Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Iris (Anime)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Iris (Anime)

[Resim: DP98.jpg]


KISA BİLGİ

Unova Bölgesindeki pokemon eğitmenidir.Ash'in Best Wishes Serisindeki seyahat arkadaşlarından biridir.

Cinsiyet:Kız
Göz Rengi:Kahverengi
Saç Rengi:Mor
Bölge:Unova Bölgesi
İlk Görülüş:The Shadow of Zekrom!

Iris Ejderhalar Köyünde doğmuş ve orada büyümüştür.Köyün hemen dışındaki ormanda yaşamış ve orada vahşi pokemonlarla vakit geçirmiştir.Orada yaşarken ağaçlara tırmanmayı ve pokemonları sevmeyi öğrenmiştir.Bir gün bir Patrat'ın yiyeceğini çalan ve onu yaralayan Drilbur ile karşılaşmıştır.Iris Drilbur'un yaptıklarına sinirlenmiş ve ona meydan okumuştur.Drilbur'a defalarca yenilmesine rağmen asla vazgeçmez ve sonunda onu yenmeyi başarır ve onu uçurumun dibinden kurtarır.Bu olaydan sonra ikili iyi bir dost olur ve beraber antrenman yapmaya başlar.Diğer eğiticilere karşı kazanılan bir sürü zaferden sonra Drilbur bir Excadrill'e dönüşür.Sonra ikili Ejderha Ustası Drayden ile karşılaşır ve Drayden onun savaş yeteneklerini över.Ardındansa Iris Drayden'a meydan okur.Iris ve Excadrill meydan okumayı kabul eden Drayden'ile karşılarşır.Fakat Excadrill Drayden'ın Haxorus'una ezici bir şekilde yenilir.O günden sonra Excadrill içine kapanık bir görüntü çizer.Ama Iris and Excadrill Against the Dragon Buster! Bölümünde Excadrill Georgia'nın Beartic'ine yenilince Iris Cilan'ında yardımıyla Excadrill'in duygularını anlamaya başlar ve bunun sonucunda ikili yeniden dost olur.

[Resim: DP109.jpg] [Resim: DP127.jpg]


[Resim: DP147.jpg] [Resim: DP243.jpg]

Drayden'a yenilmesinden kısa bir süre sonra Opelucid Şehrindeki Opelucid Akademisinde eğitim görmeye başlar.Fakat oraya uyum sağlayamaz.Okul dışında iken ise yurtta kalır ve Martha adındaki yaşlı bir kadından başka kimseyle fazla konuşmaz.Sürekli olarak Ejderha Köyünü özlemektedir.Bu yüzden defalarca temiz hava almak ve köyünü görebilmek için kaldığı yurdun yakınındaki kuleye tırmanır ve defalarca başı Memur Jenny ile derde girer.Nihayet Pokemon Akademisinde bir savaş kaybettikten sonra sabrı tükenir ve Ejderha Köyüne geri döner.Orada bir süre kaldıktan sonra Ejderha Köyündeki Yaşlı Kadın ona bir Axew verir ve bir yolculuğa çıkmasını söyler (Drayden Versus Iris:Past,Present and Future! Bölümünde bunu yaşlı kadına Drayden'ın tavsiye ettiği görülür).

[Resim: DP102.jpg] [Resim: DP144.jpg]


[Resim: DP185.jpg] [Resim: DP206.jpg]

Bunun üzerine Iris günün birinde Ejderha Ustası olmak için yolculuğuna başlar.Iris'in animeye giriş bölümü olan The Shadow of Zekrom!'da Iris ve Axew Zekromdan kaynaklanan bir fırtınaya tanık olurlar.Sonraki bölümde ise Unova Seyahatine başlamış olan Ash Iris'i bir pokemon sanarak kafasına bir poke topu fırlatır ve böylece karşılaşmaları ilginç bir şekilde olmu olur.O andan itibaren Iris ve Ash sürekli tartışmaya başlar.Ancak ikili yinede seyahatlerine beraber devam eder.Iris Triple Leaders! Team Threats! Bölümünde Ash'in spor salonu maçını izler.Ash'in salon maçı sonraki bölümde de devam eder ve bölümün sonunda spor salonu liderlerinden biri olan Cilan Ash,Iris ve kendisinin iyi bir takım olduğunu söyleyerek birlikte yolculuk yapmayı önerir.Diğer ikisinin de kabul etmesi üzerine Iris,Ash ve Cilan resmen seyahat arkadaşı olurlar.

