Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 483 - A Shape of Things To Come
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Shape Of Things To Come
Japonca Adı: Oreburgh Gym! Paul VS Roark!!
Türkçe Adı: Oreburgh Salonu! Paul Roark'a Karşı!


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımızın, zorlu ve dik dağdaki heyecanlı ve eğlenceli yolculukları görkemli bir şekilde sona erdi! Şimdi de yedek enerjileriyle Oreburgh Salonu'ndaki önemli karşılaşmalarına doğru gidiyorlar.

Dostlarımız, sonunda Oreburgh Şehri'ne varmışlardır. İlk durakları ise Oreburgh Spor Salonu olur. Kahramanlarımız Salona'a vardıklarında kapıdan Paul çıkar. Hemen peşinden de salonda görevlisi olan Ian. Ian, dostlarımıza Salon Lideri Roark'ın Salon'da olmadığını ve o döndüğünde Paul'dan sonra onunla maç yapabileceklerini söyler. Paul, Salon Lideri'ni beklemek için Pokémon Merkezi'ne giderken Ian, Ash'e Sinnoh Bölgesi için kullanacağı Rozet Kutusu'nu verir. Dostlarımızın sorusu üzerine Roark'ın kömür madeninde olduğunu ve kazı yaparak gizli hazineleri araştırdığını söyler. Bunun üzerine dostlarımız, kömür madenine giderler. Roket Takımı da burada çalışıyordur. Çok geçmeden de burada ustabaşı olarak çalışan Roark, madenden çıkar. Madende bulduğu fosille konuşması, dostlarımızı şaşırtırken, hayata geri döndürme kısmı, Roket Takımı'nın ilgisini çeker. Dostlarımız, Roark'ın yanına giderek kendisini bekleyen iki rakip olduğunu söylerler. Bunun üzerine Roark, Salonu'na geri döner.

Roark, Ian'a bulduğu fosilden bahsederken Paul, Salon'a gelir ve ikili arasındaki karşılaşma başlar. Dostlarımız da kenarda seyirci olarak maçı izlerler. Dawn, bunun göreceği ilk Salon Karşılaşması olacağı için heyecanlıdır. Karşılaşma üçe üç olacaktır ve her iki taraftan birinin üç Pokémon'u da savaşa devam edemeyecek duruma geldiğinde kaybedecektir. Ayrıca meydan okuyan kişinin Pokémon değiştirme şansı vardır. Kaya tipi Pokémon yetiştiricisi olan Roark, Geodude ile başlar. Dawn Pokédex'ten Geodude bakar.


Geodude: Kaya Pokémon'u. Geodude genellikle vücudunun yarısı gömülü şekilde orman yollarında bulunur.

Paul, Geodude'un karşısında Azumarill'ini çıkartır. Dawn, bu Pokémon'u da Pokédex'ine gösterir.

Azumarill: Su Tavşanı Pokémon'u. Azumarill göllerde ve nehirlerde yaşar ve suyun içindeyken gövde renkleri ve desenleri düşmanın kafasını karıştırır.

Azumarill, Su Pompası ile başlarken, Geodude, Gizli Güç ile karşılık verir. Sertçe yere düşen Azumarill, tam Su Tabancası ile taarruz yapacakken Geodude, Yuvarlanma ile onu engeller. Geodude, sahadaki kayalardan da destek alarak hızlanır ve Azumarill'e Yuvarlanma ile bir kez daha çarparak onu savaş dışı bırakır. Paul, Azumarill'i geri çağırır aşağılayarak.
Ardından Elekid'i çıkartarak mücadeleye devam eder. Elekid, tam güç Tuğla Kırıcı ile taarruz yapar. Geodude, Yuvarlanma ile Elekid'e doğru ilerler. İkili ortada çarpışırlar ancak Elekid'in Tuğla Kırıcı'sı üstün gelir ve Geodude, geri püskürerek mücadeleye devam edemez hale gelir. Roark, Geodude'u geri çağırır. Roark, Paul'un Elekid'ine karşılık Onix'ini çıkartır. Dawn Pokédex'ten Onix'e bakar.


