Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: PDW--Bird/Kuş Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(03-02-2015, 11:15 PM)batman007 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ tlhGS

Uyarın için sağol bu sefer Mega Pidgeot'u da ekledim.

Bu pokemonların hepsinin kendine göre iyi yanları var. Onun için aralarından birisini seçmek zor olabiliyor.
Ama şu var Noctowl'un Psychic saldırılarının olması ve Talonflame'nin ateş tipi olması onlar için ek bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Fearow da olsaydı iyi olurdu ama ellerine sağlık Edit:ekleyebilirmisin?
Aslında 20'ye yakın kuş türü pokemon var. İlk Ash'in kuş pokemonlarını sunmak daha iyi olur diye düşündüm. Ama ileride güncelleyebilirim ya da diğerlerini ayrı konuda açabilirim ya da bundan önceki ilk yaptığım ejder tipi pdw konusundaki gibi ek tiplerine göre ayar çekip ayrı konulara bölebilirim. Eğer güncelleme yaparsam yorum atarak bildiririm. Edit : Bu arada teşekkür ederim ama bundan önceki attığım yorumdaki soruma cevap vermedin... :)
Staraptor, kesinlikle çok asil bir Pokémon. Sadece görünüşüyle beni fethediyor. Close Combat gibi dövüş tipi saldırı öğrenmesi de cabası. Ash'in Staraptor'u biraz ezikti ama normalde daha güçlü olduğuna inanıyorum.

Talonflame, özellikle X/Y oyunlarında Wi-fi savaşlarda çok tercih ediliyor. Ateş ek tipi olması, Attacker ve Hızlı olması ve de movesetinin güzel olması bunun cabası. Ayrıca Ash'in Fletchinder'ının Talonflame olacağını ve güçlü olacağını düşünüyorum.

Ash'in Noctowl'ı çok iyiydi. Hem shiny olması, hem de Sinnoh'taki başarısıyla beni etkilemişti.

Herkesin aksine Pidgeot'u ne seviyorum ne de özlüyorum. Sorun bende sanırım ama ne bileyim yani pek sevmiyordum onu. Gitmesi de bende eksiklik yaratmadı ve niye dönmedi gibi soru işareti yok kafamda.

Unfezant'ı da pek sevdiğim söylenemez.

Hawlucha ise... Zaten başından beri Ash'te olmasını istemediğim bir Pokémon. Anime olarak değerlendirecek olursak girdiği çoğu savaşı da kaybediyor. Bir Lucario kat kat daha iyi olurdu ve benim bu konuda hala bir teorim ve umudum var açıkçası. Oyunda da Hawlucha edinmiştim kendime bir tane ama hiç beğenmedim.

Genel olarak değerlendirecek olursak;
Staraptor (asaleti yeter) > Talonflame > Noctowl > Pidgeot-Unfezant > Hawlucha
Bence içlerinden en güçlüsü Pidgeot;çünkü mega evrime sahip gerçi anime de mega evriminin ne kadar güçlü olduğunu göstermediler ama diğer gösterdikleri mega evrimlerden yola çıkarak mega evrimde güçlerinde aşırı bir artış oluyor.2 sıra da Noctowl var oda psişik saldırılar yapabilen bir pokemon olmasından kaynaklı diğerlerinden daha önde.Ben de Noctowl'ı psişik türde bir pokemon olarak biliyordum sanırım her yeni sezonda önceki sezonlarda bulunan pokemonların türünü değiştirebiliyorlar.Animede Noctowl'ı psişik türde olduğu belirtilmişti yanılmıyorsam brock söylemişti.
Cheese With Mouse arkadaşımızın isteği üzerine Fearow ve ayrıyeten dört kuş pokemonu daha eklenmiştir. Ayrıca bu pokemonları eklememe vesile olduğu için Cheese With Mouse’a teşekkür ederim.