[Resim: DP113.jpg] [Resim: DP95.jpg]


[Resim: DP141.jpg] [Resim: DP365.jpg]


The Bloom Is on Axew! Bölümünde ise Iris Axew'u eğitmek için Cilan'la savaş yapmaktadır.Savaş sırasında Iris Axew'a ejderha öfkesi kullanmasını söyler.Axew saldırı kullanmaya çalışır fakat sonuç hüsran olur.Bunun nedeni ise Axew'un saldırıyı tam olarak iyi kullanamamasıdır.Sonra Iris Ash ve Cilan'a Axew'un sorunundan ve onunla nasıl tanıştığından bahseder.Ardındansa Iris Axew'u ortalıkta göremez.Sonra Iris ve diğerleri bir patlama görürler ve o yöne doğru gittiklerinde Axew'u sinirli bir Scolipede'in üzerinden görürler.Scolipede üzerindeki Axew'u kurtarmak için Ash Snivy'yi Cilan ise Pansage'i seçer fakata başarılı olamazlar.Bunu üzerine Iris daha önce kimsenin varlığından haberdar olmadığı Excadrill'i çağırır.Fakat Excadrill sonradan öğreneceğimiz bir nedenden dolayı yer altı modundadır ve Iris'e cevap vermez.Sonra Iris Axew'u kendi başına kurtarmaya karar verir.Ash'in Tepig'i ve Cilan'ın Pansage'si Scolipede'e saldırarak dikkatini dağıttığı anda Iris sarmaşıkla atlayarak Axew'u kurtarır.Ancak Scolipede'in siniri geçmemiştir ve Iris ile Axew'un üzerine yürür.Yürürken ise arka ayağıyla yeraltı modundaki Excadrill'e çarpar.Bunun üzerine Excadrill Yer üstü moduna geçerek Socolipede ile savaşır ve sonunda onu uçurur.Iris bunun için Excadrill'e teşekkür edecekken Excadrill tekrar yer altı moduna geçer.Daha sonra Cilan Iris'e zamana ihtiyacı olduğunu ve rahatlaması gerektiğini söyler.

[Resim: DP212.jpg] [Resim: DP331.jpg]

A Home for Dwebble! Bölümünde Cilan'ın Pansage'inin Dwebble'ın fırlattığı kaya yüzüne geldiği için ateşi yükselmiştir.Iris ise çevredeki bitkilerden bir ilaç yaparak Pansage'e yedirir ve ilaç yapmadaki bilgisini gösterir.

[Resim: DP156.jpg]


A Night in the Nacrene Museum! Bölümünde Iris ve diğerlerinin Nacrene Müzesindeki garip olaylardan haberi olur.Iris altıncı hissine güvenerek müzenin kötü bir ruh tarafından lanetlendiğini söyler.Fakat Cilan bu olayın bilimsel bir açıklaması olması gerektiğini söyleyerek karşı çıkar.Bölümün sonlarında ise müzedeki garip olayların sebebinin Yamask olduğu görülür.Sewaddle and Burgh in Pinwheel Forest! Bölümünde de yine hislerine güvenerek kendini ve diğerlerini Labirent ormanından çıkarmaya çalışır ancak gittikleri yer bir uçurumdur.

[Resim: DP82.jpg] [Resim: DP79.jpg]


Emolga the Irresistible! Bölümünde Iris,Bianca ve diğerleri yemek yer iken bir Emolga görürler.Bianca Emolga'nın tatlılığına bayılır ve yakalamak ister ancak başaramaz ve Emolga kaçar.Bianca ve Axew ise ardından gider Iris ve diğerleride peşlerine takılır.Sonrasında gelişen olaylarda Iris,Axew ve Emolga bir tepeden aşağıya düşerler.İkili oradayken aralarında bir bağ oluşur.Ormandaki Swoobat'ler ile olan maceradan sonra Emolga Iris'in pokemonu olmak ister.

