Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Charizard'ı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Kapanışı Ash'in en güçlü Pokémonuyla yapıyorum. Son çalışmam olduğundan en çok uğraştığım makale bu oldu. XD


[Resim: dpydx3X.png]

Ash'in Kanto Bölgesi'nde edindiği 5. Pokémondur.

ORIGINAL SERIES

Kanto

Damian ile

Charmander aslında Damian adında övüngen bir eğitmene aitti. "Charmander - The Stray Pokémon" bölümünde Damian, Charmander'ın güçsüz olmasından şikayet edip onu terk etti. Charmander'a daha sonra geleceğini söyleyip onu bir kayanın üstünde bıraktı. Çok kötü durumdayken Ash onu gördü ve iki kez yakalamaya çalıştı ama Charmander zor durumuna rağmen yakalanmamak için direndi. Charmander ile konuşan Pikachu, ona eğitmenini beklediğini anlattı. Daha sonra Ash Damian ile tanışıp onun Charmander'ı almak için geri dönmeyeceğini öğrendi. Bunu duyan Ash çileden çıkar, bir yandan da yağmur altında eğitmenini bekleyen Charmander için endişelenmektedir. Brock, Ash ve Misty onu kurtarmak için hemen koştular, Brock onu Pokémon Merkezi'ne taşırken, Ash de kuyruğunu korudu.

[Resim: 1t1GOjy.gif]

Charmander, ertesi sabah iyileştikten sonra tekrar Damian'ın onu bıraktığı yere gitti. Bu sırada Pikachu'yu çalan Roket Takımı'yla karşılaştı ve onlardan Pikachu'yu bırakmalarını istedi, reddettikleri zaman güçlü bir Alev Püskürtücü ile Roket Takımı'nı uçurdu. Ash, Charmander'ı takımına davet etti ama Damian yanlarına gelerek Charmander'ı güçlenmesi için burada bıraktığını söyleyerek Charmander'ı geri çağırmak istedi. Charmander Damian'ın gerçek kişiliğini anladı ve Pokétopunu geri atarak Damian'a Alev Püskürtücü ile saldırdı. Damian kaçtıktan sonra Ash onu bir kez daha takımına davet etti ve Charmander severek kabul etti.

[Resim: Lsrezk0.gif]

Ash ile

Charmander bir anda Ash'in en çok kullandığı Pokémon oldu. Bir sonraki bölümde, Ash onu mağarada görüşü kolaylaştırmak için kullandı. Ayrıca "Battle Aboard the St. Anne" bölümünde, Roket Takımı üyelerini etkisiz hale getirmek için bir grup Charmander ile işbirliği yaptı. "The Tower of Terror" bölümünde, hayaletlerin olduğu kulede korkmasına rağmen önden giderek Ash ve Pikachu'ya yol gösterdi, daha sonra Haunter'ın Yalama saldırısıyla karşılaşıp donduktan sonra Ash onu geri çağırdı.

[Resim: cThwFWU.gif]

"Primeape Goes Bananas" bölümünde çılgın bir Primeape ile savaştı, Öfke saldırısını öğrenip tahrip edici bir Alev Püskürtücü saldırısıyla Primeape'i yendi. İlk spor salonu savaşını bir bölüm sonra, Erika'ya karşı yaptı. Weepinbell'i Jilet Yaprak saldırılarını yakıp Kafatası Darbesi ile yendi, daha sonra Gloom'un kötü kokusuna karşı koyamayarak kaybetti.

[Resim: ylqYVfl.gif]

"The Ninja Poké-Showdown" bölümünde, ilk olarak Koga'nın Venomoth'u ile savaştı ama bu savaş Roket Takımı tarafından bölündü. Savaş tekrarlandı, bu sefer Golbat ile karşılaştı. Golbat'ı Kor ve Ateş Çemberi saldırılarıyla yendi. Charmander'ın gücü gitgide arttı, "The Bike Bridge Gang" bölümünde tür dezavantajı olmasına rağmen Chopper isimli bisikletçinin Golem'ini yendi. Ateş saldırısı öyle güçlüydü ki, Golem Pokétopuna döndükten sonra bile Pokétopu yanıyordu.

[Resim: BLWp3gg.gif]

"March of the Exeggutor Squad" bölümünde savaş deneyimi zirveye çıkmıştı, kontrolden çıkmış Exeggutor sürüsünü durdurmayı başardı. Sonrasında evrim geçirerek Charmeleon'a dönüştü.

