Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon X&Y Bölüm 73
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Yok ya :D Sadece *rahat kelimesinin doğru kullanımına dikkat çekmek istedim. He ne kadar sözlükçü üyelerimiz olsa da forumda Türkçe'nin düzgün kullanımına dikkat edildiği için şakayla karışık bir hatırlatma yapmak istedim.
(21-05-2015, 07:34 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Raad? :D Osmanlıca gökgürültüsü veya Felemenkçe'de konsey, talimat, emir?

[Resim: facepalm--ash.png]
Spoiler:
Harika bi bölümdü izlerken kendimi kaybettim.Serena ve Bonnie' nin sahneye çıktığı an çok güzeldi :)Sylveon'a aşık oldum resmen salon maçını merakla bekliyorum
Spoiler:
Bölümün içinde Japonca kültüründe kayboldum sandım bir an için. Johto'nun Peri'sinin sesine ise bayıldım. Çok tatlı. Peri tipi Pokémonların ön planda tutulduğu, bir hassa tanıtıldığı güzel bir bölümdü. Podyumdayken Ash'in Serena'yı görünce, Serena'nın da Ash'i görünce şaşırması çok iyi bir detay. Zaten bu seride hep böyle yapıyorlar. Bonnie ile Serena'nın başına bir şey geliyor (XY10'daki gibi) ve Clemont kardeşi için, Ash de Serena için endişeleniyor. Yemek yedikten sonra da Serena'nın Ash'teki coşkuyla, azimle ayaklanması ve diğerlerinin de onun peşinden Ash ile Shota'nın antrenman maçına gitmeleri de yine aynı şekilde güzel ve ince bir ayrıntı. Podyumdaki Serena ile Ash'in konuşmalarına girmek bile istemiyorum zaten. Acaba neler hakkında konuştular çok merak ediyorum. Ve kızlar neden durduk yere Serena ve Bonnie'yi seçtiler? Acaba Serena'nın güzelliğinden etkilenip bu kız kesinlikle mankenlik için yaratılmış mı dediler ;D

Shota'nın da savaşırken not tutması iyi. En azından Ash gibi bir kez Elektrik'in Zemin tipine zayıf olduğunu öğrendikten sonra ikinci kez aynı hataya düşmez. Savaşırken taktileri vs de not alabilir ki bu da ona antrenman yaparken kolaylık sağlar. Ben Shota'yı sevdim açıkçası. Pokémonları da benim OR/AS oynarken ilk iki yakaladığım Pokémon. Biri starterım diğeri de Game Trade'le elde ettiğim Pokémon'um. Ayrıca Shota'da nedendir bilmem Ash'in gençliğini görüyorum. Ama biraz daha mütevazı ve kibirsiz halini.

Ash VS Shota'ya gelince, Frogaider her zamanki formundaydı. Ancak Hawlucha... Yorum yapmaya değmez :D Bari bir kerecik de olsa kazandırsaydınız ya yazıktır günahtır. İmreniyor çocukcağız Ash'in diğer Pokémonlarına :D Önümüzdeki bölüm GYM savaşında kullanacak Ash onu ama hadi bakalım. Yine de ben Hawlucha'nın geleceği ile ilgili umutlu değilim. İnşallah yanılırım ama.

Son olarak bölümün sonunda Darkrai theme'i duymak mükemmeldi. 8 yıl sonra yeniden zaman-uzay kavgası göreceğiz anlaşılan. İlginç olacak. Ben Zaman'ı tutuyorum! Fire Bu biraz 18. Film muhabbeti ama hazır bölümün sonunda çıkmışken yazayım dedim.

Bu arada başka yorumlar da bekliyoruz arkadaşlar :D Bu kadar güzel bir bölüm boş geçmemeli.
Öncelikle bölümde roketlerin hiç gösterilmemesine çok şaşırdım.Ben de diyorum bölüm niye bu kadar güzel :D Umarım gelecekte daha sık roketsiz bölümler görürüz.

Bölüme geçersek Akemi Omode'nin geçmiş performanslarından yola çıkarak ortalamanın üstü bir şey beklemiyordum açıkçası.Ama senaryo beni fazlasıyla şaşırttı.Gym maçı için güzel bir hazırlık bölümü oldu.

Bölümde benim için öne çıkan ilk üç sahneyi sayayım.İlki Valerie'nin dedenne ile pokemonca konuşmasıydı.Ön bilgilerden Valerie'nin perilerin dilinden anladığını biliyorduk ama böylesini hiç tahmin edemezdim doğrusu.

İkincisi Clemont'un Bonnie'yi aipom kolu uzaklaştırırken Bonnie'ye "ben sevdiğim kızı kendim bulurum" tarzı bir şeyler demesi oldu. #adamsınclemont

Ve son olarak Shota'nın Ash'i model kızlarla seyahat ediyor sanması komediydi.Ash'in izinden gitmesine şaşmamalı :D
Üçüncü dil bilmenin yararları diyelim biz buna kısaca. Japonca kursuna mı gittin hayırdır? :D
(21-05-2015, 09:30 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üçüncü dil bilmenin yararları diyelim biz buna kısaca. Japonca kursuna mı gittin hayırdır? :D

Yok ya bazı sahnelerde durdurup bakıyorum ne dediklerine.Ondan yani :D Özellikle Ash ve Serena'nın dahil olduğu sahnelerde geçen lafları millet deli gibi öğrenmek istediği için çevirisi çoktan yapılmış oluyor :D

[Resim: vgyc9ZF.jpg]

Shota: So you are travelling together with gym leader and models… That’s very enviable.
_Erdi_'ye katılmakla birlikte bu bölümde Shota'nın neden Hoenn starteri ve Bagon ile seyahat ettiğini açıklayıp açıklamadığını merak ettim. Treecko'yu gördükçe Ash'in Hoenn yolculuğu aklıma geliyor, ağzında ince kıymıkla bizimki çok iyiydi gerçi. Şimdi kocaman ve güçlü bir Sceptile olup Ash'in en büyük silahlarından biri oldu tabi. Umarım Shota'nın da Sceptile'ını görürüz ve Greninja ile mücadelesi animeye renk katar. Boynuz kulağı geçmesin de.. Shota'ya ısınma süreci başladı, şimdilik fena görünmedi umarım bir Cameron gibi olmaz ve ciddi hali gerçekten ciddi olur. Not alması, şaşırması vb. önemli ve fazla çocuksu olmadan öğrendiklerini uygularsa Bagon'u da sağlam bir Poke olacak gibi duruyor. 
En korktuğum senaryo çeyrek finalde Shota'ya kaybetmesi.Cameron olayının benzeri olmaz umarım.Olurda Greninja Sceptile son maçı olursa ve Sceptile kazanırsa çok kötü olur.
Sayfalar: 1 2 3