[Resim: DP170.jpg] [Resim: DP355.jpg]


Bir sonraki bölüm olan Emolga and the New Volt Switch! adlı Bölümde Bianca Iris'in yeni pokemonu Emolga ile savaşmak ister.Ancak bu istek Emolga'nın tembel,şakacı ve bencil yönlerini açığa çıkarır.Emolga savaşta sürekli Volt Anahtarı kullanarak başka pokemonları kendisi yerine savaşa sürer.Iris,Diğerleri ve pokemonlar yemek yerken ise erkek pokemonları çekim hareketi kullanarak kendisine aşık eder.Ancak bu hareket Snivy'de dişi olduğu için onun üzerinde etki yapmaz.Erkek pokemonlar kendilerine geldiklerinde ise tartışmaya başlar.Tartışma bittiğinde ise Iris ve diğerleri yemekleri alanın kim olabileceğini düşünmeye başlar.O sırada Snivy Emolga'yı sarmaşıkları ile tutup önlerine götürür.Iris haricindeki herkes inanır ama Iris inanmayarak Emolga'yı savunur.Bu gelişmeler Emolga ve Snivy arasında bir gerginliğe neden olur.Bölümün sonlarında ise Snivy ve Emolga,Emolga'dan dolayı sinirli olan Sımısear'la beraber savaşırlar ve bu olay hem Emolga'nın kötü yanlarını bırakmasına hemde ikilinin artık dost olmasına neden olur.

[Resim: DP214.jpg] [Resim: DP344.jpg]

The Dragon Master's Path! Bölümünde Iris ve diğerleri Emmy adında Druddigon'ı ile sorun yaşayan bir pokemon eğitmeni ile karşılaşır.Iris Druddigon'ın öfkesinin nedeninin ayak bileğine sarılı bir tel olduğunu fark eder ve onu çıkararak Druddigon'ı sakinleştirmeyi başarır.Bunun üzerine Emmy Iris'e teşekkür eder.Aynı bölümde Iris'in Ejder pokemon ustası olma isteği açığa çıkar.

[Resim: DP73.jpg]


Iris and Excadrill Against the Dragon Buster! Bölümünde ise grup Georgia adında kendisini ejderha avcısı olarak tanımlayan bir eğitmenle karşılaşır.Georgia Iris ile Ejderha Köyün'den geldiği için savaşmak ister.Bunun nedeni ise Ejderhalar Köyündeki ejder pokemon eğitmenlerine yenilmesi ve intikam almak istemesidir.Iris meydan okumayı kabul eder ve Iris'in Axew'u ile Georgia'nın Beartic'i karşılaşır.Ancak Axew kolayca yenilir.Georgia ise Iris'i küçümser.Iris sinirlenir ve Ejder tipi olmasa da Beartic'i yenebilecek bir pokemonu olduğunu söyler.Ardındansa Excadrill'i sahaya çıkarır.Fakat Excadrill yer altı modundadır.Ancak Georgia Beartic'e saldırmasını söyler. Saldırıya hedef olan Excadrill normal moduna geçer ve Beartic'e saldırır.Ama yine Iris'in komutlarını dinlemez.Karşılamanın sonucunda Excadrill'de Axew ile aynı kaderi paylaşır ve Beartic'e yenilir.Bu yenilgiye üzülen Excadrill tekrar yeraltı moduna geçer.Sonraysa Iris Ash ve Cilan'a çocukluğunu,Excadrill ile daha Drilbur iken nasıl karşılaştıklarını ve Excadrill'in böyle davranmasının hikayesini anlatır.Cilan bu konuda Iris'e tavsiye verir ve Excadrill'in hangi sebeple böyle davranıyor olabileceği konusunda fikrini belirtir.O günün gecesinde Iris Excadrill'e duygularını açıklar.Excadrill duygulanır fakat yine de cevap vermez.Daha sonra Iris uyurken tek başına odak patlaması saldırısını öğrenmeye çalışır.Çalışmaya devam ederken Iris gelir ve beraber çalışmayı teklif eder.Excadrill olumsuz baksa da sonra kabul eder ve ikili sabaha kadar birlikte çalışır.Bu çalışmanın sonucunda Excadrill odak patlamasını kullanmayı öğrenir.Aynı gün Iris Georgia'ya meydan okur.Iris ise ilkten ciddiye almaz gözükse de ardından kabul eder.Iris ve Georgia'nın ikinci karşılaşmaları ilkinin aksine çekişmeli geçer ve Excadrill ile Beartic'in savaşamayacak hale gelmesi ile berabere biter.O günden sonra Iris ile Excadrill tekrar dost olurlar ve beraber çalışacaklarına dair birbirlerine söz verirler.