[Resim: Mhcagbk.gif]

"The Problem with Paras" bölümünde, Charmeleon'ın Ash'e karşı olan itaatinin kaybolduğu anlaşıldı. Ash Paras'ın evrim geçirmesini sağlamak için savaşı bilerek kaybetmeye çalışıyordu ama Charmeleon onu dinlemeyerek Paras'a saldırdı. Bunun üzerine Paras'ın sahibi olan Cassandra'nın büyükannesi, Charmeleon'un seviyesinin Ash'ten fazla olduğu için ona saygı göstermediğini söyledi. Gariptir ki, çılgına dönmüş Charmeleon, tam Paras'a saldıracakken Paras umutsuzca pençesini batırdı ve Charmeleon yere düştü. Bu savaş sonrası Paras evrim geçirerek Parasect oldu. Daha sonra Parasect'in Mantar Tozları ile karşılaşan Charmeleon uyumaya başladı, bu sayede Ash onu geri çağırdı.

"Attack of the Prehistoric Pokémon" bölümünde Ash, yerin altında antik Pokémonlara karşı Charmeleon'u seçti ama savaşmayı reddetti. Aerodactyl aniden ona saldırdıktan sonra savaşmaya karar verdi ama yapacak bir şeyi yoktu. Sonra uçmakta olan Aerodactyl'in kuyruğunu yakalayarak yeryüzüne çıkmayı başardı. Bir anda Charizard'a dönüşerek intikam almak için Aerodactyl'in peşinden gitti. Ash'i Aerodactyl'den kurtardı ama itaatsizliği devam etmekteydi.

[Resim: jZx4lZD.gif]

Charizard'ın sadakatsizliği Ash'e zarar vermeye başlamıştır, Blaine ile olan spor salonu savaşında Rhydon'a karşı savaşmayı reddederek bir köşede uyumaya gitti. Bir bölüm sonra, volkan patlamasında Pokémonlar lavları durdurmaya çalışırken, Charizard yardım etmeyi reddetti ama Blaine'in güçlü Magmar'ını çalışırken görünce kararını değiştirerek onlara yardım etti. Sonrasında, Blaine'in teklifi üzerine volkanın tepesinde savaşmaya karar verdiler. Magmar, Charizard'ı volkana attıysa da Charizard savaşın sonunda Magmar'ı güçlü bir Sismik Çarpma ile alt etti.

[Resim: moYgdwy.gif]

"Mewtwo Strikes Back" filminde, Mewtwo'nun klon Charizard'ı ile savaştı. Savaşı Bruteroot ve Shellshocker'ın savaşlarından daha uzun sürmesine rağmen savaşı kaybetti. Mewtwo'nun savaştan sonra klonlamak için yakaladığı Pokémonlardan biri de Charizard olur ama Ash bütün Pokémonları kurtarır. Daha sonra klon Charizard ile savaşmaya devam eder. Ash Mewtwo ile Mew'in saldırıları arasında kalıp taşlaştıktan sonra Charizard ve diğer Pokémonların gözyaşları Ash'i hayata döndürdü. Mewtwo'nun herkesin hafızasını silmesinden sonra, Charizard'ın itaatsizliği devam etti.

Charizard'ın sadakatsizliği Ash'e Indigo Ligi'nde pahalıya mal oldu. "Friend and Foe Alike" bölümünde Ash, Ritchie ile savaşmaktadır ve riskli bir karar vererek son Pokémonu olarak Charizard'ı seçti. Charizard, başta Zippo'ya karşı savaşarak onu savaş dışarı bıraktı. Ash, bir an Charizard'ın kendisine itaat etmeye başladığını düşündü. Ritchie son Pokémonu olarak Sparky'yi seçti, Charizard karşısındaki Pikachu'yu küçümseyerek onu kanatlarını kullanarak uçurdu, sonra yere yatarak savaşmayı reddetti. Böylece Ash Indigo Ligi'ne veda etti.

