Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Oyun serileri hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar çok bir bilgim yok şuana kadar android telefonda fire red'i bitirdim sadece,bundan sonrasında android'de oynanabilen hangi serileri oynamalıyım,birde diamond and pearl den devam etmeyi düşünüyorum fakat birde yanlarında platinum var bunun farkı nedir veya ruby sapphire in yanında emerald var bunun farkı nedir bu 3.oyunları mı oynamalıyım o gen. için? Şu sıralama uygun mudur fire red-hearth gold-emerald-platinum-black sanırım x ve y için emülator yok o yüzden onu eklemedim.
Ne ?? Iphone'da oynanılıyor mu bunlar? :D
Bu arada ben Diamonds u oynudum ve aldığım ilk oynadığım (oynadığım ilk değil tabi) ama genellike Platinum'u diamonds and pearl'ın update versiyonu diyorlar.
Benim sorum yani diğer iki serisi yerine platinum veya emerald'ı oynamak daha mı mantıklı?
Nintendo 64 oyunları bile oynanıyor nerdeyse tüm emülator oyunları oynanıyor... :) Fire Red oynamaya doyamadıysan Fire Red Omega'yı önerebilirim. Trade yoluyla ya da bazı eşyalarla evrim geçiren pokemonlar level atlayarak evrim geçirebiliyor. Pokedex'ini de sıkıntı çekmeden tamamlayabiliyorsun. Diğer Fire Red'e göre farklı pokemonları ilk başta yakalayabiliyorsun. İleride 90-100 level arası pokemonlar bile çıkabiliyor. :D

Emerald; Ruby ve Saphire'in birleştirilmiş halidir ve 3. nesil pokemonları konu alır. Crystal; Gold ve Silver'in birleşmiş halidir ve 2. nesil pokemonları konu alır. Pokemon oyunlarına yeni başladıysan görüntü kalitesi Fire Red gibi Gold versiyonunun hack hali Pokemon Shiny Gold ya da Pokemon Shiny Gold X'i önerebilirim... :)
(03-01-2015, 03:07 PM)batman007 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Nintendo 64 oyunları bile oynanıyor nerdeyse tüm emülator oyunları oynanıyor... :) Fire Red oynamaya doyamadıysan Fire Red Omega'yı önerebilirim. Trade yoluyla ya da bazı eşyalarla evrim geçiren pokemonlar level atlayarak evrim geçirebiliyor. Pokedex'ini de sıkıntı çekmeden tamamlayabiliyorsun. Diğer Fire Red'e göre farklı pokemonları ilk başta yakalayabiliyorsun. İleride 90-100 level arası pokemonlar bile çıkabiliyor. :D

Emerald; Ruby ve Saphire'in birleştirilmiş halidir ve 3. nesil pokemonları konu alır. Crystal; Gold ve Silver'in birleşmiş halidir ve 2. nesil pokemonları konu alır. Pokemon oyunlarına yeni başladıysan görüntü kalitesi Fire Red gibi Gold versiyonunun hack hali Pokemon Shiny Gold ya da Pokemon Shiny Gold X'i önerebilirim... :)

Iphone'da oynayabilir miyim oyunları? ben sitede bulamadım yardımcı olursan çok sevinirim :D
İşletim sistemi Android olan telefonlarda çalışanları var. iOS da çalışanları var mı bilmiyorum... :(
Öncelikle;
Bilmeyenler için bu oyunları oynamak için telefondan istiyorsanız My Boy veya Drastic gibi emulatörler gerekiyor. Bilgisayardan oynamak içinse Visual Boy Advance (VBA), Desmume veya No$gba gibi emulatörler gerekli. VBA ile Desmume'yi tavsiye ederim. VBA ile oynayabileceği oyunlar: FireRed/LeafGreen, Ruby/Sapphire/Emerald, Gold/Silver/Crystal veya LiquidCrystal, LiqhtPlatinum, FloraSky gibi hackler de var. Resmi olmayan, fan yapımı oyunlar yani. Desmume'den ise DS oyunlarını yani; HeartGold/SoulSilver, Diamond/Pearl/Platinum Black/White, Black2/White2 veya bazı hack oyunlar oynanıyor.

Gelelim asıl soruya. (Hangi Sırayla oynanmalı) Genel bir sıralama yapmak gerekirse;

Fire Red > Crystal > Emerald > Platinum > Heart gold/Soul Silver > Black/White > Black 2/White 2

Diyebiliriz. Bunlar resmi nintendo oyunları oldukları için söyledim. Eğer resmi olmayan Hack Oyunları oynamak istersen Crystal yerine Luquid Crystal veya Shiny Gold öneririm. Arada pek bir fark yok. Crystal'in konusu ile çok yakın konuları. Hatta neredeyse aynı. Dikkat çeken tek fark görüntü kalitesinin düzelmesi. Liquid Crystal/Shiny Gold, Crystal oyununu Fire Red kalitesinde oynamanı sağlar.

Peki... Crystal ile Heart Gold/Soul Silver aynı jenarasyonu kapsıyorlar. İkisi de 2. Nesil Pokémon oyunları. Niye Fire Red'ten sonra Crystal'i, Platinum'dan sonra Heart Gold/Soul Silver'ı oynamalıyız? Sebebi şu; Heart Gold/Soul Silver oyunları grafik olarak Crystal ve bahsettiğim diğer hack oyunlarına göre üstün. Pokémonların saldırı dağarcığı geniş. Ds oyunu. Şimdi bu oyunu oynadıktan sonra Emerald sana kötü gelecek. Çünkü Emerald ve diğer üçüncü nesil oyunlarında grafik daha kötü, özellikler daha az. Pokémonların saldırı dağarcığı daha dar. Peki nintendo yüksek kaliteden düşük kaliteye mi düştü? Hayır. Önce Red/Blue/Green/Yellow'la başladı. Sonra Gold/Silver/Crystal oyunları ile devam etti. Sonra Ruby/Sapphire oyunları, sonra Fire Red/Leaf Green oyunları, sonra Emerald oyunları daha sonra Diamond/Pearl oyunları ve sonra Heart Gold/Soul Silver oyunları çıktı. Daha sonra da Platinum. Sonra Black/Wihte çıktı. Black 2/White 2 ile devam etti. Şimdi de X/Y ve 3. Nesil remake oyunları olan Omega Ruby/Alpha Sapphire oyunları var. Tabi bu son dediklerim (X/Y ve Omega Ruby/Alpha Sapphire 3DS için. Emulatörü yok.) Yani sonuç olarak Hearh Gold/Soul Silver oyunları Gold/Silver/Crystal oyunlarının remakei yani yeniden yapımı oluyor. Aynı Red/Green/Blue/Yellow ve Fire Red/Leaf Green oyunları gibi... Ya ds Ruby/Sapphire ile Omega Ruby/Alpha Sapphire gibi...

Son olarak; Platinum ile Diamond/Pearl arasında pek fark yoktur. Platinum, Diamond/Pearl oyunlarına göre daha geniş bir konuyu kapsar. Onlardan daha sonra çıkmıştır. Daha çok efsanevi Pokémon vardır. Aynı şey Ruby/Sapphire/Emerald için de geçerli. Yani hem Emerald hem Ruby oynamana gerek yok. Tabi bu tercih meselesi. Ben olsam Platinum ve Emerald'ı seçerdim.

Bu arada; benzer bir konu daha önce açılmıştı. Lütfen konu açmadan önce araştırma yapalım.
Teşekkürler,aklımdaki soruları bir bir açıklamışsınız,tavsiyelerinize uyup verdiğiniz sırayı takip edeceğim.