Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Primeape'i
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 25ku8u9.png]
Mankey halinde seslendiren: Hiroshi Ōtake
Primeape halinde seslendirenler:
(Japonca Dublaj) Hiroshi Ōtake (EP025)
(İngilizce Dublaj) Michael Haigney (EP029) ve (BW116) Bilinmiyor


[Resim: ap6vpi.png]


Hikayesi


Original Series


Ash Primeape'i "Primeape Goes Bananas" bölümünde Rota 7'de yakalamıştır. Celadon Şehri yolundayken Prof. Oak ile telefon bağlantısında Gary'nin 30 Pokémon yakaladığını öğrenir. Böylece Ash kendine daha fazla Pokémon yakalamayı hedefler.

Kısa bir süre sonra dost canlısı vahşi bir Mankey yanlarına gelir ve Brock'un yemeğinden alıp biraz yer. Ash onu yakalamak için bunu bir fırsat bilerek PokéBall'u atıp yakalamayı dener ama Mankey yerine bir pirinç topunu yakalamış olur. 

[Resim: 1ryyas.png]
[Resim: 5x7six.png] 


Mankey bu duruma kızar ve grubu kovalamaya başlayarak Ash'i döver ve şapkasını çalar. Mankey neşeli bir şekilde genç eğitmen Ash'i alay eder ve genç eğitmen de sevgili şapkasının çalınmasına öfkelenir. 

[Resim: 2w69mip.png]
[Resim: tumblr_mjh9l4POB01r0dbsno1_500.gif]
[Resim: 1239zl5.png]

Roket Takımı Pikachu'yu yakalamayı denemek için bir fırsat bulur. Bu sırada Mankey Roket Takımı'nın yanına gelir ve James onu görünce tekmeleyip uzaklaştırır.

[Resim: 357ggvm.png]

Domuz Maymun'u Pokémon sinirlenerek Primeape'e evrimleşir. Jessie'ye koşarak yumruk atar ve yüzünün kayaların arasına girmesine neden olur. Daha sonra Jessie ve diğer Roket Takımı üyeleri şiddetle ona saldırır. Sonra Brock'u döver ve Rota 7 aşağısına doğru Ash ve Misty'yi kovalamaya başlar. Bu sırada Roket Takımı'nın tuzaklarından birine düşerler. Ash Primeape'i yakalamak için Squirtle ve Bulbasaur ile deneme yapar ve en sonunda Charmander onu yenmeyi başarır. Ash onu yakalar ve Roket Takımı'nın içinde bulunduğu tuzağa gönderir. Primeape onları havaya uçurur. Roket Takımı vahşi Primeapeler'in olduğu bir yuvaya düşer.


[Resim: 10mifb6.png][Resim: 2s15dnm.png]
[Resim: 25gs480.png]

"The Punchy Pokémon" bölümünde Ash ve arkadaşları Celadon Şehrinden ayrıldıktan sonra Dövüş Tip Pokémonlar'ın katıldığı P1 Grand Prix Turnuvası için eğitim yapan Anthony adında bir adam ile karşılaşır. Anthony'nin kızı Rebecca, eğitimle fazla zaman harcadığı ve ailesini ihmal ettiği için bizimkilerden babası'nın durdurulmasını ister. Brock ve Ash Anthony'yi vazgeçirmek için turnuvaya katılmaya gönüllü olurlar. Ash Primeape ile katılır.

İlk maçta Ash, Primeape'i bir düşüşten kurtarır ve genellikle kızgın olan bu Pokémon Ash'in bu davranışı ile onunla yakınlaşmış olur.

[Resim: tumblr_mmt05135re1s5h198o1_500.gif]
[Resim: 2dvrdd.png][Resim: 28741h.png]

Primeape sonunda turnuvayı kazanmıştır. Anthony P1 Şampiyon'u olması vaadiyle Ash'e Primeape'i eğitime almak için teklif etmiş ve Ash kabul ederek onu Anthony'ye bırakmıştır. Primeape, Ash'in eğitim için verdiği diğer Pokémonlar'ın aksine (her ne kadar anlatıcı'nın da sonda dediği üzere onu geri dönüp almayacaktır) bir daha görülmemiştir. 

