Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 499 - The Grass Type Is Always Greener
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Grass Type Is Always Greener
Japonca Adı: Turtwig VS Turtwig! Speed Showdown!
Türkçe Adı: Çimen Türü Her Zaman Daha Yeşildir!


[Resim: genizet.png]
Eterna Ormanı'nda seyahat eden kahramanlarımız, güçlü büyülü balın bulunduğu Amber Kalesi'ni arayan hazine avcısı Cheryl ile karşılaştı! Cheryl'ın planı onu kaleye götürecek olan bir Burmy yakalayarak onu bir Mothim'e geliştirmekti. Ama daha sonra Roket Takımı, bunu kendilerine istedi. Şiddetli bir savaşın sonucunda kahramanlarımız hoş kalpli bir Burmy'nin gerçek sahibine kavuşmasına yardımcı oldular. Ve bu şiddetli savaş Cheryl'ın planlarının gerçekleşmesine sebep oldu ve çok istediği Burmy, Mothim'e gelişmeyi başardı! Hemen ardından, Mothim bir şeyler hissetti ve yola koyuldu. Peşinden de Cheryl ile kahramanlarımız yoldalar.

Mothim, dostlarımızı Cheryl'ın kendisi bir Burmy'yken onu yakalamak için bal sürdüğü ağaca götürür ve orada bal yer diğer Pokémonlarla birlikte. Dostlarımız yaşadığı hayal kırıklığıyla ve Brock'un tavsiyesiyle aramaya ertesi gün devam etmeye karar verirler.

Belki de herkesin iyi bir uykuya ihtiyacı vardır. Sonuçta Eterna Ormanı çok büyük ve büyülü balı bulmak göründüğünden daha zor iş olabilir!

Dostlarımız sabah olduğunda büyülü balı aramak için yeterince enerjiktirler. Mothim de öyle. Dostlarımız, Mothim'in önderliğinde yeniden yola koyulurlar. Cheryl, Mothim'i takip ederken sarmaşıklara takılır ve bu sarmaşıklar onu havaya kaldırarak ağaca doğru çeker. Ash, Turtwig'ini çıkartır. Turtwig, PokéTopu'ndan çıkar çıkmaz tam güç Jilet Yaprak ile sarmaşıkları keser. Cheryl, Brock'un üstüne düşerken Kakunalar da Cheryl ile birlikte aşağı düşerler. Dostlarımız Kakunalardan özür dilerken Mothim'in çağrısı üzerine onun yanına giderler. Mothim, tatlı bir koku almıştır ancak bu bir Gloom'un aromasından gelmiştir. Dawn, Gloom'un hangi Pokémon olduğunu sorduğunda bir kadın gelip bir ayaklı Pokédex gibi anlatır Gloom'u.

Gloom: Filiz Pokémon'u. Öyle güçlü bir koku üretir ki bir kilometre uzaktan koklayan olduğu yerde bayılabilir.

Mothim'in kendisine yaklaştığını gören Gloom, korkar ve arkasında güçlü, pis bir koku bırakarak uzaklaşır. Koku geçtiğinde kadın Gloom'u yakalama fırsatı elinden kaçtığı için üzülür. Derken Ash'in Turtwig'ine rastlar. Ona sarılarak sevgisini gösterir. Kadın, Turtwig'in, Ash'in Turtwig'i olduğunu öğrendiğinde Ash, Turtwig ile Eterna Spor Salon'u için hazırlandıklarını söyler. Gardenia adındaki bu kadın, çimen Pokémonlarını çok sevmekle birlikte, o konuda uzmanlaşmış bir Eğitmendir. Ash'e meydan okur. Ash kabul ederken Dawn, bir araştırmanın ortasında olduklarını söyleyerek buna karşı çıkar. Cheryl'ın bunun sorun olmayacağını söylemesi üzerine Ash ile Gardenia mücadelelerine hazırlanırlar. Gardenia, Eterna Salon Lideri'nin de Çimen Türü Pokémonlar kullandığını söyleyerek bunun Ash için iyi bir antrenman olacağını söyler.

Öte yandan Roket Takımı, büyülü balı elde etmek için etrafta dostlarımızı ararlar. Jessie, daha önceden dostlarımızın yere düşmesini sağladıkları Kakunalardan birine takılır. Bunun üzerine sinirlenen Kakuna ve arkadaşları evrim geçirerek Beedrill olurlar. Beedrilllar Roket Takımı'nın peşine takılırlar.

Ash ile Gardenia cephesinde ise iki taraf da maça hazır gözüküyordur. İkiye iki olacak olan maçta Ash ilk olarak Turtwig kullanırken Gardenia da Cherubi'sini çıkartır. Dawn, Pokédex'ini Cherubi'ye doğrultur.


