Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Alternatif Senaryolar Yarışması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Merhaba arkadaşlar,

Haziran ayı geldi. Okullar yavaş yavaş kapanıyor. Benim de aklıma güzel bir fikir geldi. Alternatif Senaryolar Yarışması. Peki nedir bu ? Anime'yi iyi takip edenlerin katılmasını beklediğim bir yarışma. Anime'de bazı olayları ufak değişiklikler ile sizlere sunacağım ve eğer öyle olsaydı devamı nasıl olurdu diye sizlere soracağım. Sizlerden gelecek senaryoları yönetim kurulundan jüriler ile beraber değerlendireceğiz ve 15 günde bir yeni yarışma başlatacağız.

Kurallar;
              Senaryolarınızı bana özel mesaj yoluyla yollamanız gerekmekte
              Bu başlığa konu ile ilgili fikirlerinizi yazabilirsiniz ancak kesinlikle senaryonuzu konuya yazmamalısınız
              Yarışma ile ilgili öneri ve eleştirilerinizi bu başlığa yazabilirsiniz
              Senaryolar yarışmanın başladığı günden itibaren 15 gün sonrasına kadar yollanabilir
              Senaryonuzun bir başlığı olmalıdır

Değerlendirmeler; Öncelikle senaryonuz ne kadar güçlü, hayal gücünüz ne kadar iyi bunları değerlendireceğiz. Bunun dışında başlığınızın senaryonuz ile uyumu, hikayeye nasıl bir yön verdiğiniz, sınırları ne kadar zorladığınız gibi konulara göre puanlandırılacaksınız.

Ödüller; Senaryo yarışmasını kazanan arkadaşlara senaryo yarışması galibiyetleri ile ilgili rütbe verilecektir.
1. Hafta Yarışmasının Konusu: Ash'in Charizard'ı, Ritchie'nin Sparky'si (Pikachu'su) karşısında uyumayıp, Ash'in sözünü dinlemeye başlasa ve Ash, Ritchie'yi yenmiş olsaydı devamında neler olurdu?


Konu ile ilgili olarak Ash ve Ritchie'nin karşılaşması 



Yarışma Süresi: 07.06.2015-28.06.2015 (gece 23.59'a kadar) (Üniversite sınavları da göz önünde bulundurularak sadece 1. yarışma süresinde geçerli olacak şekilde, senaryolarınız için son teslim tarihi 28 Haziran'a uzatılmıştır)





1. Yarışmanın Galibi; Bil@l

2. Hafta Yarışmasının Konusu; Ash ve Cameron arasındaki maçı siz kurgulasaydınız nasıl bir senaryo olurdu? Ash ve Cameron'un pokemonlarını sahip oldukları diğer pokemonlar ile değiştirebilirsiniz ve hatta Cameron'un yaptığı 5 pokemonla maça çıkma hatasını tekrarlamak zorunda değilsiniz. Tabi Unova liginin gidişatını da senaryonuza göre tamamlamanız gerekmekte. 





Yarışma Süresi; 11.09.2015-25.07.2015(gece 23.59'a kadar)




Herkese başarılar diliyorum.


Delpiero
Benimki 1000 kelimeyi geçti ne yapıcam!  =Z
İyi düşünülmüş güzel bir çalışma.Bir çok açıdan faydasını da göreceğimize eminim.Öncelikle böyle bir çalışma için teşekkür ederim.Değerlendirme şekilleri,sınırlandırmalar falan da iyi de keşke ilk konu bu kadar eski olmasaydı.Eskilerden başlayacaksa DP daha iyi bir seri hayal gücümüzü zorlamamız için yeterince malzeme var.İlk seride çok fazla eksiklik ve yanlışlık var.O yüzden sıkıntı olabilir.Ama diğer serilerde taşlar artık yerine oturmuştu.
(08-06-2015, 09:31 PM)Bil@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benimki 1000 kelimeyi geçti ne yapıcam!  =Z

Çok fazla geçmezse eğer bir sorun teşkil etmeyecektir :)
(08-06-2015, 10:06 PM)Çisem Ekin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İyi düşünülmüş güzel bir çalışma.Bir çok açıdan faydasını da göreceğimize eminim.Öncelikle böyle bir çalışma için teşekkür ederim.Değerlendirme şekilleri,sınırlandırmalar falan da iyi de keşke ilk konu bu kadar eski olmasaydı.Eskilerden başlayacaksa DP daha iyi bir seri hayal gücümüzü zorlamamız için yeterince malzeme var.İlk seride çok fazla eksiklik ve yanlışlık var.O yüzden sıkıntı olabilir.Ama diğer serilerde taşlar artık yerine oturmuştu.

