Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 407 - Choose It or Lose It
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Choose It or Lose It
Japonca Adı: Rival Confrontation! VS Morrison!
Türkçe Adı: Kararını Ver veya Kaybet

[Resim: genizet.png]
Hoenn Ligi Şampiyonası'nın ilk raundundaki zorlu mücadelenin zaferinden sonra Ash işlerin yoluna gittiğini düşündü. Fakat sonrasında ikinci raundda arkadaşı Morrison'la eşleşti. Hiçbir mücadeleden kaçınmayan Ash herhangi bir maçmış gibi saldırdı. Fakat Morrison duygularına yenik düştü. Sanki arkadaşına saldırmak istemiyormuş gibi dona kaldı. Acaba Morrison'ın rekabetçi doğası onu bu rüyadan uyandıracak mı ya da Ash hükmen kazanan taraf mı olacak

Morrison hâla pokemonunu göndermez. Hakem hükmen mağlubiyet kararı verecekken Ash ondan zaman ister. Ash Morrison'ı ikna eder. Onun seçimi Growlithe olur. Corphish Baloncuk Işını'nı kullanır. Growlithe saldırıdan Çeviklik'le kurtulsa da en sonunda saldırı isabet eder. Corphish Yerde kalan Growlithe'in işini Yengeç Çekici'yle bitirir. Morrison Growlithe'in yanına gidip sarılır. Ash onu savaşması için ikna eder. Morrison Growlithe'i geri poketopuna alıp bağırır. Sonra Swampert'ı gönderir. Corphish Yengeç Çekici'yle başlar. Swampert Odak Yumruk'la onu savuşturunca patlama olur. Corphish Baloncuk Işını, Swampert Su Pompası kullanır. İki saldırı da birbirini aşamaz. Corphish Yengeç Çekici, Swampert Su Pompası'nı tekrar kullanır. Fakat bu sefer saldırılar isabet alır. Böylece her ikisi de savaş dışı kalır.

Morrison üç pokemonunu kaybettiği için kısa bir ara verilir. Dostlarımız Ash'in yanındadır. Morrison gelir. İkisi de galibiyetlerinden emindir. Saha çim saha olarak değiştirilir. Ash ve Morrison tekrar sahaya dönerler. Ash Pikachu'yu Morrison Steelix'i seçer. Steelix Ejder Nefesi'yle başlar. Pikachu Hızlı Saldırı'yı kullanarak saldırıdan kaçar. Pikachu Hızlı Saldırı'yla gelirken Steelix onu Demir Kuyruk'la geri gönderir. Steelix Kazma kullanır. Pikachu etrafına bakarken altından çıkıverir. Pikachu havaya sıçrar ama Demir Kuyruk kullanır. Steelix Demir Kuyruk'tan kaçmak için Kazma kullanır. Yine Pikachu'nun altından çıkar. Pikachu toparlanıp Hızlı Saldırı'yla saldırıya geçer. İkisi de Demir Kuyruk kullanır. Pikachu daha küçük olduğundan savaşa devam edemez. Ash Torkoal'ı seçer. Steelix Ejder Nefesi'ni kullanır. Torkoal saldırıdan etkilenmemek için Demir Savunma yapar. Savunmadan çıkan Torkoal Yüksek Isı'yla saldırıya geçer. Steelix Ejder Nefesi'yle karşılık verse de Yüksek Isı daha güçlüdür. Steelix iyi hasar alır lakin savaşa devam eder. Torkoal bu sefer Alev Püskürtücü kullanır. Steelix yine Ejder Nefesi'yle karşılık verir. Ama iki saldırı birbirini aşamayıp patlar. Patlama sebebiyle olan duman Steelix'in Kazma kullandığını gizler. Torkoal Demir Savunma kullanır ama Steelix altından çıkıverip onu savunmasız bırakır. Steelix Ejder Nefesi'yle Torkoal'ın işini bitirir.

Ash Grovyle'ı gönderir. Steelix hemen Demir Kuyruk'uyla hareketlense de Grovyle hızını kullanarak kaçar. Grovyle Mermi Tohumu'yla devam eder. Steelix Kazma'yla saldırıyı atlatır. Grovyle'ın altından çıktıktan sonra Ejder Nefesi'ni kullanır. Grovyle Yaprak Kılıcı'yla Ejder Nefesi'ni yarıp Steelix'e saldırır. Steelix savaşamayacak durumdadır.