Cherubi: Kiraz Pokémon'u. Gelişimi için gerekli olan tüm besinler küçük topunda mevcuttur. Cherubi, güneşe maruz kaldıkça kızarır ve küçük topu tomurcuk verdiğinde gelişmeye hazırdır.

Turtwig, Girişme ile mücadeleye başlar. Cherubi, daha kaçma fırsatı bulamadan Turtwig'in saldırısına maruz kalır. Turtwig, muhteşem hızıyla Jilet Yaprak kullanarak taarruza devam eder. Cherubi ondan kaçmaya çalışır ancak Turtwig taarruzuna ara vermeden devam eder. Gardenia, Ash'in Turtwig'inin hızından etkilenir. Cherubi'sini geri çağırır. Ardından kendi Turtwig'ini sahaya çıkartır. Ash'in Turtwig'i muhteşem hızıyla bir kez daha Girişme kullanarak Gardenia'nın Turtwig'ine ilerlerken Gardenia'nın Turtwig'i son ana kadar bekler. Ash'in Turtwig'i kendisine yaklaştığında ise atik bir şekilde onu atlatır. Herkes Gardenia'nın Turtwig'inin Ash'inkinden daha hızlı olmasını şaşırarak karşılarken Ash'in Turtwig'i bir kez daha Girişme ile Gardenia'nın Turtwig'ine ilerler. Gardenia'nın Turtwig, daha önce yaptığı gibi yine son anda Ash'in Turtwig'ini atlatarak onun ağaca çarpmasını sağlar. Ardından kullandığı Sarmaşık Tohumu ile Ash'in Turtwig'inin gücünü emer. Süper hızıyla Ash'in Turtwig'ine Girişme ile çarparak onu savaşa devam edemez hale getirir. Ash, Turtwig'i geri çağırıp Gardenia'nın Turtwig'ine karşı hava ve tip avantajına sahip Staravia'sını çıkartır. Staravia tam güç Kanat Saldırısı ile başlar ancak Turtwig son anda onu atlatır. Staravia, üst üste Kanat Saldırılarına devam eder ancak Turtwig hepsini atlatır. Staravia, bu sefer de Hava Ası ile taarruz yapar. Ancak Turtwig'in bunu da atlatmasıyla çalıların arasına girer Staravia. Hasar almaya çalılarına arasında devam eden Staravia'yı, çalıların arasından çıktığında onu Turtwig'in tam güç Yaprak Fırtınası bekler. Ağaca çarpan Staravia, aldığı büyük hasarla maça devam edemez. Ash, Staravia'sını geri çağırır. Gardenia, Ash'in yanına gelerek kaybettiği için üzgün olduğunu söyler. Cheryl ile Mothim'i izlediği güzel maç için Gardenia'ya teşekkür ederek kendilerini tanıtırlar. Ash ise, iki Pokémon'unun da Gardenia'ya kaybettiği için üzgündür. Bitki Tipi kullanan Eterna Spor Salonu'ndan ne yapması gerektiğini düşünüyordur. Pikachu, Ash'e bu zor anında destek olur.

Dostlarımız Gardenia'yla beraber kamp ateşinde otururlar. Cheryl, ormanda niçin olduğunu anlatır Gardenia'ya. Dostlarımızın büyülü balı aradığını öğrenen Gardenia, onlara yardım etmek ister. Büyülü bal hakkında duyduklarını anlatır. Combee nektarından yapıldığını ve bu nektarların da Pomeg bitkisinin yetiştiği yerin yanına bulunan Combee Duvarı adındaki Combeelerin nektarları topladıkları yerde olduğunu söyler. Dostlarımız gün ışığında Gardenia'nın önderliğinde Pomeg çiçeklerinin bulunduğu yere gideceklerdir.