Yorumların için teşekkür ederim. Dediklerini 2. konumuz için göz önünde bulunduracağım. 1. konumuzu seçerken, kendi çocukluğuma gittim ve o zamanlar beni ve benim gibi birçok kişiyi büyük hayal kırıklığına uğratan o anı seçtim. O zamanlar hep düşünmüşümdür eğer Ash yenseydi neler olurdu diye. Açıkları olan bir seri evet ama sınırlarınızı siz çizeceksiniz senaryolarınızı yazarken, o nedenle açıkları da bir kenara bırakabilirsiniz diye düşünmekteyim.
Bir şey soracağım, şimdi biz Ash'in Ritchie'yi yenmiş olduğunu ve Charizard'ının artık sözünü dinlediğini mi farz ederek yazacağız yoksa o sözünü dinleme aşamasını ve Ritchie'yi yenme kısmını yazacak mıyız?
(09-06-2015, 10:04 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir şey soracağım, şimdi biz Ash'in Ritchie'yi yenmiş olduğunu ve Charizard'ının artık sözünü dinlediğini mi farz ederek yazacağız yoksa o sözünü dinleme aşamasını ve Ritchie'yi yenme kısmını yazacak mıyız?

Ben de bunu merak ediyordum. Ben konuyu bağlayabilmek için onu da yazdım ama uzun oldu  =(
(09-06-2015, 10:04 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir şey soracağım, şimdi biz Ash'in Ritchie'yi yenmiş olduğunu ve Charizard'ının artık sözünü dinlediğini mi farz ederek yazacağız yoksa o sözünü dinleme aşamasını ve Ritchie'yi yenme kısmını yazacak mıyız?