[Resim: fdG8rf0.gif]


Portakal Adaları

Ash, Portakal Adaları'na giderken ona itaat etmemesine rağmen Charizard'ı da yanına aldı. "Navel Maneuvers" bölümünde Ash, Danny ile yapacağı maçın 2. aşamasında Charizard, Pikachu ve Bulbasaur'u seçti ama Charizard her zamanki gibi Ash ve diğerlerine yardımcı olmadı. Tam Danny kazanacakken, Charizard istemsiz bir şekilde Ash'e yardım etti. Ash'e Alev Püskürtücü ile saldırmak isterken ıskaladı ve buz parçasını oyarak bir kızak haline getirdi.

"A Way Off Day Off" isimli bölümde, Tracey'nin Scyther'ının gücünü fark etti ve ikisi takım olup gece Pokémonları çalmaya çalışan Roket takımı'nı yendiler. Scyther, Charizard'ın saygı gösterdiği tek Pokémon olmuştur.

[Resim: t361EQ6.gif]

Charizard, kendi kafasına göre savaşmaya devam etmektedir, "The Mandarin Island Miss Match" bölümünde bir çocuğun Tauros'unu tek saldırıyla yendi. Yendikten sonra kontrolden çıktı ve Ash onu geri çağıramadı, Prima'nın Slowbro'sunun yardımıyla Charizard'ı geri çağırabildi.

"Charizard Chills" bölümünde Tad'in Poliwrath'i ile savaştı. Bu savaşta da Ash'in emirlerine uymayarak kafasına göre savaşmaya kalktı, etki etmemesine rağmen sürekli Alev Püskürtücü saldırısını kullandı. Poliwrath'in Su Tabancası saldırısı, Charizard'ın tam kuyruğuna isabet etti, sonrasında kullandığı Buz Işını saldırısı Charizard'ı bir buz kalıbına dönüştürdü. Ash, Charizard'ın kafasını açmak için buzu kırmaya çalışırken, Ted ona Charizard'ı kullanmayı öğrendiğinde bir maç daha yapmak istediğini söyledi.

[Resim: dAF96hP.gif]

Ash Charizard'ın yanında ateş yaktı ve vücut ısısını eski haline getirebilmek için saatlerce elleriyle Charizard'ın bütün vücudunu ovdu. Ash'in tüm çabalarına rağmen, Charizard'ın kuyruğundaki alev gitgide küçüldü. Charizard aniden uyandı ve Ash'e saldırmaya çalıştı ama soğuk olduğu için ateş üretemedi. Misty, Ash'in ellerinin daha fazla zarar görmemesi için üzerinden masaj yapması için battaniyesini verdi, Tracey ateşi arttırırken, Pikachu sürekli Charizard'ın kuyruğunu kontrol etti. Ash bütün gece Charizard'ın iyileşmesi için çalıştı, Charizard geçmişi düşünürken, Ash'in kendisi için her şeyi yaptığını hatırladı.

[Resim: sDFf6ND.gif]

Sabah oldu, Charizard'ın Ash'e olan saygısı ve sadakati geri döndü. Bu sırada Roket Takımı Pikachu'yu çalarak kaçtı, Charizard ve Ash peşlerinden giderek Pikachu'yu kurtardı. Roket Takımı'nın makinesinin Ash ve Pikachu'yu yere düşürdüğünü gören Charizard öfkelendi ve Ejderha Öfkesi saldırısını öğrendi. Tad ve Poliwrath ile tekrar maç yaparlar, bu sefer birlikte savaştılar ve Poliwrath'i Sismik Çarpma ile yendi.

[Resim: EYoYjAi.gif]

"The Power of One" filminde, Ash'in Buz Adası'na olan tehlikeli yolculuğunda ona yardım etti. Güçlü Alev Püskürtücü saldırısı sayesinde Moltres'ten korundular.

"Double Trouble" bölümünde, Ash'in Luana ile yaptığı spor salonu savaşında Pikachu ile yer aldı. Bu savaş animedeki ilk ikili savaştır. Charizard ve Pikachu ikilisi başlarda uyum sıkıntısı yaşasa da takım olmayı başardılar. Alakazam, Charizard'ı Psişik ile kontrol ederken Pikachu Charizard'ı kurtardı, daha sonra Marowak'ın Vücut Darbesi saldırısıyla karşılaşan Pikachu'yu yakaladı. Charizard'ın uçuş yeteneği, Marowak ve Alakazam'ın saldırıları birbirlerine uygulamasına sebep olunca Ash Yeşim Yıldızı Rozeti'ni kazandı.

