Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Black (Manga)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: nzryL6x.jpg]

Pokémon Trainer Black
Black, Pokemon Special BW manga serisinin ana karakterlerinden biridir.5 yaşından beri pokemon ligi şampiyonu olmak istemektedir.Bianca ve Cheren ile birlikte Nuvema Kasabasındandır.Kafası pokemon ligi hayalleri ile doludur ve bu durum bazen düzgün düşünmesini engeller.Hayalini dağlara, taşlara, göklere haykırmayı sever."Deli"kanlı ve enerjik bir yapısı vardır.14 yaşında Prof.Juniper'dan Pokedex ve Tepig almıştır.Daha önceden yakalamış olduğu Braviary ve Munna ile birlikte toplam üç pokemon ile yolculuğuna başlamıştır.

[Resim: 2oUHytG.jpg]

White İle Tanışması
White BW Ajansı için çalışan bir kızdır.Bir gün sette bir pokemon işleri karıştırır.Black Munna'sı yardımıyla olayı çözer ve sorumlunun bir Galvantula olduğunu belirler.Galvantula ile yaptığı savaşı kazanır ancak bu arada sete ve ekipmanlara zarar verir.Zararları White karşılar.Sonrasında Black White'ın bir çalışanı olur ve Tepig'inin BW Ajansı adına White'ın dişi Tepig'i ile birlikte aktörlük yapmasına izin verir.Black ve White yolculuklarına birlikte devam ederler.Galvantula da ekibe katılır.

[Resim: zVuLXln.jpg]

N ve Team Plasma
Black ve White Accumula Kasabası meydanında Team Plasma tarafından kurulmuş bir platformda Ghetsis'in pokemonları serbestleştirmek ile ilgili bir konuşmasına denk gelirler.Black bu konuşmaya çok sinirlenir.Daha sonra N ile karşılaşırlar.Black N ile savaş yapar ve kazanır.

[Resim: PDHiWAW.jpg]

İlk Gym Maçı
Cheren ve Bianca Striation Şehrinde Black ile buluşurlar.İlk başta Black ve White'ın çıktığını düşünürler ancak Black durumu açıklar ve artık White'ın çalışanı olduğunu söyler.Striaton Gym'de üç arkadaş ilk gym zaferlerini üç gym liderine karşı birlikte kazanırlar.Sonrasında Black, Cheren ve Bianca'ya White'dan aldığı birer Xtransceiver verir.

[Resim: 8nWHiR2.jpg]

Skyarrow Köprüsü ve Baş Döndürücü Şehir
İkinci rozeti kazandıktan ve Castelia Gym lideri Burgh ile beraber Nacrene Müzesinden çalınan fosil olayını çözdükten sonra Black ve White yollarına devam etmektedirler.Aniden bir rüzgar eser, elbiseleri yırtılır ve üstleri batar.Köprüye girdiklerinde bir hademe onları durdurur ve yeni temizlediği yerleri yaprak ve toz yaptıkları için onlara kızar.Black ile double-battle yaparlar ve Black kazanır.Daha sonra hademe kendisinin aslında Castelia Şehri Battle Company'nin başkanı olduğunu söyler ve rüzgarın sebebinin efsanevi Virizion olduğunu söyler.
Castelia'da Black üçüncü rozetini kazanır.Tepig evrimleşir.Iris ile tanışırlar ve Team Plasma ile tekrar savaşırlar.Victini'nin datasını pokedexe eklemek için Liberty Garden'a giderler.White Black'e Casteliconlar verir ve hayaline ulaşması ona için destek olmak istediğini söyler.Black de karşılığında pokemon liginde BW Ajansı logosunu üstünde taşıyacaktır.

[Resim: otiVrSx.jpg]

White'ın Gidişi
Nimbasa Şehrinde Black Elesa ile savaşmaya gider, White da kendi fikri olan Pokemon Müzikal organizasyonu ile ilgilenmektedir.Günün sonunda White çok yorgun düşmüştür.Yanlışlıkla birisine çarpar, çarptığı kişi White'a oturması için yardım eder.Sonrasında White kendni N ile birlikte dönme dolapta bulur.N'in yanında bir servine vardır.N'in konuşmaları neticesinde Tepig'i White'ı terkederek N'in tarafına geçer.Şoka giren White dönme dolaptan aşağı düşer.Black endişeli bir şekilde White'ı aramaya başlar.E4 Marshal White'ı bulmuştur.Servine da yanlarındadır.White hastanede gözlerini açar.Olanları anlatır.Daha sonra Battle Subway'i öğrenirler ve White Battle Subway'i denemek istediğini söyler.Black White'a pokemon yakalamayı öğretir.White bir Deerling, Black ise bir Tirtouga yakalar.İstasyonda ayrılırlar.Black Braviary'sini White'a verir.

