Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 472 - Dawn Of A New Era
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Dawn Of A New Era
Japonca Adı: Piplup VS Budew! Dawn's First Battle!!
Türkçe Adı: Yeni Bir Çağın Başlangıcı


[Resim: genizet.png]
Her yeni maceranın başında kasisler olur, kahramanlarımız için bu sorun ise basit bir taneye benziyor. Bunlar basit bir kasis mi, yoksa kocaman bir çukur mu?

Kahramanlarımızı ormanda Pokémon yakalamaya çalışırken buluyoruz. Dawn, vahşi bir Buneary'yle karşı karşıyadır. Ancak ilk denemesi olacağı için heyecanlı ve bir o kadar da sakardır. Önce PokéTopu'nu büyültmeyi unutur. Ardından PokéTopu'nu, Dawn'ın elinden kaymasıyla yanlışlıkla Ash'e fırlatır. Dawn ile Ash, kavga etmeye başlarlar. Bu arada Buneary kaçar. Ash ile Dawn'ın kavgası yol boyunca sürer. Atışmanın arasında kalan Brock, bir süre sonra sinirlenerek Ash ve Dawn'a kızar. Tam bu sırada güneş parlaklığını arttırır ve etrafa parlak tozlar yayar. Bu, Güneşli Gün saldırısıdır. Bir Budew, dostlarımıza doğru yaklaşır. Ash, Pokédex'ten Budew'e bakar.

Budew: Tomurcuk Pokémon'u. Kışın soğuğunda yaşayabilmek için tomurcuk kısmını kapalı tutar ve ilkbahar geldiğinde tekrar açar.

Güneşli Gün saldırısını bu Budew kullanmıştır. Dostlarımız bunu düşünürken ağacın altında oturan eğitmen, dostlarımızı doğrular. Bu eğitmen, Budew'in antrenörüdür. Eğitmenin şiirsel sözlerinin ardından dostlarımız kendilerini tanıtırlar. Adı Nando olan bu eğitmen, bir Pokémon Ozanı'dır. Budew ile Nando, dünyayı dolaşıyor ve gittikleri yerlere mutluluk getiriyorlardır. Dawn, Ash'e ne kadar güçlendiğini göstermek için Nando'ya meydan okur. Nando da bunu kabul eder. Dawn'ın Koordinatör olduğunu öğrenen Nando, dostlarımızı savaş için açık bir alana götürür. Bu sırada Roket Takımı dostlarımızı izliyorlardır. Jessie de Dawn gibi koordinatör olmak ve Pokémon Yarışmalarını kazanmak istemektedir.

Dawn, ilk maçı için heyecanlıdır. Piplup'ı çıkartır. Nando da Budew ile mücadeleye katılır. Dawn, çimen tipine karşı uçan tip saldırıları kullanmayı planlar. Piplup, Gagalama ile taarruza geçer. Budew, atik davranıp Piplup'ı atlatır. Ardından Mermi Tohumu kullanır. Son anda saldırıdan sıyrılan Piplup, Baloncuk Işını kullanır. Saldırı Budew'e isabet etse de Budew çimen tipi olduğu için çok fazla etkilenmez. Budew, Güneş Işını'na hazırlanır. Dawn, Budew'in Güneş Işını için zamana ihtiyacının olduğu biliyordur. Ancak Dawn'ın hesaba katmadığı şey halan daha etkisini gösteren Güneşli Gün'dür. Piplup, atik bir şekilde Gagalama ile taarruza geçer. Güneşli Gün'ün hızlandırdığı Güneş Işını'nı ateşleyen Budew, Piplup'ı savaş dışı bırakır. Savaş sonrası Nando, Dawn'ın yanına gidip onu tebrik eder. Bu savaş, Ash ile Dawn'ın arasını da düzeltir. Ash, Dawn'a güçlenmesinde yardım edeceğini söyler. Nando, dostlarımıza veda ederek yanlarından ayrılır. Bu sırada dostlarımızı izleyen Roket Takımı, Pikachu'yu çalmak için plan yaparlar.