[Resim: DP66.jpg] [Resim: DP89.jpg]


[Resim: DP267.jpg] [Resim: DP364.jpg]

Cilan Versus Trip,Ash Versus Georgia!! Bölümünde Iris rakibi Georgia ve diğer eğitmenlerle birlikte Kulüp Savaşı Turnuvasına katılır.İlk rakibi ise Jimmy Ray adlı pokemon eğitmeni ve onun Watchog'udur.Iris ise karşılaşmada Emolga'yı kullanır.Savaşı kolayca kazanan Iris sonraki tura yükselir.Bir sonra ki bölüm olan The Club Battle Hearts of Fury:Emolga Versus Sawk! Bölümündeyse rakibi Stephan'dır.Iris bu karşılaşmada Stephan'ın Sawk'ına karşı yine Emolga'yı kullanır.Iris bu karşılaşmayı da kazanarak adını bir üst tura yazdırır.Sonra ki turda rakibi Luke ve onun pokemonu Golett'dir.Savaş bir sonra ki bölümde başlar ve Iris Golett'e karşı Axew'u kullanır.Axew savaş anında Öfke hareketini öğrenir ve Golett'i yenerek Iris'in finale kalmasını sağlar.Final turundaysa rakibi Ash'tir ve Ash bu karşılaşmada Pikachu'sunu kullanır.Iris ise Excadrill'i seçer.Uzun süren savaştan sonra Excadrill Pikachu'yu yenmeyi başarır ve böylelikle Iris Kulüp Savaşı Turnuvasının Şampiyonu olur.

[Resim: DP331.jpg] [Resim: DP90.jpg]


[Resim: DP295.jpg] [Resim: DP333.jpg]

Iris and the Rogue Dragonite! Bölümünde Iris ve diğerleri (Johto'dan Ash'i ziyarete gelen Dawn'da dahil) Undella Kasabasındaki elektrik santraline zarar veren yaralı bir Dragonite ile karşılaşırlar.Iris elektrik santralinde iken Dragonite'e dokununca Dragonite ona yaşadıklarını telepati yolu ile aktarır.Bunu üzerine Iris , Ash ve diğerleri Dragonite'ın suçsuz olduğunu gösteren görüntüleri getirinceye kadar Dragonite'ı Memur Jenny ve onun çağırdığı çeteden korumaya çalışır.bölüm sonun da ise Dragonite Iris'e katılmak ister ve Iris poke topu fırlatarak Dragonite'ı yakalar.

[Resim: DP289.jpg] [Resim: DP343.jpg]

Iris Dragonite'ı ilk olarak Pokemon Gençler Turnuvasında Georgia'nın Beartic'ine karşı kullanır.Ancak Dragonite savaşta iken onun komutlarını dinlemez.Ayrıca saldırıyı atlatmayı kaçmak olarak düşündüğü için kaçmaz ve tüm saldırılara hedef olur.Buna rağmen Iris turnuva boyunca Dragonite'ı kullanır.Fakat ilerleyen bölümlerde Iris ile Dragonite sorunlarını çözer ve Dragonite Iris'i dinlemeye başlar.Iris Gençler turnuvasında bütün savaşlarda onu kullanır ve sırasıyla Georgia'nın Beartic'i ve Dawn'ın Mamoswine'ı ile karşılaşırlar.Bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılan Iris'in yarı finaldeki rakibi ise Ash ve onun Krokorok'udur.Dragonite bu karşılaşmada da Iris'i dinlemez ve kendi bildiğini okur.Buna rağmen karşılaşma Dragonite'ın üstünlüğü ile geçer.Ancak neredeyse yenilecek olan Krokorok'un Krokodile'a evrimleşmesiyle durum değişir.Ardından Krokodile yeni öğrendiği hareketinin de yardımıyla Dragonite'ı yener ve Böylece Iris turnuvaya yarı finalde veda eder.

[Resim: DP306.jpg] [Resim: DP340.jpg]


[Resim: DP249.jpg] [Resim: DP136.jpg]


A Village Homecoming! Bölümünde Iris Ash ve Cilan'la birlikte uzun bir aradan sonra Ejderhalar köyüne döner.Drayden Versus Iris:Past,Present and Future! Bölümünde ise Iris'in geçmişi hakkında daha fazla şeyler öğreniyoruz.Iris Drayden ile karşılaşmak için Opelucid Şehrine geldiğinde her zaman yaptığı gibi kuleye tırmanır ve başı Memur Jenny ile belaya girer.O sırada ise Iris ve diğerleri Iris'in eski tanıdığı Martha ile karşılaşırlar.Bir süre geçmişe yolculuk yaptıktan sonra Iris bu sefer bir spor salonu savaşında Drayden ile karşılaşır.İkiye iki yapılan savaşta Iris ilk olarak Excadrill'i kullanır.Excadrill'in rakibi ise önceden yenildiği Haxorus'dur.Mücadele iki pokemonunda savaşamaz hale gelmesiyle sonuçlanır.Drayden bu sefer Druddigon'ı kullanır.Iris ise Dragonite'ı seçer.Karşılaşmanın sonunda ise ayakta kalan pokemon Druddigon'dır ve savaşı Drayden kazanır.Bölüm sonunda ise yaşlı kadına Iris'in seyahate çıkması konusunda bir tavsiye verdiği ve gelecekte yerine Opelucid Şehri Spor Salonu Lideri olarak Iris'i düşündüğü ortaya çıkar.