Onix: Kaya Yılanı Pokémon'u. Yer altında tüneller kazar ve öfkesi arttığında her tarafı sarsarak yükselir. Yerde 80 km hızla hareket edebilir.

Paul, Elekid'le devam etmeye karar verir. Onix, Tuğla Kırıcı'yla kendisine doğru ilerleyen Elekid'i atlatır. Ardından Yere Çarpma ile Elekid'e saldırır. Elekid'in atik davranıp Koruma ile kendisini savunması üzerine Onix, Çifte Kenar ile Elekid savunmayı bıraktığı anda saldırarak onu geri püskürtür. Çifte Kenar, kullanan kişiye de zarar veren bir saldırı olmasına rağmen Onix, Kaya Kafa yeteneği sayesinde yaptığı saldırıdan kendisi hasar almaz. Onix, Elekid'in büyük zarar gördüğü bu anda, Paul'un Pokémon değiştirmesine karşın silahını, yani Gizli Kaya'yı kullanır. Gizli Kaya, Paul Pokémon değiştirdiğinde kendini belli edecektir. Onix, Yere Çarpma kullanır yorgun olan Elekid'e karşı ve ona rahat bir şekilde hasar verir. Ancak Elekid'in Statik yeteneği yüzünden yaptığı fiziksel saldırı sonucunda felç olmuştur. Gücünü toplayan Elekid, yeniden taarruza geçer. Tuğla Kırıcı ile Onix'e doğru ilerler. Onix de onu Çifte Kenar ile karşılar. İkilinin ortada çarpışması sonucu zararın büyük kısmını gören Elekid olur. Ancak yine de ayaktadır. Paul, Elekid'i geri çağırır ve sahadaki Gizli Kaya'yı umursamadan Chimchar'ı çıkartır. Chimchar, PokéTopu'ndan çıkar çıkmaz, sahadaki Gizli Kaya, ona zarar verir. Chimchar atik bir şekilde Kazma kullanır. Yer üstüne çıktığında Onix'i havaya fırlatır ve büyük hasar verir ona. Onix, hızlı davranıp Çifte Kenar'la saldırır. Chicmhar, Kazma ile son anda saldırıyı atlatarak yer altına girer. Onix, yer altındaki Chimchar'ın hareketlerini takip etmeye çalışır ancak felç ona engel olur. Chimchar, üst üste kullandığı Kazma hareketleriyle Onix'i savaşa dışı bırakır. Roark, Onix'ini geri çağırır ve son Pokémon'u olan Cranidos'u sahaya çıkartır. Ash, madende gördükleri fosile benzeyen bu Pokémon'a Pokedex'ini doğrultur.

Cranidos: Kafa Atan Pokémon. Cranidos, 100 milyon yıl önce ormanların derinliklerinde yaşardı. Ve kafatası, çelik kadar sağlamdır!

Chimchar, Kazma kullanarak yer altına girer. Chimchar'ın hareketlerini takip eden Cranidos, Chimchar'ın tam çıktığı sırada Kafa Darbesi uygulayarak onu yere serer. Chimchar bir kez daha Kazma kullanacağı sırada Cranidos, hızlı ve güçlü bir şekilde Zen Kafa Darbesi uygulayarak Chimchar'ı engeller. Zen Kafa Darbesi'nin etkilerinden biri olan rakibi korkutma, Chimchar üzerinde de
etkili olur. Cranidos, yeniden Zen Kafa Darbesi ile taarruza geçtiğinde korkudan Paul'un Kazma hareketi kullanması emrini duymayan Chimchar, olduğu yerde bekleyerek saldırıdan ağır hasar alır. Cranidos, aynı saldırıyı birkaç kez daha kullandıktan sonra Odak Enerjisi ile bu işi bitirmek ister. Bu sırada Chimchar'ın da Alev yeteneği aktif olur. Chimchar, Zen Kafa Darbesi ile kendisine doğru gelen Cranidos'un ayağına tam güç ve hızlı Alev Tekeri ile vurarak Cranidos'u yere serer. Chimchar, yeniden Alev Tekeri ile Cranidos'a hasar verdikten sonra Kazma ile yer altına girer. Bu sırada Cranidos da Odak Enerjisi kullanır. Chimchar, yer üstüne çıktığında onu atlatarak Kafa Darbesi ile taarruz yapar. Saldırıyı atlatamayan Chimchar, maça devam edemez.