Güneş batmak üzeredir. Dawn, hiç Pokémon yakalayamamasından ve hiç maç kazanamamasından şikayetçidir. Ash onun moralini yerine getirmeye çalışır. Bu sırada Brock da haritasından yakınlarda bir Pokémon Merkezi bulur. Dostlarımız, yönlerini Pokémon Merkezi'ne çevirirler. Brock, Bonsly'yi dışarı çıkartır. Hemşire Joy'a gidecekleri haberinin mutluluğunu onunla paylaşır. Dawn, Pokédex'ten Bonsly'ye bakar.


Bonsly: Bonsai Pokémon'u. Kaya türü olduğu için vücudunda fazla nem birikirse güçsüzleşebilir. Bu yüzden suyu dengede tutmak için vücudundan düzenli olarak su salgılar.

Ash, Brock'a diğer Pokémonlarının nerede olduğu sorar. Brock da onları Spor Salonu'nda kardeşlerine bıraktığını söyler. Dawn, Brock'un Pewter Şehri'nin eski Salon Lideri olduğunu öğrenir. Dostlarımız, yola devam ederler ve sonunda Pokémon Merkezi'ne varırlar. Dawn, Hemşire Joyların birbirine benzediğini ve Brock'un çoğu kıza sarkıntılık ettiğini öğrenir. Dostlarımız Pokémonlarını Hemşire Joy'a verirken Dawn, telefonda annesi ile görüşür. Hemşire Joy, Ash'e Sinnoh Ligi için kayıt yaptırıp yaptırmadığını sorar. Ash, kayıt yaptırmayı unutmuştur. Hemşire Joy, kayıt işlemlerini tamamlar. Dawn da Pokémon Yarışması için kayıt yaptırmak ister ancak Hemşire Joy, bunu Yarışma Arenası'ndan yapabileceğini söyler. Bu sırada Pokémon Merkezi'ne üç çocuk gelir. Birindeki Prinplup, Dawn'ın dikkatini çeker. Dawn, Pokédex'ten Prinplup'a bakar.

Prinplup: Penguen Pokémon'u ve Piplup'un gelişmiş hali. Okyanusta avlanırken kanatlarından gelecek bir saldırı güçlü olabilir.

Bu sırada Nando da Pokémon Merkezi'nden içeri girer. Hemşire Joy'a bıraktığı Budew'ini alıp düşünmek için dışarı çıkar. Kahramanlarımız Hemşire Joy'dan, Nando'nun Pokémon Yarışması ile Pokémon Ligi arasında gidip geldiğini ve hangisini seçmesi gerektiğini bilemediğini öğrenirler. Dawn, Nando'nun bir Koordinatör olmasını desteklerken Ash de onun Salon Maçları yapmasını destekler. İkili yeniden kavga ederler. İkisi de Nando'yu kendi ilgi alanına çekmek için Pokémon Merkezi'nden ayrılıp onu bulmaya gider. Brock da peşlerinden gider.

Dostlarımız ormanda uzunca bir süre Nando'yu ararlar ancak bulamazlar. Pokémon Merkezi'ne dönünceye kadar güneşin doğacağını düşünen dostlarımız, kamp kurmaya karar verirler. Brock, yaptıkları işin sonucunu düşünmeden yola çıktıkları için Dawn ile Ash'e kızar. Bu sırada otel sahibi kılığına giren Roket Takımı, dostlarımızı kandırmaya çalışır. Otel girişi görünümlü karton duvarının düşmesi üzerine Roket Takımı'nın kimliği açığa çıkar. Roket Takımı, sloganlarını söyledikten sonra James, Carnivine'ını çıkartır. Carnivine, daha önceki gibi yine James'in kafasını ısırır. James'in Carnivine yakaladığını bilmeyen dostlarımız, Ash'in Pokédex'inden Carnivine'a bakarlar.


Carnivine: Böcek Yakalayan Pokémon. Avlarını yakalamak için tatlı koku salgılayan salyasını kullanır.