[Resim: DP254.jpg] [Resim: DP307.jpg]


Farewell,Unova!Setting Sail for New Adventures! Bölümünde Iris,Ash ve Cilan Kantoya beraber dönmeye karar verirler.Best Wishes Until We Meet Again! Bölümünde ise üçlünün yolları birbiri ile ayrılır.Ash Decolara Adalarında karşılaştıkları Alexa ile birlikte Palet Kasabasına giderken,Cilan bir balıkçı yarışması için Hoenn Bölgesine gitmek ister.Iris ise Clair ile karşılaşmak için Blackthorn Şehrine gitmeye karar verir.Iris ve Cilan birlikte Trene binerek Ash ve Alexa'dan ayrılır.

[Resim: DP334.jpg]


Iris'in son görülüşü ise Iris VS Clair! The Road to Dragon Master Bölümündedir.Iris Blackthorn Şehri Spor Salonu Lideri Clair ile karşılaşır.Savaşta Clair Shiny Druddigon Iris ise Dragonite'ını kullanır.Karşılaşmanın sonunda ise kazanan Clair olur.Ayrıca bu bölümde Ejder Pokemonlarının zihinlerini okuma yeteneği ortaya çıkar.Bölüm sonunda ise bir Gible yakalar.

KARAKTERİ

Iris küçüklüğünden beri pokemonlarla iç içe bir yaşam sürmüştür.Vahşi hayatı sever en sevdiği şeylerden biri de sarmaşıkla ormanı dolaşmaktır.En iyi arkadaşı Axew'dur.Axew poketopunda durmak yerine Iris'in saçlarında kalır.Iris hislerine güvenir ve bu doğrultuda hareket eder fakat bu özelliğinin pek işine yaradığı söylenemez.Ancak önsezileri çok kuvvetlidir.Bu özelliği Here Comes the Trubbish Squad! Bölümünde çocuklar tarafından üzerine atılan çamurlardan ve Minccino-Neatand Tidy! Bölümünde üzerine doğru gelen Bianca'dan kaçmasıyla vurgulanmıştır.Buna rağmen aynı başarıyı Ash ve Cilan gösterememiştir.Iris bazı durumlarda sinirli davranabilir.Özellikle ilk bölümlerde Ash ile tartışmalarında bu özelliğini göstermiştir.Hatta bazen ikilinin kavgaları yollarının ayrılmasıyla sonuçlanacakken sonradan bir şekilde tekrar araları düzelmiştir.Iris'in ilk bölümlerde Ash ile tam olarak seyahat ettiği söylenemez.Fakat Ash ile Cilan'ın salon karşılaşmasından sonra Cilan daha iyi bir pokemon erbabı olmak için Ash ile seyahate çıkmak istemiş ve Ash ile Iris'e mükemmel bir takım oluşturabileceklerini söyler ve beraber seyahat etmeyi teklif eder.Iris ve Ash kabul edince üçlünün beraber seyahatleri resmen başlar.Iris ilk zamanlar da Ash ve Cilan'a geçmişi hakkında fazla bilgi vermese de gelişen olaylar sonucu onlara hikayesini anlatmıştır.En sıkıcı zamanlarını ise Opelucid Şehrindeki akademide geçirmiştir ve Martha adındaki yaşlı bir kadın dışında kimse ile arkadaşlık kuramamıştır.Iris ilk pokemonu Drilbur ile Ejderhalar Köyünde bir çok savaş kazanmış ve Ejderha Ustası Drayden'a kaybetmeden önce tam 99 galibiyet elde etmişlerdir.Iris Ash ile tartışmalarında onu küçük bir çocuk gibi davrandığını sürekli yinelemiştir.Gördüğü pokemonları sever ve bazılarını takımına katmak ister.Ayrıca Iris buz tipi pokemonlardan korkmaktadır.En büyük hedefi ise köyündeki diğer eğitmenler gibi günün birinde Ejderha Ustası olmaktır.

