Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Contest Kazanma Rehberi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 6d0vl1o.jpg]

Bu konuda ORASta pratik yoldan contest kazanmaktan bahsedeceğim ve Lucarionite'ı nasıl alacağımızı anlatacağım.

1)Cosplay Pikachu
Cosplay Pikachu ilk contestimize katıldıktan sonra hediye olarak veriliyor.İlk yapmamız gereken bu pikayı almak.

2)Rainbow Pokéblock
Pokeblok aşaması önemli çünkü bunları kullanarak pokemonumuzun contest statlarını arttırıyoruz.Pokeblok yapmak için kullanacağımız berryleri toplarken Hoenn'i fellik fellik gezmemize gerek yok.Berry Master'ın bahçesi tam bu iş için.Pokeblok yaparken tek renkli pokebloklar yerine rainbow pokeblock yapmaya dikkat ediyoruz çünkü bunlar pokemonun tüm contest statlarını aynı anda yükseltiyor.Rainbow pokeblock için 4 farklı renkli berryi karıştımamız gerekli.

3)Scarf
Cosplay Pikamızı Slateport şehrindeki fan kulübe götürüyoruz.Oradaki amca bize mavi, yeşil, sarı, kırmızı ve pembe atkıları veriyor.

4)TM44 ve TM88
Lilycove şehrinde bir evde dayının biri bize Sleep Talk ve Rest saldırılarını veriyor.Bu saldırılar contestlerde combo yapmamızı sağladıkları için önemli.

5)Bir Contest Yıldızının Doğuşu!
İlk 4 maddedeki materyallere sahip olduktan sonra yapmamız gerekenler çok basit.Pikanın tüm contest statlarını rainbow pokeblocklarımızı kullanarak maksimuma getiriyoruz.Yarışacağımız kategoriye uygun olarak tipini değiştiriyoruz(Ör: Toughness için Pikachu Libre).Uygun scarfı veriyoruz(Ör: Pikachu Belle için Blue Scarf).Son olarak özel saldırısı ve Quick Attack dışında kalan saldırıları Rest ve Sleep Talk ile değiştiriyoruz.

6)Pokemon Contest Spectacular Nedir?
Contestler 5 farklı kategoriden oluşuyor ve her kategori de 4 rank içeriyor.Lucarionite'ı kazanabilmemiz için bu 20 contesti kazanmamız ve Lisia'yı 21. contestte yenmemiz gerekli.Contestlerin her biri kendi içinde Appeal ve Talent roundlarından oluşuyor.Appeal aşamasında bir şey yapmamız gerekmiyor sadece pokemonumuzun görünüşünden puan alıyoruz.Talent aşamasında ise yarışmaya bizimle birlikte katılan diğer üç yarışmacı ile birlikte beşer kere saldırı sergiliyoruz.Tüm contestleri kazanmak oldukça zaman alıyor.Süreyi kısaltmak için saldırı efektlerini kapatabilirsiniz.

7)Strateji
Hangi kategori olursa olsun Cosplay Pikachumuz 5.maddedekileri uyguladıktan sonra özellikle ilk üç ranki sadece ama sadece appeal aşamasında aldığı puanlarla kazanabilir hale geliyor.İsterseniz talent aşamasında saçmalayabilirsiniz, hiç dert değil.Onun yanında ana stratejimiz Rest ve ardından Sleep Talk kullanmak.Bu şekilde Combo yaparak ekstra puanlar topluyoruz.Rest bizi diğer pokemonların saldırılarının olumsuz etkilerinden koruduğu için önemli.Pikachunun özel saldırılarına gelince Pikachu Belle'nin Icicle Crash'ı son sıraya düştüğümüzde daha etkili oluyor.Pikachu Ph.D nin Electric Terrain'i ilk sıradayken daha etkili oluyor.Pop Star Pikachu'nun Draining Kiss'i öndeki pokemonların puanlarını çalıyor.Quick Attack'ımız da bir sonraki tur ilk başlamamızı sağlıyor.
İlk rankler için Mega pokemonlarımızdan da kullanabiliriz.Bir pokemon contest esnasında mega evrim geçirdiğinde bir sürü puan topluyor.Tüm contestleri pikachuyla oynamak istemezseniz bu da bir seçenek.

8)Lisia ve Ali
5 farklı master ranki de kazandıktan sonra Lisia ile yarışmaya hak kazanıyoruz.Bu yarışmada kategoriyi kendimiz belirliyoruz.Burada Pop Star Pikachu'yu ve Cuteness kategorisini seçmekte fayda var çünkü Rest ve Sleep Talk Cute tipi saldırılar.Ayrıca Draining Kiss'i Altaria'nın puanlarını çalmada kullanabiliyoruz.Altaria mega evrim geçirebildiği için dikkat etmek gerekli.

Lissi'yi yendikten sonra Lucarionite bizimdir!


[Resim: 9rgecxJ.jpg][Resim: rIkEPji.jpg][Resim: SRRuXsH.jpg][Resim: GpNTiOm.jpg]
Oyunlarda bu yarışmalara gereken değerin verilmediğini düşünüyorum.Yada Pokemon hayranları bu değeri vermiyor bilemiyorum.Lakin ben May ve Dawn'ın contestlerinde Ash'in maçları kadar eğleniyordum.Serena'nın showcasei de gayet zevkli bence.Bir karakterin uğraşında ille de savaş aramak bana çok yersiz geliyor.Sanırım bu kişiler Pokemonları sadece savaştırılacak askerler olarak görüyor.Neyse konu için de çok teşekkür ederim.
Çok da önemli değil bence. Online vslere turnuvalara bakarım ben :) Mesela enter the dragon type turnuvası vardı double formatında çok zevkliydi. Benim için de iyi geçti turnuva 30 maçta 25 galibiyet aldım. İlk 100'de olurum muhtemelen. Contest falan boş iş gözümde. Ama tm ve mega stone kazanmak için mecbur giriyoruz.
Firebender resimdeki karakter bir oyun karakteri mi yoksa May mi?
(26-03-2015, 09:50 AM)mahmut61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Firebender resimdeki karakter bir oyun karakteri mi yoksa May mi?
Oyun karakteri.