Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Brock'un Steelix'i
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
KANTO


Steelix bir Onix iken babası tarafında Brock'a 10.yaş gününde hediye edilmiştir.Onix Brock'un ilk pokemonudur.


[Resim: 220px-Young_Brock_Onix.png]




İlk olarak Ash'le yaptığı Pewter GYM savaşımda görülmüştür.İlk savaşta Pikachu'yu yenmişlerdir.İkinci maçta aynı şekilde gidiyordu Ash yine Pikachu'yu seçmişti.Onix bir kaya tipi olduğu için elektrik saldırılarından etkilenmiyordu.Pikachu'nun yanlışlıkla GYM'deki su borularını patlatmasıyla Onix'i devirip rozet almışlardı.(Bir bakıma hile ile kazanmışlardır.)




The Flame Pokemon-athon! bölümünde büyük yarış için kullanılmıştır.Fakat yarışı bitirmek için bir dereyi geçmek zorundadırlar.Kaya türü pokemonlar suyu sevmediği için Onix suya girememiştir.


[Resim: 200px-Brock_Onix_Rhyhorn_race.png]


Who Gets To Keep Togepi? bölümünde yapılan dörtlü turnuvaya katılmış ve Meowth'a karşı savaşmıştır.Meowth Onix'in üstüne su dökerek onu yenmeyi başarmıştır.Biraz şaibeli bir galibiyettir.




Volcanic Panic bölümünde patlayan yanardağı kurtarmak amacıyla yardım etmişlerdir.Geodude, Blaine'nin Magmar'ı, ve Ash'in Charizard'ı ve Pikachu'suyla kayalarla yolu kapatmışlardır.




To Master the Onixpected! bölümünde Büyük Onix'i sakinleştirmek için kullanılmıştır ve The Ancient Puzzle of Pokemopolis bölümündede Büyük Gengar'ı sakinleştirmek için kullanılmıştır.


PORTAKAL ADALARI


Poke Ball Perill bölümünde Brock Profesor Ivy'nin yanında kalmaya karar verdiğinde onuda yanında tuttu.Gruba geri döndüğünde onuda yanında getirmişti.Burada bir Donphan'la savaşıp kaybetmiştir.


JOHTO


Sick Daze bölümünde Brock hastalandığı için tüm işler Misty ve Ash'e kalmıştı.Onix ve Geodude'u parlatma günüydü.İkisi'de yaparken yorulmuşlardı fakat Misty'nin Togepi'si not defterini getirdi.Misty kolay teknikleri okurken Ash saçma sapan bir hamleyle Totodile'a su tabancası kullanmasını söyledi.Onix 3 atıştan da kaçtı.Misty Ash'e tam kızarken Onix kuyruğuyla onları fırlattı.


[Resim: 200px-Brock_Onix_afraid_of_water.png]


Control Freak bölümünde Jessie prenses'in maske ve asasını ele geçirmişti.Bunların gücüyle Onix, Geodude ve Pikachu'nun kontrolünü ele geçirmişti.Roket Takımı yeraltı tünellerinden geçmek için Onix'i kullandılar.


HOENN


Brock Hoenn macerasına çıkarken Onix'i kardeşi Forrest'e teslim etmişti.


KANTO SAVAŞ SINIRLARI


Hoenn Ligi'nden sonra Kanto'ya geri dönen ekibimizde Brock GYM'e uğramıştı ve burada kardeşi Forrest'ın Onix'i geliştirerek bir Steelix yaptığını gördü.Daha sonra Jessie ve James'e yanlışlıkla gönderilen Aggron ve Charizard ile savaşmışlardı.


[Resim: 200px-Ash_Donphan_Brock_Steelix.png]


Bu savaşı Ash'in Donphan'ı ile beraber yapıp kazanmışlardı.Roket takımı hezimete uğrayıp yine havaya fırlatılmıştı.Bölüm sonunda Delibird gelerek Aggron ve Charizard'ın yanlışlıkla onlara geldiğini söyleyerek geri almıştır.


[Resim: 220px-Brock_and_Steelix.png]


Steelix ayrıca Pokemon Side Stories'te görülmüştür.


KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ


Brock'un başlangıç pokemonu olduğu için onu çok sever ve kişiliğini yansıtır.Geliştiğinde de aynı sadakat ve bağlılık vardır.Brock'la birlikte savaşmayı çok sever.




KULLANDIĞI HAREKETLER




[Resim: 2631incis1031896.jpg]


Bu pokemon ve konu ile görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Animede Torterra ile birlikte karizması yerle bir edilen Pokémonlardan biri.

Konu da hiç fena olmamış eline sağlık.
Güzel olmuş ellerine sağlık.Steelix zaten sevdiğim bir Pokemon üstüne üstlük bir de Brock'un olunca çok hoşuma gitti.
Brock'taki en sevdiğim pokémonlardan eline sağlık güzel olmuş.
Onix halini daha çok severim animede ilk gördüğümde hayran olduğum bir pokémondu.Senaristler bile o kadar çok seviyorlarki her seride bize gösteriyorlar. :)
İlk gördüğümde vay be dediğim bi pokemondur