[Resim: 281yfjp.png][Resim: msyph2.png]
[Resim: tumblr_mx22gbg5Iu1rfg20go1_500.gif]
[Resim: 141p0rs.png][Resim: fvbdsn.png]


Diğer Görünümleri

Ash'in diğer Pokémonlar'ı ile birlikte "Spurt!", "GLORY DAY - That Shining Day -", "Be An Arrow!" ve "It's Always You and Me" açılış temalarında görülmüştür. Aynı zamanda, "Pokemon Scent-Sation!" ve "The Fires of a Red-Hot Reunion!" bölümlerinde geçmiş sahnelerin görüntüsünde yer almıştır.

(Spurt! görüntüsü)
[Resim: Ash_Primeape_Spurt.png]

(Be an Arrow! diğer Pokémonlar ile görüntüsü)
[Resim: Ash_Pokemon_with_Oak.png]

(The Fires of a Red-Hot Reunion! bölmünüden görüntüsü)
[Resim: tumblr_mjb8192I2A1qcl0fmo1_500.gif]


Kişiliği ve Karakteristik Özellikleri

Primeape sadece birkaç bölüm görülse de kişiliği hakkında bir sürü bilgi edinilmiştir. Hemen hemen her zaman yaramaz, acımasız huysuz, son derece şiddetli, kendini kontrol edemeyen, sigortası atan ve öfkeyle patlamaya eğilimli bir yapıya sahip olduğu görülmüştür. Bu özelliklerinden dolayı Ash onu Salon Lideri Erika'ya karşı kullanmak konusunda tereddüt etmiştir. Yakalandığı bölümde ve sadece beş bölüm sonrasında Anthony'ye eğitim için verildiği bölümde görülmüştür. Ama şiddetli kişiliği altında, yumuşak bir tarafının olduğunu da Ash ile bağını kuvvetlendirmesine izin vererek göstermiştir.

(Ash ve Primeape)
[Resim: Ash_and_Primeape.png] 


Kullandığı Hareketler


[Resim: 2qiu39y.png]


Önemsiz Bilgiler


  • Primeape Ash'in bir eğitmene eğitim için bıraktığı ve geri almadığı ilk Pokémon'dur. 
  • Ash'in yakaladığı ilk tam evrimine ulaşmış Pokémon'dur.
  • Pokémon Sunday programı sırasında 27 Haziran 2010 tarihinde spiker Shokotan (Shōko Nakagawa) Ash'in ideal takımında Primeape'i de uygun görmüştür. 
  • Ash'in sadece 4 bölüm arasında (en az) görünen tek Pokémon'u olarak rekoru elinde bulundurmaktadır.


Kaynak: Bulbapedia.bulbagarden.net / gifler alıntı, diğer görseller bulbapediadan (arama motorundan) alıntı ve kendi eklemelerim'dir. Hatalar veya eksikler varsa belirttiğiniz taktirde düzenleyebilirim.
Bazı yerlerde anlam kargaşası var ama emeğine sağlık
Şöyle bir anlam karmaşası var.Bir daha geri alınmadı diyip laboratuvar da olan resmini koymuşlar. Ama konu çok güzel olmuş ellerine sağlık.
(04-05-2015, 08:39 PM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şöyle bir anlam karmaşası var.Bir daha geri alınmadı diyip laboratuvar da olan resmini koymuşlar. Ama konu çok güzel olmuş ellerine sağlık.


Yok anlam karmaşasindan kastım "kızgın domuz maymunu" diye başlayan paragra
(04-05-2015, 09:04 PM)black_charizard Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(04-05-2015, 08:39 PM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şöyle bir anlam karmaşası var.Bir daha geri alınmadı diyip laboratuvar da olan resmini koymuşlar. Ama konu çok güzel olmuş ellerine sağlık.