[Resim: ypIPWDf.gif]

Charizard, "Enter the Dragonite" bölümünde Ash'in Drake ile olan savaşında yer aldı. Electabuzz'ın elektriğini Ateş Çemberi ile engelleyerek onu Sismik Çarpma ile yendi. Dragonite ile de savaştı, Ejderha Öfkesi saldırılarının çarpışmasıyla savaş dışı kaldı ama Dragonite'ı yormasıyla Pikachu'nun zaferinde rol oynadı. Ash ve Ash'in diğer Pokémonlarıyla birlikle Portakal Adaları Onur Listesi'ne girdi.

[Resim: amciSp0.gif]


Johto

Ash'in Johto yolculuğunda da ona eşlik etti. Ash'in ilk maçlarında zayıf eğitmenlere karşı Charizard'ı kullanması adil olmamaya başladı. "The Double Trouble Header" bölümünde Ash, Casey ile yaptığı savaşta Charizard'ı kullandı. Pidgey'i nefesiyle, Rattata'yı karnıyla yenen Charizard, son olarak Chikorita'yı zayıf bir Alev Püskürtücü ile yendi, bu durumdan Misty ve Brock hoşnut olmadı.

Ash, "The Chikorita Rescue" bölümünde Charizard'ı kullanarak Chikorita'yı yakalamaya çalıştı. Chikorita, Charizard'a saldırmak için ona doğru koştu ama Charizard ayağıyla Chikorita'yı engelledi. Daha sonra Chikorita'nın Sarmaşık Yaprağı saldırısıyla ikisi de kayalıklara düştü.

[Resim: GsI35NF.gif]

Ash'in Johto'daki ilk rozetini kazanmak amacıyla Falkner ile yaptığı spor salonu savaşında Pidgeot ile savaştı. Pidgeot aşırı hızlı olduğu için Charizard çok zorlandı, Ash kaybetmek üzereyken Falkner geri çekilmesini önerdi. Ash ve Charizard, pes etmemekte kararlıydılar, Charizard tekrar uçmayı başardı ve kurduğu tuzakla Pidgeot'u yakalayarak Sismik Çarpma ile maçı kazandı. Böylece Charizard'ın büyük payıyla Ash Meltem Rozeti'ni kazanmış oldu.

[Resim: SXfAXmi.gif]

"Charizard's Burning Ambitions" bölümünde Misty, Ash'in yeni eğitmenlere karşı Charizard'ı çok sık kullanmasının doğru olmadığını, Charizard'ın yenilmez olduğunu ve bu yüzden adil olmadığını söyledi. Daha sonra Ash, Liza ile tanıştı. Liza, Ash ve Charizard'ın birlikte uçabildiklerini düşünüyordu. Charicific Vadisi'ne ulaştıklarında, Liza'nın Charizard'ı aşağılaması üzerine Charizard gücünü ispatlamaya çalıştı. Vadide yaşayan Charizardlardan birkaçı ile savaştı ama onlarda çok daha düşük seviyede olduğu anlaşıldı. Liza, Charizard'a gelişmesini söyleyerek onu vadiye alamayacağını söyledi. Bu sırada Liza'nın Charla'sı Charizard'ı göle atmıştı bile. Charizard sabaha kadar gölden çıkmadı, Roket Takımı kendilerini Charizard'ın yerine koyarak gece uyumaması için ona yardım etti. Sabah olduğunda, Roket Takımı robotuyla vadinin kapısına vurmaya başlayınca Charizard onları uçurdu. Bunun üzerine Liza, Charizard'ın vadiye girebileceğini söyledi. Ayrılık vakti geldiğinde Ash, Charizard'a güçsüz birini takımında istemediğini, onsuz da yapabileceğini söyledi ve koşarak oradan uzaklaştı. Charizard'ı bırakmak istemiyordu ama kalması gerektiğini biliyordu.

[Resim: isyay8U.gif]

"Spell of the Unown" filminde, Liza'nın televizyonunda haberleri izlerlerken, Ash'in yardıma ihtiyacı olduğunu anladı ve hemen Greenfield'a doğru gitti. Entei'in saldırısıyla uçuruma doğru düşen Ash ve Pikachu'yu tam zamanında gelerek kurtardı. Entei ile savaştı ama kaybetti, Entei tam onu öldürecekken Ash ile Charizard arasındaki bağı gören Molly, Entei'ye durmasını söyledi. Charizard, daha sonra Pikachu ve Entei'ye Unownların oluşturduğu duvarı kırmak için yardım etti. Filmin sonunda Charicific Vadisi'ne geri döndü.