Yenmiş olduğunu varsayarak yazacaksınız. Ancak isteyen o kısmı da yazabilir. Değerlendirmeye yendikten sonraki kısım alınacak.
Konu fikrini çok güzel buldum öncelikle kurul var.Bu kurul sayesinde senaryo yazma merakı olan arkadaşlar fikir alışverişi yapabilirler.Burada şahsi fikrim katılımda tek sıkıntı şu olabilir.Katılan kişi yazdıklarının düşüncelerinin bir kurul tarafından kabul edilmesini beğeni görmesini yeterli bulmayabilir.Çok farkı olmayan sadece kendisinden daha tecrübeli kişilere beğendirmeye çalışmak?(şahsen ben yapmazdım) Şöyle bir durum olabilir.Yazdıklarımı gerçekten bu işin ehli birileri okuyacaksa veya pokemon yapımcılarının yaptığı bir yarışma tarzı bir şey olursa(ki olmaz) paylaşırım.Eğer senaryo üzerinden sadece muhabbet olacaksa onun için ayrı forum bile kurulur.Pokemon Türkiye forumunu da aşar.Yani günlük yorum sayfalarını sürekli meşgul eder.Diğer durumsa bu forumun pokemon izle benzeri bir olayla yan forum tarzı bir şey açmasıyla olur.Sadece senaryolara özel o da zahmetli iştir.Şu an senin projeninde çok yazanı olur ama çok meşakatli iştir.Benim bu konudaki önerim şu olur.Az önce söylediğim gibi yan forum olur.Pokemon Türkiye'nin bir kolu gibi orada insanlar senaryolarını paylaşır.Senaryoları sayfanın o konuyla ilgilenecek birini atarlar.Atanan kişi gönderilen konuları alır.Açılan yeni sayfada admine word veya pdf dosyası halinde gönderilir dosyalar.Ardından okuyan insanlar altına yorum atar.Konu yöneticisi bu senaryoların başlıklarına göre alfabetik sıralama yapar.Herkes konunun yöneticisine dosyayı yollarken forumdaki isminin(nickname) haricinde bir isimle yollar.Bu sayede forumda yollayan kişi istediği gibi yazabilir(saçmalayabilir :D ).Bunu yapmanın nedeni insanların diğer yorumlarına bakarken o senaryo üzerinden düşüncesini bilerek seni zayıf noktandan vurmalarını engellemek.Ayrıca yazan kişiyi sadece konu yöneticisi bilir.Bu kişide gizlilik prensibine sadık ilkeli biri olmalıdır.Senaryoda da sınır olmamalıdır.İstediği kadar kelime ile yazmalıdır.Bu yazdıklarını da sade merak edenler okur.Yorum sayısından da ilgi durumu belli olur.Zamanla zaten bazı kullanıcıların popülerliğide artar.Yani tabi bu benim fikrim öyle üzerinde detaylıda düşünmedim.Aklıma geldiği gibi düşüncelerimi yazdım.Demek istediğim yeni ve yapıcı fikirler fena olmaz.Bu yüzden seni de bu çalışmandan dolayı tebrik ederim güzel fikir olmuş.Ancak birazda riskli konu açmışsın senaryo konusu.Geçmişte kötü tecrübelerden dolayı senaryo konularına karşı haklı olarak katı tutum var diye biliyorum.Ancak senin yaptığın gibi sevdiğin konulara çözümler üretmekte güzel olabilir.Tabi yorumlarımı fazla forum kültürüm olmadığı için bu şekilde yazdım 
.Belkide anlattığım olaylar imkansıza yakındır.Onuda bilemem.
(10-06-2015, 03:14 AM)isa alptekin41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Konu fikrini çok güzel buldum öncelikle kurul var.Bu kurul sayesinde senaryo yazma merakı olan arkadaşlar fikir alışverişi yapabilirler.Burada şahsi fikrim katılımda tek sıkıntı şu olabilir.Katılan kişi yazdıklarının düşüncelerinin bir kurul tarafından kabul edilmesini beğeni görmesini yeterli bulmayabilir.Çok farkı olmayan sadece kendisinden daha tecrübeli kişilere beğendirmeye çalışmak?(şahsen ben yapmazdım) Şöyle bir durum olabilir.Yazdıklarımı gerçekten bu işin ehli birileri okuyacaksa veya pokemon yapımcılarının yaptığı bir yarışma tarzı bir şey olursa(ki olmaz) paylaşırım.Eğer senaryo üzerinden sadece muhabbet olacaksa onun için ayrı forum bile kurulur.Pokemon Türkiye forumunu da aşar.Yani günlük yorum sayfalarını sürekli meşgul eder.Diğer durumsa bu forumun pokemon izle benzeri bir olayla yan forum tarzı bir şey açmasıyla olur.Sadece senaryolara özel o da zahmetli iştir.Şu an senin projeninde çok yazanı olur ama çok meşakatli iştir.Benim bu konudaki önerim şu olur.Az önce söylediğim gibi yan forum olur.Pokemon Türkiye'nin bir kolu gibi orada insanlar senaryolarını paylaşır.Senaryoları sayfanın o konuyla ilgilenecek birini atarlar.Atanan kişi gönderilen konuları alır.Açılan yeni sayfada admine word veya pdf dosyası halinde gönderilir dosyalar.Ardından okuyan insanlar altına yorum atar.Konu yöneticisi bu senaryoların başlıklarına göre alfabetik sıralama yapar.Herkes konunun yöneticisine dosyayı yollarken forumdaki isminin(nickname) haricinde bir isimle yollar.Bu sayede forumda yollayan kişi istediği gibi yazabilir(saçmalayabilir :D ).Bunu yapmanın nedeni insanların diğer yorumlarına bakarken o senaryo üzerinden düşüncesini bilerek seni zayıf noktandan vurmalarını engellemek.Ayrıca yazan kişiyi sadece konu yöneticisi bilir.Bu kişide gizlilik prensibine sadık ilkeli biri olmalıdır.Senaryoda da sınır olmamalıdır.İstediği kadar kelime ile yazmalıdır.Bu yazdıklarını da sade merak edenler okur.Yorum sayısından da ilgi durumu belli olur.Zamanla zaten bazı kullanıcıların popülerliğide artar.Yani tabi bu benim fikrim öyle üzerinde detaylıda düşünmedim.Aklıma geldiği gibi düşüncelerimi yazdım.Demek istediğim yeni ve yapıcı fikirler fena olmaz.Bu yüzden seni de bu çalışmandan dolayı tebrik ederim güzel fikir olmuş.Ancak birazda riskli konu açmışsın senaryo konusu.Geçmişte kötü tecrübelerden dolayı senaryo konularına karşı haklı olarak katı tutum var diye biliyorum.Ancak senin yaptığın gibi sevdiğin konulara çözümler üretmekte güzel olabilir.Tabi yorumlarımı fazla forum kültürüm olmadığı için bu şekilde yazdım 
.Belkide anlattığım olaylar imkansıza yakındır.Onuda bilemem.

Yorumun için ilk olarak çok teşekkür ediyorum. Öncelikle bir kurul değil bu, biz sadece pokemon sevgimizi farklı bir açıdan gösterebilelim, forum biraz daha renklensin, herkes yeteneklerini daha güzel göstersin diye bir etkinlik yapmak istiyoruz. Sizlerden gelen senaryoları okuyacak kişiler olacak evet ama biz bunları büyük bir yarışma yapıyormuşcasına değil de forum içinde nasıl iyi senaryolar çıkabilecek, bunları görmek adına değerlendireceğiz. Aşırı kapsamlı bir şey düşünmek için erken. Öncelikle küçük adımları atıyoruz, daha sonrasında belki de senin dediğin büyük adımlar da atılabilir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8