Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Eon Ticket Yöntemi (Homepass İle)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
EDİT: Bu yöntem 3ds'in 9.3 ve üstü versiyonlarında çalışmamaktadır.

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi Omega Ruby de Latios, Alpha Sapphire de Latias yakalayabiliyoruz. Ancak version exclusive olan Latias ve Latios'u yakalayabilmemiz için street pass olması lazım. Ancak Türkiye'de biraz zor ben daha görmedim çevremde :D Neyse bu konuda Omega Ruby de Latias, Alpha Sapphire de Latios yakalamanın yöntemini açıklayacağım. Yani Eon Ticket almanın.




Bu videoda arkadaş güzelce açıklamış. Ama ben sırasıyla yine de yazayım. Öncelikle OrAs oyununuza girip buzznav'ı açarak street pass'ı aktif etmeniz gerekiyor. Aktif ettikten sonra aşağıda verdiğim linkten homepass'ı çalıştırmanız gerekli.
Homepass: https://www.reddit.com/r/pokemon/comment...ndows_only

Homepass açtıktan sonra kendiniz şifre ve id belirledikten sonra aşağıda vermiş olduğum OrAs mac adress'ini girmeniz gerekli. Yine de ben yazayım : 4E53504F4F45
Street Pass Adress: https://docs.google.com/spreadsheet/lv?k...np6SkJablE

Bunu yazdıktan sonra bilgisayarınızdan ağ ve paylaşım merkezinden bağdaştırıcı ayarlarını değiştirip yaptınız homepass için paylaşım açmanız gerekli. Paylaşım açtıktan sonra 3ds inizden kendi oluşturduğunuz id ve şifreyele internete bağlanın.
Daha sonra MACycle indirmeniz gerekli. (Link: https://gbatemp.net/threads/macycle-the-...ss.353328/ )
Macycle programından önce settings den MAC Order yazan yeri Sequential yapmamız gerekli. Daha sonra Basic Macs yazan yerde output yerine (4E53504F4F46) yazıyoruz ve start diyoruz.
Daha sona oyuna girdiğimizde buzznav'a giriyoruz ve eon ticket kazandığımızı, pokemon center dan alabileceğimizi söylüyor. Pokecenter'a gidip eon ticket alıyoruz. Hayırlı olsun :)

Latias/ Latios yakalamak için ise; önce petalburg city'de Norman'la konuşuyoruz. O bizi Southern Island a giden gemiye bindiriyor ve orada Latias/ Latios umuzu yakalıyoruz. Mega taşımızı ise annemizden daha sonra alıyoruz :D

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi oyunlar herkese.
Ben bunu nasıl gözden kaçırmışım :D ilk fırsatta deneyeceğim bu yöntemi :D
(03-01-2015, 06:02 PM)bulldogss_eray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben bunu nasıl gözden kaçırmışım :D ilk fırsatta deneyeceğim bu yöntemi :D
Yalnız şöyle bi şey var. Ben oyunu ilk oynadığımda bu yöntemi yukards yazdığım gibi uyguladım ve eon ticket i aldım. Ancak 2.oynayışımda aynı yöntemi uyguladım olmadı bu sefer. İlk oynayışımda street pass tamamen boştu. Street pass sıfırlama gibi bi olay varsa(baktım ama bulamadım) sıfırlayıp öyle deneyeceğim.
Ben Eon Ticket i hicbirsey yapmadan Steven konuşurken bana verdi bu nasıl oldu acaba
(04-01-2015, 12:16 PM)arceus_1990 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben Eon Ticket i hicbirsey yapmadan Steven konuşurken bana verdi bu nasıl oldu acaba
Eon Flute dir o.
Bende bağdaştırıcı ayarlarını değiştirmede homepass gözükmüyor.
Evet sonunda interneti bozmayı başardım. Galiba biraz fazla kurcalayan, @[RyanAnders] ilk önce senin yöntemi denedim ve başarılı bir şekilde internet bağlantısı oldu ancak streetpass özelliği devreye girmesi.

