Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: PDW--Pidgeot-Fearow
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Konu açmak hoşuma gitti ya. :D Bir günde 3. konu. :D Neyse söylediğim gibi bu konuda Pidgeot ve Fearow'u karşılaştıracağım.

Pidgeot
[Resim: 250px-018Pidgeot.png]

Teknik Avantajlar:
-Mega Evo avantajı
-Ses hızında uçma
-Birçok Stat'ta önde

Fizyolojik Avantajlar:
-Uçuşunu kontrol etmesini sağlayan dev kanatlar
-Uzun kırmızı-sarı tüyler


Fearow
[Resim: 250px-022Fearow.png]

Teknik Avantajlar:
-Yüksek atak
-Drill Beak (Stadium 2'de çok gıcık bir saldırıydı. :D )

Fizyolojik Avantajlar:
-Sivri ve uzun bir gaga
-Hızlanmasını kolaylaştıran sivri vücut
Konular iyi ama bir öneri vereyim. Bir konu başlığı altında bu karşılaştırmaları yapsan çok daha güzel ve kolay olur. Fazla konu ve yorum da olmamış olur. Görselleri de gif veya hareketli resimlerden seçersen de hiç fena olmaz hani.
(01-01-2015, 07:47 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Konular iyi ama bir öneri vereyim. Bir konu başlığı altında bu karşılaştırmaları yapsan çok daha güzel ve kolay olur. Fazla konu ve yorum da olmamış olur. Görselleri de gif veya hareketli resimlerden seçersen de hiç fena olmaz hani.
Çok sağol. Değerlendireceğim.
Anladığım kadarıyla ikişer ikişer ya da üçer üçer değerlendirme yapıyorsun. Yani her birini bir konuda toplaman bana mantıklı gelmedi. Ancak konu içerik olarak biraz boş gibi geldi bana. Yani tam bir inceleme veya tam bir karşılaştırma yapabilmek için kullanılabilecek çok şey var. Mesela abilitylerden bahsedebilirsin. Movesetlerden, statlardan... Karşılaştırılan Pokémonların iyi ve kötü yanlarından bahsedebilirsin. Oyunlar açısından karşılaştırabilirsin. Sonunda da sorunu sorarsın. Böylesi daha özenli ve güzel olabilir. Karşılaştırmalarda da Pokémonların son evrimlerini kullanman hoşuma gitti. Yani sırf konu olsun diye Metapod ile Kakuna'nın karşılaştırılmasını istemezdim açıkçası.

Sonraki konu olacaksa Nidoking ve Nidoqueen olursa sevinirim. Kıyaslamaya Raticate, Sandslash ve Raichu gibi Pokémonları koymana gerek yok bence.
(01-01-2015, 08:46 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Anladığım kadarıyla ikişer ikişer ya da üçer üçer değerlendirme yapıyorsun. Yani her birinde bir konu açman bana mantıklı geldi. Ancak konun içerik olarak biraz boş gibi geldi bana. Yani tam bit inceleme veya tam bir karşılaştırma yapabikmek için kullanılabilecek çok şey var. Mesela abiltylerden bahsedebilirsin. Movesetlerden, statlardan
Statlardan ve movesetlerden nadiren bahsediyorum. Sıklaştıracağım. Sağol.
Üzgünüm, ama Abilitylerden pek anlamam. Ama anladığım kadarıyla yapabilirim. =T
Sonradan güncelleştirmeler yaptım. Bir kez daha bakarsan sevinirim. Ve mantıklı geldi yerine gelmedi olmalıydı. Onu da güncelleştirmede düzelttim. Abilitylere gelirsek;

Ability, bir Pokémon'un sahip olduğu yetenektir. Bunları savaş sırasında kullanabilirler.