Psychic saldırılarından dolayı Noctowl ile Xatu arasında karşılaştırma yapmanız iyi bir karşılaştırma olabilir…
Yeni pokemonlar eklendiğine göre yeniden yorum yapma zamanı :D Titanic güzel olmuş bu arada :D

Bana göre aralarında en asili Braviary, arkadaşları için savaşması, yara izi sayısına göre saygı görmesi, ve özellikle dış görünüşü benim için etkileyici. Gerçek hayatta pokemonlar olsa idi kesinlikle bir Braviary'im olurdu :D Fearow'u oldum olası dizilerde kötü karakterleri canlandıran kişilere benzetmişimdir, nedendir bilinmez, pek sevemedim kendisini :D Archeops pek bana göre değil. Yanlış hatırlamıyorsam Dodrio uçamıyordu, kanatsız olmasından mütevellit. Uçamayan kuş mu olurmuş :D Xatu'nun da gagasını sevmiyorum. Yeni gelenleri kendi arasında karşılaştırırsak Braviary alır, tümüyle karşılaştırırsak dövüş olarak hala Talonflame, ama Braviary ve Pidgeot'u bir ayrı seviyorum. Yeter bu kadar yorum uzun zamandır böyle yorum yapmamıştım iyi geldi :D
Ellerine sağlık gerçekten güzel olmuş.Archeops her zaman en sevdiğim kuş tipi olmuştur.Fearow ise yüksek saldırı değerleriyle hep dikkatimi çekmişti.

Bence Xatu Noctowl'dan daha iyi.
Özellikle ekledim Titanic filmine iyi bir gönderme olmuş. Natu'da Xatu'nun önünde çok sevimli duruyor. :) Braviary bence Ash'in yakalayacağı has kuş pokemonlarından biri olması gerekiyormuş. Zaten bundan önceki evrimi Rufflet kartal yavrusu belki bu yüzden Beşiktaş'lıların da sevebileceği bir pokemon olabilir. :D Kartal gibi yırtıcı bir kuştan olan evrimi nedeniyle ek tip olarak dark tipi yakışırdı.
Fearow'u sadece Pidgeotto'nun Pidgeot'a evriminde katkıları olduğu için sevmiştim ama sonra dan Ash'den ayrılmasına vesile olmaları ve aşırı vahşi oldukları için az sevdiğim pokemonlardandır. Ayrıca ColarFX o konuda yalnız değilsin bende filmlerdeki kötü karakterlere benzetiyorum. :D Archeops ilk kuş türü pokemonmuş. Anca 5. nesilde görebildik pokemon dünyasındaki ilk kuş türü pokemonunu. :) Diğer tür pokemonlarının ilklerini kimbilir kaçıncı nesilde gösterecekler. :D Fena bir pokemon değil stats oranları filan iyi ama zor zaptedilir bir pokemon. Dodrio en çok yeni evriminin olmasını istediğim pokemonlardan. Çünkü sonraki evrimdeki çizimini çok merak ediyorum. Yeni evrimde kanatları ortaya çıkacak mı 3 kafa yerine tek kafa mı yoksa kafa sayısı artacak mı diye gözümden geçirdiğim bir pokemon. :D Ama Tri Attack saldırısı beğendiğim saldırılardan.

Noctowl vs Xatu : İşte özel yetenek bilgilerinin önemi. Noctowl'un Hypnosis saldırısı ile Xatu'yu uyutsa bile Xatu'nun Early Bird yeteneği bunun olmasına fazlasıyla izin vermez.Stats oranlarına göre Noctowl önde olmasına rağmen Xatu'nun Confuse Ray saldırısı gibi sersemletmeye yönelik saldırıların olması aralarındaki mücadelenin sonucunu kestirmemize izin vermiyor. Ancak iyi bir eğitmen ve strateji sayesinde kazanmaları mümkündür...

@ Cheese With Mouse

Eyvallah...
Keşke Ash Unfezant yerine Braviary yapsaymış kendine. Unova'da beğendiğim pokémonlar arasında ilk beşte yer alıyor. Ash'te de bir tane görmek isterdim.
Mandibuzz ekle bence o alır hepsini :)

Aralarında en kullanışlısı Talonflame. Hem wifi battle(gale wings sağolsun) hem de oyun içinde(fly+flame body)
Ancak bi trainer olsam, sadece bi tane kuş pokemonu yakalama hakkım olsa Braviary yakalarım.
Wifi maçlarında kullanımlarına bakarsak;
–Swellow guts abilitysi sayesinde iyi iş yapabiliyor.
–Pidgeot'a mega gelmeden önce tamamen işlevsizdi ama mega ile bi nebze düzeldi. Ancak yine de yeterli değil o karizma daha güçlü yapılabilir, movepool'u daha geniş olabilirdi. Bari focus blast vereydiniz garibime.
–Staraptor yüksek atak, yüksek hız, güzel abilitylere ve kullanışlı bir hareket havuzuna sahip. Üzerinde pek durmaya gerek yok, karizma+güç hepsi var kuşta.
Tek tek yazcaktım kuşların hepsini ama çok fena üşendim şuan :D
Sayfalar: 1 2 3