Araştırmam, yeni gelen 3DS güncellemesi bunu işe yaramaz hale getirdiğini gösteriyor. Sonra farklı yöntemler denerken modemin ayarları ile oynamaya başladım ve elimde patladı. Şimdi mobilden giriyorum geç oldu diyip pes ettim bu gece için :'(

Devamı yarın...
(11-01-2015, 04:21 AM)bulldogss_eray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Evet sonunda interneti bozmayı başardım. Galiba biraz fazla kurcalayan, @[RyanAnders] ilk önce senin yöntemi denedim ve başarılı bir şekilde internet bağlantısı oldu ancak streetpass özelliği devreye girmesi.

Araştırmam, yeni gelen 3DS güncellemesi bunu işe yaramaz hale getirdiğini gösteriyor. Sonra farklı yöntemler denerken modemin ayarları ile oynamaya başladım ve elimde patladı. Şimdi mobilden giriyorum geç oldu diyip pes ettim bu gece için :'(

Devamı yarın...
O kadar kasmasaydın keşke :)
Güncelleme ile de alakalı olabilir. Çünkü oyuna 2.kere başlamadan önce 3ds e güncelleme gelmişti bende güncelledim. Aynı şeyleri yapıp birinde olması, birinde olmaması garip.
Bu arada yazdığım yöntemi deneyip Latias/ Latios alamayan varsa, orasta yakaladığım Latias ve Latiosları istediğiniz şekilde düzenleyip verebilirim, bi mesajınıza bakar ki zaten powersave de var klonlayabilirim :) Konuyu açtık mahçup olmayalım bari :)
Bende uğraştım baya, kullanılan programları değiştirdim. Olmuştu 9.2'ydi sürüm o zaman :)
(11-01-2015, 05:14 AM)RyanAnders Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O kadar kasmasaydın keşke :)
Güncelleme ile de alakalı olabilir. Çünkü oyuna 2.kere başlamadan önce 3ds e güncelleme gelmişti bende güncelledim. Aynı şeyleri yapıp birinde olması, birinde olmaması garip.
Bu arada yazdığım yöntemi deneyip Latias/ Latios alamayan varsa, orasta yakaladığım Latias ve Latiosları istediğiniz şekilde düzenleyip verebilirim, bi mesajınıza bakar ki zaten powersave de var klonlayabilirim :) Konuyu açtık mahçup olmayalım bari :)

Biraz daha araştırma ve sonunda başardım hiç bir sıkıntı yok, ama farklı bir yöntem ve burdan nasıl yapıldığını resimli olarak anlatacağım birazdan.

Edit:

İlk adım adım nasıl yapılacak ve neler gerekli buradan sizinle paylaşacağım.

Ama unutmayın bunun yapılabilmesi için Windows 7 veya 8 gerekli ve evinizde Wireless özelliği olan bilgisayarınız olması gerekir. NOT: benim bilgisayar İngilizce olarak kullanıyorum ancak aşağı yukarı aynı şey ben bizlere Türkçe olarak sizlere anlatacağım, hatam olursa affola.

Şimdi başlayalım.

1: 3Ds/2DS yazılım sürümü 9.3 veya üstü olması gerekir. Yani 11 Ocak 2015 tarihinde konsol güncel yazılım ile çalışıyor ise bir sıkıntı yoktur.

2: [download] bu link üzeinden bir zip dosyası indirmelisiniz, içinde bir CMD dosyası var bu
dosya sizin Kablosuz cihazınızın uyumluğunu denetleyecektir. Antivirüs’ünüzün bu dosyayı silme ihtimali olabilir ama emin olun bir sorun değil.

3: nzone.exe dosyasının indirin [download], bu dosya sanal olarak bir Accses Point oluşturacaktır.

4: Asıl işlemler şimdi başlıyor; ilk olarak CMD dosyasını C:\ içine kopyalayalım. Resimde nasıl bulabileceğiniz görebilirsiniz. C:\ dosyasına içine yapıştır diyince sizde Admin yetkisi isteyecektir, Evet diyin.