Morrison hıza hız diyerek Gligar'ı gönderir. Grovyle Hızlı Saldırı kullansa da Gligar saldırıdan kaçmayı başarır. Gligar Çelik Kanat'la saldırır. Grovyle çimlerin arasına girerek saldırmasını engeller. Çimden çıkıp Mermi Tohumu kullanır. Mermi Tohumu tam isabet olur. Gligar tekrar Çelik Kanat'la saldırır. Grovyle çimlere tekrar girer. Gligar onu ararken Grovyle sırtına biniverir. Üstünde Yaprak Kılıcı kullanacakken Gligar onu aşağıya düşürür. Düşerken Giyotin kullanır. Eğer Grovyle'a kullanabilirse Grovyle savaşa devam edemeyecektir. Grovyle düşerken Mermi Tohumu kullanır ama saldırıdan kaçan Gligar Giyotin'le Grovyle'ın işini bitirir.

Ash Swellow'u seçer. Gligar hemen Giyotin kullanır ama Swellow Çifte Takım'la onu kandırır. Sonra Gagalama'yla saldırır. Gligar kaçıp Demir Kuyruk kullanır. Swellow Hızlı Saldırı'yı kullanarak kaçar. Gligar Gizli Güç'le Swellow'u indirir. Swellow yere düşerken Hava Ası'nı kullanıp tekrar havalanır. Gligar Çelik Kanat, Swellow Hava Ası'yla saldırır.İkisi birbirine saldırdıktan sonra tekrar aynısını yaparlar. Bir daha yaptıklarında artık ikisi de savaş dışı kalır.

Sıradaki mücadeleyi kazanan savaşı da kazanacaktır. Ash Glalie'yi, Morrison Metang'ı gönderir. Metang Yere Serme'yle, Glalie Kafa Darbesi'yle saldırır. Fakat daha güçlü Yere Serme'dir. Glalie toparlanınca Buz Işını kullanır. Metang Kargaşa kullanarak Buz Işını'nı geri gönderir. Glalie'nin yan kısmı biraz donmuştur. Metang, o anda savunmasız olan Glalie'e bir de Yere Serme'yi indirir. Glalie tekrar Buz Işını kullanır. Metang Kargaşa'yla geri yollar ama Glalie Buzlu Rüzgar'ı kullanıp ışını Metang'a geri gönderir. Metang böyle bir şeyi beklemediği için savuşturamaz. Glalie Kafa Darbesi'yle iyi hasar verir. Metang Meteor Yumruk'u kullanarak pes etmediğini hemen gösterir. Glalie aldığı darbeden sonra savaşa devam eder. Glalie dönerek Kafa Darbesi'yle, Metang Meteor Yumruğu'yla birbirine üzerine doğru gelir. Tam çarpışacakları anda Glalie çekilip darbeyi almaz. Sonra saldırır. Metang saf dışı kalır yani Morrison maçı kaybeder.

Tyson da çeyrek finalistlerin arasına girer. Akşam olduğunda Morrison'ı bağırır. Dostlarımız onun yanına gelir. Akşam yemeği için Pokemon Merkezi'ne her zamanki gibi koştururlar. Patronları da Roket Takımı'na ziyafet çekmiştir. Ayrıca acil bir işi olduğunu ve yetkilerin onlarda olacağını söyler.

Dostlarımız Pokemon Merkezi'ne vardıklarında Ash'in Tyson'la eşleştiğini görürler. Gece vakitlerinde Tyson pokemonlarıyla çalışırken Ash ve Morrison hamakta uzanırlar.
Morrison Ash'e kazanacağına inandığını söyler. Roketlerin Meowth'ı Tyson'ın Meowth'ına tavsiye vermek ister ama çizmeli Meowth oralı almaz.

Ertesi gün çimen sahasında maçın başlamak üzere olduğunu görürüz. Ash Glalie'yi, Tyson Sceptile'ı seçer. Glalie Buz Işını, Sceptile Güneş Işını kullanır. İkisi de büyük bir patlamaya sebep olur.

Patlayıcı bir güçle Ash ve Tyson uzun soluklu bir yüzleşmeye başlıyorlar. Ve kesinlikle memnun bir kalabalık olmasına karşın bu iki yetenekli eğitmenden sadece biri zaferi elde edip yarı finaller yükselecek.







[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Morrison
Tyson





[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani324.gif] [Resim: rsiconani341.gif] [Resim: rsiconani277.gif] [Resim: rsiconani253.gif] [Resim: rsiconani362.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Morrison: [Resim: rsiconani058.gif][Resim: rsiconani203.gif][Resim: rsiconani207.gif][Resim: rsiconani208.gif][Resim: rsiconani260.gif][Resim: rsiconani375.gif]


Tyson:[Resim: rsiconani052.gif][Resim: rsiconani254.gif] [Resim: rsiconani232.gif][Resim: rsiconani275.gif] [Resim: rsiconani297.gif] [Resim: rsiconani376.gif]


Özel / Diğer Antrenörler: [Resim: rsiconani067.gif][Resim: rsiconani112.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash, Morrison'ı eleyip çeyrek finale kaldı. Çeyrek finaldeki rakibi Tyson'la olan maçı başladı.






[Resim: EmeiGeenler.png]
-YeEmAl-