[Resim: T1opj5a.gif]

Charicific Vadisi'nde Liza'nın Charizard'ı olan Charla'nın koruyuculuğunu üstlendi ve aralarında bir ilişki olduğu da görüldü. Liza, ara sıra Blackthorn Şehri'nde bulunan Ejderha Vadisi'ni ziyaret ederken yanında Ash'in Charizard'ını da getiriyordu. Bu ziyaretlerden biri de "Great Bowls of Fire!" bölümünde oldu. Tesadüfen Ash de son spor salonu savaşı için bu şehirdeydi. Kontrolden çıkmış olan Dragonite'ı sakinleştirmek için Ash ve Clair'a yardım etti.


"Better Eight Than Never" bölümünde, Clair'ın Dragonair'ı ile savaştı. Savaş sırasında havuzdaki suyu buharlaştırarak Dragonair'ın savunmasını zayıflattı. Dragonair'ı Sismik Çarpma ile yakalayıp Ateş Çemberi ile yanan bir hortuma dönüştürdü. Ash, Johto Ligi öncesi son rozetini kazandı ve Charizard tekrar Charicific Vadisi'ne döndü.

[Resim: bSsPx1V.gif]

Ash, Charizard'ı Gümüş Konferansı'nda da kullandı. "Can't Beat the Heat!" bölümünde Ash'in Gary karşısında aldığı galibiyetin en büyük mimarı oldu. Scizor, Golem ve Blastoise gibi Pokémonları yenerek Ash'i bir üst tura çıkardı. Scizor'u tür avantajıyla rahatça yenerken, Golem karşısında biraz zorlandı ama Ejderha Öfkesi ile Golem'i yenmeyi başardı. Sona kalan Blastoise ise oldukça dişliydi. Su Pompası saldırılarını sürekli kullanarak Charizard'ın savaş alanına yaklaşmasını engeledi. Ash'in stratejisi üzerine Charizard savaş alanını yakmaya başladı. Sonunda kaya eridi, Blastoise sıcaktan kurtulmak için savaş alanını suladı ve adeta bir bulut oluştu. Blastoise, Charizard'ın yakından Ejderha Öfkesi'ni kabuğuna çekilerek atlattı ama Charizard çabuk davranarak savaşı Sismik Çarpma ile bitirdi.

[Resim: mXX1mMR.gif]

Ash bir üst turda karşılaştığı rakibi Harrison karşısında da Charizard'ı kullandı. Blaziken ile yaptığı savaş oldukça çekişmeli geçti. Blaziken'in güçlü bacakları ve zıplama yeteneği, Charizard'ın uçuş avantajını yok etti. İki Pokémonun da atakları sürekli çarpıştı, Charizard Blaziken'i Sismik Çarpma ile yere yapıştırdı ama Blaziken bu saldırıdan sonra ayağa kalkmayı başardı. Savaşın sonuna doğru Blaziken'in Alev Püskürtücüsü ile Charizard'ın Ejderha Öfkesi saldırılarının çarpışması sonucu stadyumda deprem etkisi oldu. Blaziken ayağa kalkabilirken, Charizard kalkamadı ve Ash Gümüş Konferansı'na veda etti.

[Resim: CewdHnR.gif]

Charizard, vadiye geri dönerken, Charizard'ın Blaziken'i yıpratması sonucu Harrison bir dahaki turda Blaziken'i kullanmayıp yarı finalde elendi.


ADVANCED GENERATION SERIES

"The Symbol Life" bölümünde, Ash'in ilk Savaş Sınırları savaşında Articuno ile savaşmak için geri döndü. Maç öncesi Ash ve Charizard birlikte uçtular, bu sırada Charizard, Ejderha Nefesi saldırısını öğrendiğini gösterdi. Articuno ile savaşı sırasında, bir efsane Pokémona karşı koyabileceği anlaşıldı. Articuno'nun Buz Işını saldırısını Alev Püskürtücü ile etkisiz hale getirdi. Daha sonra Articuno, Sis saldırısıyla Charizard'ın görüşünü engelledi ve Çelik Kanat ile onu yere düşürdü. Charizard tam kalkmışken, bu sefer de Su Dalgası ile ciddi bir hasar verdi. Charizard'ın kanadının donduğunu gören Ash, Yüksek Isı saldırısını kullandı. Articuno'nun da Su Dalgası'nı kullanmasıyla iki saldırı çarpıştı ve patlama meydana geldi. Articuno, savaşı bitirmek için Çelik Kanat saldırısıyla Charizard'a doğru yaklaşırken, Charizard kanatlarından yakaladı ve Sismik Çarpma ile savaşı kazandı.