Paul, Roark'a karşı bir kez daha Elekid'i çıkartır. Cranidos ile Elekid, ikilinin kullanabilecekleri son Pokémonlardır. Yani bunun anlamı, bu mücadeleyi kazanan, maçı da kazanacaktır. Elekid, PokéTopu'ndan çıkar çıkmaz Gizli Kayalar yeniden etkisini gösterir ve Elekid'e zarar verir. Elekid, Cranidos'un güçlü ve atik bir şekilde kullandığı Alev Püskürtücüsü'nü atlatarak Tuğla Kırıcı ile Cranidos'un ayağına vurur. Elekid'in Statik'i de burada devreye girer ancak Cranidos'un Kalıp Kırıcı yeteneği sayesinde Elekid'in yeteneği onda işlemez. Cranidos, tam Zen Kafa Darbesi ile taarruza geçecekken ayağının ağrıması üzerine saldırısını yaparken yavaşlar. Bu da Elekid'in eline şans ve saldırı önceliği geçmesini sağlar. Elekid, tam güç Tuğla Kırıcı ile Cranidos'un kafasına vurarak başka Kafa Darbelerini engeller. Paul, stratejisini buna göre ayarlamıştır. Tip avantajından çok, doğru zamanda doğru hamle kullanmayı seçmiş, Chimchar'ın Alev yeteneği ile Alev Tekeri'ni birleştirerek, Cranidos'un ayaklarını hedef almıştır. Yine de Roark ve Cranidos için her şey bitmemiştir. Cranidos, kullandığı tam güç Alev Püskürtücüsü ile Elekid'i geri püskürterek büyük hasar verir ona. Elekid'in Tuğla Kırıcı'sı ile Cranidos'un Zen Kafa Darbesi'nin ortada çarpışması üzerine her yer duman olur. İkili, ağır hasar alarak geri püskürüp yeniden taarruza hazırlanırlar. Elekid, Cranidos'un Alev Püskürtücüsü'ne karşılık Tuğla Kırıcı kullanarak Alevleri dağıtır ve tam gücüyle Cranidos'a vurur. Etraf yeniden duman olur ve dumanlar dağıldığında iki Pokémon da ayakta durmakta zorluk çeker. Havluyu ilk atan taraf ise Cranid
os olur. Böylelikle Elekid ile Paul, kazanmış olurlar.

Maç sonrasında Roark, Paul'a Kömür Rozeti'ni takdim eder. Paul tam çıkarken Ash onu durdurur ve kendi maçını izleyip izlemeyeceğini sorar.


Paul nihayetinde Oreburgh Salonu'nda zafer kazandı! Bu rozet de onun galibiyetinin kanıtı. Ama sırada bizim kahramanlarımız var ve hiçbir yere ayrılmayacağız, bizi izlemeye devam edin.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Paul
Roark




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Paul:[Resim: rsiconani184.gif] [Resim: rsiconani239.gif] [Resim: dpiconani390.gif]


Roark: [Resim: rsiconani074.gif] [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: dpiconani408.gif]



[Resim: olaylar.png]

[Resim: 20px-Coal_Badge.png] - Paul, Sinnoh'taki ilk Spor Salonu maçını Roark'a karşı yaptı ve Kömür Rozeti'ni kazandı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_
Çalışmaların gerçekten güzel devamında daha iyi olması dileğiyle.