POKEMONLARI

Iris ejderha ustası olmak istemesine rağmen takımında Excadrill ve Emolga gibi başka türden pokemonları da vardır.Ayrıca ilk gördüğünde Ejder tipi olmamasına rağmen Oshawott ve Tepig'ide takımına katmak istemiş fakat onlar Ash'i seçmiştir.

1-)Axew

[Resim: 250px-Iris_Axew.png]


2-)Excadrill

[Resim: 250px-Iris_Excadrill.png]


3-)Emolga

[Resim: DP339.jpg]

4-)Dragonite

[Resim: 250px-Iris_Dragonite.png]


5-)Gible

[Resim: 250px-Iris_Gible.png]


Dipnot:Iris Ash'in Pokemonun Japonca ile İngilizce Dublajlarında adı aynı olan ilk yol arkadaşıdır.

BAŞARILARI

-Kulüp Savaşları (Şampiyon)
-Çan Yarışması (İlk Dört)
-Maç Turnuvası (İlk Sekiz)
-Gençler Turnuvası (İlk Dört)
-Marine Kupası (İlk On Altı)
-Pokemon Sumo (İlk On Altı)

Kaynak:Bulbapedia ve Serebii.Net

Umarım Beğenirsiniz.Bir bilgi yanlışlığı varsa lütfen ÖM yoluyla ya da buraya yazarak belirtin.Yazım hatası yapmamaya dikkat ettim fakat mutlaka vardır onları da kontrol edip düzelteceğim.İnşallah zevkle okursunuz.
Gible'yi yakaladığını yeni öğrendim .d.d.d eline sağlık kardeşim
Uzun, detaylı ve güzel olmuş. Ancak çok fazla yazım yanlışı var. Bağlaç yazımları (özellikle da/de), imla hataları, noktalama işaretleri eksikliği...

Bunlar normalde çok önemli detaylar değiller ama çok sık karşılaştım. Bir paragrafta ortalama 3 tane gözüme çarpıyor. Bunları düzeltirsen ve bir dahakine dikkat edersen daha güzel olur.
Abi emeğine sağlık, Erdi` ye katılıyorum hatalar konusunda hem görseller için bir övgüm olsun. Kaliteli ve konuyla uyumlu olmuş. Ah şu Axew gelişseydi en azından Fraxure olsa hiç fena olmazdı da. BW serisi konusu buna izin vermedi. XY de Iris ziyarete gelirse umarım gelişmiş olur.
Bende Gible yakaladığını yeni öğrendim. BW serisi beklentilerimi karşılamadığı için izlemeyi bırakmıştım. Eline sağlık çok beğendim çok iyi bir çalışma olmuş. Arkadaşlarında bahsettiği gibi bir kaç yazım yanlışına ve ufak ayrıntıya çeki düzen verirsen çalışmaların mükemmelliğe giden yolda çok önemli bir adım atmış olur :)
Çalışma için eline sağlık.
Bu arada karakter forumu açılmış. Hani karakter yapan varsa oraya yazsın. Ben daha yeni fark ettim yeni forumların açıldığını. Pek sorun olmaz ama yine de karakterlerin o foruma yapılması daha iyi olur.
Hem yapımcılar hem de HAYRANLAR tarafından harcanmış bir karakter.Serena'dan sonra en sevdiğim bayan yardımcı karakter.Misty,May ve Dawn'ı da çok seviyorum hepsinin bende yeri ayrı lakin üçü toplanıp bir İris edemez benim gözümde.Umarım XY serisinde döndüğünde biraz da olsa hakkı verilmiş olur.
çok güzel olmuş çok beğendim bravo bravo
Olumlu/Olumsuz her eleştiriniz için çok teşekkür ederim.Olumlu eleştiriler beni yeni çalışmalar yapmak için şevklendiriyor.Olumsuzlar ise hatalarımı görüp düzeltmemi ve tekrar aynısını yapmamamı sağlıyor.Yrni çalışmam ise:Ash'in Bulbasaur'ı.Bunun üzerinde çalışma yapan yoktur umarım.Çünkü illaki birimizin emeği boşa gidecek.
Eline sağlık güzel olmuş fakat nedir bu irisin druddigonlardan çektiği ayrıca çoğu kişinin en sevmediği Ash'in yol arkadaşı İris ama tam tersine ben severim belkide dragoniteleri bana sevdirdiği içindir konu dışı:Naruto bitince sevinen tek kişi banim galiba :D
Sayfalar: 1 2