Yok anlam karmaşasindan kastım "kızgın domuz maymunu" diye başlayan paragra

Pokedex bilgisinde Mankey ve Primeape'e Pig Monkey "Domuz Maymunu" deniyor. bulbapedia'da öyle yazdığı için çeviriyi bozmadım.
Vay anasını, bu konunun şimdiye kadar açılmış olmaması ilginç.
Senaristlerin harcadığı Pokémonlardan biri de Primeape, şöyle sağlam bir Pokémonu yediler ya ne diyeyim artık...
@Torkoal93
Yok sen beni yanlış anladın o bölüm karışık değil o paragraf karışık önceki yorumdada öyle yazdım zaten.
Her şey güzel hoş da çok çeviri gibi geldi. Yani keşke biraz kendi cümlelerini yapsaydın. Olduğu gibi çevrilmiş gibi hissettim okurken. Yani cümlelerde akıcılık yok gibi. Yanlış anlama bu söyleyeceğimi yani bunu ima etmek istemiyorum, sadece benzetme amaçlı söylüyorum; sanki translateten çevrilmiş gibi. Yani kendinden bir şeyler katsaydın daha güzel olurdu. Yine de ellerine sağlık, emek var ama dediğim gibi daha güzel olabilirdi.

Edit: Ayrıca Jessie'nin Yanmega'sı da senin konundu ama onda böyle bir şey olmamıştı acaba aceleye mi geldi bu?
Primeape'in olduğu bölümler en güldüğüm bölümlerdi gerçekten bu kadar kısa sürede bırakılacak bir pokémon değildi.Birkaç defa dövüş turnuvaları olan bölümlerde çağırılması konusunda ümitlendiğim oldu.Senaristler için Primeape unutulmuş olabilir ama bizler için unutulmazlar arasına girdi bile. ;) Bu arada Primeape'i hatırlatma için sağol.
(04-05-2015, 09:46 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her şey güzel hoş da çok çeviri gibi geldi. Yani keşke biraz kendi cümlelerini yapsaydın. Olduğu gibi çevrilmiş gibi hissettim okurken. Yani cümlelerde akıcılık yok gibi. Yanlış anlama bu söyleyeceğimi yani bunu ima etmek istemiyorum, sadece benzetme amaçlı söylüyorum; sanki translateten çevrilmiş gibi. Yani kendinden bir şeyler katsaydın daha güzel olurdu. Yine de ellerine sağlık, emek var ama dediğim gibi daha güzel olabilirdi.

Edit: Ayrıca Jessie'nin Yanmega'sı da senin konundu ama onda böyle bir şey olmamıştı acaba aceleye mi geldi bu?

Farkındayım ve düzeltme yapmayı düşünüyorum zaten. Bu hafta bir iki tane Pokemon daha yazayım da sonra düzenlerim dedim. Bunda bulbapedia çevirmenleri ve Pokemonun görüldüğü bölümlerin kısa olmasında büyük etken var. Şimdi mesela benim yazdığım diğer Lapras, Kingler, Torkoal, Sceptile vb. bir veya daha fazla seride görülen Pokemonlar'ın konularında olunca yazarlar daha detaylı ve güzel hazırlıyor sanki. Benim bu konularda bahsedilen sahneler ve görselleri bölümleri tek tek izleyerek hazırladığım dahi olmuştur. İlk çevirilerimde IzzyMemO fazla ekleme yapmamamı, yazarların zaten gayet detaylı inceleyip yazdıklarını söylemişti ben de o zamandan sonra pek ekleme yapmak istemedim haklı bularak. İnan ki bu daha birazcık eklemeler yaptığım hali. Yanmega daha detaylı ve güzel hazırlanmıştı. Saldırı kombinasyonlarını onlar görsel olarak eklemişti hatta. Fikri de oradan aldım.   
Sayfalar: 1 2