[Resim: 1_zps7e070008.png]

5: Şimdide Kablosuz cihazımızın uyumluluğunu kontrol edelim, “maccheck.zip” içinde bulunan dosyaları C:\ dosyasına çıkartalım; bu işlemi dosyaları sürükleyerek yapın.

6: “maccheck.cmd” üzerinde sağ tıklayıp “Admin olarak çalıştır”a (yanlış yazmış olabilirim) tıklayın ve bir süre bekleyin. Bu işlem biraz zaman alacaktır. Resimde gördüğünüz şeye benzemesi gerekir.

[Resim: 3165.png]

Eğer yukardaki resim gibi sıfırların arasında bir rakamı olursa Kablosuz cihazınız uyumlu demektir. Eğer hiç bir rakamı gelmez ise üzgünüm bu işlem işe yaramayacaktır. Bu işlem biraz işlemcinizi yorabilir ve kablosuzdan internete bağlanıyor iseniz bağlantınız kesilebilir. Son olarak program kendiliğinden kapanacaktır siz ellemeyin.

7: Şimdi Mac adreslerinin ve sanal olarak oluşturmamız gerek Wi-Fi başlatalım; ilk olarak “CMD.exe
üzerine sağ tıklayarak “Admin olarak Çalıştır” diyelim. Evet diyin.

8: Resimde örnek mevcut, “nzone.exe start BASE16” yazın ve enter’a basın. Ben “nzone.exe BASE256” yazdım ama bir sorun olmadan çalıştı. Ayrıca “GBATEMP” de deneyebilirsinz.

[Resim: 3166.png]

C:\ dosyasının içinde “nzone.macs” oluşmuş olması gerekir. Bunun anlamı program çalışmaya başlamış demektir.

9: (Bu adımı kendim bulmak zorunda kaldım.) CMD içine “netsh wlan set hostednetwork key=password” komutunu girin bu sayede şifrenizi oluşturmuş oluyorsunuz. Şifrenizi istediğinizi sekiz karakter kullanarak yapabilirsiniz benim örneğimde “password” oluyor.

[Resim: 2_zps71f21192.png]

10: Şimdi Ağ Paylaşım Merkezine giderek “Bağdaştırıcı ayarlarını değitirin“e giriyoruz.

[Resim: 3_zpsd4030c8f.jpg]

11: Bizim internete asil olarak bağladığımız bağdaştırımıcızın üzerine sağ tıklayarak özellikler diyoruz ve paylaşım sekmesine tıklıdıktan sonra resimde görüldüğü gibi “Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayardan İnternet bağlantısı yoluyla bağlansın” kutusunu işaretleyin. (önlem olarak diğer bağdaştırıcılarınız tamamen kapatın yani sağ tıklayarak “Devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın.
[Resim: 4_zps16d3fb5b.jpg]
Resimdeki örneği internetten buldum. Eğer diğer bağdaştırıcıları devre dışı bırktıysanız listeden seçme yapmanıza gerek yok, eğer seçme listesi çıkarsa 3DS konsolunuz bağlanacak olan bağdaştırıcıyı seçin.

12: Şimdi 3DS üzerinde “ConsoleNintendo3DS” ağına bağlanı ve şifreside “password”, siz başka bir şey yaptıysanız onu girin.


Sanırım bu kadar internet bağlantınızı kontrol edin ve sorunsuz bir şekilde bağlanmış olmanız gerekir. Eğer bağlantı oluşmadıysa Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir’e giderek “ConsoleNintendo3DS” olan bağdaştırıcınızın IPv4 özelliklerine girerek el ile IP=192.168.137.1 ve Alt ağ maskesi=255.255.255.0’dır
Zaten, siz Varsayılan ağ geçidi ve DNS için 192.168.137.001 adreslerini girin. Şimdilik bu kadar, 3DS internete bağlandıysa kapatıp açın ve ORAS oyunuzunun İcon’unun sağ alt köşesinde yeşil bir nokta oluşması gerekir, var ise Streetpass özelliği sayesinde bir veri almışsınızdır demek oluyor bu.

Bol şans.