Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Mewtwo(Anime)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
MEWTWO
[Resim: Mlv0DN.jpg]


İlk GörünümThe Battle of the Badge
YakalandıNew İsland
CinsiyetBilinmiyor
YetenekBilinmiyor
KaçtıShowdown at the Po-ke Corral
MevcutKonumJohto
Görüldüğü Bölümler.

Mewtwo'nun hikayesi The Birth of Mewtwo özel bölümünde anlatılmıştır.Sonrasında filmi(Mewtwo Strikes Back) özel televizyon filmi(Mewtwo Returns)'nde görülmüştür.
[Resim: Mlv0Ak.jpg]

Animede ise kısa görünümleri olmuştur.The Battle of the Badge bölümünde Giovanni'nin pokemonu olarak Gary Oak'ın tüm pokemonlarını yenmiştir.Sonrasında tekrardan Showdown at the Po-ke Corral bölümümden görülmüştür.Bu bölümde Roket Takımından kaçtığı görülmüştür.
[Resim: rd2371.png]

Hikayesi:
1-Kanto:
[Resim: lzWdmp.png] 20 yıl önce Roket Takımı çalışanları Guyana'da bir mew tespit ettiler.Ondan sonra Roket Takımının yeni lideri bilim adamlarına oraya gitmelerini ve mew'in fosilini araştırmalarını söyledi.Araştırmalar sonucu mew'in kirpiğini bulmayı başardılar.Giovanni işe Dr. Fuji'yu tuttu ve mew'i klonlayıp en güçlü pokemonu yaratmasını söyledi.Dr Fuji kabul etti ayrıca ölü kızı Amber'i de klonlamaya karar verdi.

[Resim: 02BB28.png]<AMBER
Kirpiğin bulunmasından 1 ay sonra mewtwo yaratılmıştı ve Mew İsland'da tutuluyordu.
Fakat mewtwo tam olarak olgun değildi ve bir besin tankında tutuluyordu.Diğer tanklarda Bulbasaurtwo Squirtletwo, Charmandertwo ve ambertwo vardı.Dr Fuji ve diğer bilim adamları mewtwo'yu bilinçsiz sanıyordu fakat mewtwo telepati yoluyla ambertwo ve diğer klonlarla konuşmayı başarmıştı.
[Resim: B9AArD.png]

Ancak klonlama işlemi güçlü bir yaşam gücü gerektiriyordu.Bu yüzden diğer 4 klon öldü:(
Mew'in sonsuz bir hayat gücü olduğuna inanıyorlardı ve bu mewtwo'nun nasıl başarılı bir klon olduğunu açıklıyordu.
[Resim: aBGQAR.jpg]
Yıllar geçti ve mewtwo olgunlaştı.Dünyadaki yerini anlamaya çalışarak büyüdü.
Ait olduğu yeri bulmak için dışarı çıkması gerektiğini düşündü ve tankını patlattı.Bilim adamları dünyadaki en güçlü pokemonu yaratıkları için mutluluklarını gizleyemiyorlardı.Fakat aynı mutluluğu mewtwo'dan göremeyince korkuya kapıldılar.İnsanların onu sadece bir deney olarak kullandığını anlayan mewtwo öfkesine hakim olamadı ve bilim adamlarına saldırdı
[Resim: 02B6Q8.jpg]
Onu durdurmak için tasarlanan güvenlik sistemlerine rahmen mewtwo bilim adamlarını ve Mew İsland'ı yok etti.
[Resim: DkdbZv.jpg]

Ardından Giovanni Mewtwo'yu buldu ve dünyayı kontrol etmek için Mewtwo'yu Roket Takımına katılmaya teklif etti.Mewtwo'da kabul etti.[Resim: jYWOkm.png]
[Resim: 2Q93L2.png]Giovanni Mewtwo'ya güçlerini arttırmak ve kontrolü kolaylaştırmak için bir zırh giydirir.Mewtwo Viridian Gym'inde Giovanni'ye meydan okuyanlarla savaşmıştır ve Roket Takımın'ın pokemon yakalamasına yardım etmiştir.
[Resim: 2Q9zvd.jpg]
Mewtwo artık güçlerini çok iyi kullanabildiğini anlar.Fakat hala ait olduğu yeri düşünmekteydi.Sonrasında Giovanni'nin kendisini para ve güç için kullandığını ve insanların zayıf ve bencil yaratıklar olduğunu düşünüp insanlara büyük bir kin tutmuştur.Mewtwo Roket Takımı karargahından kaçar ve Mew İslanda doğduğu yerde kendine bir kale inşa eder.
[Resim: 4RMyq0.jpg]
Sonrasında Mewtwo pokemon eğitmenlerine güçlü bir düello teklifi yollamıştır ve bunlara Ash Ketchum'da dahildir.Bu adaya sadece en güçlülerin gelmesini istediğinden fırtınalar ve tufanlar yaratarak sadece en iyilerin gelmesini sağlamıştır.Adaya sadece bir avuç trainer gelebilmiştir. bunlara Ash Brock ve Misty'de dahildir.
[Resim: XYXRdR.png]

