aklımdaydı son kontrolleri yaparken yaparım onu da demiştim, unutmuşum şimdi fark ettim. Konunun sonuna eklenmiştir bilginize :)
Ben genelde kod kullanarak şekillendirme yaparım benim için daha rahat olur :) Sonuçta çoğu kod ingilizce anlamlarından geliyor.

Yani ellerine sağlık Erdi, konu güzel olmuş.
Sayfalar: 1 2