[Resim: xtieM9u.gif]

"Gathering the Gang of Four!" bölümünde, Ash'in Brandon'a karşı savaşında Squirtle, Bulbasaur ve Pikachu ile birlikte yer aldı. İlk savaş Charizard ve Dusclops arasına oldu. Charizard'ın Articuno ile savaşından sonra Çelik Kanat saldırısını öğrendiği görüldü. Dusclops'un Kargaşa ve Kötü Bakış saldırıları sonrası Charizard kıpırdayamadı. Son olarak Yakamoz saldırısından da hasar alan Charizard, zorlukla kendine gelebildi. Ejderha Öfkesi saldırısını kullandı, iki Pokémon da yorgun düştüğü sırada Ash, Sismik Çarpma'yı kullanmasını istedi ve bu pahalıya mâl oldu. Dusclops bir hayalet türü olduğundan bu saldırı ona etki etmedi, Charizard savaşı kaybetti. Buna rağmen, Squirtle, Pikachu ve Bulbasaur savaşı ve sembolü kazanmayı başardılar. Savaştan sonra Charizard Charicific Vadisi'ne geri döndü.


BEST WISHES SERIES

Unova

"The Fires of a Red-Hot Reunion!" bölümünde Ash ve arkadaşları Kanto'daki bir festivale geldiler, burada Kanto'nun başlangıç Pokémonları tanıtılıyordu. Charmander'ı gören Ash, Charizard'ı hatırladı ve arkadaşlarına Charizard ile anılarını anlattı. Ash, Profesör Oak ile konuşmaya gidip Charizard'ı istedi, Unfezant ile Charizard'ı değiştiren Ash tekrar arkadaşlarının yanına gelip Charizard'ı tanıttı. Iris, Charizard ile tanıştırmak için Pokémonlarını çıkarttığı sırada Charizard, Dragonite'ı gözüne kestirdi. Bir anda ikisi arasında çekişme başladı ve savaşmaya karar verdiler. Savaş sırasında Kanat Saldırısı, Yırtma ve Ejderha Kuyruğu gibi saldırıları öğrendiği görüldü. Bir süre sonra savaş N tarafından bitirildi. Savaştan sonra Charizard'ın Ateş/Uçuş tipi olduğunu öğrenen Iris, Charizard'ın Ejderha tipi olduğunu düşündüğünden oldukça şaşırdı.

[Resim: 4uXNL63.gif]

"Team Plasma's Pokémon Manipulation!" bölümünde, Colress'in kontrolü altına giren Dragonite ile savaştı.

"Meowth, Colress and Team Rivalry!" bölümünde, Pignite nefes alamadığı için ona yardım etmeye çalıştı. Pignite'ı havaya kaldırıp yere attı ama işe yaramadı.


"Team Plasma and the Awakening Ceremony!" bölümünde Ash'in diğer Pokémonlarıyla birlikte yerin altından çıkmalarına yardım etti. Ejderha Kuyruğu saldırısını akıllıca kullanarak toprağı rahatça deldi. Plazma Takımı ile savaşırken, Charizard birçok saldırının önüne geçti, Pignite ile takım olup güçlü Alev Püskürtücü saldırısıyla Plazma Takımı'nın Pokémonları üzerinde kullandılar. Colress, onları da kontrol etmek için makineyi çevirdiği sırada Ash hemen Charizard'ı ve diğerlerini geri çağırdı.


Decolore Adaları

"A Pokémon of a Different Color!" bölümünde Iris'in Dragonite'ı ile birlikte Clair'ın Dragonite'ını aradılar. Iris'in Dragonite'ı onu bulduktan sonra, Charizard Ash ve diğerlerine yolu gösterdi. İki Dragonite kavga ederken onları ayırmaya çalışsa da başaramadı.