Kendini insanların ve pokemonların efendisi olduğunu söylemiştir ve kendisi gibi klon olan Venusaur , Blastoise ve Charizard pokemonlarıyla eğitmenlerin kendi pokemonlarına meydan okumuştur.Klon pokemonlar gerçek pokemonları rahatça yenmiştir ve Mewtwo klon pokemonların en güçlü olduğunu ispatlamıştır.
[Resim: Z1EoOG.jpg]
Ardından Mewtwo ganimet olarak eğitmenlerin pokemonlarını almıştır ve onları kendi laboratuvarında klonlamıştır.
[Resim: JElbQQ.jpg]
Klonlar dünyayı ele geçirecekken Ash gerçek pokemonlarla çıkar fakat mewtwo
Psychic kullanarak Ash'i havaya fırlatır.
[Resim: Y5NZV2.png]

Ash ölmüş derken Mew çıkar ve Ash'i kurtarır.
[Resim: Qg7Ozj.png]
Mewtwo ve Mew dahil tüm klon ve gerçek pokemonlar savaşmaya başlarlar savaş uzun sürsede kazanan veya kaybeden olmaz.Fakat mewtwo ve mew savaşmaya devam etmekteydi.
[Resim: OdL4OA.jpg]
Ash onları durdurmak için onlara doğru koşarken Mewtwo ve Mew aynı anda saldırır ve Ash ortada kalır.Ash taş kesilmişti.Tüm pokemonların gözyaşlarıyla Ash tekrar hayata dönmüştü ve bu Mewtwo'nun insanlar ve pokemonlar arasındaki bağı anlamasına yaramıştı.Mewtwo tüm klon pokemonları alıp yeni bir yaşam yeri aramaya başladı ve tüm bu olanları eğitmenlerin hafızasından sildi.
[Resim: 1ngOOb.jpg]
2-Johto:
[Resim: lzW5gl.jpg]Mewtwo ve klon pokemonlar Johto'daki Mount Quena'ya yerleşmiştiler.İnsanların onları bulmaması için dağda şiddetli fırtınalar yaratırdı.Birgün bir otobüs yoldan çıkmışken Mewtwo psychic güçlerini kullanarak onu kurtardı.Klon pokemonlar 'neden otobüsü kurtardın?' diye sorunca bir kazayla buraya insanları çekmek istemediğini söylemiştir
[Resim: vopW9R.jpg]


Meowthtwo insanlara karşı bir yumuşaklık'mı besliyorsun diyince Mewtwo bunu şiddetle reddetmiştir.
[Resim: dqGgYV.jpg]

Birkaç yıl sonra Roket Takımı uyduları Mewtwo'yu buldu ve onu yakalamak için plan yapmaya başlanmıştır.Mewtwo Ash ve arkadaşları ile tekrar karşılaşmamayı düşünürken yine karşılaşmıştır.Giovanni klon pokemonlara saldırsada mewtwo onlara engel olmuştur
[Resim: PErJR9.jpg]

Fakat Giovanni yavru pokemonlara zarar vermekle tehdit etmiştir ve mewtwo'nun gücünü azaltan makinelere bağlamıştır.Fakat Ash ve arkadaşları Mewtwo'ya gücünü toplaması için yardım etmiştir

[Resim: G10OnZ.jpg]
Mewtwo gücünü toplayınca tüm olanları Roket Takımının hafızasından silmiştir ve klon pokemonları başka bir yerde saklamaya karar vermiştir.
[Resim: 02BobZ.png]
Kişilik Özellikleri
İlk film boyunca Giovanni onu kötü amaçları için kullandığından insanlara karşı öfkeli bir tutumu vardı.Ancak Ash'in savaşı durdurmak için kendini feda etmesi Mewtwo'nun kalbini değiştirdi fakat yinede bunu herkezin aklından sildi.
[Resim: Z1EP9A.jpg]

Kantoda'ki olaylarda sonra Mewtwo büyük ölçüde sakinleşti ve Klon pokemonların koruyucusu olmuştu.Hala ait olduğu yeri sorgularken klonlarla sorumlu olduğunu düşündü ve onların zarar görmemesi için herşeyi yaptı.
[Resim: Z1EP5a.jpg]
Giovanni'nin robotları tarafından zarar gördüğünde Ash'in 'birine yardım etmek için sebeb yoktur' demesiyle kalbi dahada yumuşamıştır.Yaşam suyuna atılınca bu su tüm pokemonlara etki ediyorsa ve yaralarını iyileştirdiğini görünce kendisin başka pokemonlardan farklı olmadığını anlamıştır ve dünyadaki herşeyin bir yeri olduğunu öğrenmiştir.