Dawn, Piplup'ı seçer. Piplup, PokéTopu'ndan çıkar çıkmaz tam güç Baloncuk Işını kullanır. Çimen tipi olan Carnivine, kendisine gelen su tipi bir saldırı olan Baloncuk Işını'nı yutar ve hiç zarar almaz. Carnivine, Isırık ile karşı saldırıya geçer. Carnivine, tam Piplup'ı ısıracakken dönerek gelen Nando'nun Budew'i, Carnivine'ı geri püskürtür. Ardından Mermi Tohumu ile Roket Takımı'nı gökyüzüne fırlatır. Derken Nando da ortaya çıkar. Dostlarımız Nando'ya teşekkür ederler ve onu aradıklarını söylerler. Dostlarımız ateş yakıp, ateşin etrafında toplanırlar. Nando, dostlarımıza ikileminden bahseder. Ash, Budew'i Salon Karşılaşmaları için uygun görürken Dawn da onu Yarışma Maçları için uygun görür. Ash ile Dawn, yine kavga etmeye başlarlar. Nando'nun uyarısı üzerine ikili kavga etmeyi bırakırlar. Derken orman Pokémonları aynı anda şarkı söylemeye başlarlar. Dawn, Ash'ten yaptıkları için özür diler. Başarısızlığının suçunu Ash'e yüklediğini ve ondan sinirini çıkarttığını düşünür. Ash de özür diler. İkisi de bundan sonra davranışlarına dikkat edeceklerine dair söz verirler. Ash'in aklına Ho-Oh'u görüşü, Dawn'ın aklına ise Verity Gölü'nde gördüğü Pokémon gelir. Nando ise bu sırada ormanın şarkısına eşlik ediyordur. Ash, Nando'ya meydan okur. Nando da kabul eder.

Sabah olur ve Ash ile Nando arasındaki karşılaşma başlar. Nando, Budew ile, Ash de Pikachu ile karşılaşmaya katılır. Pikachu, Hızlı Saldırı ile hızlı bir şekilde başlangıç yapar. Budew, Mermi Tohumu ile onu engellemeye çalışır ancak Pikacu saldırıyı atlatarak Budew'e doğru ilerleyerek onu geri püskürtür. Budew, Mega Boşlatma kullanır. Pikachu saldırıdan hasar alırken, onun hasarının yarısı kadar Budew kendini iyileştirir. Pikachu, toparlanıp tam güç Yıldırım Oku kullanır. Budew, saldırıdan ağır hasar alır. Birden Budew, etrafa parlak, beyaz bir ışık saçmaya başlar. Budew, göz kamaştırıcı bir şekilde evrim geçirerek Roselia olur. Budew'in Roselia'ya evrim geçirmesi, dostlarımızı şaşırtır. Bu bilmedikleri bir şeydir. Roselia, Güneşli Gün kullanır. Ardından Güneş Işını ile taarruza geçer. Pikachu, Güneş Işını'nı zıplayarak atlatır. Ardından tam güç Demir Kuyruk ile Roselia'yı savaş dışı bırakır. Maç sonrası Nando, ne yapacağına karar verir. Hem Pokémon Yarışmalarına katılacak, hem de Salon Savaşları yapacaktır. Nando, kararında yardımcı oldukları için dostlarımıza teşekkür edip onlardan ayrılır.


Sinnoh Ligi'nde kazanmak veya Büyük Festival'i fethetmek farklı hayaller olabilir. Ama sıkı çalışmak ve kararlılık hayalleri gerçekleştirmek için hala birinci sırada. Yani en sevdiğimiz sıkı hayalcilerimiz yola devam ediyor, bizden ayrılmayın!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Hemşire Joy
Johanna
Nando




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani396.gif]


Brock: [Resim: dpiconani438.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif] [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Johanna: [Resim: dpiconani431.gif]


Nando: [Resim: rsiconani315.gif] [Resim: dpiconani406.gif]


Özel/Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani390.gif] [Resim: dpiconani394.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani092.gif] [Resim: rsiconani163.gif] [Resim: rsiconani164.gif] [Resim: rsiconani194.gif] [Resim: rsiconani195.gif] [Resim: rsiconani200.gif] [Resim: rsiconani250.gif] [Resim: rsiconani355.gif] [Resim: rsiconani358.gif] [Resim: dpiconani401.gif] [Resim: dpiconani412.gif] [Resim: dpiconani427.gif] [Resim: dpiconani481.gif]






[Resim: olaylar.png]
- Dawn, ilk kez bir eğitmenle maç yaptı.
- Nando, ilk kez bu bölümde gözüktü.
- Ash, Sinnoh Ligi'ne kaydoldu.





[Resim: EmeiGeenler.png]

_Erdi_