*Abilitylerden bazıları belli bir duruma göre aktif olabilirler. Örneğin Blaze Ability'sinin aktif olabilmesi için Pokémon'un canını 1/3'ünden daha az kalması gerekmektedir.
*Bir Pokémon sadece bir Ability'ye sahiptir. İki veya daha fazla Ability'ye aynı anda sahip olamazlar.
*Ability'si aynı olan Pokémonlar da vardır. Örneğin; Buizel de Surskit de Swift Swim Ability'sine sahip olabilir.
*Bir Pokémon doğada farklı farklı Abilitylerde bulunabilir. Örneğin; bir Roselia, Natural Cure Ability'sine de Poison Point Ability'sine de sahip olabilir. Mesela sen Route 117'de çimenlerde dolaşıp bir Roselia yakaladın. Ability'si Poison Point, ama sen Natural Cure olmasını istiyorsun. Aynı routeda aynı çimenlerde dolaşıp başka bir Roselia ararsın. İstediğin Ability'ye ulaşana kadar denersin Roselia aramaya.
*Pokémon'un Ability'si, eski nesillerde sadece Pokémon evrim geçirince değişebilirdi. Örneğin; Eevee'nin ability'si Adaptability veya Run Away. Evrimi Vaporeon'un ise Water Absorb. Şimdiki nesilde ise bu Ability Capsule ile mümkün.
*Hidden Ability denilen şey ise gizli yetenektir. Çoğu Pokémon'un Hidden Ability'si vardır ve olanların ise sadece bir tane Hidden Ability'si vardır. Hidden Ability'li Pokémon bulmak zordur. Bunun için çeşitli yöntemler yapılabilir. Horde Encounters dediğimiz 5'e 1 savaşlarda, Eventlarda veya Friend Safari'de Hidden Ability'li Pokémon bulunabilir.

Buradan da abilitylerin Türkçe açıklamasıyla birlikte bulabiilrsin.

Ability hakkında anlamadığın bir şey olursa ÖM ile bana ulaşabilirsin.

Ve bence moveset ile statlardan daha çok bahsetmelisin. Daha güzel ve detaylı bir karşılaştırma olması açısından.
Pidgeot ile Fearow arasındaki fark Pidgeot kanat saldırıları Fearow ise gagalama saldırılarıyla ünlüdür. :D
Stats oranlarına bakıldığında Pidgeot baya bir önde.Flying saldırılarda Pidgeot'un üstünlüğü var.Fearow'un
gagalama gibi yakın temas saldırılar kanat saldırılarına karşı dezavantaj durumundadır.O yüzden Pidgeot
Fearow'a göre üstün durumdadır...

Buradan ac02'ye açtığın karşılaştırma konuların devamı olmadı. Devamı olsa iyiydi. (.D

PDW--Dragon Tipi PDW Konusu-1
https://pokemonturkiye.com/showthread.php?tid=12422

Sizce hangi pokemonların karşılaştırması yapılsa iyi olur? Bu ara yorumlarım ve sorularım cevapsız kalıyor. Bari bunu cevaplayın... (.D
Bence pokemonların move setleri statları abilityleri dışında evrim geçirme süreçleri lvl atladıkça öğrenebileceği hareketler tiplere karşı zayıflıkları üstünlükleri bunlarla da detaylandırabilirsin.Bence iki pokemon yerine bi tipteki bütün pokemonlar karşılaştırılabilir.Daha detaylı ve konuşulan bi konu olur.
Soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim. Benim hazırladığım '' PDW--Dragon Tipi PDW Konusu-1 '' adlı konuda stat, ability ve move setlerini belirtip konu hazırladım. Dediğiniz gibi geniş kapsamlı ve doğru tipteki pokemonlarla pdw konusu yapılsa çok konuşulan bir konu olur ama şu ara nedense verilen emeğe gerektiği kadar ilgi yok. Sorulan sorulara bile ufakta olsa cevap verilmiyor.

Artık birçok pokemonun ek tipleri oldu onun için aynı tipteki pokemonla dengeyi sağlamak için ilk hazırladığım pdw konusunda sadece Dragon / Flying tipteki pokemonları karşılaştırdım. Aslında amacım bütün ejder pokemonlarını karşılaştırmaktı.

Peki sizce hangi tip ve hangi pokemonların karşılaştırması iyi olur?