[Resim: AYkdvv.jpg]
Mewtwo Quena Dağından kaçınca aklında herkesin hafızasını silmek vardı.Ancak Meowth 'Klon bile olsa herkesin geçmişini bilmesi gerektiğini hafızasından silmek gerçeği değiştirmeyeceğini' söyleyince Mewtwo sadece Roket Takımının hafızasını silmiştir.Bunlara Meowth Jessie ve James dahil değildir.

Bilinen Saldırıları

Saldırıİlk KullanılanTürkçesi
PsychicThe Battle of the Badge Medyum
Hyper BeamThe Birth of MewtwoHyper Işın
RecoverThe Birth of MewtwoYenilen
SwiftThe Birth of MewtwoAcele
BarrierMewtwo Strikes BackBariyer
CounterMewtwo Strikes BackYansıt
Shadow BallMewtwo Strikes BackGölge Topu


Pokemonları

[Resim: aBGZP5.png]Pikachutwo:Ash'in Pikachu'sunun klonudur.Çoğunlukla pikachutwo yada pikatwo diye adlandırılır.Ayrıca 'Mewtwo Returns'un ana karakterlerindendir.
SaldırıTürkçesiİlk Görünüm
ThunderBoltYıldırım OkuMewtwo Returns
[Resim: 5RQO4R.png]Meowthtwo♂:Roket Takımının Meowthın'ın klonudur.O savaşmak istemeyen tek klon olmuştur.Çoğunlukla Meowthtwo diye lakaplandırılır.Ayrıca 'Mewtwo returns''te ana karakterlerdendir.O orijinal meowth'ın aksine konuşma yeteneği yoktur.
SaldırıTürkçesiİlk Görünüm
---
[Resim: 66Xzn9.png]Venusaurtwo : Corey 'in Venusaur'unun klonudur.Venusaur ona Razor Leaf göndersede venusaurtwo Vine Whip ile venusauru kolayca yenmiştir.
Saldırıİlk GörünümTürkçesi
Vine WhipMewtwo Strikes BackAsma Kırbacı
[Resim: jYW7Qj.png]Charizardtwo:Ash'in Charizardın'ın klonudur.Charizard'ı kolayca yenmiştir.
SaldırıTürkçesiİlk Görünüm
FlamethrowerAteş PüskürtücüMewtwo Strikes Back
Seismic TossSismik ÇarpmaMewtwo Strikes Back
[Resim: MlvMD7.png]Blastoisetwo: Neesha'nın Blastoise'nin klonudur.Blastoise Hydro pump yapsada Blastoisetwo rapid spin ile kolayca kazanmıştır.


SaldırıTürkçesiİlk Görünüm
Rapid SpinHızlı DönüşMewtwo StrikesBack

[Resim: XYXzlo.png]Diğer Klonlanan Pokemonlar:Mewtwo eğitmenlerden yukardakiler dışında başka pokemonlarıda klonlamıştır.Fakat onlar animede çok önemli görünüşler yapmamıştır.Onlar Ash'in Bulbasauru,sqiurtle'ı,Misty'nin Psyduck'ı,Brock'un Vulpix'i,Corey'in Pidgeot'u,Scyther'i,Hitmonlee'si,Rhyhorn'u ve Sandslash'i.Neesha'nın Wigglytuff'ı,Rapidash'i,Dewgong'u,Vileplume'u ve Ninetales'i.Fergus'un Gyarados'u,Nidoqueen'i,Seadra'sı,Vaporeon'u,Golduck'ı ve Tentacruel'idir.Sadece Bulbasaurtwo'nun saldırsı bilinmektedir(Vine Whip).
Arkadaşları
[Resim: jYW7Rn.png]Bulbasaurtwo, Charmandertwo ve Squirtletwo:Dr Fuji'nin orijinal klonlanmaya çalışan(ambertwo ile beraber) 4 pokemondur.Mewtwo'dan önce Ambertwo'dan sonra oluşturulmuştur.Fakat Ambertwo'dan önce ölmüşlerdir.Ardından Ambertwo'da ölmüştür:(
Durumu Bilinmeyen:
[Resim: b4Go7b.png]Fearow:Mewtwo onun boynuna taktığı kameradan seçilen trainerları izlemiştir.
[Resim: jYW7dL.png]Dragonite:Trainerlara New İsland'a davet mektubu göndermiştir.

Çeviride çok iyi değilimdir.Bazı yerleri kendim ekledim.Hatam varsa lütfen bildirin.
Kaynak:Bulbapedia.
+
Mewtwo animede ilk kez shadow ball kullanan pokemondur.