"Best Wishes Until We Meet Again!" bölümünde Jessie'nin Frillish'ini Kanat Saldırısıyla, James'in Amoonguss'ını da Alev Püskürtücü ile kolayca yendi.

"The Dream Continues!" bölümünde Profesör Oak'un laboratuvarında diğer Pokémonlarla buluştu. Roket Takımı'nı Alev Püskürtücü ile uçurdu ve bu Best Wishes serisindeki son uçuşları oldu.
Ash, Kalos yolculuğu öncesi Charizard'ı Profesör Oak'un yanında bıraktı.


Charizard'ın Kullandığı Saldırılar


[Resim: TSDBOzm.gif]

Ayrıca Tackle saldırısını da kullanmıştır, onu eklemeyi unutmuşum. Ek olarak Mega Yumruk ve Uçma saldırılarını Ash'i dinlemediği için kullanmamıştır.

Önemsiz Bilgiler
  • 17 saldırı ile animede en çok saldırı kullanmış olan Pokémondur. (Mega Yumruk ve Uçma da dahil edilirse 19)
  • "Tanks a Lot!" bölümünün İngilizce dublajında Brock Charizard'ın cinsiyetinin erkek olduğunu söylemiştir. Japonca dublajda böyle bir bilgi olmasa da, Charla ile olan ilişkisinden dolayı Charizard'ın erkek olduğunu anlayabiliriz.
  • Ash'in son evrimine ulaşmış ilk başlangıç Pokémonudur.
  • Animede herhangi bir efsane Pokémonu yenmeyi başaran ilk Pokémondur.
  • Geliştikten sonra eğitmenine itaat etmeyen ilk Pokémondur. (Dawn - Mamoswine, Iris - Excadrill gibi.)
  • Ash'in emirlerini dinlemeye başladığı bölüme kadar, sadece ateş Pokémonlarıyla savaşmıştır. (Magmar, Mewtwo'nun Charizard'ı ve Zippo)
  • Diamond & Pearl Serisi, Charizard'ın görünmediği tek seridir.
  • Ash ile karşılaştıklarında Ash'i Alev Püskürtücü ile yakması, animede klişeleşmiştir.

Bulbapedia'dan çevrilmiştir.
GIFler dahil olmak üzere bütün görselleri kendim hazırladım.
Mükemmel olmuş gerçekten. eline sağlık :) uzun süredir bu kadar emek harcanan bir konu görmemiştim.
Kullandığı saldırılar bölümü süper olmuş.
Dört dörtlük olmuş. :) Müthiş yapmışsın. Ash'in Charizard'ı Pikachu'dan sonra en zor konu Ash'in pokemonları bakımından. Gifler de bir harika.:D

Ooo! 188 ziyaretçi. Gerçekten harika.
Edit: 203 ziyaretçi. Harika. 387 görüntülenme şimdiden.
(07-09-2014, 02:31 AM)Mastertwo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kullandığı saldırılar bölümü süper olmuş.
Teşekkürler, 2 saatimi aldı ama güzel bir şey çıktı ortaya. XD
Ben bir şeyi merak ediyorum. Charizard charisefik vadisinden niye ayrıldı bilen var mı ?
Ash'in Charizard'ı gibi bir konuya yapılabilecek en güzel çalışma.... Aynısının Pikachu'sunu yap tarihe geç. 8D
On numara olmuş eline sağlık.Ayrıntıları çok güzel işlemişsin ve hiçbiride öyle gereksiz değil yani.Eski bölümlere bayadır bir bakmıyodum zamanım olsa hepsine bakarım ama yok charizardın devleştiği bölümlere bakarım artık bu çalışmadan sonra
Ellerine emeklerine sağlık bayağı bayağı uğraşmıssın ADVANCED GENERATION SERIES'e kadar okudum oraya kadar gelmiştim kaç yıl önce izlediğim gözümün önünden geçti giflerde yardım etmedi değil[Resim: cool.png]


Aynısının Pikachu'sunu yapmaya söz bulamıyorum. öyle bir şey okuacağına baştan izle seriyi desem yeridir :)
Bir sürü güzel çalışmanın ardından, şu ana kadar gördüğüm en güzel çalışma bu diyebilirim. Zevkle okudum, teşekkür ediyorum ve güzel çalışmalarının devamını diliyorum. :)
Sayfalar: 1 2 3 4 5