Sabah olduğunda Roket Takımı'nı vücutları yara bandıyla sarılı bir şekilde ormanda yürürken buluyoruz. Büyülü balı bulma görevinde hala yılmamışlardır. Dostlarımızın seslerini duymaları üzerine çalılıkların arkasına saklanıp onları dinlerler. Dostlarımızın ilerlediklerini görmeleri üzerine sessizce arkalarından gelerek peşlerine takılırlar. Ancak James'in yere düşmesiyle kendilerini belli ederler. Dostlarımız arkalarını döndüklerinde Roket Takımı, sloganlarını söylerler. Yara bantlarından kurtularak yeniden Mothim'i yakalamaya yeltenirler. James, Carnivine'ını çıkartır. Gardenia, her zamanki gibi bir çimen Pokémon'u gördüğünde etkilenir. Carnivine'ın yanına giderek onu sever. Ardından James'i kendi Bellossom'u ve Vileplume'u ile Carnivine'ı takas etmeye ikna etmeye çalışır. Dostlarımız, Roket Takımı'nın kötü olduklarını söylese de Gardenia, bir Çimen Tipi Pokémon Eğitmeni'nin asla kötü olamayacağını söyler. Ardından yeniden James'e dönerek bu sefer de ona Victreebel'ini teklif eder. Bu teklif James'in ilgisini çekip ona kendi Victreebel'ini hatırlatsa da dostları ona bir vizyonları olduklarını söyleyerek engel olurlar. Carnivine Isırık ile Mothim'e saldırır. Ancak Gardenia, Carnivine'ın önüne atlayarak onun kendisini ısırmasına izin verir. Böylece gücünü test etmiş olur. Carnivine, Gardenia'yı tükürerek ağzından atarken Gardenia, James de bir Mothim olduğunu düşünerek yeniden ondan etkilenir. Roket Takımı ise robotla gelmedikleri için kendilerine kızarlar. Jessie, Seviper'ını, James de Cacnea'sını çıkartır. Gardenia, bu sefer de Cacnea'ya yapışır. Cacnea'nın kendisine İğne Füzesi ile saldırmasına izin verir gücünü test etmek için. Jessie'nin Seviper ve Zehirli Kuyruk saldırısı ile atağa geçtiğini gören Gardenia, Turtwig'ini dışarı çıkartır. Turtwig, Seviper'ın saldırısını muhteşem hızıyla atlatarak Isırık ile Seviper'ı kuyruğundan yakalar. Cacnea'nın İğne Füzesi'ni ise Yaprak Fırtınası ile geri püskürtür.

Roket Takımı balonlarına bindikleri ve havalandıkları sırada Gardenia, Cacnea ile Carnivine'ı ister yeniden James'ten ama James, Pokémonlarını vermemekte kararlıdır. Roket Takımı, robot kol yardımıyla Mothim'i yakarlar. Sarmaşık Tohumu ile çıkardığı sarmaşıkla robot kolunu kıran Turtwig, Mothim'i özgürlüğüne kavuşturur. Pikachu da Yıldırım Oku'yla son noktayı koyar. Roket Takımı, bir kez daha gökyüzüne uçarlar. Gardenia, Ash'in yanına gelerek Pikachu'sunu güçlü bulduğunu söyler. Cheryl ise Gardenia'ya yardımı için teşekkür eder. Mothim'in bir şey algılaması üzerine dostlarımız yeniden Mothim'in peşine düşerler. Mothim onları Pomeg çiçeklerinin yanına getirirken bir postacı Nuzleaf gelir ve Gardenia'ya bir mektup iletir. Mektubu okuyan Gardenia, acil bir durum olduğunu söyleyerek dostlarımızdan ayrılır. Ancak gitmeden Cheryl ile o, birbirlerine bol şans dileklerini iletirler. Gardenia, dostlarımızla vedalaşarak yoluna koyulur. Dostlarımız ile Mothim ise büyülü bala yaklaştıklarını düşünürken karşılarına bir Combee çıkar. Dostlarımız gitmeden önce Gardenia'dan aldıkları tavsiyeyle Combee'nin peşine düşerler.

Kahramanlarımız tatlı bir keşfin eşiğinde gibiler ve duyular çok yoğun bir durumda! Ama büyülü bal gerçek mi? Yoksa hayal mi?!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Cheryl
Gardenia







[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif] [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Cheryl: [Resim: rsiconani113.gif] [Resim: dpiconani412.gif] [Resim: dpiconani413.gif]


Gardenia: [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani420.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani010.gif] [Resim: rsiconani014.gif] [Resim: rsiconani015.gif] [Resim: rsiconani044.gif] [Resim: rsiconani165.gif] [Resim: dpiconani415.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları Gardenia'yla tanıştı.
- Ash, alıştırma maçında Gardenia'ya kaybetti.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_
eğlenceli bir bölümdü. gardenia nın olduğu tüm bölümler eğlenceli zaten :D
Gadenia, Sinnoh'ta Maylene ile birlikte en sevdiğim Salon Lideri :D Onun bölümlerini yazmak benim için ayrıca zevkli oluyor ve olacak da sanırım. Favori bitki Pokémon'um Roserade'e sahip olması da cabası. :))
Japonca'sında animenin 10. yılını tebrik eden bir görüntü var bölüm başlarında. 20. yılda izleyince vay be diyor insan :)

[Resim: znRmN6.jpg]

Turtwig için hayıflandım bir kez daha. Bu kadar hızlı ve kullanışlı bir pokemonken sonunun o Torterra olması çok yazık :(