[Resim: WQoj1j2.jpg]

Light Stone
Black'in karakteri ve savaşçı özelliği Unova Gym liderlerinin dikkatini çekmiştir.Yedinci rozeti kazandıktan sonra Brycen Black'e Light Stone'u verir.Black yolculuğuna devam ederken üzerinde çok fazla baskı hissetmaktedir.Reshiram'ı nasıl uyandıracağını bilemez.Öte yandan Iris de peşine takılmıştır ve onu deli etmektedir.Bu arada White geri döner, yeni pokemonlar yakalamıştır ve çok daha güçlenmiştir.Ayrıca Cedric Juniper'dan pokedex de almıştır.Civarda birilerinin savaş yaptığını farkederler.N Alder'ı yenmiştir ve Zekrom da yanındadır.Hep birlikte N ile savaşırlar, savaş sonunda Munna Black'i terkeder.

[Resim: uInD0ND.jpg]

Pokemon Ligi
Munna'nın gidişi Black'i çok kötü etkiler.İlk başta eve geri dönmeyi düşünür.Ne de olsa 8. rozeti hala yoktur.Sonra diğer pokemonlarına bakar ve fikrini değiştirir.Drayden ile savaşır ve son rozetini kazanır.Victory Road'u başarıyla geçerek son sekize kalır.Çeyrek finalde Looker'ı, yarı finalde Iris'i yenerek en son Cheren ile karşılaşır.Black kazanır.Maç sonunda Munna Musharna olarak Black'e geri döner.Bu arada Team Plasma atağa geçmiştir.N'in kalesi ligin yanında belirir.Black çok sinirlenmiştir.Reshiram'ı Light Stone'dan uyandırır.Black Reshiram ile birlikte N ve Zekrom'a karşı savaşır.Black savaşı kazanır.Daha sonra Ghetsis'i yener.

[Resim: 1oQPpo6.jpg]

Hero of the Truth
White, Anthea ve Concordia'dan N'in hikayesini öğrenmiştir.Black ve N'in savaştığı yere gelir.N, White ve Black konuşurlar.N aslında kötü biri değildir.Daha sonra N Zekrom ile ayrılır.Zekrom'un ayrılışından sonra Reshiram da tekrar Light Stone'a dönüşmeye başlar.Ghetsis son bir hamle yapar ve Beheeyem'inin psişik güçlerini kullanarak Black'i Reshiram'ın çekim alanına doğru iter ve kaçar.Black kurtulamayacağını anlar.Son olarak White'a BW Ajansının logosunu söz verdiği gibi lig boyunca taşıdığını gösterir ve Reshiram ile birlikte Light Stone'a dönüşür.Taş daha sonra göğe yükselerek gözden kaybolur.White Black'in arkasından haykırır, ağlar ama yapacak birşey yoktur...

[Resim: Nq8OZew.jpg]


Takımı:
[Resim: gtQRE3E.png]
Muhteşem...Benim görmek istediğim Pokemon bu.Ölen karakterler,aşk ve yaralanma gibi durumları gayet normal gösterme,Pokemonların sahiplerini terk edişi,eğitmenlerin bunalıma girmesi...Bu mangaların Türkçesini bulabileceğim bir yer var mı ?
(19-01-2015, 12:16 AM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Muhteşem...Benim görmek istediğim Pokemon bu.Ölen karakterler,aşk ve yaralanma gibi durumları gayet normal gösterme,Pokemonların sahiplerini terk edişi,eğitmenlerin bunalıma girmesi...Bu mangaların Türkçesini bulabileceğim bir yer var mı ?
Türkçesi yok.Normal ingilizce yayınları bile çok geç geliyor ve bulmak sorun olabiliyor.
Yalnız ölen falan yok yav onu nereden çıkardın, o kadar da değil :D
Hep manga çevirisi yapmak istemişimdir. Konuyu görünce yine gaza geldim.
(19-01-2015, 01:21 AM)tlhGS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hep manga çevirisi yapmak istemişimdir. Konuyu görünce yine gaza geldim.
Valla ORAS'ın ilkini taze taze çevirecek gönüllü arıyorum.İşlerim olmasa kendim çevirirdim.İstersen atayım sana linkini, 15 sayfa bir şey :)
(19-01-2015, 01:27 AM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(19-01-2015, 01:21 AM)tlhGS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hep manga çevirisi yapmak istemişimdir. Konuyu görünce yine gaza geldim.
Valla ORAS'ın ilkini taze taze çevirecek gönüllü arıyorum.İşlerim olmasa kendim çevirirdim.İstersen atayım sana linkini, 15 sayfa bir şey :)
Bir bakayım da YGS-LYS senem olduğundan yavaş yavaş yapabilirim. Pek zaman ayıramam.
(19-01-2015, 01:19 AM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Türkçesi yok.Normal ingilizce yayınları bile çok geç geliyor ve bulmak sorun olabiliyor.
Yalnız ölen falan yok yav onu nereden çıkardın, o kadar da değil :D
Sonunu kastetmiş arkadaş galiba. Tam olarak ölmüyor da yaşadığı da söylenemez :D
Ben tüm Pokemon mangalarını kast etmiştim...